dogum ve kuvez

Rabbim bebislerinizi size bağışlasın inşallah. Kotu düşünmeyin daha erken doganlarda var. Sutunuz sıkıntıdan gitmistir bence. Mumkun olduugunca stres yapmamaya calisin bebisleriniz için. Bide su durumda ne kadar faydasi olur bilemiyorum ama sut yapıcı şeyler yiyin bol bol.

Bende 36+4te dogum yaptim 24 saat gecmeden kizimi kaninda enfeksion oldugu icin kuveze aldilar.ilk etapta mama verdiler hemsireler hep cunku sutüm yoktu 2 gun sonrasa pompa alin dediler pombe ile 3 4 gun sonra sutum gelmeye basladi hemn gelmeye bilir ki benim sutum bebegime yetmiyor kuvezdeyken surekli emzirme saatlerine gidin gidemediginizde sagin göturun verin 10gr da olsa onlara sifa olur. Arkadasiminda bebegi hizli nefes aldigi icin kuvezde yaatti 4.5 kiloydu hatta ama simdi masallahi var. Yenidogan uniteleri bebekleri cok guzel bakiyorlar üzülmeyin.Pomba alın ve sağin o sizin sütunüzu getirecek vazgecmeyin az diyede üzulmeyin golden goat mama alin anne sütune en yakin mamaymiş ben onu kullaniyorum. Rabbim sifa versin moralinizi yuksek tutun ins. Sagliklada cikarirsiniz ins. Bebeklerinizi.

Benim kızım da 39+6da doğmasına rağmen doğduğunda ciğerlerindeki suyu atamamıştı ve çok hızlı nefes alıp veriyordu. Bu komplikasyon birçok bebekte meydana gelirmiş ve korkulacak bir durum değil. Bir süre sonra su atılıyor ve nefesi normale dönüyor. Enfeksiyonu da bir şekilde atlatır inşallah çünkü kilosu gayet iyi. Tabiki doğar doğmaz insanın bebeğinden ayrı kalması kolay değil ama şu an gözetim altındalar ve sağlıkları yerine gelecek inşallah. Sıkma canını bol bol dinlenmeye çalış ve iyileşmene bak bebeklerin geldiğinde dinlenmeye hiç vaktin olmayacak

kilolarından değil sağlık sorunlarından dolayı küvözdeler sanırım ciğerler tam olarak 37 de gelişiyordu. Allah yardımcınız olsun ikiz ve erken doğum olmasına ramen kiloları çok iyi inşallah çabucak sağlıklarına kavuşurlar. Süt için acele etmeyin elbet gelecek. Bıkmadan sağmaya devam edin benim de 25 cc çıkıyordu ilk zamanlar iki mememden sonra bir gün bir dolgunluklanuyamdım ve sadece birinden 125 cc çıktı. İnşallah sizin de sütünüz birden artar. Rabbim şifa versin evlatlarınızı size bağışlasın inşallah

Kakasini yapmasi iyi bir sey degil mi? Sonucta bagirsaklari gelismis ve gorevini yapiyor anlamina geliyor. Sut konusunda da vucudumuz her seyi algilar. Bebek gelsin oyle sut vericem diyor Bebeklerinizi opup kokladikca goguslerinizden tasacak insallah.

Bebekler ilk kakalarını doğduklarında yaparlar. Bu kakayı anne karnındayken yapmaları enfeksiyona sebep olur. Yoksa kaka yapmaları tabi ki iyi bir şey:)

Allahım bebişlerinizi sağ salım alıp evinize götürmeyi nasip etsin. Daha yaramazlık yapıp seni yoracaklar annesi hiç bişey olmaz Allahın izniyle.

kakasini anne karninda yapmamis olmasi sukur sebebi, icinizi ferah tutun enfeksiyonu da zamanla atacaktir.
sutunuz icin uzulmeyin, ilk gunler 1 cay kasigi sut bile bebekler icin yeterli, o da zamanla artar surekli sagin.

Son düzenleme:
geçmiş olsun. umarım sağlıklarına kavuşur ikisi de. olumlu düşünmeye çalışın. sütüm geldi gelmedi bunu da hiç takmayın. hiç bi problemi olmayan doğumlarda bile kadınların sütü gelmiyo bazen. olabilir yani. strestesiniz hem.

Hiç üzülmeyin inşallah bebisleriniz saglikla yanınıza gelecek. Asla olumsuz düşünmeyin. Bende 30 haftalik doğum yaptım kızım 2 ay kuvozde kaldı çok zordu ama gecti şükür kızım şimdi 7 yasinda. Sizinde öyle olacak insallah. Bu arada kızım 1350 gramdi. Bide kilo kaybetti 1150 oldu ama şükür şimdi yasitları gibi 2. Sınıfa bile gidiyor

bebeklerinizn kilosu gayet iyi aslında hiç panik yapmayın ikiz bebek anca bu sekilde kilolarla doguyor
cok normal.siz kendinize saglıklı bakınkı yavrularda size dayansın güç bulsun
öncelikle lütfen bir ılık dus alın kendinizi ferahlatın duanızı yapın sabırlı olmaya calısın
sürekli dikkatlı beslenin sütünüzü sagın
ki sagdıkca gelsin
su el tirle pompalar bile yeterli olur
en önemlisi bol su içip kaliteli beslen
et yeee kırmızı et tavuk
bulgur yee felaket süt yapar gögsün dolar tasar allahın izniyle
hosaf iç kayısılı kuru üzümlü
ve muz yee meyve olarak rezene cayı içki bebeklere süttende gecer karınları bagırsakları yumusar rahatlatır
birde buda mühim günde sabh kahvaltısında lütfen 2 yumurta ye sütünü artırım protein olur ve süt kaliten artar bebekleri iyi besler unutma
geçmiş olsun lütfen üzme kendini

Ben de ikiz gebeyim. İkizler çok kıymetli oluyor bilirim. Sen de ponciklerini eve gotureceksin canım. İyi bak kuzularına annesi.

Öncelikle geçmiş olsun.
Kızımda ilk doğduğunda fazla enfeksiyonu vardı.Yoğun bakımda 20 gün küvezde 8 gün tedai gördü.(Mekonyum aspirasyonu yani anne karnında kakasını yemişti.)
%96 kanda enfeksiyonu mevcuttu.Sabır ve dua edin.Sütünüzü sürekli olarak sağın.Gelmese bile sağma refleksi ile bir müddet sonra gelecektir.
Oğlumda 34+4 de doğdu.Plesanta previa hastası + yüksek şekerim vardı.1 hafta da oğlum küvöz de kaldı.
Geçecek inşallah.Ben iki bebeğinizi de kucağınıza alacağınıza inanıyorum inşallah.
Elektrikli pompa ile sağarsanız elle sağılanlardan daha çok süt gelir.Ben Philips avent kullandım ve tavsiye ederim.

Allah şifa versin inşallah, kötü düşünmeyin lütfen iyi düşünün inşallah iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…