Sizce ben mi abartıyorum özellikle tecrübe sahibi olanlar lütfen okuyabilir misiniz uzun ama?

anon65656

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2025
89
-10
1
23
Henüz yeni evliyim eşim çalışma dedi ben de gayet mutluyum ev hanımıyım yani kendisi de evden çalışıyor bazen gitmesi gerekiyor.2 yerde duruyoruz bir durduğumuz yer kaynamın üst katı.4 gündür burdayız.Bundan önce 7 gün diğer yerdeydik bu şekilde geçti 2 ay.Eşimin ailesini seviyorum ama annesinin bazı yaptığı şeylere artık çok canım sıkılmaya başladı. Evde saatlerce tek kaldığım vakit olsa ilk işim doyasıya ağlamak olacak o kadar doldum. Bu hafta buraya geldiğimiz ilk gün eşim kaynanama birlikte yiyelim sabah dedi. Zaten öncesinde de hep aşağıda yedik diğer evde yemek yaptım burda çok nadir yaptım. Sonra kaynanam da haftasonlari burda yersiniz haftaicleri yukarıda yaparsınız dedi . Ben de yukarı çıkınca eşime dedim ki haftasonlari aşağıda mi yiyicez o da dedi ki annem yorulma diye demiştir . Bunu sormam çok hoşuna gitmedi biz bunları konuşmamalıyız bile dedi. Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi neyseki onlar da içmeyecekmiş zaten. Bu arada çok yaşlılar ama ben küçüğüm biraz eşimla aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi da babasının hiçbir şeyi yok ama annesinin bu yönü artık doldurmaya başladı beni eşim bazen susturuyor annesini yanımdayken görüyorum benden yana oluyor ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman... Bazen çaya cagiriyor annesi inecek misin diyor istemezsen inme diyor ben de inmicem diyorum o inip geliyor. Bu yemek konusunda hassas ailesini de seviyor normal olarak onu da anlamaya calisiyorum. Bugün bilerek akşam nerde yeriz diye sordum sen yap buraya gelirler dedi. E annem yapmis yemek dedim aşağı ineriz dedi . Sen yine yapacağını yap o da yenir dedi. Bana sorma bu soruları diye gerildi sonra. Böyle şeyler işte ...

23 yaşındasın ve 40 yaşında adamla evlisin vay arkadaş ya nasıl kafalar bunlar şaşırıyorum insan ileriyi düşünür azcıkta ay midem bulandı ya kimse kusura bakmasın 😑

Henüz yeni evliyim eşim çalışma dedi ben de gayet mutluyum ev hanımıyım yani kendisi de evden çalışıyor bazen gitmesi gerekiyor.2 yerde duruyoruz bir durduğumuz yer kaynamın üst katı.4 gündür burdayız.Bundan önce 7 gün diğer yerdeydik bu şekilde geçti 2 ay.Eşimin ailesini seviyorum ama annesinin bazı yaptığı şeylere artık çok canım sıkılmaya başladı. Evde saatlerce tek kaldığım vakit olsa ilk işim doyasıya ağlamak olacak o kadar doldum. Bu hafta buraya geldiğimiz ilk gün eşim kaynanama birlikte yiyelim sabah dedi. Zaten öncesinde de hep aşağıda yedik diğer evde yemek yaptım burda çok nadir yaptım. Sonra kaynanam da haftasonlari burda yersiniz haftaicleri yukarıda yaparsınız dedi . Ben de yukarı çıkınca eşime dedim ki haftasonlari aşağıda mi yiyicez o da dedi ki annem yorulma diye demiştir . Bunu sormam çok hoşuna gitmedi biz bunları konuşmamalıyız bile dedi. Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi neyseki onlar da içmeyecekmiş zaten. Bu arada çok yaşlılar ama ben küçüğüm biraz eşimla aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi da babasının hiçbir şeyi yok ama annesinin bu yönü artık doldurmaya başladı beni eşim bazen susturuyor annesini yanımdayken görüyorum benden yana oluyor ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman... Bazen çaya cagiriyor annesi inecek misin diyor istemezsen inme diyor ben de inmicem diyorum o inip geliyor. Bu yemek konusunda hassas ailesini de seviyor normal olarak onu da anlamaya calisiyorum. Bugün bilerek akşam nerde yeriz diye sordum sen yap buraya gelirler dedi. E annem yapmis yemek dedim aşağı ineriz dedi . Sen yine yapacağını yap o da yenir dedi. Bana sorma bu soruları diye gerildi sonra. Böyle şeyler işte ...
Eşinle değilde bence kayinvaliden ile halletmelisin bu konuyu. Eşin zaten bana sorma demiş. Sende git güzellikle kayinvalidene anlat, güzellikle olmuyorsa karakterini ortaya koy bir şekilde anlamasını sağla. Hayatinda birseyleri degistirmek istiyorsan öncelikle iletişime gecmen gerekiyor :) oyle bir kez konuşmakla anlamaz bazilari :) gerekirse güzel bir tepki koy ama git kayinvalidenle konuş

