• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yardım parası nezaman yatacak ??

Üzgünüm. Olaya bu açıyla bakınca haklı kaza kurşunu diye bakınca da haklı. Hatamın farkındayım. Sınır bilincim üzerine çalışıyorum daha fazla çalışacağım.
Sizde haklısınız kendi açınızdan size kızmak yada yargılamak hakkım değil gencken 19 20 yaşında iken bende böyleydim hatta bir komşu kadın vardı 30 lu yaşlarında kocası çalışmaz bir gün çalışsa 3 gün yatardı kadının 4 çocuğu vardı birgün hiç mi düşünmüyorsun bu çocukları diye çıkiştım kadına
Kadın da senden ekmek su isteyen mi var ben çocuk seviyorum doguruyorum demişti meğerse kendi tek kızmış bacısı olanlara özenirmis kızı tek diye doğurmuş onlarda oğlan olmuş
Yani insanlar sana ne deyince öyle kalıyorsun bazen
Benim tek çocuk ben kendim tercih etmedim 10 senede evli kaldım üstelik yani tamamen tercih bazısıda korunsada oluyor 30 yaşından sonra istedim bu defada Dr izin vermedi sağlık kaynaklı

Son düzenleme:
Yani bende linçlenmek istemem ama yana yakıla doğurur doğurmaz yardım parası ne zaman yatacak diye üyelik açıp gelen biri için çok masumane düşenemedim. Biliyosunuz devlet 2 3 çocukluya maaş bağlıyor kısmen. 3 çocukta miktar daha da artıyor. Sırf bunun için doğuran insanlar gördüm. Maddi durumu iyi olup doğuran insana da benzemiyor konu sahibi. Yoksa üç kuruş devlet ödeneğinin peşine düşmezdi.
Dediğiniz gibi olabilir bilemeyiz sırf dul maaşı almak için boşanan kocasıyla dost hayatı yaşayan kadınlar var ülkemizde
Ama doğurmuş artık yani olan olmuş doğurmayana nasıl saygı göstermek zorunda isek doğurana da niye doğurdun diyemeyiz bence bilmiyorum belki yanlıs düşünüyor olabilirim ama tek bu konu da değil hamile kadınlara vs cok fazla ve ağır eleştiri yapılıyor herkesin kafa yapısını yaşantısını hayata nereden baktığını bilemeyiz ki

Sizde haklısınız kendi açınızdan size kızmak yada yargılamak hakkım değil gencken 19 20 yaşında iken bende böyleydim hatta bir teyze bir kadın vardı 30 lu yaşlarında kocası çalışmaz bir gün çalışsa 3 gün yatardı kadının 4 çocuğu vardı birgün hiç mi düşünmüyorsun bu çocukları diye çıkiştım kadına
Kadın da senden ekmek su isteyen mi var ben çocuk seviyorum doguruyorum demişti meğerse kendi tek kızmış bacısı olanlara özenirmis kızı tek diye doğurmuş onlarda oğlan olmuş
Yani insanlar sana ne deyince öyle kalıyorsun bazen
Benim tek çocuk ben kendim tercih etmedim 10 senede evli kaldım üstelik yani tamamen tercih bazısıda korunsada oluyor 30 yaşından sonra istedim bu defada Dr izin vermedi sağlık kaynaklı
Teşekkür ederim empati yaptığınız için. "Sınır bilinci" ve "konu ana fikri" konusunda daha ideale yakın bir birey olmak için üzerimde çalışacağım. Bunun için size ve canını sıktığım diğer tüm üyelere söz veriyorum

Teşekkür ederim empati yaptığınız. Sınır bilinci ve konu ana fikri konusunda daha ideale yakın bir birey olmak için üzerimde çalışacağım. Bu iki konu hakkında size ve canını sıktığım diğer tüm üyelere söz veriyorum
Ben size teşekkür ederim 🌹 seviyeli ve kırmadan yorumuma karşılık verdiğiniz için
Malesef kadınlarımız yeterince destek göremiyor
Kadınlarımıza eğitim desteği psikolojik destek vs verilmiyor
En yakını ailesi destek olmuyor ki kadın boşanmak istese kır dizini otur diyorlar çocuk yap eşini eve bağla diyorlar hâlâ bu çağda çoğu kadın korunmak için ilaç alamıyor eşlerinin keyfine kalmış herşey
Konu sahibi belki sirf fake konu açıp eğlenmek için bile açmış olabilir yada sırf yardım parası için çocuk doğuran biri de olabilir yada eşinden şiddet gören korunamayan belki sürekli evlilik içi tecavüze maruz kalan biri olabilir üzgünüm ama var böyle kadınlar maalesef

