(¯`¸·´¯)Doğum yapan kedinin plesentası içerde kalırsa-Yardım(¯`·¸´¯)

Bbeklerden biri canımı sıkıyor.Biberonu kesinlikle kabul etmiyor ve çok zayıf kesinlikle ek besin alması gerektiğini düşünüyorum....Diğerlerine biberonla destek verebiliyorum ama inatla biberon emmiyor ben de hırpalanmasın diye zorlaymıyorum.Anneyle daha yakın olmasına dikkat ediyorum.Bazen sadece onu annesinin yanına koyuyorum diğerleri uyurken.Meme emiyor ama yeterli değil demekki. Gözleri açılmış ama miniminicik bakıyorlar:)) [/COLOR][/B][/QUOTE]
sırnaşık şey kişilik sahibi ve akıllı bir kediymiş. Hayır demeyi de biliyor anneyle özel zaman geçirmenin yolunu da buluyor:) Ben en çok bu kediciği tuttum. Hepsine geçmiş olsun ve senin de gözün aydın.

Yazını okuduktan sonra benimkilerin bebeklik fotoğraflarına baktım. Gözleri yeni açılmış halleri çok komik. Şaşkın şaşkın bakıyorlar ama nerye belli değil. Kulaklar minicik ve ağız burunları pespembe:)) En tatlı zamanları bol bol fotoğraf çek canım.

Ben onları annelerinden ayıramadım...Sonuç: 1 iken 5 kedim oldu. Kolay değil tabi ama şu manzara herşeye değer diyorum. Anne 9 çocukları 8 yaşındalar ama hala onları yalayıp temizliyor, koyun koyuna yatıyorlar :))

Kızım 13 kg luk dev bebeğini yalarken , o da sabırla annesinin işini bitirmesini bekliyor hemde keyifle mırlıyor :)

Bu gün eşim işten geldi kızımızı fakülteye götürdü sanırım yine serum takılacak.Bebekleri sık sık biberonla besliyorum, zaten biri hariç diğerleri biberonu kolay kolay kabul etmiyor.popolarını ılık suyla ıslatılmış pamuklarla sildim, biri kakasını yaptı diğerleri sadece çişlerini yaptı.Annelerini arıyolar.Biri hariç:)Sabırsızlıkla kızımı bekliyorum.
Eşim şimdi aradı tahlil yapıyorlarmış, dikişleri alınmış.Saat 2:30 da tahlil sonuçları belli olacak.OOOfffff.Yine başa döndük.

Son düzenleme:
İyi haberler alırsın inşallah canım. Ben atlattığını düşünüyorum, umarım öylede olur. Sonuçları aldığında bize de yaz, bekliyoruz...

Malesef haberler pek iyi değil.Bir hafta daha ilaç kullanacakmış ,henüz eve gelmedi.Eşim yemek yediremiyormuş.Bir hafta hergün veteriner hekime gitmesi gerekiyormuş.Hatta bir hafta burada kalsa iyi olur demişler.Yavrular daha çok küçük anneleri olmadan yaşatmak zor riske atamam.Enfeksiyon varmış kızımda.Nerde yanlış yapıyorum bir bilsem keşke.( Ayrıca şekeri yüksek çıkmış kızımın.

Son düzenleme:
Güzelim sen elinden geleni yapıyorsun, günlerdir çabalayıp duruyosun, bunda bir yanlışın yok. Bozma moralini çaresiz birşey değil. Sanırım hergün antibiyotik iğne olması gerekicek enfeksiyon yüzünden. Götürüp getirmek belki sorun olacak ama bencede orada bırakmamakla doğru karar vermişsin.
1 hafta fazla bişey değil canım hadi biraz daha gayret , herşey yoluna girecek. a.s.

