dogum yapmis bayanlara birkac soru...

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
Merhaba hanimlar.39 haftalik hamileyim.birkac sorum vardi cevaplarsaniz cok sevirim.
1. Hastane ortami beni hep germistir. Sancilarimi evde cekip hastaneye 10dkda bire dustugunde gitmek istiyorum. Bu sekilde yapan bayanlar var mi? Ek olarak bi tavsiyede bulunabilir misiniz?
2. Fatma annemizin cicegini duyan var mi? O cicegi suya koyduktan sonra cicek acildikca rahim de aciliyor. Onu kontrol ederek acilmaya basladigini gorunce hastaneye gitmeyi dusunuyorum. 10dk en fazla 15dk snra hastanede olurum.
3. Suyun gelmesi rahmin acildigini mi gosterir ve ne kdr acilmis olur yani soguma ne kadar yaklasmis olurum.
4.1hafta daha bekleme surem var. Daha sonrasinda doktorum ne teklif edecek bilmiyorum.suni sanci denemeli miyim?
5.ilk dogumda muhakkak kesik atiliyormus. Ilk dogumunda kesiksiz dogum yapan var mi? Bir dr kesiksik yapilan dogum vajinanin deforme oldugu anlamina mi gelir?
6.cati muayenesinde doguma musait oldugumu soyledi doktorum.ama oncrki konumda bir uye caninin yanmasinin sebebi vajinanin dar olmasi olabilir dedi.cati muayenesiyle bunun arasindaki fark nedir ve bu durum dogumu sikintiya sokar mi eger darlik varsa vajina da?
7. 40.haftasini doldurup da normal dogum yapan var mi? 40haftayi doldurduktan sonra ki dogum beni korkutuyo. Rahimde 1hafta oncesinde hic bir acilma yoktu. Dogum sancilarini baslatacak neler yapilir? Boyle bir sey var mi?

Cok soru sordum biliyorum.ama cvplarsaniz cok memnun olurum.

Unutmadan bir de ... epidural nirmal dogum yapanlar memnun mu? Bunu da dusunneye basladim. Sikinti yasayanlar oldu mu?

merhabalar canım..
öncelikle Rabbim hayırlı doğum ve evlat versin sana sağlıkla kavuşun inşallah..

şöyle söyleyeyim..ben bu dediklerinin hepsni o kdar çok düşünüp planladım ki anlatamam..ama 39. haftada suyum geldi ve hastaneye gittik..bebeğiin boynuna kordon dolanmış ve kakasını yapmış..normal doğum olamayacak pozisyondaydı.direk sezeryana

analayacağın her şey doğaçlama gelişiyor..çok duyarsın ama herkesin kendi hikayesi var

hayırlı doğumlar canım..doğunca bebeişi yerimize öp

1.Bende öyle yaparım demiştim ama maalesef bazen olaylar o şekilde gelişmiyor benim bir gün önce kontrolümde doğum her an olabilir dendi,zaten ertesi sabah sancılarım başlayınca hemen gittim doktora ben kestiremedim ne kadar beklenir falan açıkcası insan güvenemiyor bende böyle oldu yani...
2.O çiçeği duymadım ama nedense saçma geldi bilmiyorum araştırmadım ama doğruluğu varsa denemeye değer...
3.doğumun başladığının göstergesidir suyun gelmesi,rahim açıklığıyla alakası yok sanırım...
4,Ben devlet hastanesinde doğum yaptım,direkt sancı verdiler prosedür oydu benim durumuma göre belkibilmiyorum
5.kesik atıldı dikişte atıldı vajina kendi kendine topluyor bir süre sonra bana kalırsa...
6.benimde doğum sırasında çatı muayenesi canımı acıtmıştı ama doğumum öyle zor olmadı doğum konusunda tek bir doğru yok maalesef...
7.Doğum kolay olması için bol yürüyüş derler.
Kendinizi en güzel ve olumlusuna hazırlayın.O an geldiği zaman herşey kendiliğinden gelişiyor ben onu anladım.Olayın içinde olmak dışında nasıl olacak diye düşünmekten daha kolay bana kalırsa...Allah yardımcınız olsun hayırlı sağlıklı kolay doğumlar.Ayrıca doğumda okunan dua diye bir dua var onada bakıp bulursanız işe yarayacağını düşünüyorum...

