• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma 1 ay var kaynanam gelmek istiyor

Hiç umurumda olmazdı valla. İyi yapıyorsun çekilmez bunlar. Ya ne olur iyi davranayim da aramız kötü olmasın diye düşünseler? Bana da çok cevap veriyorsun dediler, çok konusmasinlar o zaman dedim. Onlar her istediğini diyecek gelinler susacak ohh
Şu bahar dizisindeki bahar gibi kaynana bulamadik 😀
Yardimci olacaksan soyle "kizim sen sunu yapar misin anne demeden ben birsey yapmiyorum bilesin, seni rahat ettirmek ve torunum icin burdayim" demek cok mu zor
Gelin bebek emzirirken "mutfaktayim canim rahatca emzir birsey istersen seslen" demek cok mu zor
Ay benim goguslerim yara olmustu krem suruyordum ama kiyafet giyince krem yalan oluyordu ona ragmen inatla oturuyorlardi
Goguslerim acik oturuyordum cunku acisi beynime vuruyordu bebek emdikce
Gorumcede kvde de hic rahatsiz olmadilar
2 gunde bir bebegi yikama torenine geliyorlardi bebegi yikamak 10 dk, cay tatli seromonisi 1 saat
Bide kucuk cocuklari vardi gorumcenin, besige sarkiyorlar falan, kucucuk klimali odam, reflusu olan bebegim, surekli kusmaktan acikan bir bebek ve surekli emziren ben
Doymuyor mu diyen kv
Cinnet gecirmemek olmazdi🥴

Canım, hiç tuhaf değil. Hatta çok anlaşılır: doğuma 1–1,5 ay kala insan kendi yuvasında, kendi ritmiyle kalmak ister. Aynı şehirde olmanız zaten büyük avantaj; ihtiyaç olduğunda 1 saatte gelinir. Üstüne bir de annen 10 dakika mesafede. Yani “şimdiden gelip aylarca kalma” ihtiyacı yok. Bence konu “iyi niyet” değil, “sınır ve konfor”. Lohusalıkta (hele ilk 4–6 hafta) evde misafir konaklaması çoğu kadını gereksiz strese sokuyor. Senin evin, senin kuralların. Bunu kırmadan ama net söylemek en doğrusu. Gönlün rahat olsun; “hayır” demek nankörlük değil, annelik içgüdün. Sınırı baştan koyarsan herkes uyum sağlar. Kolay doğumlar, lohusalığın süt gibi huzurlu geçsin.

Doğumuma 1-1,5 ay var kaynanamla aynı şehirde yaşıypruz ama aramızda 1 saat mesafe var şimdiden gelip kalayım diyor bende şuan işlerimi yapabiliyorum son günlerde gelirsin dedim ve annemle aramızda 10 dakika mesafe var ihtiyacım olsa o gelir kaynanamda evet iyi niyetli düşünüyor ama gelip 3 aylık olana kadar kalırım diyor ben kimsenin kalmasını istemiyorum şartlar ne gerektirir bilemem tabi ama aynı şehirde şimdiden gelip kalması tuhaf değil mi eşimde ne gerek var gelmene şimdiden dedi olsun geleyim diyor ne yapayım
Benimki 50 gün kaldı ya orda kalacaktık ya o burda kayınbabam bile kaldı hiç tavsiye etmem rahat edemiyor insan üstelik tesettürlüysen daha sıkıntı ve hiç bi yeri temizlemedi sadece yemek yaptı doğuralı 20 gün olmuştu evi temizledim

Doğumuma 1-1,5 ay var kaynanamla aynı şehirde yaşıypruz ama aramızda 1 saat mesafe var şimdiden gelip kalayım diyor bende şuan işlerimi yapabiliyorum son günlerde gelirsin dedim ve annemle aramızda 10 dakika mesafe var ihtiyacım olsa o gelir kaynanamda evet iyi niyetli düşünüyor ama gelip 3 aylık olana kadar kalırım diyor ben kimsenin kalmasını istemiyorum şartlar ne gerektirir bilemem tabi ama aynı şehirde şimdiden gelip kalması tuhaf değil mi eşimde ne gerek var gelmene şimdiden dedi olsun geleyim diyor ne yapayım
Hepsi bu süreçten geçti gayet sacma oldugunu kendi de biliyor. Iyi niyet ayagina gereksiz sorun cikaracak

Doğuma 1-1.5 ay varken değil 1 saatlik mesafeden, başka şehirden gelmek bile aşırı anlamsız. Kaldı ki anneniz de 10 dk uzaklıktaymış. Kayınvalideniz sanırım hayatına bir farklılık katmak istiyor. Ayrıca doğumdan sonra da 3 ay kalmak nedir? 1 saat anormal bir süre değil. Gayet de gelip gidilebilecek bir uzaklık. Bence de baştan sınır çizmekte fayda var.

