doğum yapanlar eşleriniz yada yakınlarınız size ve bebeğinize ne hediye aldılar.

kaynanam dün geldi(zahmet oldu ama)bir elbise almış bebişe,birde altına dantelli tayt almış.elde yapardı o kadarını.:olmaz:ben hiç bir şey söylemiyorum.söz gümüşse sukut altındırrr.

7 ay önce dogum yaptım ve hala bısı takmadı ne kayınlarım nede kayınvalıdemler.sebeb durumları yokmus olunca takacaklarmıs akıllarındaymıs vs vs gorumcem benden 4 ay once dogum yaptı dogum yaptıgı hafta ceyrek taktılar ozaman durumları vardıda sımdımı yok kızım 1 yasına gırecek agustosta hala bısı yok sımdılık susuyorum ama gun olur devran doner seytan dıo bazen anneler gununde hıc hedıye falan goturme anlasınlar yada gotureyımde utandırayım ne yapacam bılmıyorum ben hedıye goturmesem bıle esım benden gızlı para verır bılıyorum anneme gelınce ben hıc bıse almadım hep annem aldı halada alıyor gercekten cok kırgınım onlarabenneyaptımki

kayınvalidem ve kayınpederim dogumumda bilezik taktılar artı cocuk odası takımını aldılar.
annem ve babam ise inci set aldı ve bebek kıyafetlerin hemen hemen hepsini aldılar.
biz hiç bişey almadık hazıra konduk:)

kaynanam bitane kahve pantolon aldi.simdi diyom bunu saklicam ve sonra ogluma gostercem iste babannenin aldigi ilk ve son parca:umursamaz: saka biyana esim niye bana hediye almadi yaaaa (oglum 1 yasina gelcek yakinda simdi aklima geldi hayAllah)

ben daha doğum yapmadım ama annemler şimdiden hazırlıklara başladılar babam oğlumun odasını yaptırıyor. annemde kendisi alışverişe çıkamadığı için 350 tl verdi kızım benim içinde bişeyler al diye kardeşimde gencecik çocuk yaa o bile akıl etmiş 150 tl verdi abla benim içinde alışveriş yap diye. doğumdan sonrada boş durmazlar biliyorum annem oğluma künye yaptırıcam sanada, annemin evvelden beri bana almak istediği bi bilezik vardı, onu alıcam diyor.

eşime annemler para verdi dedim az bile vermişler dedi tabi başımdan kaynar sular döküldü az mı ne diyorsun sen dedim olay uzamasın diye sustum ama diyecektim aslında seninkiler ne yaptı diye. adım gibi biliyorum 2 yelek örmüş eltim söyledi bide takım alır gelirler.

geçen gün gittiğimizde söyledim lafın arasında babam odasını yaptırıyor diye kaynanamı yer bitirir bu biliyorum aklinialirimsmile

valla bu işler ailenin adetlerine göre değişiyor. eşim bana bir şey takmadı, annem de kayınvalidemde. aslında bizim tarafta bi bilezik takılır ama annemin durumu yoktu zaten ben de istemem bilezik falan takmıyorum. kızıma künye aldı bir de beşik. kayınvalidemler de bir beşik aldılar bir de yarım taktılar. 2 kaynım da ayrı ayrı 2 yarım taktılar. birkaç akraba da çeyrek getirdi. ben de kızıma ait olanları sakladım o büyüyünce kısmet olursa ona verecem.

şimdi yengem doğuracak. ben ona çok güzel bir kolye aldım. bebeğine de bir yarım takacam. herkesin durumuna göre. ama kocam bana niye bir şey takmadı bak canım sıkıldı şimdi alayım en iyisi:)

vaala doğuma gitmeden önce eşimi defalarca temdihledim hastanede senin aileyden kimseyi görmek istemiyorum diye vede öyle oldu eşim haber vermiş bebek doğdu diye gelmek istemişler eşim istememiş 2 gün sonra görmeye geldiler hiç bişey takmadılar babası bebeğin erkek doğdugunu sanmış benim ismimi koyun dedi kız oldugunu duyunca ayşe olsun diye emretti eşimde biz ismini koyduk bebegin deyince ney dedi bende ece irem dedim ay bu dövünmeye başladı görseniz sinir oldum şimdi kızım 6 aylık arada götürüyoruz sonuçta dedesi ama kızım orda hep ağlıyo en son geçen gün gittik kızım ağlayınca dedeside ağladı beni tanımıyor diye üzülmedim değil ama olcağı buydu bebekler bizim gibi degilki sırf sen mutlu ol diye sana gülücükler atsın eşimde dedi babasına tabi tanımaz biz geldiğimizde görüyor sizi bana sordu senin babanda duruyormu diye bende dedim babamı görmediği gün yokki siz boşuna kafanızı takmayın en güzel cevabı bebekten alıyor onlar

Son düzenleme:
valla bu işler ailenin adetlerine göre değişiyor. eşim bana bir şey takmadı, annem de kayınvalidemde. aslında bizim tarafta bi bilezik takılır ama annemin durumu yoktu zaten ben de istemem bilezik falan takmıyorum. kızıma künye aldı bir de beşik. kayınvalidemler de bir beşik aldılar bir de yarım taktılar. 2 kaynım da ayrı ayrı 2 yarım taktılar. birkaç akraba da çeyrek getirdi. ben de kızıma ait olanları sakladım o büyüyünce kısmet olursa ona verecem.

