doğum yapan anneler doğum öncesi belirtileriniz ne oldu?

HAYALKIZ

ece cerenin annesi:)
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
767
127
628
40
merhaba annişler öncelikle bebeklerınızın hayırlı evlatlar olmasını diliyorum ve sizleri kutluyorum:teytey:

ben şunu merak edıyorum doğumdan 1 gun once veya o gun içerisinde neler yasadınız? hissettınızmı doğumunuzun yaklaştığını? neler yasadınız o an ne olur bızlerıde aydınlatın.. mesela ben dün gece kasılmamdan dolayı uayndım adet sancıları gibi ağrılarım oldu bide gecelerı son 2 haftadır çok sık ıdrara çıkıyorum acaba yaklaşıyormu doğumum?:uhm::uhm:

şimcik sevgili hayalkız bizimkilerden yani ekim annelerinden henz normal doğuran pek kişi yok millet tarihini alıp sezeryan oluyo ekim ayında normaller başladığında yazarlar işallah

canım ben temmuz annesiyim doğumumdan bir gece önce kasıklarımda hafif ağrı vardı dr. gitmedim ertesi gün kontrolüm vardı çünkü ama şüphelendim başka bi sıkıntım olsaydı giderdim hafif ağrı ile gitmedim fakat o ağrılar bana 5 cm açıklık getirmiş ve suni sancı ile doğum yaptım hepinize hayırlı doğumlar rabbim bir avazda kurtarsın inş.

benımde oyle ağrılarım var yanı adet sancısı gibi kasılmam arada oluyor ama çok sık değil bebeğin hareketlerıde gunduz hiç yok giiydi akşam oldu normale dondu psıkolojımı sorsanız durgunum huzursuzum belımde çok ağrıyor acabaa bunlar belırtı verırmı?

haylkız canım benim böyle bir konu sırf sizin aydaki annelere değil herkese gerekliydi.
bütürn gebe arkadaşlarım adına sana çok teşekkür ederim a.s.
hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı dilerim.
darısı bizlere a.s.

Konu çok güzel de kimse yazmamış ki.Ben de çok merak ediyorum.
Dün gece benim içinde zordu.Hartt diye bir ses geldi çatı bölgemdeki kemikten ve ağrıdı.
Doktoru felan da aramadım.Ama HAyalkızın dediği gibi adet sancısı şekilndede yaşadım birde benim kızda 2 gündür daha durgun.Acaba az da olsa tenizlik yaptım ondan mı diyorum.

Kızlar temizliği falan bırakın artık ya kocanız ya da başka yakınlarınız gelecekse onlar yapsın. O ağrılar korkunç oluyor. Sizin çektiklerinizin yanında bebişleri de yoruyorsunuz. Siz yorulunca onlara gidecek olan enerjiyi siz harcıyorsunuz dolayısıyla yavrucuklar tepişecek enerjiden mahrum kalıyor ve gün içinde daha sakin oluyorlar. Mecburen iş yapmak zorunda kalırsanız da daha fazla enerji veren besinler tüketip (mesela fındık, ceviz, tahin-pekmez ve bebişlere takla attıran çikolata) sol yanınıza yatıp dinlenin.

benimde bebiş sessizdi kızlar son günlerde eskisi gibi haraketleri yoktu ama haraketlere çok dikkat edin ben aslında ağustos annesiydim ama 2 hafta erken geldi bizim kız doğum tarihlerim 19 temmuz - 9 ağustostu 23 temmuzda doğum yaptım alttan muayene doğumu yakınlaştırır. ben bunada bağlıyorum biraz o yaşadığınız ağrılarda açılmanız oluyor çok şiddetli olmadığı sürece iyi suni sancı çekmezsiniz bari ve bu da doğumunuzun yaklaştığına işarettir. ve şunuda ekleyim o ağrılarda hem açılma oluyor hemde bebeğin kafası aşağıya yerleşiyor bebekten vakit buldukça giriyorum bi sıkıntınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

bide suyum geldi falan denio aniden.bunun önceden bi belirtisi varmı?

güzel bi konu bencede.bende çok merak ediyorum.en çok suyun gelmesi nasıl oluyo diye nekadar geliyor azar azar mı şaaarrr diye mi?gamzeki sen yapmışn doğumu bu konuda bişeyler yazsan

Daha cok dogum ayzan anne olsa iyi olur..Ben iki haftadir her sabah ve gün icinde siddetli regli agrisi yasiyorum,ara ara rahmimede agrilar giriyor igne abtiyormus gibi.

kizlar öncelikle selam
sonrada dogum belirtisi kasiklarda agri olur yani bu rahim agzinin acildigi isaretidir tabi nekadar sürer acilma oda insan´dan insana degisiyor tabiki ilk dogum 12-15 saat arasi sürebiliyormus.
sancin geldigi andan itibaren dakika tutun eger sanciniz 45 dakikada bir geliyorsa bu dogum sancisi isaretidir
ve geneldede zaten syklasir ondan anlayabilirsiniz ve 15 dakikada bire düsünce genelde hastaneye gitmmeniz tavsiye edilir zaten sidetli bir agri oldugu icin bunu anlamamak mümkün degildir

bide suyum geldi falan denio aniden.bunun önceden bi belirtisi varmı?

