Doğum Sonrası..

Chunlibeauty

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
58
32
8
38
Dogum sonrasi kendimi toparlayamadim gebeligimde gebelik sekeri ciktigi icin 5 kilo alip doguma girdim dogumdan sonra 15 kilo aldim saclarim bakimsiz sadece bebegim ev isi yemek yapmaya calisiyorum her buldugum firsatta yiyorum boynumla yuzum biir oldu ne giyinmek istiyorum ne disari cikmak bebegimle ilgileniyorum tabiki ama kendimi cok saldim sorun kendime ilgi gosterememem halbuki boyle hayal etmemistim nerden nasil baslamaliyim bi turlu kendimi hazir hissedemiyorum ..

Dogum sonrasi kendimi toparlayamadim gebeligimde gebelik sekeri ciktigi icin 5 kilo alip doguma girdim dogumdan sonra 15 kilo aldim saclarim bakimsiz sadece bebegim ev isi yemek yapmaya calisiyorum her buldugum firsatta yiyorum boynumla yuzum biir oldu ne giyinmek istiyorum ne disari cikmak bebegimle ilgileniyorum tabiki ama kendimi cok saldim sorun kendime ilgi gosterememem halbuki boyle hayal etmemistim nerden nasil baslamaliyim bi turlu kendimi hazir hissedemiyorum ..
Bi yeeden baslaman lazim canm yoksa gittikce daha cok alirsin ve versesi de zorlasir gittikce

Ee çok normal bu, herkesde olabiliyor ilk zaman. Bence ilk adım kuaföre git , saç kesim boyama , cilt bakım gibi şeyler yaptır. Sonra da kendin yapabiliyorsan kendin yemek listesi hazırla yada diyetisyen e git yavaş yavaş verirsin.eğer imkanın varsa yalnız yada bebeği kanguru takıp onunla her gün yürüyüş yap.ben bebeğin uyku saatine yakın onu kanguru koyup 1.5 saat yürüyorum o uyuyor, ben de yürüyorum. Tabi bir de kendini sev çok normal bunlar.fırsat buldukça bebekle birileri ilgilenirseniz sen de kahve iç ,dinlen , kendin için bir şeyler yap.

Ee çok normal bu, herkesde olabiliyor ilk zaman. Bence ilk adım kuaföre git , saç kesim boyama , cilt bakım gibi şeyler yaptır. Sonra da kendin yapabiliyorsan kendin yemek listesi hazırla yada diyetisyen e git yavaş yavaş verirsin.eğer imkanın varsa yalnız yada bebeği kanguru takıp onunla her gün yürüyüş yap.ben bebeğin uyku saatine yakın onu kanguru koyup 1.5 saat yürüyorum o uyuyor, ben de yürüyorum. Tabi bir de kendini sev çok normal bunlar.fırsat buldukça bebekle birileri ilgilenirseniz sen de kahve iç ,dinlen , kendin için bir şeyler yap.
yalniz oldugum icin mi boyle bi duyguya kapiliyorum hic guzel hissetmiyorum kendimi bazen aynaya bakmadigimi farkediyorum okadar vazgecmislik hissi kendime zaman ayirsam bebegimin zamanindan caliyormusum gibi cok mu derin dusunuyorum

gittikcede aliyorum dogum yaptigimda bile boyle degildim cildime sacima basima okadar ozensizim ki yalnizim birde herseye de yetisemiyorum :/ off
Once bi doktora git seker varmj baksknlar.. seker varsa ilac kullanmadan vermek zor.. bendd hamilelikte cok az almisken dogumdan şonra 10 15 kilo aldim gittim doktir seker ilaci verdi.. 83 dum simdi 80 ins daha da vercem

gittikcede aliyorum dogum yaptigimda bile boyle degildim cildime sacima basima okadar ozensizim ki yalnizim birde herseye de yetisemiyorum :/ off
Seni çok iyi anlıyorum ben doğum öncesi kilomla çıktım doğumdan.ama tek başıma baktigim için acınacak haldeydim bakımsız rengim soluk sacbas darmadağın zombi gibiydim .banyo yapmaya fırsat bulamazdim.kasim gözüm birbirine girmişti kuaföre gidemediğim için çünkü bırakacak kimsem yoktu bulunduğum şehirde. Recep İvedik e dublör olabilirdim.Ama geçti...büyüdükce peşinden koşarken zayiflarsin merak etme.ama o zamanlar gelmeden ekmeği şekeri kısarak baslayabilirsin:) üzülme geçecek.insanlardan da soyutlama...emziren anneler çok tatlı ihtiyaci duyarlar.ben tatlı hiç sevmezdim gebelikle beraber tatlı düşkünlüğüm başladı mesela.bol meyve ye...al minnosu yürüyüşe cik..ikinize de iyi gelir

