Dogum sonrasi yardim!

Dogumdan donra 2 hafta annem kaldi yanimda. Bebegim 2 aylik olunca kv geldi 2 hafta kaldi. Onlar varken de hep kendim baktim.bu sizin sorumlulugunuz. Guclu olmaya bakin.

Hah boyle olmak lazım tamda guclu ve her zaman tetıkte olan bır anne

Bebeğim doğduktan 2 hafta sonra başbaşa kaldık
Annemler başka şehirde yaşıyodu ve onlar evlerine dönmek için kapıdan çıktıkları an ben kucağımda bebeğimle yalnız kaldık diye hüngür hüngür ağlamıştım.
Ki yaşadığım şehirde ne ailem ne bi akrabam nede arkadaşım vardı.
Ertesi günde ağlamaklı geçti, 3. Gün benim gibi yalnız olan anneler nasıl bakıyo onlar yapıyosa bende yaparım dedim ve bebeğime daha sıkı sarıldım.

Hepsi geçecek. Rahat rahat yemekte yiyeceksin duşta alacaksın keyifte yapacaksın. Zaman o kadar hızlı geçiyo ki.
Şuan bebeğimle düzenimiz bozulacak diye misafir bile kabul etmek istemiyorum inan :) herşey düzene girecek.

Sevgili prensesimiz ne kadar da abartıliyor bu durum ben sezeryan yaptim ve hiç kimse yanımda yoktu ilk doğumum doğrulamiyorum ama zorluyorum ve şu an bir yaşinda sizin haftada 2 gün gelen yardimci kv ve anneniz bu kadarı şımariklik..

El isi iyi fikir. Çünkü aksama kadar ayagimda bebekle hicbirsey yapamiyorum. Internete de girmek istemiyorum cocugun basinda. Ilk firsatta örgü baslicam. Yesekkurler tavsiye icin.

Ben de dogumdan once kirkim ciksin herkes gitsin diyordum. Simdi bagimli oldum resmen

Kolik bebeğim vardı benim de 7 aya kadar kucağımda uyudu. Ve yaza denk gelmişti havale geçirecektim sıcaktan. Çareyi yatarak emzirmekte buldum yatarak emzirin sonra yavaşça yatağına alin hatta fonle uyuyorsa dalana kadar fon çalışsın
Siz annesiniz güçlüsünüz herşeyin üstesinden gelirsiniz

Zaten bebegime bakmakla ilgili bir sikintim yok. Ama evde birinin olmasi icimi rahatlatiyor. Tabii ki saglikli bir bebegim oldugu icin sukrediyorum halime. Belki de bazi yorumlarda yazildigi gibi simariklik benimki. Bir an once toparlanmam lazim

Anne oldunuz. Hamile kaldığınız zaman bütün bu ları düşünmediniz mı? Benim evli olduğum şehirde ailemden kimse yok,annem de çalışıyır muhtemelen doğumumda 1 hafta kalır gider. İlk hamileliğim,ama nasıl yaparım ne yaparım diye düşünmüyorum bir şekilde alışacağımı düşünüyorum. Size yardımcı olan olmuş zaten yardımcınız da geliyor. Daha ne olsun?

canım benim çok kötü bir hamilelik çok kötü bir doğum geçirdim oğlum kolikti ne yemek yerdim ne wcye gidebilirdim insan temel ihtiyaçlarını bile karsilayamayinca çok sinirli oluyor uyku yok yemek yok düz en yok sürekli sana bağımlı biri var ben yardım almadım bu pişmanım 1.5 yıl oldu bu öfke sorunum geçmedi eşimle aranız çok bozuldu düzenleyecek kadar çok...O yüzden yardım al ilaç almak istemiyorsan psikoloğa git

Ben bebegimin 40 i cikana kadar cok iyiydim en bastan beri. Hamileligim de iyiydi sezeryanim da hic sorun olusturmadi. Ne zaman ki kolik basladi o zaman bu psikolojiye girdim. Bebegime yetememe onun acisini dindirememe hissi ve ustune aclik ve tuvalete bile gidememek . Bir yandan da kimseye emanet edip bi saat bile uyuyamiyorum. Kimse benim gibi bakamaz diye dusunuyorum.

Benim kızımın biri 2 yaşında biri 2.5 aylık ve kolik. Ve ben çalışıyorum. Ve gurbetteyiz. Kimsemiz yok Burada. Bakıcı kadının evine ise giderken bırakıyorum gelince daha eve girmeden çocukları alıyorum. Görsen o kadar zor durumdayim ki . Sabrediyorum ara sıra Ağlıyorum. Yapacak birsey yok. Ev temizlik yemek 2 çocuk ve iş çook zor

Sakın öyle düşünüp kendini yipratma babası ve annen de bakabilir uyumazsan daha çok gerilirsin çocuğuna sabredememeye baslarsin

Ben isi biraktim dogumla birlikte. Acaba sorunum aksama kadar tek basina olmak mi bilmiyorum. Cunku kolik aglamalarimiz azaldi baya.

