• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yardım parası nezaman yatacak ??

Kimse senin üstüne gelmiyor tartışıyor karşılıklı tartışma bu kavga değil bir şey değil herkes görüşünü belirtiyor senin görüşün sana doğrudur onun görüşü ona benimki bana siz niye celallendiniz ki ? İnsanlar konular üstünde tartışır doğal bu kadar abartmaya gerek yok
Ayrıca konu sahibi 3 çocuk aldırdım 4. Aldırcam dese aferin bakamıyosan doğurma derdim ama kürtaj da doğum kontrol yöntemi değil korunsana der tartışırdım aynı şey bak ikisinde de bakamayacağı tam yeterlilikle büyütemeyeceğin çocuğu doğurmaya gerek yok derdim
Ben ilk yorumu çok üzüldüm o yüzden bunları yazdım yorum çok saygısızca idi
Yoksa herkes kendinden mesul

Ben ilk yorumu çok üzüldüm o yüzden bunları yazdım yorum çok saygısızca idi
Yoksa herkes kendinden mesul
Amaaan he de geç ya tartışma bu forumda çok normal aslında her forumda normal bambaşka kültürlerden bambaşka hayat tarzına sahip binlerce insan bir aradayız normal siz benim twitter da kanlı canlı yediğim linçleri günler süren kavgaları görseniz panik atak geçirisiniz orada kimliğimiz falan da açık yani hdhdjdjhd :)

3 kardeşiz hiç dezavantaj olmadık şükür.3 evladım var ; onlarda da hiç dezavantaj yaşamadık.Gerçi dezavantaj çocuk ne demekse o da meçhul.Kendi hayatlarınızı kimseye dayatamazsınız; isteyen , bakabileceğine güvenen doğurur.Siz de ancak böyle çenesini çalarsınız.
Sorun zaten bakabileceğine güvenen ama bakamayanlar. Hadi maddi oradan buradan aileden yardımlar geldi, büyük çocukların küçülenlerini giydirdi ama manevi bakım da önemli değil mi? 29 yaşında 4. çocuğunu doğuran kadın 18 yaşından beri hep hamile hep lohusadır. Hangi birine koşsun, hangisini uyutsun, hangisini beslesin, hangisini parka götürsün hangisinin derslerini yaptırsın? Kendine de bakması beslenmesi uyuması dinlenmesi lazım. Bunlar hiç hesaplanmadan devamlı çocuk yapmak bence de dezavantaj. Biz de 4 kardeş büyüdük, ailem tek gelirle aynı anda ikisi üniversite, biri lise, biri de ortaokul çocuğu okuttular. Bu zamanda mümkün değil, artık her çocuğa bir ebeveyn maaşı gerekiyor nerdeyse.

Suça sürüklenen çocuk diye bir şey var mıydı eskiden? Her gün haberlerde çocuk çeteleri okuyoruz. Aileleri para getirdikleri sürece kimle ne yaptıklarını umursamadığı, başlarında durmadığı için çocuk çeteleri var.

Açıkcası bilgim yok
Ben tarihe meraklıyim çocukluktan beri Uygur Türklerini sudani Filistin'i hep okur araştırırim kitaplar alamasamda kütüphaneden internetten belgesellerden bilgi toplamaya çalışırım
Bilmiyorum çok üzülüyorum insanlık adına kadınlara çocuklara yaşlılara hayvanlara doğaya bilmiyorum

Ben tarihe meraklıyim çocukluktan beri Uygur Türklerini sudani Filistin'i hep okur araştırırim kitaplar alamasamda kütüphaneden internetten belgesellerden bilgi toplamaya çalışırım
Bilmiyorum çok üzülüyorum insanlık adına kadınlara çocuklara yaşlılara hayvanlara doğaya bilmiyorum
Valla aşkım kendi ülkeme kendi ülkemde kadın olmaya üzülmekten vaktim kalmıyo başka milletlere üzülemicem şu an tarihe de çok meraklı değilim o yüzden bilmiyorum

Amaaan he de geç ya tartışma bu forumda çok normal aslında her forumda normal bambaşka kültürlerden bambaşka hayat tarzına sahip binlerce insan bir aradayız normal siz benim twitter da kanlı canlı yediğim linçleri günler süren kavgaları görseniz panik atak geçirisiniz orada kimliğimiz falan da açık yani hdhdjdjhd :)
Twitter da atak geçiriyorum zaten malesef

Eşimin yeğenin arkadaşı vefat etti 23 yaşında tek çocuktu (annesi bir iki tane daha evladım olsa onlara sarılır teselli olurdum dedi )
Bir tanıdığımin oğlu 19 yaşında intihar etti annesi 3 yıl sonra tedavi ile 46 yaşında yeniden hamile kaldı doğum yaptı
Bir arkadaşımın evladi 13 yaşında kazada hayatını kaybetti sonra Rabb'im tarafindan çocuk yogun bakımda iken fenalaştı arkadaşım tedavi görüyordu ikinci çocuk için meğer hamile kalmış hastahane yoğun bakım sürecinde bilememiş o cocuk olmasa kadın kafayı bozardi sonra 37 yaşında bir daha oldu üstelik tedavisiz
Yani insanlara neden çocuk dogurmuyorsun demek ne kadar ayıpsa neden bu kadar çocuk demek de o kadar ayıp bence
Bir kitap da okudum bir kampta kadınlara iğne yapıyorlar hap veriyorlar eğitim veriyorlar çocuk doğurmayin diye siyonist kafası işte
Bunu bazı ülkelerde yapmışlar yapıyorlar
Çok derin mevzular bu konular bu doğum kontrol nüfus yoğunluğunu azaltma projeleri yok arastirmalar vs tek bir elden çıkıyor isteyen araştırabilir
Kendileri çoğalırken onlarda kadınların korunması yasak en az 6 7 tane çocuk olmalı diğerleri ozellikle müslüman ülkelerde nüfus kontrolü yapılmasını istiyorlar
Onlar çoğalırken diğerleri azalacak vs vs
Ben de şunu farkettim o evladını kaybedenler diğer çocukları gözü görmüyor sosyal medyada da bir çocuğun paylaşımında şunu gördüm abimle birlikte ben annemi de kaybettim yazısıydı

