doğum sonrasımı , depresyonmu yardım lütfen

onuda yaptım heryer heryerdeydi... evi öyle görünce daha çok sinirlendimm... bu sefer daha çok yaoruldum yapcağım diye.. ben artık doktorluk oldum galiba.. kendi başıma atlatamayacağım

38 yaşındayım yaşım geçiyordu kızım kardeşsiz kalmasın diye yaptım. aslında iyiydim ama bebek doğduktan sonra böyle oldum..
Kuzum bak ben de senden farkli degilim
Bugun evde 43gunluk bebisimle ilk yalniz gunum,ben de panik halindeyim kaldi ki sende iki bebis varmis masallah,sakin ol ve rahatlamaya calis,bebisleri uyut guzelce bir sicak dus al sonra yap makyajini ac muzigini keyfine bak hic degilse yarim saatcik

keşke çalışmasam belki herşey daha kolay olur :)

Etrafınızda bu kadar duyarsız eş,anne,işveren vs varken ve ev işleri ve bebek bakımında yardımcınız yokken sizin düzelebilmeniz çok zor.önce eşinizi ve etrafınızdakilerle konuşup onlardan yardım alacaksınız sonra profesyonel destek,artık maddi durumunuz daha iyiymiş bakıcı tutun ,aksi halde hem siz hem de çocuklarınız zarar görür.içinize oturan yumru değil evde hiçbir işe yarsmayan öküz oturmuş içinize.

onuda yaptım heryer heryerdeydi... evi öyle görünce daha çok sinirlendimm... bu sefer daha çok yaoruldum yapcağım diye.. ben artık doktorluk oldum galiba.. kendi başıma atlatamayacağım

bence yardım alın

evi öyle görünce sinirlenmeyin işte

başarmanız gereken o zaten

ev yansın yıkılsın

siz ve çocuklarınız iyi olsun yeter

akşamdan kalan tabaklar ertesi akşam sofra kuruluncaya kadar hala bile kalır bizim evde

bunu dert etmeden yaşamayı öğrenmek lazım biraz da

bu işler size ait işler değil

hayat müşterekse bunlar size zimmetli işler değil ki

Bütün yorumlarınızı okudum. Eşinizden de destek yok. Mutlaka uzman desteği almalısınız.
Hem kendiniz için hem bebekleriniz için çok iyi gelecektir.

Bebeğinizle birlikte bir hobi merkezine yazılsanız ? Hep duyuyorum, böyle anne çocuklu aktiviteleri. Bir araştırın isterseniz.

Borcu bittiğinde daha iyiye gitmesi gerekmiyor mu ? Nedir eşinizi böyle döndüren?

depresyon değil de tükenmişlik sendromuna girmiş olabilirsiniz. ki o kadar şeyden sonrada normal yani...

eve yardımcı bayan al... borçta bitti gibi gördüm. siz destek alsanız ne olacak ki evdeki iş mi bitecek... onun yerine doktora vereceğin parayla yardımcı alsan rahatlarsın...

kocandan yardım iste. sonra teşekkür et. sana yardım ettiğini ve mutlu olduğunu hissetsin. gazla çalışıyor bazı erkekler.

herşeyi dört dörtlük yapacağım diye de uğraşma. kendini yıpratmaya değmez...

annen dahi olsa; oradan buradan çok şikayet etmemesini sağla. başka şeylerden bahset. insanın yaşam enerjisini alır sürekli şikayetçi olan kişiler.

Olur arada böyle şeyler
Benim bi tane bebekte heyheylerim geldi mesela
Şimdi daha iyiyim
Ve diğer olumsuzluklara da takılma, annen ahlayıp vahlayarak bunca yıl geçirmişse biraz daha geçirebilir
Sende artık annesin, annenden yakındığın ne varsa çocuklarına onu yapma
Mümkünse bir süre sonra iş değiştir , şimdi süt izninden filan faydalanacağın için çıkma
Geçer, neler geçmiyor ki. Doğum - yeni bebek zaten başlı başına bir süreç

hepinize teşekkürler hep gelen kadınım vardı onunla konuşayım her hafta yarım gün gelsin bana...
eşimle konuşmak artık kar etmiyor çocuklarımla daha fazla zaman geçireyim

seni çok iyi anlıyorum.tamda aynı şeyleri yaşamışız.ilaçlı destek al.ben ancak böyle normale döndüm

Emziriyorsa nasil olacak ilac kullanabilecek mi? Sütün icerigine zarar vermeyen ilac mi demek istiyorsunuz? Ben 5 sene oldu emzirme isini birakali yeniliklere uzak kalmisim.

