Dogumdan once hep gucsuz anne olmucam dedim kendi kendime. Aylar oldu hala gucumu toparlayamadimNereye kadar yanında birileri olacak ki. Sonuçta anne olmussunuz. Sorumluluk sizde. Er ya da geç. Buna alışmaya bakın. Kendinizi salmayin. Güçlü olun biraz...
Zaten güçsüz bir anne değilsiniz önce bunu söyleyin kendinize. Kolay bir şey değil hem fiziksel hem ruhsal olarak.Dogumdan once hep gucsuz anne olmucam dedim kendi kendime. Aylar oldu hala gucumu toparlayamadim
uyku saati gelince bir tepsiye koyun yemeginizi ekmeginizi. alin bebeginizi ayaginiza onu sallarken yeyin.. isleri zaten yapan varmis. uyaninca da konusun bebeginizle, sarki soyleyin, koklayin. ohh misss. bakin iki cocugum var benim bile canim cekti. bebeginizle iyi bir iletisim kurmak icin yalnizlik gibisi yok. bir de iyi ruh hali tabi ki..Merhaba, 3,5 aylik bir kizim var. Ilk zamablar kolikten cok cektik. Simdi yavas yavas duzeliyor. Aylardir annem ve kv yardimci oluyordu. Haftada iki gun gelen bir yardimci kadin da var. En son annem 20 gün kadar yanimizda laldi yine. Bugün gitti. Ve ben kendimi biraksam hüngür hüngür aglicam. Kendimi yalniz ve caresiz hissediyorum. Resmen anneme bagimli oldum. Kendi kendimi teselli etmeye calisiyorum tek basina bebek bakanlar ne yapsin diyem evde surekli birileri olursa kocamla iliskimiz de bozulur diye. Ama gunduzleri tek basima olmayi hic istemiyorum. Zaten kizim gunduz uykularinda bagimli bana. Uyusa bile ya kucagimda ya ayagimda oluyo. Yemek bile yiyemiyorum.
Sizce dogum sonrasi yardim almanin bi suresi var mi ve ben bu duygulardan nasil kurtulabilirim?
Ahh canım keşke bana da O kadarck yardım eden olsaydı 75 gün oldu dogum yapalı 2 gün hastahanede yattım annm bekledi... Ondan sonra hep tek kaldım. Ama alıştım bir düzen otutturdum en azından. Bence alışmaya bak. Hem bak 3 buçuk ay gelip geçmiş. Biraz zor olacak ama olsun annelik de sabır işi değil miMerhaba, 3,5 aylik bir kizim var. Ilk zamablar kolikten cok cektik. Simdi yavas yavas duzeliyor. Aylardir annem ve kv yardimci oluyordu. Haftada iki gun gelen bir yardimci kadin da var. En son annem 20 gün kadar yanimizda laldi yine. Bugün gitti. Ve ben kendimi biraksam hüngür hüngür aglicam. Kendimi yalniz ve caresiz hissediyorum. Resmen anneme bagimli oldum. Kendi kendimi teselli etmeye calisiyorum tek basina bebek bakanlar ne yapsin diyem evde surekli birileri olursa kocamla iliskimiz de bozulur diye. Ama gunduzleri tek basima olmayi hic istemiyorum. Zaten kizim gunduz uykularinda bagimli bana. Uyusa bile ya kucagimda ya ayagimda oluyo. Yemek bile yiyemiyorum.
Sizce dogum sonrasi yardim almanin bi suresi var mi ve ben bu duygulardan nasil kurtulabilirim?
Bir süre yardım almazsan kendi düzenini oturtursun. Yardım seni daha çok güçten düşürür. Çalışmıyorsan bebeğine çok rahat bakabilmelisin. Biraz cesur ol.Merhaba, 3,5 aylik bir kizim var. Ilk zamablar kolikten cok cektik. Simdi yavas yavas duzeliyor. Aylardir annem ve kv yardimci oluyordu. Haftada iki gun gelen bir yardimci kadin da var. En son annem 20 gün kadar yanimizda laldi yine. Bugün gitti. Ve ben kendimi biraksam hüngür hüngür aglicam. Kendimi yalniz ve caresiz hissediyorum. Resmen anneme bagimli oldum. Kendi kendimi teselli etmeye calisiyorum tek basina bebek bakanlar ne yapsin diyem evde surekli birileri olursa kocamla iliskimiz de bozulur diye. Ama gunduzleri tek basima olmayi hic istemiyorum. Zaten kizim gunduz uykularinda bagimli bana. Uyusa bile ya kucagimda ya ayagimda oluyo. Yemek bile yiyemiyorum.
Hala lohusa sayılırsınız bu süreç zor. Gittiği kasar gitsin böyle diziyi hissedince azaltırsınız.Merhaba, 3,5 aylik bir kizim var. Ilk zamablar kolikten cok cektik. Simdi yavas yavas duzeliyor. Aylardir annem ve kv yardimci oluyordu. Haftada iki gun gelen bir yardimci kadin da var. En son annem 20 gün kadar yanimizda laldi yine. Bugün gitti. Ve ben kendimi biraksam hüngür hüngür aglicam. Kendimi yalniz ve caresiz hissediyorum. Resmen anneme bagimli oldum. Kendi kendimi teselli etmeye calisiyorum tek basina bebek bakanlar ne yapsin diyem evde surekli birileri olursa kocamla iliskimiz de bozulur diye. Ama gunduzleri tek basima olmayi hic istemiyorum. Zaten kizim gunduz uykularinda bagimli bana. Uyusa bile ya kucagimda ya ayagimda oluyo. Yemek bile yiyemiyorum.
Hissettiklerin çok normal zamana bırak yalnız kalmak istemiyorsan kalma bunlar gelip geçici zamanla alışırsınMerhaba, 3,5 aylik bir kizim var. Ilk zamablar kolikten cok cektik. Simdi yavas yavas duzeliyor. Aylardir annem ve kv yardimci oluyordu. Haftada iki gun gelen bir yardimci kadin da var. En son annem 20 gün kadar yanimizda laldi yine. Bugün gitti. Ve ben kendimi biraksam hüngür hüngür aglicam. Kendimi yalniz ve caresiz hissediyorum. Resmen anneme bagimli oldum. Kendi kendimi teselli etmeye calisiyorum tek basina bebek bakanlar ne yapsin diyem evde surekli birileri olursa kocamla iliskimiz de bozulur diye. Ama gunduzleri tek basima olmayi hic istemiyorum. Zaten kizim gunduz uykularinda bagimli bana. Uyusa bile ya kucagimda ya ayagimda oluyo. Yemek bile yiyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?