Devlet 3. ve 4. çocuğu doğuranlara 5 bin TL maaş bağlayacakmış bundan sonra sanırım nüfus artar ya artsın artmasına da herkes yetiştirebileceği kadar doğursun kaliteli evlat

Ben de şunu farkettim o evladını kaybedenler diğer çocukları gözü görmüyor sosyal medyada da bir çocuğun paylaşımında şunu gördüm abimle birlikte ben annemi de kaybettim yazısıydı
Bilmem benim arkadsim sonradan olan evlatlarını çok seviyor
Kişiden kişiye değişiyor olabilir

Ben de şunu sormak istiyorum birden fazla doğuranlar diğer çocuklarıyla da hepsiyle yani tam anlamıyla ilgilenebiliyor mu bu anneler eğitim falan versin video paylaşsınlar sosyal medyada valla ben kendimi çok eksik hissediyorum nasıl başarıyorsunuz doğurmayı doğum sancısı zor değil mi sezaryen zor değil mi ya da lohusalık hiç zor değil mi ben mi çok nazlıyım

Çin Uygur Türklerini yok etmek için yapıyor bunu kendi vatandaşlarına değil
Dediğiniz doğru ama kadının kafa yapısını hayatını bilmiyoruz ki hepimiz aynı şekilde bakamıyoruz hayata ben kadına aferin doğur dogurabildigin kadar demedim ki
İlk yorumu okudunuz mu ona istinaden yazdim
Çin bunu yıllarca kendi vatandaşlarına da yaptı ama. Tek cocuk politikası yüzünden binlerce çocuk özellikle kız çocuk öldürüldü ki yapılan bir sürü vakitsiz kürtajdan bahsetmiyorum bile.
Neyse ben onu yazmaya gelmedim de asıl, ya şöyleyse ya böyleyse falan diye aşırı empatik yorumlar yapıyorsun ondan insanlar hep sana yükleniyor. Sordun ya niye diye bundan. Üye kendisi öyle bir durum varsa cikar söyler yani olmamış şey üstünden çok uzun yazarak ayar vermeye gerek yok. Konu 4 cocugun çok olmasi ama sen mesela çocuğu ölen bir suru kişiden örnek veriyorsun falan. O kadar uzak detaylara girmeye gerek var mi gerçekten?

4 çocuk çoktur yani günümüzde, dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Çoğumuz bu dönemde o ailede doğmuş bir cocuk olmak istemezdik, zor artık.

Doğum parası tarihi de İnternete yazınca çıkan bir bilgi ve bu kadar polemik okumadan da ulaşabilirdi.

Doğurdu diye linçlenmiş evet saçma ama ben de 4 taneyi nasıl doğurmuş diye hem şaşırdım hem de acaba bakabiliyor mu acaba algısı oluştu. Bu devirde aklımıza gelmesi normal değil mi geçmişte anneannelerimiz 9 tane doğuruyordu kimsenin garibine gitmiyordu çünkü ekonomik şartlar başkaydı hastalıklar vardı doğumdan sonra bazıları ölüyordu vs. Ama şimdi şartlar değişti hastalıkların tedavi yöntemi gelişti. Kadınlar iş hayatına atıldı vs. Çevremizde 2den fazla doğuran yok. Arkadaş bu hususta kendine güveniyorsa bize çikolata yemek düşer.
Eskiden evler bahçeliymiş çocuklar tarlada oynuyormuş biz şimdi sokağa salmaya korkuyoruz salsak güvenlik kamerası onumuzde açık biz sokakta büyüyen çocuklarız şimdi öyle değil ki teknolojik olarak çoğu şey kolaylaşsa da insan kalitesi düştü

Ben de şunu sormak istiyorum birden fazla doğuranlar diğer çocuklarıyla da hepsiyle yani tam anlamıyla ilgilenebiliyor mu bu anneler eğitim falan versin video paylaşsınlar sosyal medyada valla ben kendimi çok eksik hissediyorum nasıl başarıyorsunuz doğurmayı doğum sancısı zor değil mi sezaryen zor değil mi ya da lohusalık hiç zor değil mi ben mi çok nazlıyım
Bende çok şaşırıyorum eşimin yeğeni var 3 çocuklu hepsine yetişiyor evi tertemiz gezme tozma dersen öyle
Büyüğün futbol kursu
Küçüğün karate kursu
En küçük bebek zaten
Her baba yiğidin harcı değil bence

Hastanelerde randevu bulamıyorsun özele gitmek zorunda kalıyorsun otobüsler tıklım tıklım devlet okulları sınıflar aşırı kalabalık iyi bir okul bulacaksın ki sınıf mevcutları az olsun o da parayla yani nüfus hızlı mı artıyor devlet mi şartları iyileştirmiyor

Back
X