Bebek Beslenmesi Doğum yapan ocak anneleri bebeklerimizin sorunlarını paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar herkese, bizimde hastanede topuktan kan aldılar, sarılık aşısı için p.tesi sağlık ocağına gidin dediler.P tesi sağlık ocağına gittiğimizde, ilk alınan kanı 24 saat içinde almışlar geçerli değil diye tekrar aldılar.Eşim neredeyse dövecekti hemşireyi oğluşumuz ağladıkça:))))Ama önemli bir test olduğu için mecburen katlandık.Sarılık aşımızı yaptırdık.1 ay sonra tekrar 2. sarılık aşısı için gideceğiz.Doğumdan 10 gün sonra hastanedeki dr. gelin demişti.15 günlükken de vitamine başlayın dedi.
Papatya bende gece yatağına yatırdığımda mızırdanıyor ve uyumuyor, o yüzden yanıma alıyorum, yanımda uyuyor.Yapabileceğim birşey yoktu:)))2-3 aylık oluncaya kadar alışmaz sanırım diye düşünütyorum, sonuçta anne sıcaklığını istiyorlar ilk aylarda.Benim haricimde kimsenin yanında o şekilde uyumuyor.
Kıyafet olarak ben, atlet tarzı kısa kollu çıtçıtlı badi,üstüne uzun kollu takım, üzerine de yelek yada ince ceketlerinden giydiriyorum.Çoğunlukla, ince polara sarıyoruz, kucağımıza alırken. Gece ise sadece atlet ve üzerinde takım ile yatırıyorum.Yatak odasını daha sıcak yapıyorum çünkü.
İnannacım, mama olarak hastanedeki dr. bize aptamil 1 i önerdi.Onu kullanıyordum.Ama şimdi sütüm daha fazlalaştığı için kestim mama vermeyi, dünden beri sadece anne sütü veriyorum.Ama yine de hergün birkaç kaşık su veriyorum zaten.
Gündüzleri rezene çayı içiyorum sürekli ama dün gece gazımız vardı, epey ayağa dikti babasıyla beni.:)))

barcli benim oğlumunda öyleydi yüzü ergen sivilcesi gibi oluyordu bazen, mümkün oldukça tenine dokunmamaya çalışın birde sütünle sil belki faydası olur ben sürdüm sütümü yanaklarına bayağı düzeldi tektük oluyor şimdi..

watrfull canım nasılsın nasıl gidiyor tombişinle hayat :)) abla ve abi ile arası nasıl ?

bizimki okuldan zor geliyor çok özledim diye, o da ağlarken ablası alınca kucağına susuyor kan çekiyor herhalde :))

kontrole gittinmi hiç barcli ? kilo alımından anlaşılır, hem de sürekli emmek ister aç olur herhalde öyle anlaşılır..ben hiç mama vermedim sarılık için yatınca hastanede almıştık mama öyle duruyor versemmi acaba diye düşünüyorum, yoksa çöpe atıcam tabii..

gittim cnm kilo alımı vardı şimdi de sanki yetmiyomuş gibi gelio..sürekli emmek istio..pazartesi 1 aylık olcaz ya aşısı var o zaman gidicez belli olur bakalım kilosundan

watrfull canım nasılsın nasıl gidiyor tombişinle hayat :)) abla ve abi ile arası nasıl ?

bizimki okuldan zor geliyor çok özledim diye, o da ağlarken ablası alınca kucağına susuyor kan çekiyor herhalde :))
Linaycım ablası benim doğum yaptığım gün erzurumdan geldi kardeşini görmek için.:)))))Abisi de her gün okula giderken ayrı, geldiğinde ayrı öpmeden yapamıyor:))))
Bu hafta çocuklarımın hepsi yanımda çok rahatım, annem de sağolsun, evin içinde ayrı dolanıyor.Hep beraber işleimizi hallediyoruz. Ama bizimki bu kalabalıkta tam kucak kuşu olacak:)))))Ama boşverdim, herkes mutlu sonuçta:))

Barçlıcım, bizde iyiyiz güzelim.uğraşıp duruyoruz paşayla ailece:))

Sütümün yetmediği dönemde hiç uyumuyordu, kucağımda emerken uyuyor, yatağına yatırdığımda hemen mızıldanıyordu.Uyku süresi 5 dk yı geçmiyordu.Doymaya başladıktan sonra uyku süresi uzadı, 2 saat uyuyabiliyor.