Son düzenleme:
Vallahi ben burda bir art niyet görmedim. Ağlamanızı gerektiren bir şey de yok. Siz her gün kendi yemeğinizi yapın aradığında anne yemek var siz yiyin biz evde yiyeceğiz dersiniz. Baktınız çağırıyor hazırlıyor her şeyi siz de yaptığınız yemeği onlara götürün. Birlikte yiyin burda ne var ki. Hatta kalan yemek illaki olursa anne yarın yemek yapmayız bunlar yenilsin dersiniz . Vallahi biz kayınvalidemle iç içeyiz o yapıyor yiyoruz ben yapıyorum yiyoruz hiç böyle siz niye ağlamak istediniz anlayamadım

Vallahi ben burda bir art niyet görmedim. Ağlamanızı gerektiren bir şey de yok. Siz her gün kendi yemeğinizi yapın aradığında anne yemek var siz yiyin biz evde yiyeceğiz dersiniz. Baktınız çağırıyor hazırlıyor her şeyi siz de yaptığınız yemeği onlara götürün. Birlikte yiyin burda ne var ki. Hatta kalan yemek illaki olursa anne yarın yemek yapmayız bunlar yenilsin dersiniz . Vallahi biz kayınvalidemle iç içeyiz o yapıyor yiyoruz ben yapıyorum yiyoruz hiç böyle siz niye ağlamak istediniz anlayamadım
Evlenme olgunluğuna gelmeden evlenmiş de ondan..

Doğru belki ben gereksiz bir düşünce içine girdim zaten art niyetli insanlar değiller ondan eminim . Ne biliyim bazen işte sinir oluyorum geçenlerde misafir geldi bize kayinvalidem de geldi çay koyayım içelim dedim ordan kayinvalidem ben aşağıda koydum dedi misafirler de içmek istemedi zaten . Böyle seyler işte belki de normal benim kendimi törpülemem gerekiyordur zaten kendi içimde kendimi de eleştiriyorum şu ara bilmiyorum çok hassasım bu hafta bu kadar zoruma gitmeye başladı zaten

Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi
Kusura bakmayın ama evinde kendi düzenini kuramayan sizsiniz.
Aynı binada otursanız dahi niye yemek yapınca yukarı gelin diye arıyorsunuz ? Ya da sizin evinize misafir geldiğinde kayınvalideniz sizde?

Çoğunlukla birlikte yiyelim hiçbir sıkıntı yok zaten ben kendim diyorum eşime ve daha ilk günümüzde dedim ki birlikte de yeriz yemediğimiz günlerde de ben aşağı yemek götürürüm
Bu da yanlış bir tutum, baştan kabul ettiğiniz şeylere sonradan olmaz diyemezsiniz, sınır koymayan sizsiniz.

