doğum YapanlaR..

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
bir de bir sıkıntım var

bulunduğum ilçedeki özel hastanede doğum yapmayı önermiyorlar..devlet hastanesindeki ebeler deneyimliymiş ama hani malum yoğunlukk ve özel hastanelerde olmayan bazı hijyenik sıkıntılar var devlert hastanelerinde..

biz de bu nedenle 3 saat uzaklıktaki büyükşehirdeki özel hastaneyi düşünüyoruz orada mı yapsam doğumu...

olur mu acaba nasıl olur yolda doğurmayım bir de ...
bazı arkadaşlar da oraya kadar gidebilsen bile dikişlerinle geri gelirekn yolda çok sıkıntı çekersin diyor..

bi akıl verin.

3 saat uzaklık sarsıcı olur ama güvendiğin bir doktor varsa olabilir tabi!

Sezeryanmı normal doğummu?
CANIM onun hakkında bir bişley diyen olmadı ..
hani son anda bile değişebiliyor sanırım bu durum normal der sezeryan olmak zorunda kalınır sezeryan denit normal olur...

ama benim gönlüm inşallah normalden yana hayırlısıyla..

Riske girilmez bence. Suyun gelir bir anda belli olmaz ki hemen gitmen gerekir.3 saat fazla.
Orda akraba vs yok mu ?

Gidersin gitmeye de dönmek zor 3 saat yolculuk lohusasın ve 1 günlük Bebek'le çok zor, bence yap özel hastanede doktorun ne diyor?

Şuan herşey olağan seyrinde gidiyosa normal olur inşallah. Normal doğum zamanıda belli olmazki nişan geldikden sonra gidersiniz ondada suni sancıyla çok çekersin bence şimdi git o özel hastaneye bi muayeneni yapsınlar zaten dr tahmini bi zaman veriyo sana şu haftadan sonra diye. 3 saat yolda çok sarsıcı olur doğuma kadar bile gidebilir. bilemedim. ama ben göze alamazdım heralde

teşekkür ederim canım.. hakkımızda önce hayırlısı keşke o imkanlar burada olsa... doğumumu yapıp ertesi gün hemen evime gelsem...
çok özeniyorum öyle olanlara...

Gidersin gitmeye de dönmek zor 3 saat yolculuk lohusasın ve 1 günlük Bebek'le çok zor, bence yap özel hastanede doktorun ne diyor?
canım buradaki özel hastaneden memnun değiller...üstelik kendi dorktorum da doğuma girmiyor...aynı hastanedeki diğer doktor doğuma giriyor yeni geldi diğeri..

canım eğer sezeryan olursan dönüşü 3 saat çekemezsin.. çile olur o yol sana..
kendi doktorunuzla konuştunuz mu neden doğuma girmiyor ? öyle saçma şey mi olur

Ben açıkçası doğuma girsin diye para da verdim gönlünü de hoş tuttum
Doğum yani bu başka birşey değil
3 saat ötedeki hastaneyi asla tavsiye etmem allah korusun değil 3 saat 3 dakika bile risk demek bilmiyorumda gebeliğimde olsun doğumda olsun şansa bırakmadım hiçbirşeyi...tüm tedbirlerimi alıp rabbime tevekkül ettim
Bu bağlamda tekrar üstüne basarak söylüyorum 3 saat uzak olan seçeceği eleyin
3 doğumu da devlet hastanesinde yaptım çok şükür hiçbir sorun olmadı tavsiye ederim

Bence riske girip de 3 saatlik yolu çekmeyin hele ki sezeryan olursa daha da sarsıcı olur,kızım sezeryanla dünyaya geldi ve hastane ile evimiz 20 dakka fakat araba sarsıldıkça dikişlerim çok ağrıyordu zor dayandım siz birde 3 saatlik yoldan bahsediyorsunuz. Kısaca şahsi fikrim kendinizi zorlamayın,hayırlı doğumlar dilerim.

Sezeryan olsa hani 3 saat onceden gidersinde.normalse nezmn dogurcani bilemessinki agrin gelir doguruyorum sanirsin doktor bi hafta sonra bile diyebilir.
tam tersi yolda bile dogurabilin.3 saat uzak doguma gitmek icin uzak biraz.
yada on bi muayanede dr bilgi verir.

canım buradaki özel hastaneden memnun değiller...üstelik kendi dorktorum da doğuma girmiyor...aynı hastanedeki diğer doktor doğuma giriyor yeni geldi diğeri..
Ya doğuma gircek te ne olacak bebek tam gelmek üzere iken haber veriyolar oda geliyo bebegi alıp dikis atıyor eee bunu ebe gözü kapalı yapar

3 saat lik mesafe çoook fazla hadi gittin ya dönüşü açıkçası ben tercih etmezdim
Bulunduğun yerdeki devlet hastanesinde çalışan ebelerle konuş kafana takılan herseyi sorasın hemde tanışmış olursun.

Memnuniyetsizliğin sebebi nedir? Çok önemli değil ise bence doğur orda çıkıp eve gidersin hemen normal mi doğuracaksın, ben sezeryan gibi düşündüm de normal doğuracaksan zaten her yerde doğurursun iş sende biter:)

ben gecen temmuzda dogum yaptim.cumartesi kontrole gittim doktor istersen yatis yapalim dedi.cik dedim.eve geldim.pazar gunu sabahin altisinda agrilarim basladi ara ara artti.sonra aksami ettim.iftar yemegi yedik..agrilar gittikce artti esyalar hazirdi zaten.gece 11 gibi acilden giris yapip dogumhaneye girdik.zaten dunde kontrole gelmistim uc ebeyle ve doktorla tanismistik..dogumun basladigini soyledi.sonra annem geldi yanima..esim disardaydi..gece 12 gibi dogum odasina girdim normal dogum oldu.gece ikide dogdu.uc tane ebe surekli basimdaydi.doktorumda ara ara gelip gidiyordu. zor bi dogum oldu bebegim strese girmis 3 gun kuvezde kaldi.doktorda bebegin cikana kadar sende burdasin dedi.4.gun ciktik.devletle aramiz 15 dk olmasina ragmen oturamamaktan dolayi rahat gelemiyorsun eve.3 saat gercekten cok..
birde ben hep muyeneye ozele gittim para bayildim dogumum ozelde olacak derken acile muayeneye gittim.birdahada cikmadim doguma aldilar.ama memnun kaldim devletten.hele kuvezde cok iyi ilgili bakiyor devlet..
birde doguma yakin hastanelerde son 10 gun yatili aliyor devlet.

Mesafe çok da kimin yenidoğan yoğun bakımı var bence o da önemli

Yakında doğurup bebeğin sevki daha sıkıntılı olabilir olumsuz bir durum karşısında

Normal doğum çok çabuk olmuyor diyorlar bilemiyorum ben Sezeryan doğurdum annem kolay doğurdum der hep ama o da bir saatten fazla yol gitmiş

Komşu şehirde doğuracaksınız özel ambulans var mı şehrinizde onu öğrenin gerekirse 3 saati ambulans ile gidin hem daha güvenli hem hızlı

Dönüş zor olur demişler açıkçası bizim evimiz yakındı ama ne binerken ne inerken ne de merdiven çıkarken bir yerim ağrımadı Sezeryan dikişlerin vs bu da bünye meselesi

Ama dönüşte de ambulans tavsiye ederim büyükşehirde vardır özel ambulans servisi

Allah razı olsun canım tüm hamileler hayırlısıyla doğuralım...:)

Bazen saniyeler bile cekilmez oluyor sancilarla...Bence size en yakin hastanede dogurmaniz daha mantikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…