doğum yaklaştı ve düşüncelerim arttı

Ciciibebe

Minik kızım yolda(:
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
87
3
6
Diğer
Merhaba arkadaşlar. Henüz yeni üye oldum ama burayı daha önceden de takip ediyordum.
Şimdiki anlatıcam sorunda kafama takılınca bir an önce üye olmaya karar verdim.:42:

Ben 37 haftalık hamileyim. yaklaşık 3 hafta sonra doğumu bekliyoruz. Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olucak.
Eşimin ailesi doğumdan 1-2 gün önce gelicek daha sonra yaklaşık 20 gün kalıcaklar. bir sürede benim ailem kalıcak.

Sorum şu bayanlar, eşimin annesi- babası ve 17 yaşındaki erkek kardeşi gelicek bize.
bu benim için sorun olur mu?Yani lohusa bir kadının evinde bu kadar kalabalığa gerek var mı? Doğum büyük ihtimalle sezaryan olucak. ben sağlık açısından hareket açısından pek rahat değilken bir de usturuplu olucam diye uğraşmak istemiyorum. Evin içinde saklambaç oynamak istemiyorum. Kafama bunlar takıldı. Yani eşim bir kaç gün sabredersin olmazsa ben anneme söylerim babamlar gider rahat edemezsen diyor. Ama normal olan annesinin düşünüpte eşiyle oğluna" kız biraz toparlansın sonra gelin" demesi değil midir?

Bir sorunda şu ki; Benimde aynı yaşlarda bir kız kardeşim var oda yeğenini ilk zamanlarda görmek istiyodu.
Bende eşimin kardeşi gelicekmiş evde yatıcak yer yok gelmeyin diyemiyorum sen artık annemlerle gel onlar gittikten sonra dedim. Haklı olarak kardeşim bana çok kırılmış..

Ne zaman telefonda ailesiyle konuşsam eşimin babası doğum tarihi tam bellimi ne zaman gelicez diye hevesle bekliyor.Sürekli soruyor. Eşim idare etmeseydi doğuma yaklaşık neredeyse 1 ay kala geliceklerdi hep birlikte..
Hatta eşim anne babamda mı gelicek diye bile sordu şaşırmış şekilde ilk dediklerinde..
evet oğlum baban benden daha iyi bebek bakar oldu aldığımız cevap..
Eşimde bana hak veriyor onunda üstüne gitmek istemiyorum..
Hastanede yaklaşık 3-4 gün kalırım heralde..
Ordada yatmak istesem odadan kimse bir yere çıkmaz sürekli torunlarının yanında olmak isterler oda da ben dahil bebekte bunalır gibi sanki..
Bilemiyorum çok mu sorun yaptım bu konuyu ama..

Anlaşılan ben odama hapsolucam ilk ve en zor zamanlarımda..
Sizde böyle sorunlar yaşandı mı?

Ne yapabilirim?Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Herkesin aile yapısı geleneği farklı tabii ama bi doğum için bu kadar abartmaya gerek var mı bilemedim.. ben ilk bebeğim olduğunda bile ilk geceden itibaren eşimle yanlız kalmıştık hem herşeyi daha çabuk öğrendim hem de anne-baba-bebek daha kolay adapte olduk sanki..

sizinkiler çok heveslenmişler hiç gelmeyin demek olmaz tabii ama günlerce kalmaya gerek yok ,kibarca söyleyebilirsiniz rahat edemeyeceğinizi..

Herkesin aile yapısı geleneği farklı tabii ama bi doğum için bu kadar abartmaya gerek var mı bilemedim.. ben ilk bebeğim olduğunda bile ilk geceden itibaren eşimle yanlız kalmıştık hem herşeyi daha çabuk öğrendim hem de anne-baba-bebek daha kolay adapte olduk sanki..

sizinkiler çok heveslenmişler hiç gelmeyin demek olmaz tabii ama günlerce kalmaya gerek yok ,kibarca söyleyebilirsiniz rahat edemeyeceğinizi..