Amin ins tesekkur ederim...ben de merak ediyorum nekerle karsilasicam diye:) sezeryan genel anesteziyle mi oldu.yoksa bekden asagi uyusturarak mi? Eger sezeryan olcaksa bekden asagi uyusturarak daha iyi dediler.. bilmiyorummm.. beklemek cok zor..

Sanci geldikten hemen sonra hastaneye gittim dediniz. Peki dogum ne kadar sonra oldu? Yakinim o cicegi yapti.10cm acildi rahim ve hic bir kesik yirtik olmadi. 2dogumunda kulkandi o tavsye etti zaten. Cati muayenesi acitti ama dogumum zor olmadi dediniz ya.icime su serptiniz acayip moral oldu bana. :) ben sancilarimi evde cekmek istyrm.cunku hastane ortami mahvediyo beni.. iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.

1- sezeryan oldum bısey dıyemıcem
2- o ciceği duydum annemden
3-36+4 suyum geldıgı ıcın acıl dogum yaptım 6 gıbı suyumun geldıgını fark ettım gece 1 de doguma gırdım yanı acılmaya hıc bakılmadı ama sancı vs hıc bısey hıssetmedım bence bu kısıden kısıye gore degısır
4- bilmiyorum
5- :26: bilmiyorum
6-hiç asagıdan muyane olmadım hamıleyken
7-Allah bır avazda kurtarsın ınsallah benım bu konudada bılgım yok
- bana gore dogumun geldıgının en belırgın belırtısı makata baskı hissi

Saat 10 gibi hasteneye gittim öğleden sonra 3 gibi oldu doğumum...Evet sancı çektim,evet alın beni sezeryana dedim ama gerçekten o acıyla söylenmiş şeyler...Bir bakıyorsun geçiyo arkadaşım rahat ol sen...Ben hep en olumlusunu düşündüm şükür başıma olumsuz bir şey gelmedi...Çiçeği çok merak ettim araştırıcam ve ikinci doğumda bende kullanıcam belki...Evet çatı muayenesi acıtıyo ama ne biliyim ya bak çoğu kadın ne kadar zor doğum yapsada yine doğum yapmayı göze alıyor.Demek ki Allah her şeyin sabrını veriyor...Sende çok güzel bir doğum yaşayacaksın inşallah...Doğum sırasında ne yaşamak istiyorsan o şekilde düşün ha olurda aksi olursa o an başa çıkabiliyorsan buda Allahın sabrı...Eğer hastanen yakınsa evet bekleyebildiğin beklemen en iyisi...

Yorumunuz icin tesekkur ederim. Makatta baski hissi dogumun basladigini mu yaklastigini mi gosteriyor.

Ins.bazen cok korkuyorum.ama sonra kisa sure crkicem sanci. Hem sonra bebegimin ilk aninda dahi yaninda olucam.ama sezeryanda baska sikintilar olabiliyor.dayanirim, dayanicam diyorum.

Cicegin gercekten cok ise yaradigini duydum.rahim acilldikca cicek de aciliyor. Yakinlarimdan kullanan cok var.

