Bebek Beslenmesi Doğum yapan ocak anneleri bebeklerimizin sorunlarını paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım benim evde hem annem hem kaynanam var ama ben bebeğme kendim bakıyroum kavaltımı kendim hazırlıyorum odamı kedim temziliyorumki ay sonunda gittiklerinde zorlanmıyayım ameliyat yerim fazla acımıyor kıslar buarda hamile kaldığımdaki kiloma geri dönmüşüm hiç anlamadım

benimde annem yanımda ama bulaşıktı yemekti hep annem yapıyorben sadece bebişle ilgileniyorum ama dikişlerim acımıyor iyiyim yani yinede ağır iş zorlayan iş yapamam herhalde ama zorlamamak lazım sonuçta, annem sen lohusasın 40 gün kendine dikkat etmelisin diyor

İyilik kızlar benden de, ekinsucum bende iyiyim canım.Benim oğlanı doyurmakla meşgul olduğum için doğru dürüst giremiyorum.
Allaha şükür ekinsucum, ağrım sızım yok sayılır.Doğumda 2 dikiş atıldı sadece, o da sorun değil.Yalnızca, sonuçta doğumda biraz zorlandığım için hemaroidim fazlalaştı.Daha önceden vardı, şimdi artış gösterdi.Onun dışında bir sorun yok.Doğumdan sonra bütün işlerimi kendim yaptım, bir sorun yaşamadım.
Esracım evet mama verince su veriyorum, zaten normal olarak memede versem sadece yine de günde birkaç kaşık su veriyorum ben, sık değil ama arada suyun tadını alsın diye.

Ben uyandıktan sonra hemen emziriyorum, çünkü altını değiştirmeye kalkarsam sinirleniyor:)))Karnı doyduktan sonra gazını alıp,altını değiştirdiğimde sorun yaşamıyoruz.Ama çoğunlukla tekrar meme emmeye başlıyoruz, çünkü yatağında sallayarak filan uyumamız zor, çoğunlukla meme emerken uyuyor.

selam kızlar, artık sorunlarımız farklılaştı buna da şükür :))

biz oğlumla iyiyiz,gece uykusu yavaş yavaş düzen girmeye başladı..dün ve bugün biraz huysuzluğu üstünde hep emmek ve kucağımda uyumak istiyor..

montesori ben oğumdan bir hafta sonra yalnız kaldım,herşeyimi kendim yapıyorum..birkaç gündür benimde karnımın içi acıyor..yalnız olunca giyinmeye fırsat olmuyor bazen..

kızlar bizi geçen gün sağlık ocağından aradılar,doğum yapmışsınız buraya gelmeniz lazım bebeğe zeka testi için kan almamız gerek dedi..bizde dün gittik ama bu testin hastanede iki defa yapıldığını söyledim yaptırmadım kuzumun canı yanmasın diye..aşılarını da burda yaptırabilirsiniz dedi..sizler gittinizmi sağlık ocağına..

Benide dün aradılar sağlık ocğından gelmeniz gerek topuğundan kan alıcaz dediler bende alındı sağlık bakanlığıana gitti dedim olsun bizimde almamız gerek dedi bende alınan bir kan ne diye tekrar alınsın dedikçe yok o alınan kan ilk günlerde olduğu için yetersiz sonuç olabilirmiş 10. gün falan tekrar edilmesi gerekirmiş ilk günlerde çünkü anne sütü alamamış olabilirmiş falan filan dediler, aşısını sordular yaptırdım özel hastanede dedim, sonuç olarak tekrar kan vermem dedim oda o zaman buraya gelip hem aşılarını sağlık ocağına yaptırmıyacağıma dair hemde kan vermiyeceğime dair kağıt imzalayacaksınız dedi

istanbul avrupa yakasında oturan arkadaşlar özellikle bahçelievlere yakın olanlar , sizlere bir çocuk doktoru tavsiye edeceğim çok memnunmuş herkes çok iyi olduğunu söylüyorlar çok fazla tavsiye alıyormuş, dr. erdem uzunoğlu, nette ararsanız bulursunuz

kıslar ben tıp fakültesinde oğlumu kontrole götrdüğüme sağlık ocağındada ka aldır değerlerine bakılsın dendi o yüzden sağlık ocağına götürdüm topuk kaı alındı ama yavrum çok ağladı ordaki ebe arkadaşım eğer o çok nemli illaki almalıyız deeseydi aldırmazdım