Yani ilk günden yalnız kalmak fikri güzelde hadi toparlanamadım v.s desek sadece annelerin gelmesi çok daha mantıklı gibi..Bana yardımdan çok eziyet olucak ben bunu biliyorum ama kibarcada söylesem kırılırlar eminim ki.. Çevremde o kadar çok kırılgaaan..nariiin insan var ki anlatamam.. Öyle arada kalıyoruz işte..

benim doğumumdan sonra cümbür cemaat yatıya gelmişlerdi, kayınpeder kayınbirader dahil... en güzeli sadece kendi annenin ve eşinin yanında olması. çok rahatsız olmuştum ben kalabalıktan. ne kadar az kafa o kadar az bunalım...

benim doğumumdan sonra cümbür cemaat yatıya gelmişlerdi, kayınpeder kayınbirader dahil... en güzeli sadece kendi annenin ve eşinin yanında olması. çok rahatsız olmuştum ben kalabalıktan. ne kadar az kafa o kadar az bunalım...

Neler oldu peki? Sürekli başındamıydılar? Fırsat verdiler mi bebeğinle başbaşa kalmana ? aynılarını yaşamış biri olarak tavsiye istiyorum:ssz: Bizimkilerde uzaktan geliyolar gidemiycekler hemen malesef..
Onlara göre her önceliğe erkek tarafı sahiptir. Kendi annem gelicek gelmeyin desem çıkıcak faciaları düşünemiyorum
:53:

Neler oldu peki? Sürekli başındamıydılar? Fırsat verdiler mi bebeğinle başbaşa kalmana ? aynılarını yaşamış biri olarak tavsiye istiyorum:ssz: Bizimkilerde uzaktan geliyolar gidemiycekler hemen malesef..
Onlara göre her önceliğe erkek tarafı sahiptir. Kendi annem gelicek gelmeyin desem çıkıcak faciaları düşünemiyorum

Hakikaketen zor bi durum Allah yardımcın olsun ben bile daraldım :18:

O kadar kişinin yeni doğum yapmış lohusa bir bayanın yanında nasıl rahat edeceğini anlayamıyorum
Haklısınız kv nin düşünmesi lazımdı senin rahat edemeyeceğini
Bir arkadaş daha buna benzer bir konu açmıştı ona da aynı şeyi söyledim
Bunun emzirmesi var,şunu var,bunu var devamlı kp e baba çık da emzireyim diyeceksin
Hoş ben emzirirken kp ,ne var canım açsın emzirsin sanki ben ona mı bakıyorum demiş
Yaptım mı hayır,sen kimsin ki senin yanında açayım demi ama :40:
Bence uygun bi dille eşin anlatabilir kırkın çıksın sonra gelsin erkekler
Baktın eşin diyemiyor o zaman biraz odana hapsolacaksın canım mecburen
Kızkardeşine de açıkça söyle canım eşimin erkek kardeşi ve babası da gelecek
Yatacak yerim de yok ,sonra gel de
Hoş onların geleceğini bile bile de nasıl rahat eder ki genç bi kız
Kendisinin abla ben sonra geleyim demesi lazım gelirdi :ssz:

hayır bebeğimle başbaşa kalamadım. emzirmek de, uzanmak da işkence oldu. sezeryanlıydım, yapmadıklarını bırakmadılar. kimse çocuğa yardım da etmedi. rezil oldum anlayacağın. yok mutlaka gelmeliler ise de şimdiden hassasiyetini anlat eşine. doğum kadınsal bir mevzu, ne işi var kayınpederin vs. çok görmek istiyorlarsa doğumdan sonra toparlanma sürecinden sonra haber verirsin gelirler, uzun uzun da kalırlar. torunu görünce "görgüsüzün oğlu olmuş" moduna giriyorlar, senin ne çektiğini düşünmüyorlar bile.

tamam dede oluyo sabırsızlanıyo olabılır ama herseyınde bı oluru var el kadar bebek hemen dedesını tanıyacak sankı, yanı bıraz sabırlı olsa kayınvalıden gelse kaynınve kayınpederınde sen kendını bıraz toparladıktan sonra bır hafta sonra bıle glseler sana yeter yoksa ısın zor gıbı gorunuyo emzırme ısı falan helede havalar sıcak evın ıcınde kose kapmaca oynarsınız