Yorumunuz icin tesekkur ederim. Makatta baski hissi dogumun basladigini mu yaklastigini mi gosteriyor.

ben basladıgını dusunuyorum bızım donemde bız ıkı kız bu belırtılerı soyleyıp suyumuz gelıp erken dogum yapmıştık :)

1- Sancıların düzene girene kadar zaten hastane gelmeyi önermiyor doktorlar. Eğer çok fazla bi suyun gelmediyse sancıların 5 dkya inene kadar hastaneye gitme.
2- o çiçeği kullananı duymadım ama burda okumuşluğum var. Yorumum yok :)
3- Suyun gelmesi doğum sürecine girdiğini gösterir diye biliyorum. Bi arkadaşım suyu geldiği halde açılma olmadığı için sezaryenle doğum yaptı.
4- Bu sorunu yaşayan biri olarak cevaplayabilirim. 41. haftanın sonunda suni sancıyla doğum yaptım. Zaten doktor süreçte anlıyor doğumun olup olmayacağını. Bence dene derim.
5- ya kesisiz doğm yapan varmış, ama kesinin olması çok sıkıntı yaratmıyor. Bende ona çok takılmıştım hatta doğum kursuna gittim düzenli yapamadım gerçi yogayı pilatesi ama orda gelenlerden kesisiz yaptıklarını anlatanlar varmış. Ama dediğim gibi takılma ona. Benim geçti. Kesisiz olmasıda deforme olduğu anlamına gelmez. Gelse o kadar millet kesisiz yapmaya uğraşmazdı yani
6- Çatı muayenesinde canının yanması kendini sıkmanda sebep olabilir. 36.haftada doktoru değiştirdiğim için 2kez çatı muayenesi oldum birinde hiçbişi hissetmedim diğerinde biraz canım yandı. Doktorun müsait dediyse darlık yoktur bence
7- önceki sorunda dediğim gibi 41.haftanın sonunda suni sancıyla doğum yaptım ve önceki muayenelerin hiçbirinde sancım çıkmadı. Doğum tabiki kolay bişi değil ama tekrar hamile kalsam tekrar normal doğum yapmak isterim.

Ben sezaryenden deli gibi korkuyordum. 40 hafta dolunca doktor beni sezaryene alır sanıyordum ama 2 güne bir kontrole gittim. Suyu ve kalp atımı düzgün olduğu için bekledik. bi haftanın sonunda bi gün önce incelme başlamış suni sancıyla doğumun olur muhtemelen dedi. Ve dediği gibide oldu.

Benim spor hocam bi takım hareketler sölemişti son zamanlarda yapılacak. Son akşam onları yaptım. Hastaneye gittiğimde 3cm acılmam vardı.
hareketlerden biri alaturka tuvalete oturu gibi oturup kalkmak. biri ayaktayken kalçanla daireler cizmek. dierlerini hatırlayamıyorum. hastanede bile yapmıştım. ama suyuö
m gelince birden ondan sonra zorunlu yatış oldu bende sancılar ağırlaşınca epidural yaptırdım. epidurual hakkında doktorundan bilgi aldınmı? sanırım evde cekersen sAancıları epidurale gerek kalmaz. benım gibi olursan yanı suni sancıyla olursan dayanamadıın yerde yaptır.

birde bol bol yürü. kendini çok yormadan gün içinde sık sık yürü. kafanada cok takma. Rabbim hayırlısıyla kolay rahat ve normal doğum nasip etsin sana inşallah. özel soruların olursa mesaj atabilirsin yada takip edicem konunu sorularını cevaplamaya çalışırım :)

Son düzenleme:

evabiniz icin cok tesekkur ederim... ben de sezeryandan cokk korkuyorum.ama cati muayenesinde canim cok yaninca nirmal dogumdan uzaklastm sanki.ama smdi tekrr normal dogum istyrm. Nelerle karsilasicam neler olucak merak ediyorum.yapabilir muyim dayanabilir miyim.epidural hakkinda bise sormadim doktoruma.cnku en basindan beri normal dogum istedigimi soyledim doktoruma.doktorum iyi bi doktor.guveniyorum. ama yine de korkularim var.

Evde sancilara dayanamazsin diyolar hep. Dayanursan ne guzel falan ama yapamazsn dediler.ben de hastanede de evde de agri olcak.hastaneye gidince sanki agrim gececek.. o yuzden evde daha rahat olurum diye dusunuyorum.

