• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ben mi abartıyorum özellikle tecrübe sahibi olanlar lütfen okuyabilir misiniz uzun ama?

anon65656

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2025
20
-9
1
23
Henüz yeni evliyim eşim çalışma dedi ben de gayet mutluyum ev hanımıyım yani kendisi de evden çalışıyor bazen gitmesi gerekiyor.2 yerde duruyoruz bir durduğumuz yer kaynamın üst katı.4 gündür burdayız.Bundan önce 7 gün diğer yerdeydik bu şekilde geçti 2 ay.Eşimin ailesini seviyorum ama annesinin bazı yaptığı şeylere artık çok canım sıkılmaya başladı. Evde saatlerce tek kaldığım vakit olsa ilk işim doyasıya ağlamak olacak o kadar doldum. Bu hafta buraya geldiğimiz ilk gün eşim kaynanama birlikte yiyelim sabah dedi. Zaten öncesinde de hep aşağıda yedik diğer evde yemek yaptım burda çok nadir yaptım. Sonra kaynanam da haftasonlari burda yersiniz haftaicleri yukarıda yaparsınız dedi . Ben de yukarı çıkınca eşime dedim ki haftasonlari aşağıda mi yiyicez o da dedi ki annem yorulma diye demiştir . Bunu sormam çok hoşuna gitmedi biz bunları konuşmamalıyız bile dedi. Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi neyseki onlar da içmeyecekmiş zaten. Bu arada çok yaşlılar ama ben küçüğüm biraz eşimla aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi da babasının hiçbir şeyi yok ama annesinin bu yönü artık doldurmaya başladı beni eşim bazen susturuyor annesini yanımdayken görüyorum benden yana oluyor ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman... Bazen çaya cagiriyor annesi inecek misin diyor istemezsen inme diyor ben de inmicem diyorum o inip geliyor. Bu yemek konusunda hassas ailesini de seviyor normal olarak onu da anlamaya calisiyorum. Bugün bilerek akşam nerde yeriz diye sordum sen yap buraya gelirler dedi. E annem yapmis yemek dedim aşağı ineriz dedi . Sen yine yapacağını yap o da yenir dedi. Bana sorma bu soruları diye gerildi sonra. Böyle şeyler işte ...

Doğru belki ben gereksiz bir düşünce içine girdim zaten art niyetli insanlar değiller ondan eminim . Ne biliyim bazen işte sinir oluyorum geçenlerde misafir geldi bize kayinvalidem de geldi çay koyayım içelim dedim ordan kayinvalidem ben aşağıda koydum dedi misafirler de içmek istemedi zaten . Böyle seyler işte belki de normal benim kendimi törpülemem gerekiyordur zaten kendi içimde kendimi de eleştiriyorum şu ara bilmiyorum çok hassasım bu hafta bu kadar zoruma gitmeye başladı zaten
neden kendine iş arıyorsun ki bırak o yapsın pişrsin taşırsın sende otur ye miss işe gır çalış en guzel zamanların evde geçiyor ne gerek var

Adam bekarken ayrı ev kurmuş, 1+1 evde gönlünce yardırmış, gençliğini çatır çatır yaşamış. Şimdi evlenince biz iki iviz yimikliri birlikti yiciz 🙄
Kendi yaşına yakın birini bu saçmalığa ikna edemezdi.

2 aylık evlilikte kayınvalide evinden çıkmayacaksınız neden evlendiniz ki?
Sizin yaşınızdaki insanlar okul, iş, kariyer, gezme derdinde oluyor. Siz elalemin anasıyla babasıyla evcilik oynama derdindesiniz.
Adamlar çalışmanıza karışıyor, yemek yapmanıza karışıyor, aldığınız suya karışıyor... Kocam üzülür diye susuyorsunuz, koca meraklısı deyince de kızıyorsunuz. Buna başka bir şey denmez ki.
Umarım hemen çocuk yapıp başınızı iyice yakmazsınız.

Canım kuşak yaş farkı anlamakta zorlanabilirsiniz bir birinizi. Konuşmak en güzeli ben de bazen önüne geçmek istediğimde bunu o an tatlı dille ifade ediyorum. Örneğin o an herkesin içinde anneciğim ne gerek var biz burda oturuyoruz ben de burda koydum burda içilir çay. Sen de oturduğumuz da sen de bir dahakine koyma israf olmasın de.iyilikten yaptığına emin olabilirsin ama bazen abartıyorlar işte. Böyle böyle söyleyerek ona işleyeceksin. Daha önce böyle demişti bana yapmayayım diyecek .
Kocasıyla bile kuşak farkı var kv kp le anlaşamaması normal

Ben tabii ki birlikte yenir yenmediğinde zaten götürürüm dediğimde konusu acilmisti öyle söylemiştim. Sürekli birlikte yenmesi bekleniyor şu an ve ben bu dozunda olur diye hep düşünmüştüm. Safligim sa.lakliğim işte ben belki yönetemedim ama böyle bir şeyi baştan direkt kabul etmedim bazen yenilir tabii ki dedim. Zaten tartıştık bugün kimseye de anlatamıyorum çok yalnız hissediyorum
Direkt kabul etmişsiniz bilmeden çünkü “bazen yenilir” demeniz açık kapı bırakmaktır, yorum yapanları belki sert buluyorsunuz ama sizin saflık dediğiniz yaşınızın verdiği toyluk işte, eşiniz yaşı başı oturmuş adam toyluğunuzu görüyor ve siz farkında olmadan çok güzel yönlendiriyor, ailesi de öyle.
Kendisiyle yaşıt biriyle evlense bunları yapamazdı zira 30 yaş üstü kadınların tecrübesiyle sizinki aynı değil.

Eşinizin ailesi melek gibi insanlar olabilir, iyi niyetli olabilirler, ki kayınvalideniz iyi niyetinde de yapıyordur yemekle uğraşmasınlar ben hazır pişirmişim gelsinler burada yesinler diyordur, belki eşiniz evin tek evladıdır o yüzden çok düşkündürler vs siz yemek yapınca arar çağırırsanız o da sizi çağırmaya hak görür, kötü davranın demiyorum ama sınırlarınız ve kurallarınız olmalı.

Eşiniz evden çalışıyormuş, kayınvalidenizle dip dibe oturduğunuz evi dükkan olarak kullanmıyorsa internet üzerinden yürüttüğü bir işi vardır, internet üzerinden yapılan iş için kayınvalideye yakın oturmanız gerekmez, sanki bu konuda ailesiyle yakın oturmak için işi bahane ediyor size de oldu bittiye getirmiş gibi bilemedim.

Yol yakınken bir sınır koyun yoksa önünü alamazsınız, siz yakında bebek doğurursunuz aile evinizden hiç çıkmaz, ki zaten aile evinde oturmayı kabul ederek yanlış yapmışsınız.

Back
X