Doğum yaptığınız günde ve sonrasında yanınızda anneniz mi vardı, kayınvalideniz mi?

Malesef ne annem ne de kayinvalidem de yoktu.cunku ikisi de Turkiyedeler.
dogumda yanimda esim ve en yakin arkadasim vardi.
ama kimse annenin yerini tutmuyor,insan boyle zamanlarda daha cok ariyor annesini...

Ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz. eşimin annesi bize daha yakın, benim annemse daha uzak ve rahatsızlığı var. Büyük ihtimalle doğumuma ve sonrası bebeğimizle bakımımıza kayınvalidem gelecek (fazla tutmayız onu bir 20 gün kadar kalır, bilemedim 30 gün)... Doğum için bu kadarlık sürede kayınvalidesi yanında kalanlar, çok gerildiler mi acaba? Ne diyorsunuz, tabiki insanın annesi gibi olmaz ama ilk etapta yanımda onun olması beni olumsuz etkilermi.. Bu arada ilk etapta o gelmese annem gelse annemde en fazla 10-15 gün kalabilir(rahatsızlığından dolayı), ondan sonra zaten kayınvaliden gelip 15 gün kadar yada 20 gün kadar kalacak...
Yani ilk doğum yaptığınız günlerde kayınvalidesi yanında kalmak durumunda olanlar neler yaşadınız, kendinizi kötü yada tedirgin hissettiniz mi, çok gerildiniz mi?

benim doğumdan 1 ay önce geldi kayınvalidem bu kışı bizde geçireceği için hemde işleri yaparım bebeğine bakarsın sende demişti.aramız çokta iyiydir ama inan bebek olduktan sonra değişiyo herşey kocanla bile anlaşamadığın konular oluyo ki bi de ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide işte insanın annesi gibi olamaz.loğusayken herşey her laf batıyo insana.bazen yanlız kalmak istiyosun ama olmuyo..ben çok pişman oldum keşke annem yanımda kalsaydı.

annem kaldı yanımda 20 gün allah razo olsun bana hiçbi iş yaptırmadı ama eşimle anlaşamadılar bebek konusunda annem herşeye karışır sağolsun eşimde hiç katlanıcak bir tip değil arada kaldım sıkdıldım bunaldım normal doğum olduysa bir hafta yeterli bence daha fazla kalmaya gerek yok bisüre sonra sıkılmaya başlıyor insan

ne kadar şukretsen az gelır annem vardı.kendı annemın yanında rahat olduğum gıbı kımsenın yanında olamam zaten

benim ilk 1 hafta annem kaldı yanımda.çok rahattım hiç bi iş yaptırmadı bana.ben sadece bebeğimle ilgilendim.hiç karışmadı bana.sonraki hafta kayınvalidemler geldi.başka şehirdeler onlar.ve tabiki kayınpederim de geldi.ben daha 1 haftalık lohusaydım ve sezeryanla doğum yapmıştım.kayınpederimin yanında hiç rahat edemedim.hep odama tıkıldım kaldım.yazdı ve çok sıcaktı odalar artık üstüme üstüme geliyodu boğuluyodum nefes alamıyodum sanki.çok zor bi dönemdi benim için.sürekli ağlıyodum..kaynvalidem yemek falan yardımcı oldu sağolsun ama mutfakta hiç bişeyin yerini bilmezdi.herşeyi bana sorardı.yani yemek yaparken de ben hep onunlaydım beraber yaptık.pek bi faydası olmadı.kahvaltıyı hep ben tek başıma kalkıp hazırladım onlara.onlar oturdu önlerine gelmesini beklediler.çooookk zordu.kayınvalidem değil ama kayınpederim çok karışırdı bana,çok acayip.oğlum uzun süre uyuduğu zaman uyandırırdım emmesi için.o uyandırma uyuyan çocuğu bırak uyusun derdi.çok sık kaka yapardı her seferinde altını değiştirirdim tabi normal olarak.o bırak değiştirme nasıl olsa şimdi yine yapacak derdi.deli ederdi beni..Allahım ne zor günler geçirdim..amma uzun yazdım yaa,ne çok dertliymişim:))