Msj hakkim var mi bilmiyorum.ozel sorularim cokk:) sonra pisman olmaayin sorularinizi cvplarim dediginize:)

canım benım oncelıkle hayırlı dogumlar kardesım rabbım bı avazda kurtarmayı nasıp etsın

sorularına cevap vereyım 1,5 yıl once normal dogum yaptım

suyum yada kanamam gelmedı dırek sancıyla basladı 7 dakkada bır sancım tutarak basladı 14 saat kendı sancımı cektım 4 saatte sunı sancı verdıler dogumum oyle gerceklestı.

ılk dogumda kesı atılıyo dıye bısı yok kesı atmak doktorların ısıne gelıyo acıkcası anneyı pek dusununen olmuyo ısının uzmanı bır doktorsa kesı atmaz benım hıc kesım olmadı cok sukur sadece rahım agzını sıkı olsun dıe 2 dıkıs attı doktorum

fatma anamızın elı bıtkısını bende duydum ve ınanarak atar ısen gercekten cok faydası oluyo 2-3.cocuktada kullanabılıyosun atma sakın onu medınede mekkede kadınlar hastanede dogum yapmazmıs evde sancıları tuttugunda suya atıp rahımlerının acılmalarını beklerlermıs ben kolay dogum dıleyerek atmıstım allahıma sukurler olsun hastaneye gıderken hıc acılmam yoktu 2 saatte 6cm acılmam oldu dogum acıklıgım 12 cm dı sukurler olsun

catı muayenemın olacagı gun dogum yaptım evet dogru catı muayesını elle yaptıklarında kanama vs olabılıyo dogumu baslatmaya meılı oldugunu doktorum soylemıstı

suyun gelmesı acıklıgın gostergesı degıldır bebek ıcın tehlike yaratabılır suyun geldımı mutlaka hastaneye gıtmelısın cunku bebek suyun ıcınde yasamını surduruyo

sancılar 1 dk da 1 dusutugunde ancak dogumun yaklastıgını bılırsın sahsen ben bı daha doguracak olsam ne kadar gec gıttın o kadar ıyı ama bu sureyıde bızler bılemıyoruz kımı arkadasım sancısı geldı 5 dk bırken doktora gıttı 1 saate dogurdu

benım 4 dkda bır sancım varken doktora gıttım doktor acıklık yok dıe eve gonderdı 10 saat sonra dogurdum bu ısler bellı olmuyo

rabbım hayırlı dogumlar nasıp etsın bol bol nefes egzersızlerı yap rabbım yardımcın olsun guselım dunyanın en gusel seyı normal dogum rabbı tum ısteyen annelerımıze nasıp eder ınsallah

ÖZEL MESAJLARINDA VARSA CEVAPLARIM AKLINA TAKILAN HERSEYI SORABILIRSIN

Son düzenleme:

Yok canım korkmam sorularından ama minik kızımdan fırsat buldukça cevaplayabiliyorum.
Öncelikle herkesin her dediğine kafayı takma. Doğum tabiki kolay bişi değil ama çok güzel bişi. Ben hem hamileliği özlüyorum hemde keşke o doğum anını tekrar yaşayabilsem diyorum. Hep böle o anı düşünüyorum :)
Evde sancılara pekala da dayanabilirsin asıl hastaneye gittiğin zaman yattığın için sıkıntı yaşayabilirsin. Evde hareket ettikçe azalır sancıların birde ev senin ortamın, rahat ettiğin yer. Bence öle diyenlere bakma sen.

Ben çevremde kötü anlatanları hiç dinlemedim. Annemden ve çevremdeki kadınlardan da Allah razı olsun hiçbi zaman kötü doğum hikayeleri anlatıp korkutmadılar beni. Ben hep normal doğum istedim ve onun için çabaladım. Doktoruna güveniyorsan kesinlikle normal doğumu dene. Hani olurda sıkıntı çıkar ozaman sezaryen olursun.