ya suyun geldigini bir sekilde anlarsiniz tabiki ya birden gelir yada bir islaklik hisedersiniz ayrica herkesde dogumdan önce sü gelecek diye birseyde yok mesela benimkini dogumdan az önce dr patlatmisti
yada bazilarindada bebekle bir gelir suyu
eger birazda olsa anlatabilmissem ne mutlu bana :))

selam ,,,benimde kızıma hamileyken dogum vaktinden 7-8 saat önce gece tuvalete gitmek için uyandığımda tutmanın imkan olmadığı yapışkan koyu kıvamda bol miktarda suyum geldi.hatta silmek için bez yeterli gelmediği için çarşafla sildiğimi hatırlıyorum.hiç sancım yoktu çok mutluydum ancak sabaha doğru suni sancı ile birlikte çok canım yanıyordu ama güzel bir mutluluk .fakat istenilen santimde rahim açılmadığında ve çık miktarda suyum geldiği için son anada sezeryana almak zorunda kaldılar... allah tüm doğum yapıcak arkadaşlarımın yardımcısı olsun.::1rolleyes:

kizlar mrblr bende yeniyim 2gun once kahveremsi bir leke geldi suyla birlikte sonrada agrim oldu 2gundur ayni leke kanamam oluyor agrim arada oluyor kasiklarimda ama siddetli agrim yok neyapyim yardimci olun ebeye gittim bugun agrin olunca git hastaneye dedi nasil olucak bana yardim edin lutfen cok korkuyorum

slm kizlar yazdiklarinizi okudum.ben 10 ocakta dogum yapacagim insallah.
ama cok korkuyorum ya dogum sancilarini anlayamazsam,yanlis bisey yaparsam diye.ilk bebegim oldugu icin tecrubesizim,,,dün aniden karnima ve belime bir agri saplandi tam 3 saat surdu,sicak su koydum yatttim anca o zaman gecti..cok korktum bebegime bisey oldu diye..ama Allah tan o her zamanki gibi tekmeliyordu ...o zaman rahtaladim biraz..diyecegim su,dogum yapmis anneler dogumdan once yapilmasi gereken ve yapilmamasi gereken seyleri yazarlarsa cok sevinirim,tecrubelerinizi bizlerle de paylasin..

Sıcak su torbasının iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum. Sıcak banyo yapmayın diyor doktorlar. Gözünü seveyim doktoruna danışmadan kendin rahatsızlıklarını tedavi etme. Klasik olarak ağır kaldırma eğilip birşey alırken kendini zorlama, yüksekten atlama, çok yükseğe uzanma bir şey almak için. Beslenmene dikkat e, haftada 2 kere balık ye yiyemiyorsan omega3 takviyesi al.Aklıma gelenler bunlar. sağlıklı bir hamilelik ve kolay bir doğum diliyorum

valla bencede sicak suyu agrilar icin pek iyi demez doktorlarimiz bu agrilari geciriyor saniyoruz
ama sadece agrilari sicakliga karistirdimizi bilmiyoruz yani agrilar gecmiyor sadece o sicaklikla gecti saniyoruz bencede doktoruna danismadan birsey yapmayin ayrica dogum sancilari inanki farkedilmeyecek sancilar degildir bunu hisetmeyecegine inanmiyorum
allahim sana kolaylik versin hayirli dogumlar
ve benden sana bir tavsiye inanki korkulacak birsey yok
ki bukadar dayanilmayacak bir aci olsa annelerimiz 5-6 tane dogurmazdi öyle degilmi?
ayrica bebegini kucagina aldigin an agri sanci korku hic birsey kalmiyor

kızlar bence de temizliği bir kenara bırakın sakın dokunmayın ben o hatayı yaptım bebeğime sıkıntı verdim bebeğim daha yukarıda 2 hafta önce temizliğe giriştik kasılmalarım vardı 5dk da bir hiç açılma olmadığı ve bebek yukarıda olduğu için doktor neredeyse sezeryana almak zorunda kalacaktı çünkü bebek oksijensiz kalıyormuş 1 hafta içinde 4 defa doktora gittik bu yüzden şimdi stres bastı hala doğum yapamadım bebek yukarıda günümüzde doldu sabırsızlıkla bekliyoruz uykusuz gecelere devam

bilmiyorum kimlerde bu belirtiler var karnım ağrıyor ayaklarım ödem sebebiyle şiş uyku yok gece 3:30-4:30 kalkıyoruz 40. haftadayız bebeğin inmesini bekliyoruz sezaryan istemiyoruz ama kısmet ne olur onuda bilmiyoruz oğlum yerinden gayet memnun gibi ya biz çok sabırsızız yada o çok sabırlı biri olacak bazen bel bölgemde kasıklarımda ve bacaklarımda ağrı var ishal durumu sıklaştı acaba stresten mi yoksa doğum artık bir kaç gün kadar yakın mı onuda bilmiyorum yarın kontrol var yine hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…