benım annem izmirde kayınvalidem burda...herseye acayıp karısıp herseyı ben bilirim diyen biri..annem burda ne kadar kalır bilmıom çalışıo:( kayınvalidem kız die delirıyodu kızım olcak ama hıç istemıyuorum hiçççççççççççççççççççççççç burda durmasınıı...aksılık arka sokakta oturuyo en gusel gunlerım berbat olcak dıe korkuyommmmmmmmmmsenağlamaçok zorrr yaa offf

kızlar bi şey soracağım annem evde küçük torunu oldugu için kayınvalidem küçük çocukları oldugu için gelemediler
ben sezeryanla doğum yaptım ilk birkaç gün yardımla yattım kalktım bebeğimi kucagıma verdiler ben alamıyordum
ananem geldi sağolsun yardımcı oldu öellikle gece uyumadıgında gazını çıkarma konusunda
onun dışında hareket etmem gerek diye kendimi zorlamadan yemeği de yaptım kahvaltıyı da hazırladım
ananemin bana en büyük yardımı gece emzirip gazını çıkaramayıp bitkin düştüğümde görevi devralıp bana sen uyu demesiydi
bugün 8. gün ananem yarın gidecek
ne dersiniz kızlar başedebilir miyim bebeğime tek başıma bakabilir miyim
bi de anneme göre lohusa yalnız kalmamalı
eşim 8 de gidip 5te geliyor

mrb bende sezeryanla doğum yaptım ilk hafta yanımda annem ve kayın validem beraber kaldı.önceden kayınvalidemi çok tanımıyordum açıkçası hiç beraber kalmamıştık ve sessiz sakin ılımlı biri gibi görünüyodu buyüzden sakınca görmedim onunda yanımda kalmasında annemlede iyi anlaşırlar zaten ilk hafta pek rahatsız etmedi sadece birgün çok gaz sancım olmuştu ve bir taraftanda midem ve bağırsaklarım bozuktu ben o durumdayken sürekli gelip kızım bu çocuk aç emzir diye tutturmaya başlamıştı ben o haldeyim birde üstüne göğüslerim çatlamış yara içinde havalara uçuyorum emzirirken resmen kadının vicdana bak yaa mamada vardı evde bu arada yapıp versene be kadın kafamı kaldıramıyodum yataktan düşünün en sonunda eşimi çağırdım şunu sustur diye.ikinci hafta annem gitti kaldık baş başa o annemle uyumlu bir şekilde evi derleyip toplayan yemek yapıp hazırlayan kadın.oturduğu yerden kalkmadı sadece çocuğa bakıyo mutfağa girdim kendim yaptım yemeğimi bir tas yemek pişirip koymadı önüme zaten uykusuz ve yorgundum oğlum sürekli emmek istiyodu doğru düzgün uyumuyordu ne gece ne gündüz birde onlara yemek hazırlıyordum sadece torununu seviyo öpüyo birde gıcık oldum ben koklamaya kıyamazken üstüne kayın pederim geldi kaldı 3 gün ne işi varsa lohusa evinde ne oturup kalkabildim nede yatabildim emziremedim rahat odamdan çıkamadım birde kayınpederim üstüne niye odadan çıkmıyosun yanımıda oturmuyosun demez mi şaka gibiydi yani...herşeye karıştı kaynanam çocukla ilgili sanki ben çocuk bakamazmışım gibi davranıyodu eşim birşey yapsa sen beceremezsin diyodu.resmen bizi çocuk görüyodu anlıycağınız ama o çocuğu isteyek yapan bizdik bakmasını beceremiycek olsak çocuk düşünmezdik.2 haftanın sonunda eşime ya onu gönder yada ben gidicem dedim.neyse ki gitti ama bende kayınvalidemi tanımış oldum böylece aynı evde yaşamak bir insanı tanımaya gayet yardımcı oluyomuş yaşayarak öğrendim.daha sonraları arada kendini tutamasada pek karışmadı kayınvalidem meğerse eşim sedanın işine karışma nasıl istiyosa öyle baksın çocuğa dediğini öğrendim:)
eğer kayınvalidenizi iyi tanıyor ve anlaşıyorsanız 1 hafta kadar yardımcı olmasında bir sakınca olmuyor bence lohusalığın verdiği hassasiyetle yanlış anlaşılmalar olabilir ama seviyorsanız batmaz yaptıkları.ama anlaşamıyorsanız bence yanınıza yaklaştırmayın.yada benim gibi tanımıyorsanız ne çıkarsa bahtınıza :))