Komik biliyorum ama ben henüz hamile bile olmamama rağmen benim de bu konuda başım ağrıyacak diye düşünür zaman zaman kendimi bu düşünce ile boğuşup can çekişirken bulurum.Bana kalırsa doğrusu doğum yapan ve bebekle birlikte rahatı sağlanmak zorunda olan anne olduğu için, annenin yakınının gelmesi doğuma.Mümkün değilse kayınvalide de gelebilir tabi ama bu işin ağrısı var, emzirmesi var, loğusa bunalımı var şu var bu var...başkalarının özellikle de erkeklerin ne işi var orada.Tamam bebeği görmeye gelsinler ama öyle 7/24 evde bilmiyorum bana ters.Ama fazla sıkmayın gözünüzde büyütmeyin yine de doğumdan sonra rahat edemedim dersiniz eşiniz bi şekilde ilgilenir o konuyla...

O kadar kişinin yeni doğum yapmış lohusa bir bayanın yanında nasıl rahat edeceğini anlayamıyorum
Haklısınız kv nin düşünmesi lazımdı senin rahat edemeyeceğini
Bir arkadaş daha buna benzer bir konu açmıştı ona da aynı şeyi söyledim
Bunun emzirmesi var,şunu var,bunu var devamlı kp e baba çık da emzireyim diyeceksin
Hoş ben emzirirken kp ,ne var canım açsın emzirsin sanki ben ona mı bakıyorum demiş
Yaptım mı hayır,sen kimsin ki senin yanında açayım demi ama :40:
Bence uygun bi dille eşin anlatabilir kırkın çıksın sonra gelsin erkekler
Baktın eşin diyemiyor o zaman biraz odana hapsolacaksın canım mecburen
Kızkardeşine de açıkça söyle canım eşimin erkek kardeşi ve babası da gelecek
Yatacak yerim de yok ,sonra gel de
Hoş onların geleceğini bile bile de nasıl rahat eder ki genç bi kız
Kendisinin abla ben sonra geleyim demesi lazım gelirdi :ssz:

Kardeşime dedim canım yakında anlar o beni onunla sorun çıkmazda asıl sorun eşimin ailesi işte..
Dediğin gibi emzirme konusu bile sıkıntı yani.
Bide doğum yapan arkadaşlarım hemen yatağa yatamadık dediler bana. Oturma odasına yatak hazırlamışlar öyle koltuk rahat olur alçak diye. Ben de öyle düşünüyorum ama yatak odama giremezler en azından oturma odasına pat diye girerler.
Ben de diyorum kendi kendime madem onlar düşünmüyor ben de rahat oliyim amaan diye..
Ama hiç sanmıyorum. hem daha 40ı çıkmamış bebeği napıcaklarsa bir-iki gün görür gidersin erkek olarak..
Annesinin " baban benden daha iyi bebek bakar" demesinede anlam veremiyorum:27:
Sanki ben al baba bebeğime sen bak diyip vericem. Ne düşünüyorlar acaba ya akıllarınca..Bebeği alırız biz bakarız falan mı anlamadım gitti..
Vallahi stres yaptım..

tekrar okurken fark ettim, annen nasıl gelmez? doğum sırasında ve sonrasında kanamaların vs. oluyor. eğilip kalkamadığın için başkasının ilgilenmesi gerekebiliyor. insan bu tür şeyleri ne kayınvalidesine ne eşine söyleyebilir (ki söyleme de zaten).
annen doğumunda yanında olmayacak da ne zaman olacak. eşine açık açık söyle "ben oramı buramı anana göstermek zorunda mıyım diye" alttan alayım diye kendini sora sokma...

hayır bebeğimle başbaşa kalamadım. emzirmek de, uzanmak da işkence oldu. sezeryanlıydım, yapmadıklarını bırakmadılar. kimse çocuğa yardım da etmedi. rezil oldum anlayacağın. yok mutlaka gelmeliler ise de şimdiden hassasiyetini anlat eşine. doğum kadınsal bir mevzu, ne işi var kayınpederin vs. çok görmek istiyorlarsa doğumdan sonra toparlanma sürecinden sonra haber verirsin gelirler, uzun uzun da kalırlar. torunu görünce "görgüsüzün oğlu olmuş" moduna giriyorlar, senin ne çektiğini düşünmüyorlar bile.