Kusura bakmayın ama evinde kendi düzenini kuramayan sizsiniz.
Aynı binada otursanız dahi niye yemek yapınca yukarı gelin diye arıyorsunuz ? Ya da sizin evinize misafir geldiğinde kayınvalideniz sizde?

Bu da yanlış bir tutum, baştan kabul ettiğiniz şeylere sonradan olmaz diyemezsiniz, sınır koymayan sizsiniz.
Ben tabii ki birlikte yenir yenmediğinde zaten götürürüm dediğimde konusu acilmisti öyle söylemiştim. Sürekli birlikte yenmesi bekleniyor şu an ve ben bu dozunda olur diye hep düşünmüştüm. Safligim sa.lakliğim işte ben belki yönetemedim ama böyle bir şeyi baştan direkt kabul etmedim bazen yenilir tabii ki dedim. Zaten tartıştık bugün kimseye de anlatamıyorum çok yalnız hissediyorum

Ana başlıklar;

1. Çalıştırmaması
2.Eşnn büyük olması
3.Aileyle yakın oturmak
4.Bizce erken evlenmişsiniz

Öngörülen popüler sorunlar;

1- Sigorta garantiniz olmadığı için gelecek kaygısı,

2-Çocuk sonrası; aile apartmanı müdahalecilik sorunları,

3-Kendi aileni bırakıp öbür aileye yakın olmanın vicdan azabı,

4-Bence ilginin ve onayın verdiği heyecan geçince kendi özünüze döndüğünüzde ; sizi erken evlendiren kendinizle mutlu olamama hali 5 kişinin içindeykende mutlu olmanızı engelleyecektir,

5-Eşinizle iletişimiz böyle devam ederse sürekli düşünen ama orta yolu bulmayan çiftler gibi üstüne birde "kadın çenesi" şeklinde tanımlanarak hayatınıza devam edebilirsiniz.

6-Açık iletişim sorunu; istediğin ve istemediğin şeyi bilmek . İstemeye hakkın var mı hakkın yok mu ayırt etmek ve hızlıca sınır çizmek çok önemlidir. Bu insanın uzun yıllarda öğrenebildiği birşeydir." Alınacaksa alınsın bu benim hakkım" demeyi bilmek lazım. Açıkçası 2 evlilik geçirip halen sınır çizme sorunu yaşayan çok insan okudum burda. O yüzden ya sürekli dırdır yapar sorun çözemezsin ya da açık iletişim sayesinde sınır çizersin.

Son düzenleme:
ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman...
"iki evde yemek birlikte yenir" dusuncesinden haberiniz var miydi onlarla kapi komsusu olmadan önce? size boyle der miydi aile apartmani endisenizi belirttiginizde?
ayrica ortada beraber iki ev yok ki sizin kapiniz ayri
adam kirk yasina gelmis hala bunun ayrimina varamamis. bu evlilikte isiniz zor
adam basbasa yemek yemek bile istemiyor. her aksam anneciginde. madem ailesiyle yasayacak neden seninle evlenmis? ne guzel hayat hem duzeni degismedi, hem annesinin koynundan cikmadi hem de yataginda onu eglendiren bir kadin var.
bu evliligin kârlisi o.

ben küçüğüm biraz eşimle aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi
23-38 mi yaşlar? Kalbime inme inecek şimdi Ali Rıza gibi. Keşke en başından aynı apartmanda olmayan ayrı eviniz olsaydı ve bu konular konuşulsa, yaş olarak kendinize denk biriyle evlenseydiniz.