Emziriyorsa nasil olacak ilac kullanabilecek mi? Sütün icerigine zarar vermeyen ilac mi demek istiyorsunuz? Ben 5 sene oldu emzirme isini birakali yeniliklere uzak kalmisim.
dr danışıp beraber karar verirler.ben ilaca başladığımda emzirmeyi bırakmıştım açıkçası.bu nedenle emziren nasıl ve ne kullanmalı bilmiyorum... ancak o pisikolojiyi çok çok iyi biliyorum.annenin pisikolojisi çocuk için en önemlisi

Sıkıntıyı sürekli düşünmek çözüm oluyor mu? Hayır. Umursamaz olmayın ama bir parça akışına bırakıp pozitif tarafları görmeye çalışın. Annenize mesela negatif enerji aktarmamasını söyleyin. Kolaylıklar..

herşeyi ben yapıyorum.. eşim sadece sigara içip televizyon seyreden bir adam..
Esin yardım etmesi cook çok önemli. Sizin dinlenmeniz daha sakin olup biraz rahatlamaniz için bu şart. Yardım isteseniz etmez mi?küçük okula gidebilir aslında yaşı musait. Kreş gibi.benim de 9 aylik bir bebegim var.büyük kızım saat 3e kadar okulda. ben o gelene kadar islerimi bitiyor, kızımla oynuyor,onu uyutuyor ve yediriyorum. Kendime de vakit ayırıyorum o uyuyunca.kısa uyuyor tabi 15 20 dk.en fazla.ama sık sık. Sonra kızım geliyor birlikte yemek oyun derken o ödevlerini bitirince,kardeşi ile oynuyor ona biraz bakiyor ben gene rahatliyorum. (9yasinda).sora yemek sofra derken eşim geliyor. Ve bebisim doyurduktan sonra hep beraber oyunlar oynuyoruz ve babası sefer görevi devraliyor.onu uyutuyor ilgileniyor. Ben sofra toplama bulasik çay derken bütün akşam babası bakıyor. Sonra kızımla babası yatınca sabaha kadar ben ilgileniyorum. Yani ozetlersem yardım çok önemli. Ben dinleniyorum ve daha mutlu pozitif oluyorum. Tabi buda tüm aileme yansıyor. Annem yada kv yok.tek basimayim. Herşeyi düzene ve kurala koyarsaniz ve birazda yardım alırsanız esinizden daha sakin olursunuz.ben okadar herseye yetisiyorum ama gene de yorulmuyorum. Çünkü bunaldigimda ilgilenecek bir babası ve ablası var.

Yasadiklarin cok normal canim, ikinci cocuk zaten en zoru, henuz 6 aylikmis, buyuyup oyunlar oynamaya basladigi zaman esinle aran da duzelcek, kendinle ilgili seyler de yapcaksin, belki isine bakisin da duzelcek, hele 1, 1.5 yasina gelsin, yolu yarilamissin bak.

Bunu emin olun sadece siz yaşamıyorsunuz,
İş yorgunluğu bu şekilde yansıtabiliyor ,
Küçücük bir gürültü bile kaldıramıyor insan kendimden biliyorum,
Bendede 2 çocuk var çok şükür,
Ama bazen isyan bayrağını kaldırıyorum,
Bu yüzden rahat olun

Üzülme bu günlerde geçer bende doğum yapalı 4 ay oldu ama bazen inanılmaz bunalıyorum, ondn önceki hayatımı özlediğim oluyor sonra oturup ağlıyorum ben ne biçim anneyim diye ama bir güümsemesi herşeyi unutturuyor diyorum ki iyiki o var o olmasa ben ne yapardım.. O yüzden geçer bunlar kafanı dağıtcak şeylerle uğraşş

Geçmiş olsun canım inşallah tez zaman da düzelirsin.
Bebeğin hayırlı uğurlu olsun bu arada.
Sana ne tavsiye verebilirim bilmiyorum ama yalnız kalmamaya çalışsan iyi olur belki.

Biraz kafanı dinle mutlu oldugun seyleri yap sen kendini düşünmezsen kimse düşünmez.

acaba kaygı bozukluğumu yaşıyorum diye düşünüyorum bunun için doktordan randevu aldım bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…