Sizin bebeğe bebegın sıze alısması gerek. Zaten sadece Türkler aıle getırıomus. Bence ıkı aılede gelmesın kı esınızde sorumluluk alsın

Siz söyleyemiyorsaniz eşiniz söylesin

Açık açık deyin. Yoksa ömür boyu aranız açılır. Net olmak lazım. Sonra siz sorun yasayacaginiza baştan biraz kalbi kırılır en fazla. Net olun. Yan çizmeden açık konusun

Tamda bahsettiğin gibi öncesinden gelip 3 ay kaldılar yalnız bende birde kayınpederde vardı…Neler tecrübe ettiğimi bilmek istemezsin hayatımda asla unutmayacağım 3 ay yaşadım. Açıkça ne istiyorsan veya istemiyorsan söyleyeceksin yoksa kimse kırılmasın diyerek kendini yıprattıkça yıpratırsın. Ayrıca bu kayınvalidelerin lohusa kadının yanında aylarca kalma merakını hiç anlamıyorum.

Kaynana Hayatına heyecan arıyorsa kocasıyla aşk tazelesin turlara katılsın ya da otursun evinde mesir macunu yesin sabah aksam

İlk önce kocanla konuş. kimsenin gelip kalmasını istemiyorum annem zaten yakın oturuyor ihtiyacımız olursa gelir yardımcı olur evine gider diyin. herkes kocasıyla beraber bakıyor bebeğe biz neden anneleri çağırıyoruz onu anlamıyorum ne alaka diyin. kocanıza durumu anlattıktan sonra kayınvalideniz size tekrar konuyu açtığında diyeceksiniz ki "biz bebeğe kocamla ikimiz bakacağız kimsenin yardım için gelip kalmasını istemiyoruz hele ki 3 ay gibi çok aşırı uzun süreler hiç istemiyoruz yardıma ihtiyacımız olursa haber veririz" diyeceksin. olsun geleyim dediğinde de net bi dille " ben kendimi anlatamadım galiba, kimsenin uzun uzun kalmasını istemiyoruz" diyeceksin soğuk bi tonda. bu kadar.

annem zaten yakın oturuyor ihtiyacımız olursa gelir yardımcı olur evine gider diyin.
Tüm sorun bundan çıkıyor zaten. Onun torunuysa benim de torunum, o gidiyorsa ben de giderim diyorlar. Kimse eşimin annesi gelebilir sen gelemezsin diyemez kendi annesine. O nedenle ya hep ya hiç. Kimsenin annesi gelmeyecek kararı en temiz iş. Evet kayınvalideyle anne bir değil, oramız buramız göğsümüz açıkta gezerken kendi annemizden rahatsız olmayız, kayınvalidenin yanında rahat oturup kalkamayız. Ama benimki gelir seninki gelemez diyince karşı tarafa koz verilmiş olunuyor.

Uc ay nedir ya hic mi dusunceli bir kv niz yok diycem ama hangi kayinaile de düşünce var ki kayınvaliden böyle düşünüp is yapmayacağına göre lohusa olmaya ve olay cikarmaya geliyor tatlim bastan hic kabul etme

Tüm sorun bundan çıkıyor zaten. Onun torunuysa benim de torunum, o gidiyorsa ben de giderim diyorlar. Kimse eşimin annesi gelebilir sen gelemezsin diyemez kendi annesine. O nedenle ya hep ya hiç. Kimsenin annesi gelmeyecek kararı en temiz iş. Evet kayınvalideyle anne bir değil, oramız buramız göğsümüz açıkta gezerken kendi annemizden rahatsız olmayız, kayınvalidenin yanında rahat oturup kalkamayız. Ama benimki gelir seninki gelemez diyince karşı tarafa koz verilmiş olunuyor.
Doguran ogullari degil ama gelinleri gelin annemle daha rahat ederim toparlanana kadar kimse gelmesin deme hakki var elbette uc ay nedir yahu üç gun katlanilmiyor