Bir kitap da okudum bir kampta kadınlara iğne yapıyorlar hap veriyorlar eğitim veriyorlar çocuk doğurmayin diye siyonist kafası işte
Bunu bazı ülkelerde yapmışlar yapıyorlar
Siyonizmle ilgisini anlamadım. Mesela Çin'de 2016 yılında 2 çocuğa 2021 yılında 3 çocuğa izin çıktı. 2013'e kadar tek çocuk politikası vardı. Hangi kitap hangi kamp, ben de bakmak isterim.

Verilen cevaplarda üslupsuzluk var ama 29 yaşında gencecik kadının 4 çocuk doğurmasını da alkışlamayalım. Üstelik ev hanımı çalışmıyor. Her bir çocuğa aynı kalitede bakım verebilecek zenginlik varsa yapsın doğursun ama doğum parası yolu gözlediğine göre maddi durum da iyi değil. Doğurmak mı mühim yoksa doğurduğuna layıkıyla bakabilmek mi?

Siyonizmle ilgisini anlamadım. Mesela Çin'de 2016 yılında 2 çocuğa 2021 yılında 3 çocuğa izin çıktı. 2013'e kadar tek çocuk politikası vardı. Hangi kitap hangi kamp, ben de bakmak isterim.

Verilen cevaplarda üslupsuzluk var ama 29 yaşında gencecik kadının 4 çocuk doğurmasını da alkışlamayalım. Üstelik ev hanımı çalışmıyor. Her bir çocuğa aynı kalitede bakım verebilecek zenginlik varsa yapsın doğursun ama doğum parası yolu gözlediğine göre maddi durum da iyi değil. Doğurmak mı mühim yoksa doğurduğuna layıkıyla bakabilmek mi?
Teşekkür ederim ben sadece kendi fikrimi yazdım
Uzun yillar oldu kitabı okuyali Filistin ile ilgili bir kitapti ismi hatrimda değil
Ben kadını alkislamadim farkında iseniz herkes gibi seviyeli bir yorum yaptım
Kadının psikolojisini durumunu yaşantısını bilemeyiz demeye getirdim bı kaç konuda da hamilelik ve çocuk sayısı üzerinden eleştiri ve zorbalık linç görünce dayanamadım yazdım farkında iseniz bazı eleştiriler sonrası kendi geri cektim konulara yazmıyorum eskisi gibi (her konuya yazıyorsun vs dendi ama her konuya yazmadıgim halde vs vs)
Birde tek çocuk doğurup çocuğunu doğru dürüst sevmeyen kucağına almayan kocasından bosanirken nwfaka alabilmek için doğuranlar var
herkesin anneliği vs farkli o yüzden bu konuda tek kesin bir yanıt veremem

Kimseye haksız eleştiri yanlış bir söz vs etmedim sadece herkesin dediği gibi buraya yorum yazdım ne konu sahibini kırdım nede konuya yazanları

Siyonizm i Ariel Şaron u araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız
Fenomenler 3 er 5 er doğuruyor onlari izliyoruz halk olarak takip ediyoruz ama halktan normal orta direk aileden olan bir kadın 2 çocuk yaptı mı olay oluyor bende bunu anlamıyorum
Misal Şeyma Subaşı sırf nafaka için çocuk yaptı ünlüler camiasında bu örnekler çok fazla
Birde ben konu sahibine aferin ya iyi yapmışsın demedim ki diğer mesajlarımi yorumları bir okusanız keşke
Ben kadının ruhsal durumunu psikolojik olarak nasıl yada hayata nasıl bakıyor bilmiyorum ki
Yardım parası sorulmuş bu konuda bilgin varsa yazar geçersin o kadar
Yani olan olmuş çocukları elinden alacak yada öldürecek değiliz değil mi yada kadını kısırlaştırma hakkımızda yok değil mi
Birde dediğim kitap bu değil ama özgürlüğün fecrini de bir okuyabilirsiniz o kamplarda vs neler olduğu anlatılıyor