Not: şekerinin yüksek olmasını sorun etme iyileştikçe normale döner

Son düzenleyen: Moderatör:

canım çok üzüldüm,acba orada kalması iyi olur mu seni ve yavrularını arar mı,benimki kedi değil kedilerin karekterini bilemiyorum ,benimkini iki gün felç geldiğinde özel bir klinikte tutmuşlardı o halini hiç unutamıyorum kafes içinde ertesi günü bıraktığım pozisyonda buldum bütün gece yas tutmuş beni görünce attığı çığlıklar hala kulağımda ,bir de işin maddi boyutu var belki önemli değil denecek ama canım özel kliniklerde adeta soyup soğana çeviriyorlar,rakamı duyunca şok geçirmiştim ,hiçbir işe de yaramadı ,sonra fakültede ameliyat oldu ama yürüyemedi.Özgürce sen bilirsin ama hangi serumu takacaklarsa bunu evinde taktırabilirsin ben öyle yaptım veteriner her gün eve geldi serum taktı bana kalırsa böyle yap çünkü serum sürekli takılı kalmayacak .Kedin de yavrularından ayrılmamış olur hem senin kontrolünde olur maddi ve manevi daha iyi olur kanısındayım kararını yaz canım :çok üzgünüm:

Canım yok zaten, para filan artık önemli değil, battık zaten bu ay,yeterki iyileşsin, zaten her iğne de yine para alacaklar.
Serumunu eşim takabiliyor, bana da hastalandığım zaman kendisi takar . Sabahları serum takılacak, akşamları G.o.p.ya antibiyotik vurdurmaya götürecek eşim.
Yavrulara bir şey olacak diye çok korktum, ya da eve geldiğinde ilgilenmeyecek diye.Hala bir şey yemiyor.Eşime fakültede; "tahlillerde enfeksiyon çıkmadı "demişler "ama demekki enfeksiyon varki yemek yemiyor " demişler :uhm:
Eşim oradan avcılarda, benim tanıdığım veteriner hekime götürmüş O da "psikolojiktir yada hormonlardan kaynaklanıyordur" demiş.
Kızımın psikolojisini bozacak ne yapmış olabilirim diye düşünüyorum, günlerdir nazıyla oynuyorum. Neyse şekeri de ,eşimin dediğine göre insanlarda da 12 saatten fazla yemek yemediğinde yükselirmiş ,Fakültede şeker hastası demişler ama...?
Yani tek çözüm olarak bir hafta, ayrı ayrı şekerli ve tuzlu serum takmak ,antibiyotik ve b vitamini kompleksi .
Moralimi düzelten tek şey, dikişlerinde problem olmaması.Ha bir de zayıf yavruyu bugün biberonla güzelce besledim en sonunda .Sanırım diğerlerine yetiştireceğim:)Çok inatçı ve edepsiz bir kız :))
Hepinize ilginiz ve desteğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.Beni anlayabilecek insanlarla iletişim kurabilmek o kadar güzel bir duygu ki.Umarım yakında sevincime de ortak olacaksınız.Hepinizi öpüyorum. Şeniz

Canım serumu eşinin takması çok iyi ,onun psikolojisinin bozulması seninle ilgili değil ,rahatsız olduğu için yemiyor en sevdiği şeyleri ver bir de çok sevip üstüne düşersen iyice nazlanır benimki öyle .Biraz tatlı sert ol bakalım ne yapacak ben yaptıklarımı sana aktarıyorum canım .Minik yavruya da çok sevindim sen hep yaz haberlerini bekliyorum sevgiler.....Şeniz

Tahlillerde enfeksiyon çıkmadıysa, nasıl oluyorda yemek yemiyorsa öyledir diyorlar anlamadım doğrusu çok saçma geldi :uhm: Üstelik şekeri yükseldi diye hemen şeker hastası teşhisi de konmaz canım ya bence bu fakülteye fazla güvenme.
Antibiyotik ve vitaminden sonra mutlaka düzelecektir. Yeterli beslenemediği için serum takılıyor sanırım ama bişeyler yiyip içmeye başlayınca serumu bitirin, belki bir hafta bile sürmez bu durum.
Doğum artı geçirdiği ameliyat, hastalık..vs hayvanın psikolojisini, hormonal dengesini bozmuş olabilir. şu sıralar çok daha fazla sevgi ve ilgi bekleyecektir senden. İnşallah kısa zamanda atlatırsınız, kolay gelsin canım...

