Doğuma Hazırlık Doğuma 10 gün kaldı ben isim bulamadim :((( sizce hangisi olsun?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İsmi Cemre olan bir kadının adını Efendimiz (s.a.v.) Cemile olarak değiştirmiş. Anlamı kötü olmasa da uygun görmemiş demek ki. Benim de çok sevdiğim bir isimdir ama araştırınca böyle gördüm. Bilginize.
Benim kızım olsaydı adını Elif Meyra koymayı düşünmüştüm tabi kesin fikir değildi henüz. Meyra nın ışık anlamına geldiğini okudum fakat çok kesin bilgiler bulamadım. Hoşunuza giderse araştırabilirsiniz.

Bende ortası rr olan (Berra,Serra) isimleri sevemedim gitti ya tek r yeter bence Çocuklarda çok zorlanıyor söylerken sonra da ilerde r harflerini bastırarak konuşan bireyler oluyorlar.

Neden değişik olsun diye bu kadar zorluyorsunuz çözebilmiş değilim...
Çok orjinal sosyetik ve zengin çocuğu çağrışımi yapsın diye mira falan koyuyorlar işte. Sınıf atlama psikolojisi.

Bir de herkes kendini bir meryem bir isa doğurmuş zannediyor. Ondan. Sıradan geliyor normal isimler onlara.

Ben Betül, Begüm ve Büşra isimleri arasında kalmıştım. Hepsinin güzel birer anlamı var. Onca isim eledim bu üç B ile başlayan isim arasında kalmıştım:) Üç isimden de arkadaşım vardı ve karakterleri çok düzgün insanlardı. Bununda etkisi olmuştu bende.

İsmim cok nadir bulunan bir isim ve cok sinirlenirdim insanlar anlamayinca. Yurt disina cikinca hele ismim berbat telafuz ediliyor. Sakin piril koymayin. Prill diye telafuz ederler en iyi ihtimalle.
Ogluma ve kizima cook yaygin isimlerden koydum.

Kesinlikle Pırıl!

Lina diye bir isim mi varmış bizim kültürümüzde? Kuran mealinde bile Line yazıyor.
Araplar Lina olarak kullanabilir, bizim Line olarak kullanmamız daha doğru olur.

Ayrıca isim öneren arkadaşlar da lütfen önerdikleri isimlerin anlamını araştırsın önce. (Not: araştırmak 2 uyduruk isim sitesine bakmak değil)
Mesela Sidelya diye bir isim hangi kitapta, hangi sözlükte geçiyor?

Canim onlar modern takiliyorlar herhalde sorunda orda ya hic bir kitapta sozlukte gecmeyen isim ariyorlar ..kulturu hatirlayan kim

Artık herkes değişik olsun diye absürt isimler koyuyor. Anlamı güzel olan isimler bulun bence ve herkese danşarakta kafanızı karıştırmayın. Benim bir tanıdığım kızının ismini yaren (arkadaş,dost anlamı taşır) koydu. Çünkü ömrüm boyunca bana yarenlik edicek dedi. :)
Sizde bu şekilde içinizden ne geçiyorsa onu koymalısınız

Aynen oyle ..

Akasya da güzel isimler arasında.. Kulağa çok hoş geliyo.Hem yeni moda özenti isimlerden değil hem de saçma sapan anlam taşımıyor.

Kızım olursa adını Akasya koyacağım inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…