ilk doğumumda bana kayınvalidem bakdı onada bakdı denilirse benim koğusa yatağımda kendisi yattı gerisini siz anlayın işde. ikinci doğumunda allah nasip ederse yanımda sadece eşimle kız kardeşim olsun istiyorum.annemide kaynanamıda isdemiyorum.eşin senelik iznini doğuma denk getircek kimse olmasa da olur eşim olsun yeter bana... ben hasta olupda bir gün anneme bir bardak su ver demiş insan değilim alışkında değilim rahat edemem annemle..

dogum için hastaneye yattıgımda annem sen daha dogurmazsın dıyerek eve gıtmek ıstedıgını soyledı orda beklemek anlamsızmıs,bekleyıp ne yapacakmıs oyle dedı..
esım onu eve bırakıp yanıma geldıgınde sancılarım sıddetlenmıs artık oturamaz hale gelmıstım..ve son sancılarda artık konusamıyor yuruyemıyordum ve yanımda sadece esım vardı..esım benı yerlerden kaldırmaya calısırken o halınde verdıgı stres le cok kızdı anneme neden yanında degıl neden bızı yanlız bıraktı dıye ve haklıydıda..
benı doguma alırlarken esım gıdıp tekrar getırdı annemı ..ebe anneme kızına destek ol elını tut tesellı ver cok acısı var dedıkce annem dogumhaneden cıkmak ıstedıgını soyledı durdu..içi kaldırmıyormus...
esımıde almamıslar ıcerı malum sadece hanımların old. bır yer mahrem sonucta..
eve geldık..gece gunduz kızımla sadece kendım ılgılendım..bır gun bıle olmadı kı annemın bakıpta benım uyudugum..oysakı yanımda sadece 13 gun kaldı..bır kac gun yemek yaptı soyle yuzunden ev süpürdu...lohusalıgımın 3. gunude aman ne nazlısın otur poponun ustune ben senın gıbuyken demeye basladı kıııı dikişlerim patlamıs 1 haftalık ıyılesme surecı 1 aya uzamıstı ,bılıyodu...

ve cok ısterdım kı kaynanam yanımda olsaydı..ölürdu yollarıma..ben mı dogururdum o mu..ben ınılerdım de o nefes alabılırmıydı...gorumcemın dugunuyle aynı tarıhe denk gelmesı yuzunden gelememıstı kaynanam cok ıstememe ragmen...baska sehırlerde olsakta o turkıyenın bır ucu ben bır ucu...geldıler 2 hafta kaldılarda oglen kalkmak ne demek mıs hatırladım yenıden..kalkınca kahvaltım hazır borekler acılmıs..kızıma mis gıbı bakılmıs goz bebegı edılmıss....

oyle ıste...bırı annem bırı kaynanam ...

ben yurt dısında dogurdum,kimse yoktu yanımda.Hem dogumda hem dogum sonrası bebegimin bakımında yalnızdım.Ustelik kızım 2050 gr dogdu ve antibiyptik tedavisi 9 gun surdu,hastaneden hemen cıkamadık.Annem de kayınvalidem de gelmeyi teklif ettiler fakat yurt dısında yasak refakatci gelmesi,ustelik baska sehirlerdeydiler ve ben eve cıktıgımız gun cagırdım annemi,sag olsun eve cıktıktan sonra cok yardım etti,geceleri uykusuz kalıyorum diye sabaha karsı aldı kızımı baktı,ben 3-4 saat soyle kesintisiz uyuyup dinlenebildim.Allah razı olsun.