Son düzenleme:
Cevabı biliyordum. Konuya girdim. Trpki vermek istedim çünkü bu konu ailenin ne kadar maddi gücünün olduğuyla değişmiyor. 2'den sonrası hep dezavantaj. Kaç çocuk yapılmalı araştırması

2den sonrası dezavantaj mı kime göre yahu. Sizi ilgilendiren bir durum olduğunu düşünmüyorum. kalabalık aile güzeldir. Yetebileceğini düşünen doğursun. 3 çocuk fikri de bana çok güzel. Keşke büyük şehirlerde hayat bu kadar yorucu olmasa 2den fazla çocuk yapabilsek 🥲

Siyonizm i Ariel Şaron u araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız
Fenomenler 3 er 5 er doğuruyor onlari izliyoruz halk olarak takip ediyoruz ama halktan normal orta direk aileden olan bir kadın 2 çocuk yaptı mı olay oluyor bende bunu anlamıyorum
Misal Şeyma Subaşı sırf nafaka için çocuk yaptı ünlüler camiasında bu örnekler çok fazla
Birde ben konu sahibine aferin ya iyi yapmışsın demedim ki diğer mesajlarımi yorumları bir okusanız keşke
Ben kadının ruhsal durumunu psikolojik olarak nasıl yada hayata nasıl bakıyor bilmiyorum ki
Yardım parası sorulmuş bu konuda bilgin varsa yazar geçersin o kadar
Yani olan olmuş çocukları elinden alacak yada öldürecek değiliz değil mi yada kadını kısırlaştırma hakkımızda yok değil mi
Birde dediğim kitap bu değil ama özgürlüğün fecrini de bir okuyabilirsiniz o kamplarda vs neler olduğu anlatılıyor

Ben 2. Ye hamileyim arkadaşlarım ve ailem sürekli hamileymişim sürekli ürüyormuşum gibi davranıyor 😂

Ben 2. Ye hamileyim arkadaşlarım ve ailem sürekli hamileymişim sürekli ürüyormuşum gibi davranıyor 😂
Onlar mı bakacak uykusuz kalacak emzirecek de bu tasaya düşüyorlar 1 çocukla kalsaydıniz ben gibi bu defada çocuk tek birde kardeşi olsaydı diyeceklerdi
Annelik bambaşka birşey ne bileyim dün akşam benden önce ve geride kalan belgesellerini izledim duygulandım
Uyuyamadım yine evlat benim burnumu sızlatan bir mesele biri toprak altında biri çatımin altında olmayan 2 evlat annesiyim kimsenin hayatı kolay değil sende söyle yapsaydın demekle olmuyor bazı şeyler
Ben biri bana çocuğundan ayrı kalacan dese sen kafayı mı yedin der olay çıkarır evladını birakanlara öfke kusardim
Evet her gün konuşuyorum tüm hafta sonu bayramlar tatillerde vs bende ama işte hayat bana sinanmadigin acı hakkında konusmamayi öğretti kafama vura vura
Ben çocuğumu çok isteyerek doğurdum tek bir an bir saniye gözümden ayırmaz anneme kendi babasına bile emanet edemezdim
Sonra dedim ki bak gördün mü onsuz yapamam diyordun ama şimdi hasretiyle imtihan oluyorsun
Bir gün bu hasret beni ansızın alıp götürecek biliyorum her gece ağlıyorum her yolu her şeyi denedim olmadı olmuyor
Bir arkadaşım evladını kaybetti o bana bak senin ki en azından yaşıyor keşke benimki de yaşasaydı da varsın uzak olsaydı dedi
Bir büyüğümde kızım senin imtihanın hasret çekmek Rabbim ne zamsn derse o zaman Yusuf'una kavuşacaksın demişti
Ağlamaktan gözümden kan geldi ama artık sekinetimi korumaya çalışıyorum evladını kaybeden bir kaç kişi oldu çevremde ondan sonra silkelendim biraz
Burayw da sırf düşünmemek için üye olmuştum ama işte hep eleştiriye maruz kaldım
Ben kadınlar olarak biz bari birbirimizin canını yakmayalim istiyorum zaten hayat kadınlar için yeterince zor