Benden 2 ay önce doğum yapan arkadaşım sezaryen oldu, ben abartmıyorum 3 gün sonra hiçbi ağrım kalmamıştı, onu en son 1 ay önce gördüm hala rahat eğilemediğini söylüyordu.

googledan doğal doğum diye arattır bak sana neler çıkıyor :) Ben en çok blogcuanneden faydalanmıştım. Mail attığım zaman maillerime de cevap veriyordu saolsun.
En güzeli normal doğum. Rahat olmaya çalış. Bebeğinin ne zaman ve nasıl geleceğine sen karar veremiyorsun. Rabbim biliyor nasıl olacağını ama bol bol dua et, bol bol yürü. Hareketsiz durma. Sancıların başladığı zamanda dayanmaya çalış. Cennet anaların ayakları altındadır denmiş, bu kolay olmuyor ama çok zorda değil merak etme. Yanında olacak kişileri seçme şansın varsa mümkün olduğunca rahat insanları seçki seni rahatlatsınlar.

Amin ins tesekkur ederim...ben de merak ediyorum nekerle karsilasicam diye:) sezeryan genel anesteziyle mi oldu.yoksa bekden asagi uyusturarak mi? Eger sezeryan olcaksa bekden asagi uyusturarak daha iyi dediler.. bilmiyorummm.. beklemek cok zor..

yemek yemiştim o yüzden genel olmadı belden aşağı oldu..sırt ağrısı yaptı ben de çok fena..sezeryanın her türlüsü kötü zaten 3 ayda iyileştim :44:

kişiden kişiye değişiyor ama normal doğum süper bişey..adı üstünde..

ama Allah hayırlısını versin hangisi senin ve bebeğin sağlığı için iyiyse o olsun

Bir anda 7dk da bir sanci zor olsa gerek. Suyun gelmemesi de cok guzel.doktorum suyun gelmemesini tercih ederiz ama her sey olabilir dedi. Ins agrilarin baslar ilk vr oyle gekirsin dedi.10dk da iki defa geldi mi hemen gel dedi.su yavas yavas sizabikiyor. Yani suyum az geldiyse sancilarimin siklasmasini beklememde bir sorun olmaz degil mi?

Bebegin ciktigi an ki aci nasil bi agri? Yani dogumun en dayanilmicak kismi sanci ani mi bebegin cikis ani mi?

Umarim normal bir dogum olur. Yorumlar beni gercekten baya cesaretlendirdi.ck tesekkur ederim.

özelden yazayım gülüm iyi yazarım kötü şekil anlarlar hamileier vs okur etkilenir üzülürüm geçenlerde dogumumu paylaşayım dedim farklı yaklaşımlar oldu yazıyım hayatım

Kiziniz mi var Allah bagislasin.ben de kiz annesi olacagim ins. Bi an once gelmesini bekliyorum saglikla:)

Hamileligi ve dogumu ozlemek.. :) bana cok uzak sanki bunlar. Hatrlamak istemedigim bir an olacak sanki benm icin.aci cekecegim diye.

Evde sanci cekme konusunda size katiliyorum. Ayni dusuncedeym.kendi ev ortamim daha rahat olacagim. Hastanede kucuk odada nefes bile alamam. Dediklerinizi yapicam.

Bir de su nefes egzersizleri.bunlari hic denemedim ve ne yapmam gerektigi konusunda hic bir fikrim yok. Benm suan ki dusuncem.nefesimi verirken HUU VE HAYY demek. Hepsi bu.

Esim olcak yanimda. Bir de annem.

benım eşim muthiş destekçim olmustu ne annem ne k.validem o kadar yardımcı olamadılar
nefes egzersızı su burnundan derın nefes alıp agzından vermek bebege oksıjen gıtme acısından cok onemlı ben bunu becerememıstım:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…