Sakın öyle düşünüp kendini yipratma babası ve annen de bakabilir uyumazsan daha çok gerilirsin çocuğuna sabredememeye baslarsin
Etrafimdan en cok elestiri aldigim konu bu zaten. Bi saat bebegimi kimseye emanet edemiyorum

Yalnızlık gibisi var mı ya? Alın elinize bir kitap istediği kadar uyusun bebek kucağınızda. Slinge takın bebeği yemeği hazırlayın, sonra sallayın uyusun. Yatsın ayağınızda sizin yiyin yemeğinizi. O eve ait değil ki o insanlar. Bırakın gelmesin kimse. Bebeğiniz uyanınca da agucuk bugucuk konuşun, şarkı söyleyin. Ne güzel yaa ooh yattığı yerde yatar hep.

Ben ilk 6 aya kadar kendime gelememiştim ama bence 1 ay daha sabret çünkü 4-5 aylıkken bilinç kazanıyorlar Yani seni tanıyıp gülümsüyor esprine karşılık veriyor tam göz Kontağı kürüyor, mimik falan yapıyorlar o zaman anlıyorsun ve tam bir ilişki kuruyorsun şimdi tek taraflı ama sonra karşılıklı olunca tadından yenmez. Ama benim tavsiyem anneni çağır sana biraz daha destek olsun

Merhaba, benim kızım da 2,5 aylık. Doğum yaptığımda ilk 2 gün yanımda sadece eşim vardı sonra annem geldi. 10 gün sonunda gönderdim, çünkü kendim bakmak istedim. Evde biri varken bebeğinle bağ kuramıyorsun. Annem bendeyken evde sürekli bir hareketlilik hali vardı. Oysa ben bebeğimle başbaşa kalmak istiyordum. Annem gitti ilk gün o kadar kötü hissettim ki kendimi sadece 10 gün kalmıştı oysaki, çaresiz, yalnız, sudan çıkmış balık gibiydim. Gün boyu ağladım ama ertesi gün o kadar güzeldi ki. İstediğimiz saate kadar uyuduk kızımla. Yani 7’de uyanıyor emiyor, gazını çıkarıyor, altını değiştiriyorum birdaha yatıyoruz ama evde biri varken olmuyor çünkü o kişi kahvaltı hazırlamış sizi beklediğini biliyorsunuz ve bidaha yatamıyorsunuz. Sonra gün boyu onunla ilgilendim, koynumda uyuttum, sarıldım “aman alışır, koy oraya yatsın” diyen yoktu. En güzel zamanlarımızı başbaşa doya doya geçirdik. Bol bol fotoğraflarını, videolarını çekip klasör yaptım, ona mektuplar yazdım, bazen sadece onu izledim, bazen onunla uyudum. Seninki daha da büyümüş, benim kızım 2,5 aylık hala bekliyorlar “yapamıyorum ben, koşun” diycem diye. İnan tadını çıkardıkça anlayacaksın, sen ona uy, ona göre ayarla işlerini hayatını. Benim büyüdükçe daha kolay oldu. Oyun halısında oyalanabiliyor şuan en azından yemeğimi yapıyorum. Allah analı babalı büyütsün canım.
Bu hayatta tekim sanardım, neyseki varmış benden. “Kimseyi istemiyorum” dediğimde uzaylıymışım gibi bakıyorlardı neyseki eşim benden yana oldu, hiç kırmadı beni, onun desteği ve yardımı çok önemliydi benim için. Hamileliğim boyunca da yalnızdım ve çok güzel geçirdim, lohusalığımı da bu da bebeğe de yansıyor o da çok huzurlu çok şükür.

En iyisi gercekten. Ben de hamileligimi yalniz geciriyorum. Ama doguma teyzem gelecek galiba 2 hafta kadar kalir heralde. Onun gelmesini sirf burc gorumceme kurban gitmeyim diye istiyorum. Eger gorumcemin bilmislikleriyle bunaltmayacagini bilsem teyzemi bile istemem yanimda. Herkes siradan insanlar gibi gelsinler gorsunler gitsinler istiyorum. Ama cok da duyurmuyorum kimseyi istemedigimi. Sonucta ilk cocugum olacak neyle karsilacagimi bilmiyorum. Suan tek basima her seyi halledebilirim gibi geliyor ama insallah dusundugum gibi olur. Zaten normal dogum istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…