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar - REHNUMA - Blogcu
kızlar burda cok güzel bilgiler var....benim oglumda emiyo ama sütün yetip yetmedigini nasıl anlıcaz doktor çişinden anlarsın dedi bizimki dolduruyo bezini...ben sütüm yetsin diye günde 3 bardak humana cayı 2 bardak rezene 3 lt de su içiyorum bunların faturası da lavabodan cıkamıyorum işemekten:))
bugunde kuru incir cörekotu kimyon aldım sütü arttırsın diye ama bu cörekotunu nasıl kullancam bilgisi olan var mı....burcu,waterfull,linay nasılsınız....eski sohbetlerimizi özledim kıslar:)))

Linaycım maşallah senin paşada resimde ne kadar güzel çıkmış öyle. Canlarım benim yaa, süt kokusunu özlemişim:))))
4 gün oldu, ama öyle bir alıştık kiii, sanki yıllardır bizimle beraber paşamız.

barçli bi hafta sonra gittiğimde ,3530 idi kilosu 3600 doğmuştu..3 hafta sonra yani pazartesi gittiğimde 4,040 kg olmuş ,son bir haftadır kusması biraz engelledi sanırım kilo alımını ama yinede iyi dedi doktor kilosu için..

waterfullcum benim ki oldu bile kucakta oldumu ondan mutlusu yok,aman boşver bisüre sonra zaten istesekte kucakta durmayacaklar..

biz iyiyiz montesoricim sen nasılsın paşanda iyimi ? ben sadece rezene çayı ve su içiyorum süt için..

ablası kapıdan girerken ayy ne güzel ev bebek kokuyor diyor :))

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar - REHNUMA - Blogcu
kızlar burda cok güzel bilgiler var....benim oglumda emiyo ama sütün yetip yetmedigini nasıl anlıcaz doktor çişinden anlarsın dedi bizimki dolduruyo bezini...ben sütüm yetsin diye günde 3 bardak humana cayı 2 bardak rezene 3 lt de su içiyorum bunların faturası da lavabodan cıkamıyorum işemekten:))
bugunde kuru incir cörekotu kimyon aldım sütü arttırsın diye ama bu cörekotunu nasıl kullancam bilgisi olan var mı....burcu,waterfull,linay nasılsınız....eski sohbetlerimizi özledim kıslar:)))

Çok sağol güzelim iyiyiz bizlerde:))
Eğer uykusu düzenliyse , altını dolduruyorsa doyuyordur canım.
Bende sürekli komposto, tahin pekmez, rezene , su içip duruyorum.))))Her mutfağa gittiğimde bir bardak bişey içip çıkıyorum.Ama senin gibi belirlemedim, kaç bardak içtiğimi.))))

Kızlar birde bana bir ablamız, anne sütünü arttıran tekelin alkolsüz birasını tavsiye etti.Ama ben bulamadım marmariste daha. O kullanmış, anında sütüm akmaya başlardı diyor.Bulursanız deneyin, ama heryerde yok artık o bira. Marmariste marketler burada bulmanız zor demişler. Araştırıyorum.

iiiz filizcim sen ii misin bebişin ii mii?? bende su içiyrm bol bol ıhlamur,humana çayı i.iyrm günde 3 kez

kızlar bide bulgur,yeşil soğan ve ısırgan otu sütü arttırıyomuş

kızlar soğan artırıyormuşta sütü pek gaz yapmıyormu soğan acaba ?

waterfull bakayım bende burada bulursam sana da gönderirim kargo ile :))

iyiyim oglumla vakit geciyor işte cok tatlı yaaa.....birazcık büyüse ısırarak sevmek doya doya öpmek istiyorum ....şimdi ellemeye bile kıyamıyorum ....bakalım süt yapan besinlerit üketiyoruz da kontrolumuzde görcez kilosunu bana yanakları dolgunlastı gibi geliyo ama...

Back
X