Evet kötü niyet yok onların içinde de yok ben de birlikte yiyelim diyorum eşime ilk günlerimizde dedim ki birlikte de yeriz yemediğimiz günlerde ben yaptığım yemekten aşağı indiririm . Şimdi ben kaynanama bağlıyım . Ona sormam gerekiyor akşam napıcaz diye . Kendime göre bir planım olsun istiyorum zaten burda ben ilk yemeğimi bu hafta 1 kez yapabildim o kadar yani durum . Benim ailesini istememe durumum yok ama annesi çok içte durmaya çalışıyor. Sürekli ağzında 2 ev iki kişiyiz ya en basiti evimize 5litrelik su olacaktım sürekli aşağıdan su cikarmistik market de dibimizde dışarıdan almak ist3dim sürekli var aşağıda alma ben de dedim ki 5lik alicam rahat olsun diye 3 kere üsteledi ben yine de gittim zaten eşim de al demişti. Sonra yukarı çıkarken merdivende diyor ki tam ben girdiğim esnada aşağıda su var su taşıyor . O sınır yok yani umarım anlatabilmişimdir ve nasıl oluşturucam bilmiyorum
Marketten su almanıza bile karışıyorlar ah ben daha ne diyim bilmiyorum. Aynı apartmanda yaşamak eziyettir.

Doğru belki ben gereksiz bir düşünce içine girdim zaten art niyetli insanlar değiller ondan eminim . Ne biliyim bazen işte sinir oluyorum geçenlerde misafir geldi bize kayinvalidem de geldi çay koyayım içelim dedim ordan kayinvalidem ben aşağıda koydum dedi misafirler de içmek istemedi zaten . Böyle seyler işte belki de normal benim kendimi törpülemem gerekiyordur zaten kendi içimde kendimi de eleştiriyorum şu ara bilmiyorum çok hassasım bu hafta bu kadar zoruma gitmeye başladı zaten
Canım kuşak yaş farkı anlamakta zorlanabilirsiniz bir birinizi. Konuşmak en güzeli ben de bazen önüne geçmek istediğimde bunu o an tatlı dille ifade ediyorum. Örneğin o an herkesin içinde anneciğim ne gerek var biz burda oturuyoruz ben de burda koydum burda içilir çay. Sen de oturduğumuz da sen de bir dahakine koyma israf olmasın de.iyilikten yaptığına emin olabilirsin ama bazen abartıyorlar işte. Böyle böyle söyleyerek ona işleyeceksin. Daha önce böyle demişti bana yapmayayım diyecek .

23-38 yaş nedir yahu? Midem bulandı benim o yaşlarda amcam var. En fazla 4-5 yaş farkı olan erkek cezbeder beni. Geri kalanını aynı evde aynı yatakta hayal edemem midem kaldırmaz. 15 yaş çok çooook fazla.

Ben evlilikler de kök aileler ile bu kadar içli dışlı olunmasını hiç doğru bulmuyorum ki siz yeni evlisiniz. Aile apartmanını hiç saymıyorum bile kaynanam yemek yapıyor çağırıyor sürekli diye belirtmişsiniz demek ki elden ayaktan düşmemiş kendi başına yaşayabilen insanlar. Eşiniz ile konuşun ve evi ayırın bu şekilde evlilikler de hiç bir zaman bireyselleşme olmaz onlar her zaman sizi kendi kök ailesine dahil olan biri gibi görür. Aile apartmanın da yaşama deneyimi olan bir çok arkadaşım var sizin gibi evliliğin başlarında ılımlı olmaya çalıştılar ama olmadı ve evi ayırdılar. Ayrıca kesinlikle çalışın eliniz de bir mesleğiniz her zaman olsun, geleceği görmüyorsunuz bugün güvenliğiniz eşiniz yarın sizi aldatabilir hayat bu. Eşinizi bu kadar kaybetmekten de korkmayın o sizi kaybetmekten korksun. Yani bana şu an yaptığınız ben anlayışlı gelin olayım eşim de bunu görsün yoksa benden soğur iş boşanmaya gider, saçınızı süpürge de etseniz işin özünde zaten yapman gerekirdi oluyor.

Back
X