Peki ne yapabilirim biraz daha rahat edebilmek adına ne diyebilirim senin keşke şöyle davransaydım dediğin noktalar var mı mesela? Yani şimdiden bu bebeğin annesi benim banada saygı gösterin tavırlarını göstermek istiyorum aslında..
Çünkü şu an gelmek istemeleri beni zerre kadar umursamadıkları anlamına geliyor sanki..

tamam dede oluyo sabırsızlanıyo olabılır ama herseyınde bı oluru var el kadar bebek hemen dedesını tanıyacak sankı, yanı bıraz sabırlı olsa kayınvalıden gelse kaynınve kayınpederınde sen kendını bıraz toparladıktan sonra bır hafta sonra bıle glseler sana yeter yoksa ısın zor gıbı gorunuyo emzırme ısı falan helede havalar sıcak evın ıcınde kose kapmaca oynarsınız

evet kesinlikle bir hafta sonra bile gelse çok çok yeter..
Zaten yukardada yazmıştım eşim müdahale etmeseydi doğumdan 1 ay önce geliceklerdi..Bebek yok ortada bişey yok ne yapmaya gelicekse.. Adam yememiş içmemiş izne çıkmamış sırf bizde gün geçirebilmek için izin biriktirmiş..
Gerçekten şu sıcaklarda insan ev haliyle dolaşmak ister ya..
Kime söylesem bu konuyu şoka giriyor ne işleri var onların diye..
Onlar bunu düşünemiyor mu ki anlamadım gitti..

Komik biliyorum ama ben henüz hamile bile olmamama rağmen benim de bu konuda başım ağrıyacak diye düşünür zaman zaman kendimi bu düşünce ile boğuşup can çekişirken bulurum.Bana kalırsa doğrusu doğum yapan ve bebekle birlikte rahatı sağlanmak zorunda olan anne olduğu için, annenin yakınının gelmesi doğuma.Mümkün değilse kayınvalide de gelebilir tabi ama bu işin ağrısı var, emzirmesi var, loğusa bunalımı var şu var bu var...başkalarının özellikle de erkeklerin ne işi var orada.Tamam bebeği görmeye gelsinler ama öyle 7/24 evde bilmiyorum bana ters.Ama fazla sıkmayın gözünüzde büyütmeyin yine de doğumdan sonra rahat edemedim dersiniz eşiniz bi şekilde ilgilenir o konuyla...

Ben de şimdiden o bunu yaparsa ben böyle derim diye senaryolar kurmaya başladım deli gibi gerdiler şimdiden:17:
Hele her telefon açışta ne zaman gelcez biz diye soruşları yok mu ..

ilk başta en az sen toparlanan kadar ailecek gelmemeleri gerek.ama anladığım kadarıyla hevesliler ona da fazla bişey diyemezsin.sanırım şehir dışından gelecekler(ben öyle anladım).ama gerçekten emzirme konusu bir sıkıntı,rahat edemezsin...ama gelme de diyemezsin.umarım kayınvaliden anlayışlıdır ev işi yemek işerinde yardım eder.

öneri istemişsin, yukarıda yazdım. doğum sonrasında ortada sadece bebek olmuyor, bir de bakıma muhtaç anne oluyor. en mahrem yerlerini annenden başka kimsenin görmesini istemediğini söyleyeceksin, ilk hafta annen gelecek sonra da kayınaile.

tekrar okurken fark ettim, annen nasıl gelmez? doğum sırasında ve sonrasında kanamaların vs. oluyor. eğilip kalkamadığın için başkasının ilgilenmesi gerekebiliyor. insan bu tür şeyleri ne kayınvalidesine ne eşine söyleyebilir (ki söyleme de zaten).
annen doğumunda yanında olmayacak da ne zaman olacak. eşine açık açık söyle "ben oramı buramı anana göstermek zorunda mıyım diye" alttan alayım diye kendini sora sokma...