Son düzenleme:
Teşekkür ederim empati yaptığınız için. "Sınır bilinci" ve "konu ana fikri" konusunda daha ideale yakın bir birey olmak için üzerimde çalışacağım. Bunun için size ve canını sıktığım diğer tüm üyelere söz veriyorum
ChatGpt’yi azaltmanızı tavsiye ederim. Hazır şeyleri kopyalayıp yapıştıra yapıştıra insanın diyalog becerisi de azalıyor, yaratıcılığı köreliyor.

Tamam işte burda konu hiçbir zaman sadece doğurmak olmadı ki. Konu ekonomik kısmı. Örnek verdiğiniz insanların ekonomisi o çocukların geleceğini kurtarmak için yeterli ama halktan insanlar için kolay mı? Ben çalıştığım halde eve 2 maaş girse bile 2. Çocuk olursa naparız bütçemiz buna uygun mu diye düşünmeden duramıyorum.Kaldı ki dediğim gibi konu sahibi eğer bütçe olarak uygun olsaydı burada devletin verdiği üç kuruş için meraklanmazdı. Burada gördüğüm çoğu eleştiriler aslında kadın düşmanlığı için değil aksine güçlü kadınlar olabilelim diye yapılıyor. Ve niyeyse bizim ülkede ev hanımı olup tek maaşla geçinenler daha fazla çocuk doğururken,çalışan kadınlar tek çocuk fikriyle kalıyor.

Tamam işte burda konu hiçbir zaman sadece doğurmak olmadı ki. Konu ekonomik kısmı. Örnek verdiğiniz insanların ekonomisi o çocukların geleceğini kurtarmak için yeterli ama halktan insanlar için kolay mı? Ben çalıştığım halde eve 2 maaş girse bile 2. Çocuk olursa naparız bütçemiz buna uygun mu diye düşünmeden duramıyorum.Kaldı ki dediğim gibi konu sahibi eğer bütçe olarak uygun olsaydı burada devletin verdiği üç kuruş için meraklanmazdı. Burada gördüğüm çoğu eleştiriler aslında kadın düşmanlığı için değil aksine güçlü kadınlar olabilelim diye yapılıyor. Ve niyeyse bizim ülkede ev hanımı olup tek maaşla geçinenler daha fazla çocuk doğururken,çalışan kadınlar tek çocuk fikriyle kalıyor.
Doğru diyorsunuz haklısınız ben size karşıt birşey yazmadım ki kadın belki sırf çocuk seviyor diye doğuruyor belki eğitimsiz biri vs vs bilemeyiz ki
Bu kadına ne desek ne yorum yapsak sonucu değiştiremeyiz ki olan olmuş
Sadece olan ve geriye alınamayacak şeyler için yorum yapmak doğru değil demek istedim yoksa ben kimsenin çalışmasına ev hanımı olmasına çocuk doğurmasına buradaki üyelere karisamam ki
Farketti iseniz kimseyi direkt muhatap alıp niye böyle oldu niye bunu yaptın demiyorum

Estağfurullah kendinizi savunmanıza gerek yok sadece herkes kendi açısından bakıyor bu duruma.
Sizde kusura bakmayın o kadar her yazdığım eleştiri yağmuruna tutuldu ki refleks gibi oldu açıklama yapmak zorunda hissediyorum
Evet herkes kendi penceresinden bakıyor konulara haklısınız

Konu başlığına kırk yılda bir %100 bildiğim soru yazılıp girdiğimde; daha fazla çocuk yapabilecek biri olduğunu düşündüğüm ve 30 ülkede yapılmış onlarca araştırmayı okumuş olduğum için dehşete düştüm ve sinirlendim.
Ya değilse konunun ismi "gireyimde sinirle yorum yapayımlık" değil.
30 ülke değil istersen 100 ülkede yapılan araştırmaları okuyun şu üslupla hiçbir haklılığınız yok.eger gerçekten derdiniz arastirmalar olsaydı düzgünce yazarsınız.ayrica siz hayatınızın her alanında araştırmalara göre mi yaşıyorsunuz.

Back
X