Doğum öncesi birilerinin gelmesine ne gerek var anlamıyorum. Riskli bir durum yoksa zaten telefon elimizin altında. Ne olabilir ki yani en fazla. Hadi geldin geldin 1 hafta önce gel. 1 saatse aradaki mesafe çok yardım etmek istiyorsa arada gelip 1-2 gece kalıp gitsin. Aylarca niye kalacak 10 saat mesafeden geliyor gibi.
Doğum sonrası için işler belli olmaz o dönem için şimdiden büyük konuşmamak lazım. Her süreç birbirinden farklı ama şu an gerek yok evde son yalnız günlerinizin tadını çıkarın 😬

Şu bahar dizisindeki bahar gibi kaynana bulamadik 😀
Yardimci olacaksan soyle "kizim sen sunu yapar misin anne demeden ben birsey yapmiyorum bilesin, seni rahat ettirmek ve torunum icin burdayim" demek cok mu zor
Gelin bebek emzirirken "mutfaktayim canim rahatca emzir birsey istersen seslen" demek cok mu zor
Ay benim goguslerim yara olmustu krem suruyordum ama kiyafet giyince krem yalan oluyordu ona ragmen inatla oturuyorlardi
Goguslerim acik oturuyordum cunku acisi beynime vuruyordu bebek emdikce
Gorumcede kvde de hic rahatsiz olmadilar
2 gunde bir bebegi yikama torenine geliyorlardi bebegi yikamak 10 dk, cay tatli seromonisi 1 saat
Bide kucuk cocuklari vardi gorumcenin, besige sarkiyorlar falan, kucucuk klimali odam, reflusu olan bebegim, surekli kusmaktan acikan bir bebek ve surekli emziren ben
Doymuyor mu diyen kv
Cinnet gecirmemek olmazdi🥴

Pandemide doğum yaptım. İnanın yalnızlık da çok zor 🥲 1 saat çay seramonisine özendim. O dönem sosyalleşmek iyi geliyor. Ama genel olarak kadınlara kayınaile nefreti yükleniyor ya. Her yaptıkları batıyor o dönem bize. Sıkıntı orada bence. Benim kayınvalide 5 gün kaldı gitti. Gidince çok yalnız hissettim duvarlara baktım durdum ama o varken de sinir kübüydüm 😂

Pandemide doğum yaptım. İnanın yalnızlık da çok zor 🥲 1 saat çay seramonisine özendim. O dönem sosyalleşmek iyi geliyor. Ama genel olarak kadınlara kayınaile nefreti yükleniyor ya. Her yaptıkları batıyor o dönem bize. Sıkıntı orada bence. Benim kayınvalide 5 gün kaldı gitti. Gidince çok yalnız hissettim duvarlara baktım durdum ama o varken de sinir kübüydüm 😂
Inan hic ozenilecek birsey degil 😀
kucucuk klimali oda, yara olmus gogusler, emzirirken ayaklarimi yere vuruyordum krem sürmeme ragmen berbatti
15 dk uyumayan surekli kusan reflulu bir bebek
Kustukca acikiyor emziriyorum agliyor diye
Niye surekli emziriyon doymuyor mu diyen kv
Gorumce ve yerinde durmayan cocuklari
Kimse yerinden kalkmaz annem cay tatli pogaca servisi yapar durur
Uykusuzum yorgunum goguslerimin acisi beynime vuruyor
Hic tatli bir ortam degil malesef
Ilk 1 yil hic uyuyamadim zombi gibiydim resmen
Kvde de annem evine donunce hic bi gelip yarim saat duraym bi dus al bi yemek ye uyu demedi
Gorumcenin cocuguna bakmakla mesguldu
Arada torununu alir gelirdi cocuk durmazdi bebek uyuyamazdi bende o yorgunlugumun arasinda kahve yapardim salak gibi
Cocuk bebegin besigine sarkar birsey demez
Cok sabrimi sinadilar benim
Boyle kostek olcaklarina hic olmasinlar en azindan yalnizim der gecerim
Faydasi olan kv bana denk gelmedi malesef

Ben kimsenin gelip kalmasini istemiyorum diyin acikca ben hem kendi anneme hem de kayinvalideme soyledim. 3 ay ne yaa

Back
X