Ben de hamilelikte çok kilo aldım. 60 la başladım. 80 i gördükten sonra tartılmadım. Son haftalar. Doğum ödemler vs. 2 haftada 70 e düştüm. Normal yemek yedim. Aburcuburu kestim tamamen. Bol bol su içtim. Ve emzirdim. Şimdilik 5 kg da gitti böyle. Yavaş yavaş kendimi sıkmadan hiç diyet yapmadan veriyorum. Ivır zıvır şeyler yemeyin normal ölçülerde öğünleri yiyerek verirsiniz. Bi de su çok önemli. Moralinizi bozmayın.

Ya benimde en korktugum seylerden biri bu olay belki cok normal bir durum ama benim psikolojimi cok etkiler doguma az kilo ile girmek icin suan bile dikkat etmeye calisiyorum dogumdan sonra cok daha dikkat etmem gerekicek aslinda bebisinle yürüyüs yapabilirsin hem temiz hava onada iyi gelir kuaföre gidip fön cektirebilirsin makyaj yapabilirsin diye düsünüyorum tabi basima gelmedigi icin suan böyle konusuyorum ama

Gebelik sekeri cikmisti diyetle hamileligimi gecirdim 6 ay icinde 15 kilo birdaha da kontrol ettirmedim dahiliyeden baslayayim oyleyse
Bir yerden baslamaniz lazim. Havalar guzel vakit buldukca bebeginizle disari cikin. Birdenbire cok az yemeyin. Yavas yavas azaltin. 3 ogun yeyin zaten acikmazsiniz. Can sıkıntısından yiyorsunuz ben sizi anliyorum

8 ay once dogum yaptim..tum kilolar gitti.. oncelikle protein agirlikli beslenin. Yumurta et tavuk..asiri sekerli asiri kalorili yiyecekleri eve almayin..bol su bi de..

tiroitlerinizede baktirin ayni sey bendede oldu haşimato çıktı dogumdan sonra bayanlarda sık gorunen bir hastalikmis

Ya benimde en korktugum seylerden biri bu olay belki cok normal bir durum ama benim psikolojimi cok etkiler doguma az kilo ile girmek icin suan bile dikkat etmeye calisiyorum dogumdan sonra cok daha dikkat etmem gerekicek aslinda bebisinle yürüyüs yapabilirsin hem temiz hava onada iyi gelir kuaföre gidip fön cektirebilirsin makyaj yapabilirsin diye düsünüyorum tabi basima gelmedigi icin suan böyle konusuyorum ama
gercekten dogumdan sonra dikkat edin ben yalnizdim gerci kimse yoktu esimden baska elimizden geldigince buyutmeye calistik su an alti aylik esimin isi de agir bazen geceleri evde yok ben esimin ailesinden ve kendi ailemdn uzagim niye boyle olsu bilmiyorum ama bi anda kendimi kaptirdim yedikce yedim kendime bakmadim bebegime yetmeliyim sadecce dedim bebegimle cok mutluyum lakin bu durumumdan mutsuzum o gucu kendimde bulmaya calisiyorum yazilanlar insani motive ediyor biraz biraz da ben de seninle ayni seyleri yasadim diyenler oluyor ya yalniz hissetmiyorum kendimi ozaman

Seni çok iyi anlıyorum ben doğum öncesi kilomla çıktım doğumdan.ama tek başıma baktigim için acınacak haldeydim bakımsız rengim soluk sacbas darmadağın zombi gibiydim .banyo yapmaya fırsat bulamazdim.kasim gözüm birbirine girmişti kuaföre gidemediğim için çünkü bırakacak kimsem yoktu bulunduğum şehirde. Recep İvedik e dublör olabilirdim.Ama geçti...büyüdükce peşinden koşarken zayiflarsin merak etme.ama o zamanlar gelmeden ekmeği şekeri kısarak baslayabilirsin:) üzülme geçecek.insanlardan da soyutlama...emziren anneler çok tatlı ihtiyaci duyarlar.ben tatlı hiç sevmezdim gebelikle beraber tatlı düşkünlüğüm başladı mesela.bol meyve ye...al minnosu yürüyüşe cik..ikinize de iyi gelir
dogru oyluyorsunuz en azindan bebeginle yurusleri biraz arttirmaliyim sadece ihtiyacimizi karsilayip eve donuyoruz :)

Back
X