benimde cook kotu bir lohusalik donemim oldu
kaynanam kaynatam bana geldiler esimde yurtdisindaydi ustelik ben daha rahat ederim diye Tr de dogurma gibi bir cahillikte bulundum
kaynanamlarla anneminde hic arasi yok neyse annem kosturdu ugrasti ama hep gergin bir hava vardi kaynanam suratini asti durdu
annemde daha fazla kalamadi sonrada kaynanam istediki bebege baksin yan gelsin yatsin
elinden gelse emzirecek ya
insan bir kap yemek yapar hosaf filan yapar yok anam ben demesem kalkip yemek yapmiyor
benim yemem lazim e kayinpederim var oda acikiyor haliyle benmi kalkayim yapayim zaten dikislerden iki kat yuruyorum
10 gun sonra artik temizligi yemegi yapar oldum cunku yapacak kimse yok onlar olmasa daha iyi bari hizmet etmezdim
valla ben cok zorladim. kimsede annem disinda yardim etmedi
ama bu sefer ins ydisinda doguracagim burda dogum sonrasi bakim servisleri var aslinda tr dede boyle bir uygulama olsa cok guzel olur
1 hafta ile 6 hafta arasinda degisiyor sen yataginda yatiyorsun bebeginde ayri bebk odasinda 2 hemsire surekli bebeklerin basinda
altini aliyor banyosunu yaptiriyor herseyiyle guzelce ilgileniyor sen de yataginda yatip iyilesmene baskiyorsun 3 saatte bir inip ellerini yikayip bebegini emzir sonra
ver hemsireye yine sen git dinlen yemegin onunde
ustelik baska cocugun varsa onunda ilgileniyorlar krese gidiyorsa( ki bizimki gidiyor) yemek kablarini camarsirlarini cocugu yikiyorlar temizce bakiyorlar
hatta esine bile yemek cikartiyorlar yani benim esim kore yemegi yemez ama kizim ve benim icin sorun yok biz yiyoruz
bir dahaki sefere bu sekilde yapicam 2 hafta kalicam ve sonra evimede birini alirim haftada iki gun temizlik yapsa 2-3 kap yemek pisirse yeter ben hallederim gerisini
kimseye luzum yok en guzeli bu ya

kızlar yorumlarınızı okuyunca acaba bende mi sorun var dedim, ben kendi annem gelene kadar akla karayı seçtim, benim bebeğim 41 hafta dolmasına rağmen gelmedi Dr. doğumu suni sancıyla başlatmaya karar verdi.Ertesi gün doğuma gideceğimizi bilen kayınvalidem akşamında bebeğin adı benim adım olacak diye tutturup kavga çıkardı.Ben etkisiz eleman susup onun oğluyla kavgasını dinledim çaresiz, tüm bunların arasında da ben onu istemiyordum bile dedi, 35 saat suni sancıdan sonra bebeğim dünyaya geldi,bir önceki gün zaten uykusuzdum onu da ekleyin üstüne doğumu koyun,gece bir ara dalmışım,kızımın sesini duymamışım,gündüz hemşirelerin yanında bana horul horul uyudun gece dedi,eve geldiğimizde sürekli başımda durup süt gelmiyor muhabbeti yapıp her fırsatta göğsüme elleyip duruyordu, 3. gün süt hala az gelince ben orada yokmuşum gibi mama alıp yedirdiler kızıma, bir şey sordular hatırlamıyorum ben tepkili bir şekilde siz bilirsiniz diyince o gecenin sabahında ağlayıp oğluna zavallı rolü bile takındı.ben hamileliğimi lohusalığımı bırakıp onunla uğraştım yani.Annem geldiğinde dünyanın en mutlu insanı bendim.Kesinlikle anneniz yanınızda olsun, ya da daha önce doğum yapmış kardeşiniz falan.

27 günlük bebeğim var çoğunlukla annem durdu az öncede eve gitti kayınvalidem yanımda koltuğun diğer ucunda ama beni delirtti delirtti

İş başa gelince öyle bir alışıyor 40 yıllık anne gibi davranıyor ki insan sasarsin.bende ablamlar annem 1 hafta kalırız dedi 2 günde psikolojimin içine Edip gittiler sütüm bile ağlamaktan kesildi sezeryanli ilk çocuk eş çalışıyor kimse yardım etmedi yavrum beşikte ben kalkamadım yatakta ağladım düşmez kalkmaz bir Allah şimdi yine doğum yapacağım Allah kimsenin eline düşürmesin annem ablamlar şimdiden ignelemeye laf sokmaya başladılar ki bu onların genel huyu psikoloji bozmak Allah dusurmesin ellerine keşke kayınvalidem genç hasta olmasaydı da o gelseydi annem ablamlar kadar laf söz etmezdi

Back
X