2 günlükken hastanede topuktan kan alınmıştı zeka testi için, 15 gün sonra hastanemiz yine çağırdı bizi zeka testi için topuktan kan almak için ikinci kezde alınmış oldu, sağlık ocağına söyleyince tamam ozaman almayalım dedi..

ekinsu sen hangi doktora götürüyorsun bebişi ? ben hisar hastanesindeki tamer beye götürecektim kardeşimin doktoruna,pazartesi günü aradım ayrılmış ordan ,arıyoruz cebinden ulaşamıyoruz..şimdi doktor arıyorum bende..

ben academic hospitalde var bayan bir doktor doğumda o bakmıştı hoşuma gitti iyi bir doktora benziyor şimdilik onunla devam etme kararı aldım, merve hanım

arkadaşlar herkese merhabalar..bebişlerimiz hayırlı olsun..Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin hayırlı ömürler versin inş hepsine de:)) benim de oğluşum Ömer 22.gününde bugün:) burda yazılan problemlerin çoğu bizde de var..ağzında pamukçuk başladı gibi oldu karbonatlı kaynamış ılımış su ve steril gazlı bezle bebişin ağzını dilini ve meme başlarımı siliyorum sabah akşam..baya geçti bitti diyebilirim..ikinci sıkıntımız sağ gözde çapaklanma oldu..ilk bir kaç gün bişey yapmadım olabilir diye..ama çokkk arttı ve drumuzu aradık..fucıthalmic göz damlası verdi..antibiyotik damlası..bugün 3. gün kullanıyorum..biraz azalma oldu ama şıp diye kesilmedi...ben de süt önerisini denedim az önce bakalım iyi gelir inşallah da ilaca devam etmeye gerek kalmaz..emmek istemesi ve memede uyumak istemesi bizde de var..ayrıca emiyo emiyo emrken uyuyo..ve ben beşiğine koyar koymaz uyanıyo..mızırdanıyo uykuya dalmıyo..sizde de var mı bu..bizim yatağa yatırınca da uyuyuveriyo..bir kaç gün ısar ettim yatağımıza alıştırmıycam diye ama şimdi birlikte yatıyoruz..mızırdandıkça elimle pış pış yapıyorum..gerekirse emziriyorum..böyle geçiyo..inşallah vazgeçiremeyeceğim bir huya alıştırmıyorumdur...ne dersiniz? sizler nasıl uyutuyosunuz?
Gaz problemi de şimdilik çookk fazlaca uğraştırmadı bizi ama sanırım akşamüstleri mızırdanmamız artıyo biraz..
Bizim göbeğimiz 5.gün düştü sonra yıkamaya başladık bebişimizi..ama biz hiç sarmadık gazlı bezle.ve günde bir defa batikonla pasuman yaptık o kadar..sarılıp sık pasuman yapılınca düşmesi gecikebilir...

bi de size bi iki bişi danışmak istiyorum kızlar..bebeğinizi kaç günde bir yıkıyosunuz? ben haftada iki kere yıkıyodum ama günaşırı yıkıycam galiba bundan sonra..nasıl olur üşür mü diye de korkuyorum aslında..bi de evdeyken kaç kat giydiriyosunuz..yani neler giydiriyosunuz bebişinize?

bu arada isilikler bizde de çıktı..boyunda yoktu bugün oralara da dağılmış..sanırım ben biraz fazla giydiriyorum oğlumu..

paatyacım ben ince bir zıbın üzerine kısa kollu yada kolsuz body üzerine de altüst takımlar var ya onu giydiriyorum ayağına çorap başında hiç duramayan şapka elinde de hiç takılamayan eldivenler :)

her gün yıkanabilir tabi ama bence havalar soğuk haftada 2-3 kez ideal ben öyle düşünüyorum daha göbeğimiz düşmedi o yüzden yıkayamadım ama boynunu kltukaltını ıslak bezle silip z.yağ ile yağlıyorum arada bir

deneyimli anneler emzik ve biberonda nuk ile avent arasında kaldım.. siz ne tercih ettiniz neden?