Annemin gelmesi imkaansız ilk zamanlar eşimle beni huzursuz ederler..
Aslında gönül ister ki annem gelsin.
Annemde öyle ister tabi ama sorun çıksın istemiyoruz..
eşimle herşeyi konuştum..
Hak veriyo ama ailesi napsın onlarında ilk torunu napalım idare ediverelim diyo..
Benim 20. çocuğum tabiki idare ederim diyorum bende..
Az daha zorlasak kavga ettiricekler bizide şu hamile halimde..

Bu doğum onlar için fırsat aslına bakarsanız bence.
Bize gelip gezmek için fırsat kolluyolar.
Eşim bi nedenden dolayı memlekete gitse eşimi götürme bahanesiyle doooğru bize geliyolardı.
Halasından tutunda eniştesine kadar( halaları enişteleri için belki biz gitmeden onlarda gelsinler bile diyebilirler)

Ama eğer zorlanırsam demeyi düşünüyorum annem de gelsin ben rahat edemiyorum sizle diye..

Dediğin gibi bu kadar çok insanın İlk zamanlarda gelmesine gerek yok aslında ama anlamıyorlarsa eğer yapacak da bir şey yok...

Normal doğum yaparsan eğer yanlarında daha rahat olursun ama sezeryan yaparsan etrafında kimseyi görmek istemezsin inan..

CAnı acıyor zaten insanın , yatıp istihrat etmek istiyor ama etrafda o bu olunca da haliyle rahat hareket edilmiyor....

Ama eşininin babası , kardeşi sürekli loğusa bir kadının başında beklemeyecek kadar anlayışa sahiptirler inşllh..

Ben de şimdiden o bunu yaparsa ben böyle derim diye senaryolar kurmaya başladım deli gibi gerdiler şimdiden:17:
Hele her telefon açışta ne zaman gelcez biz diye soruşları yok mu ..
[/QUOTE]

Bu huyumuz benziyormuş:1: Ben de kafamda cevaplar, tavırlar hazırlar durur, ama yeri gelince hiçbir şey yapamam...İçiniz rahat olsun.Eşiniz çok makul biri bence.Nasıl ki doğumdan önceyi idare etmiş, doğumdan sonrayı da idare edecek emin olun.Her şey istediğiniz gibi olacak ;) Baban daha iyi bakar bebeğe lafına takılmayın, herkesin her dediği olsa ohohooo.Bebeği kucağına bile alamaz kayınpederiniz.Olaya iyi yönünden bakıp mutlu edin kendinizi, ağrılarınız ve acemliğiniz olacak ve kayınvalideniz sizi yalnız bırakmıyor, yemeğiniz temizliğiniz olacak, eşiniz bebeğiniz perişan olmayacak.Size yardıma gelenler evle, siz de bebeğinizle ilgileneceksiniz.Sonuçta siz onun annesi olacaksınız en çok size muhtaç.Bebek ve siz ayrı bir bütün olacaksınız ve tabi eşiniz gerisi teferruat biraz.Germeyin kendinizi, tam siz toparlanıp bebeğinizle ilgilenebilecek hale gelince de onlar gitmiş olacak :1: Böyle değerlendirmeye çalışın olayı...

ilk başta en az sen toparlanan kadar ailecek gelmemeleri gerek.ama anladığım kadarıyla hevesliler ona da fazla bişey diyemezsin.sanırım şehir dışından gelecekler(ben öyle anladım).ama gerçekten emzirme konusu bir sıkıntı,rahat edemezsin...ama gelme de diyemezsin.umarım kayınvaliden anlayışlıdır ev işi yemek işerinde yardım eder.

Ev işi yemek konusunda Allah var hakkını yiyemem mutfağa sokmaz beni otur diye hamileliğimdede öyleydi hele o şekildeyken yardımcı olur.. Zaten kayınvalidem tek gelicem dese hah yardıma geliyor derim tamam..
Ama cümbür cemaat gelmeleri sırf kendileri için geldiklerini gösteriyor..Beni kale almadıklarını gösteriyor..

Ki değer vermediklerini oğullarını bayramda memlekete sen bari gel diye ısrarla çağırmalarından çok rahat anlıyorum..Beni yalnız bırakıcak erken doğum falan olsa..Birde bana bayramda gelme dedim oğluma Allah korusun bişey olur falan yalnız bırakmasın seni diyo sanki ben konuştuklarını duymadım telefonda:27:

Back
X