Çok garip bir şekilde, benimle göz göze geldiği zaman yemeyi bırakıyor. :uhm: bu gün eşime anlattım hatta.Galiba dediğin gibi nazlanıyor.:)

Eşim de bugün isyanlardaydı, bir daha fakülteye götürmem diyordu:)
Şimdi size bugünkü maceramızı anlatayım.
Kızım bu gün yine birşey yememekte direniyordu ben de patisinin üstüne damla damla kitti milk döktüm yaladı .En azından midesine bir tatlı kaşığı kadar sıvı girmiş oldu.Yavruların hepsini artık biberonla besleyebiliyorum:)Fakültedekiler memelerinin dolu olduğunu söylemişti ama ben yavruların hareketlerinden aynı fikirde değildim.Gerçekten de bazılarında süt yokmuş.Neyse bu gün eşimle G.o.paşadaki veteriner kliniğine götürdük kızımı, bebeklerle birlikte.
2 serumu var, biri şekerli biri tuzlu.antibiyotik ve c vitamini+b vitamini kompleksi de var.Serumunu taktı veteriner hekim iğnelerini yaptı.Sonra bir mama getirdi, kızım onu yalamaya başlayınca, şırıngaya çekip ağzına boşalttı.Ben bu arada bebeklere mama vermeye çalışıyordum.Emzirdiği sürece kalsiyum komasına girme riski varmış, sordum öğrendim.
Bebekler gayet iyi beslenmişler:)) Korkuyordum açıkçası:) Ha bir de bebeklerden birinin gözünün 3 günlükken açıldığını söyleyince şaşırdı:) Neyse kızıma mamalar aldık çeşit çeşit eve geldik.Baktım mutfakta dolaşıyor hemen kıyma ve diğer mamadan koydum önüne biraz kuru mama ,biraz yaş mama,biraz tavuk,biraz kıyma yedi:)Eğer böyle giderse sadece vitamin ve antibiyotik iğnesi vurulacak.Ha ayrıca tahlillerden şüpheleniyorduk,enfeksiyon yok denmişti fakültede, ama varmış.Şimdi uyuyorlar, yavrular çok şeker:)Kızım daha iyi, keyfim yerinde:)
Gözlerim kapanıyor çünkü, dün gece bir buçuktan beri ayaktayım:)Karmakarışık oldu ama anlayın :) a.s. Öpüyorum gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim sevgiler Şeniz

dur daha hırsımı alamadım kıskanç kadınlülülülülülü laelaelaelaelae naniknanik :tomato: klava:

:roflol::roflol: Aslında davranışları ve ilgisi hoşuma gitti.Diğer veteriner hekim teyzeleri çok uslu bir kız demişti:)İnsan gurur duyuyor :)) Bebeklerimizi herkes sevsin istiyor :)) Bazen etrafımdaki insanlara anlatmaya başlıyorum kızımı ,bebekleri ,yüzüme "yazııııık " der gibi bakıyorlar.Anlayamıyorlar:)
Bu gün ev sahibimin annesi geldi, yine işi düşmüştü.evine gittim kombiyi ayarlamaya."Otur" dedi olmaz dedim, bebeklerin başında olmam lazım, ameliyat oldu kızım vs. vs. kısaca özet geçtim "birşey olmaz otur sen " dedi .Anlayamıyorlar.Evden çıktığımda her an aklım onlarda .Yani küçük çocuğumu evde yalnız bırakmış gibiyim:)Hangi anne rahat olabilir ki?
Dün akşam da eşimin yeğenleri 4 yaşında öğretmişler, telefona beni istedi,söylediği ilk cümle :
"alo yengeee o yavruları dedem götürüp başka yere bıraksın " anında kapadım telefonu.Bazen boğazım düğümleniyor. Her an tepem atabilir bu aralar.yıllardır aynı sözleri herkesten duymaktan bıktım.
Bir kere dedim ki annen seni atıyor mu dışarı ?
"HAYIR"
iŞTE ben de kediyi atamam o benim çocuğum, hem de dışarıda yaşayamaz ölür .
Tabi lafım aslında çocukları bile amaçları için kullanan büyüklere.
Hemen oradan bir cevap, "ölsün" .
Gel de delirme.
Burası ve sizler benim için bulunmaz nimetsiniz. Şeniz