merabalar:))
bizim de bugün 20.günümüz ve gerçekten yedir,temizleigazını çıkart,yıka,üstünü değiştirle geçio hayat..ama olsun ağlamasında nilim:))
dün 9 saate yakın ağladık bugün bi baktım poposu kıpkırmızı demek ki dün başladı die düşündüm,pişik bööle ağlatır mı ki??
ben de hemen her altını değiştirirken tekrar ya kaka ya çiş yapıo kızım bi anda 3 bez değiştiriorum yani???:))
bu zinco sizin bebişlerinizi de yorgun düşürdü mü?nil kaka yapmaktan heba oldu tabi hemen acıkıo yapınca,..bi de pişik...
ben perşembe akşamı doğum yaptım c.tesi her işimi yapmaya başladım.millet otur lohusasın dedikçe sinirden yapıverdim herşeyi:))şimdi sadece yorgunum..
bi de ben sinirli bi tip oldum arkadaşlar özellikle kızımı susturamayınca çok hiddetli oluorum naapsam??
bi de hangi mamayı kullanıosunuz??
ben de bi kaç damla su veriorum bi kaç gündür kızıma..
aklıma gelenler bunlar kızım seslenio zaten emme vakti:))
ii bakın kendinize,özledim uzun uzun yazışmayı valla:))

kızım ağlamayı kesti ben de geri geldim:))
bu arada zinco bizi kusturuo(kız haklı tadı da kokusu da iğrenç)
siz de yaşıo musunuz bööle bi sorun,bi de ben çok korkuorum çünkü hemen kusmuo olmadık bi zaman soona kusuo çok korkuorum boğulur falan die ama hep de gözetleyemio insan özellikle geceleri??sizler napıosunuz??

inanna zinco nun kusturduğunu nasıl anladın ? acaba bizimki de o yüzden mi kusuyor ?

ben de içine bady üstüne pijama takımlarını ve yelek giydiriyorum..bazen pijamasının üstüne penye tulumlarından giydiriyorum,pijamasız giyince büyük geliyor :)) gece penye battaniyeye sarıp üstüne de peluş battaniyesini örtüyorum..allahtan odamız sıcak oluyor,bu arada ablamızın odasını ele geçirdik :)) biz onun odasında o da bizim oda da kalıyor çünkü ablanın odası daha sıcak :))

bizim de yüzünde kabarmalar oluyor doktor teni çok hassas mümkün olduğunca öpmeyin dokunmayın dedi,bugünlerde biraz azaldı gibi..

papatyacım benim oğlumda doğduğundan beri benimle yatmayı tercih ediyor :)) uyuyunca yatağına yatırıyorum yine..

inanna cnm bebişini yan yatır kustuğu zaman bişi olmaz tıkanmaz boğazı..
ben sab simplex isimli gaz ilacını kullanıyorum kızım kendine geldi uykularımız yoktu şimdi uyuyo çok şükür düzene de girmeye başladı...bende her altını açtığımda kızım ya çişini yapıo ya da kakasını beklemek zorunda kalıyrm.ben haftada 1 kere yıkıyrm hava zaten çok soğuk hasta olmasını istemyrm burnu tıkanıyo hemen çünkü ilk 6 ay antibiyotik kullanmak istemyrm...şu kış aylarını bi atlatsak kızlar sonra rahatlarız ama bu kış zor geçio valla...

ben içine çıt çıtlı badi,üstüne zıbın sonrada pijama takımlarını giydiryrm kırkı çıkmadan yün giydermek istemedim o yüzden yelek giydirmiyrm ancak penye yeleklerini giydiryrm,külotlu çorap giyriyorum bide üşümesin ayakları die..
benim sütüm çok yağlı herhalde ya kızımın yüzü nokta nokta kabardı :((

Back
X