şimdi yengem doğuracak. ben ona çok güzel bir kolye aldım. bebeğine de bir yarım takacam. herkesin durumuna göre. ama kocam bana niye bir şey takmadı bak canım sıkıldı şimdi alayım en iyisi:)

canım ben oğluma takılan altınlardan çeyrek dizdirme yaptırıcam kesin karar verdim ilerde eşine hatıra olarak hediye edicem :))) bende şimdiden gelinimi düşünüyorum kaydirigubbakcemile3

eşim, annem ve kayınvalidem birer bilezik taktılar. annem ayrıca kızıma künye taktı. kayınvalidem birkaç örgü yelek hırka, bir battaniye ve bir tulum getirdi. annem de bebeğe birsürü kıyafet, battaniye v.s getirdi.

kaynanam dün geldi(zahmet oldu ama)bir elbise almış bebişe,birde altına dantelli tayt almış.elde yapardı o kadarını.:olmaz:ben hiç bir şey söylemiyorum.söz gümüşse sukut altındırrr.

benim daha dogumuma var.kendi annem sordu kizim bilezikmi alalim yoksa kunyemi? sen hangisini takarsan dedi.tabiiki gerek yok annecigim dedim.babam emekli bir adam zaten.ayrica suan birsuru masraflari var.ama onlar beni hayatta dinlemezler..kayinvalidemle kayinpederimden birsey beklemiyorum.cunku cimriler:( dugunde taktiklarindan bile utanmistim..bebek doguncada bir ceyrek takarlarsa ele gune karsi yine mahcup olcam.durumlari olmasa anlarim.gercekten onemli degil.ama varkende yapmamalari beni cileden cikariyor...

evlat yada torun olduktan sonra ilk i yada ikincisi fark etmez 10. çocuk bile olsa fedakarlık yapılması gerekir ama bu kaynanalar ve kayınbabalar neden böyle anlamıyorum kaynanam bana geçenlerde geldi dediki biz yaşlandığımız zaman sen bize bakmaya becbursun oğlumuzu verdik sana dedi ya allah aşkına sen bana ne yaptın ki ben sana bakıyım 6 aylık oldu kzıım hala 1 tl si geçmemiş ne bana ne kızıma ama benim ona bakmaya becbur olduğumu düşünüyo çıldırıcam ya..

Aman allahım yaa okuduklarıma inanamıyorum valla benim doğumuma daha 3,5 ay var bende kaynana tarafından umutlu değilim ama inşallah burdakiler gibide yapmazlar.

benim kayınvalidem oğlumun yatağını e diğer gerekli olan eşyaları aldı oğluma künye banada kelepçeli bilezzik taktı kendi annemde yarım altın para verdi oğlumun arabasını giycek eşya battaniye falan aldı ama eşim hiç bişey almadı nedense

eşim nazar boncuğu kolye ve küpe seti aldı...annemler erkek kardeşim görümcem kayınpederim ata lira taktı..kayınvalidem yok..ablam yarım eltim ve kaynım birer yarım...annemler bebişimin ilk tüm kıyafetlerini park yatağını aldı..kuzeye bayram hediyesi künye aldılar...görümcemde saolsun her geldiğinde bişey getirir...gelmesede yollar kayınpederimle...kaynımlarda bikaç bebek takımı aldılar...ablamda alır arada...ben aileden yana şanslıyım galiba...eşimin ailesini çok seviyorum..şimdi okuyanlar kaynanan yok tabi diyolar eminim...ama ben kayınvalidemi evlendikten 3 sene sonra kaybettim...hastalığı boyunca ben baktım..hastanelerde sabahladım başında...altını aldım...elleri elimde son suyunu bile bana içirmeyi nasip etti rabbim 3 evladı varken...yani iyisi de var kaynananın...keşke yaşıyo olsaydı...allah nur içinde yatırsın...

evlat yada torun olduktan sonra ilk i yada ikincisi fark etmez 10. çocuk bile olsa fedakarlık yapılması gerekir ama bu kaynanalar ve kayınbabalar neden böyle anlamıyorum kaynanam bana geçenlerde geldi dediki biz yaşlandığımız zaman sen bize bakmaya becbursun oğlumuzu verdik sana dedi ya allah aşkına sen bana ne yaptın ki ben sana bakıyım 6 aylık oldu kzıım hala 1 tl si geçmemiş ne bana ne kızıma ama benim ona bakmaya becbur olduğumu düşünüyo çıldırıcam ya..

yanlıs anlama şekerim ama senin kaynanayı harbiden kaynar kazana atmalı :))) ben okuyunca sinir oldum seni hiç düşünemiyorum valla... allah kolaylık versin..

Back
X