Seni çok iyi anlıyorum,köpeğime felç geldiği günün ertesi günüydü bir gün önce hastaneye yatırmıştım ,sabah erkenden kakıp telefonda minik oğlumun durumunu sormak için telefona sarıldım sonra kahvaltıya otuduk :çok üzgünüm:ama ben ağlamaktan birşey yiyemiyordum .O sırada telefon çaldı ağlıyarak açtım telefonda ablam vardı niye ağlıyorsun dedi durumu anlattım ne dedi biliyormusun ben de önemli bir şey sanmıştım dedi ve oğlu istanbul a eşiyle misafirliğe gelecekmiş aman onlar iyi ağırla dedi:sm_confused: .İşte benimki de böyle bir abla ,yani hayvan sevgisi olmayan garipsiyor ama hiçdeğilse saygı duymayı öğrensinler bu nedenle çok kişiyle aram açıldı ,minicik bir hayvana bakmam teyzem ,ablam ,ağabeyim herkesin gözüne battı zaten normal hayatta sadece menfaati için arayan insanlar bu nedenle beni aramasalar da olur:1no2: .Altını bezlediğimi duyunca yazık beze verilen paralara diyorlar ben de böylece iyice koptum zaten var olan kopukluk daha da artt:a015:ı .İşte böyle birtanem yazdıkça daha neler yazacağım ama bunlar sadece basit görünenler sevgiler canım....a.s.

Bu torunlarımın babası :))Evlatlık verdik bir arkadaşa:)Çok mutluymuş, nazıyla oynanıyor ya içim rahat:)

18 gün oldu demek :sm_cool:nice uzun sağlıklı sevgi dolu yıllara güle güle büyüsünler hepsini tatlı burunlarından bol bol öptüm Şenizyerim ben onların miniş kulaklarını

O kadar miniklerkiii :)) Sanırım bir kaç gün sonra babalarını bulduğumuz yaşa gelecekler:)Ben bu büyüklükte bulduğum kedileri, birbuçuk aylık zannediyordum:))
Umarım bilgiler, ihtiyacı olanların işlerine yarar.
Mesela ben, kızımın durumu hakkında bilgi aradığım da bulamamıştım.(

Merhabalar,
Ben acil yardm istiyorum lutfen ben kırsal bir yerleşim yerindeyim veteriner dahi yok 5 tane yavru sokak kedilerine bakıyordum henüz 5 aylık en fazla 6 aylıkken çiftleşme olmuş ve içlerinden bir tanesi hamile kaldı 4 gün önce dogum yapmış 3 yavru buldum hepsi ayrı ayrı yerlerdeydi hiç bakmıyordu yavrularına biri o an oldu diğerlerini içeriye alıp sıcak havluyla yer yaptım çok soğuklardı ve anneleri emzirmedigi için enjektörle sut verdim yalnız kurtaramadım simdi de anne ye bakıyorum günlerdir hiçbirşey yemiyor zorluyorum yine yemiyor ve sürekli yatıyor arada miyavliyor ama halsiz çok yürümüyor ve sürekli genital bölgesini yani dogum yaptığı bölgeyi yalıyor lütfen ne yapabilirim söyleyin çok üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…