doguma 20 gün kala esyalarimi toplayip bosanmali miyim?

mavidirhayatim

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
152
78
18
arkadaslar daha oncede konular acmistim buraya iyice sona yaklastim...
en son esimle sikintilarimiz varken bir de kardesine yurtdisindan geldigi icin tel gotuntulu konusmada hosgeldin demedim diye (oglumla gorusuyorlardi bende teli tutuyordum ogluma) ne terbiyesizligim kaldi ne assagilikligim. bana hak ettigimden iyi davraniyormus bana cektirecekmis, insanlarin midesini bulandirmisim, huzurunu bozmusum boyle yazip göndermiş.

bende bitti deyip gonderdim cunku bu kardesi ve annesi yuzunden kacinci tartismamiz bilmiyorum. zaten bizim kendi aramizda o kadar cok sorun varki. bir de surekli onlarla ugrasiyorum aramadin, ilgilenmedin gitmiyorsun gelmiyorsun diye.

esim geldi eve konustum bu boyle olmayacak 4 yildir aile kavgasi ediyoruz bir de senin ilgisizligin sevgisizligin var dedim. sen bilirsin ne yapmak istiyorsan onu yap dedi. ben de seni fikrini soyle ne yapacaksak yapalim dedim. benim fikrim yok dedi. tamam o zaman dogumdan sonra ben gidiyorum esyalarida yavas yavas toplicam dedim tamam dedi.

ben bi ders vermek istiyorum aslinda bosanmadan once hem ailesine hem kendisine ama riskde almam gerekiyor. simdiye kadar hep bosanicam dedim ama yapamadim o da bunun farkinda belki de isin ciddiyetini anlamiyor. ailesi gelmeden bi kac koli toparlayip salonun ortasina koyucam onlarda geldiklerinde görüp belki ogluna bizim icin kavga etmeyin duzeltin fln derler belki bi ders alip ya da esim durumun ciddiyeti anlayip o bi daha bu tarz tartisma yaratamayacak duzelcek ya da kimse bi sey soylemeyecek karismayacaklar bende bosanicam dogumdan sonra.

kafam cok karisik ailemde burda tuttuklari oructa burunlarindan geldi benim yuzumden. annemi zor tutuyorum hazmedemiyor kadin yapilanlari. su an ayni evin icindeyiz ve dogunu bekliyoruz ve dogumda ayni evin icinde kalacagiz onlarla.

Eşin pek ders alacak birine benzemiyor ama denemek istersen dene derim .
Bu kadar sorun varken benek niye yaptın ? Ilk çocuk mu ?

Her tartışma üstüne boşanıcam diyip yapamıyorsanız malesef bi ciddiyetiniz kalmamıştır eşinizin gözünde.
Ki şimdi de amacım boşanmak değil ders vermek diyip eşya topluyorsunuz.
Çaresizsiniz anlıyorum ama boşanmak çok ciddi bir konu.
Madem amacınız bu değil evden uzaklaşmak istediğinizi bi süre ayrı kalıp kafa dinlemeyi falan teklif etseydiniz daha doğru olurdu fikrimce.
Risk almaktan korkuyorsanız ki almayın ortada bir çocuk var boşanma adına da herhangi bir hamlede bulunmayın .
İsteğiniz doğrultusunda bi süre ailenizin yanına falan gidin doğumda tekrar bir araya gelinir zaten.
Ama sorunlar çözülür mü eşiniz ders alır mı hayır sadece bir süreliğine üstünü kapatırsınız.
Yine de umarım herşey dilediğiniz gibi olur.

sen bilirsin ne yapmak istiyorsan onu yap dedi. ben de seni fikrini soyle ne yapacaksak yapalim dedim. benim fikrim yok dedi. tamam o zaman dogumdan sonra ben gidiyorum esyalarida yavas yavas toplicam dedim tamam dedi.

adam hem sizi hem çocuğunuzu gözden çıkartmış.

ailesinin lafıyla mı size iyi davransın istiyorsunuz?
sizin evliliğinize ailesi mi yön versin?
kendi fikri zikri olmayan adamla nereye kadar? sokma akıl kırk adım gider..

ahaha blöf yani, en sevmediğim şey, boşanacak kadar ciddiyseniz eşyalarınızı zaten toplayıp gitmiştiniz, eşiniz de anlamış demek ki, boşanacak gücünüz yoksa boşanırım diye rol kesmeyin varsa da terkedin hemen...
birine bak yaparım haa yaptım şimdi yapıyorum diye tehdit etmek itici ya.
yapan insan zaten yapar söylemez.
eşiniz yine ciddiye almayacak benden söylemesi.

Başlıgı okudugum an hamilesin dogumu bekle hormonlar dıyecektım ama arkadasım senın sorunun hormonlar değil hormonlu koca sendromu adama oyle deger vermıssınkı adam hormonlu hıyar olmus.
Ben bosanacagın sen ne dersın bosanayım mı tarzı konusulur mu yok salona paket yapayım adam gorsun yanlıs anlama adamda bılıyor bosanamayacagını
Senın tavrın yanlıs ve en guzel zamanını degerlendıremıyosun sen abısıne hosgeldın demedın dıye kavga cıkardı dıyelım be saygısız ayıp degıl mı annem burdayken kavga cıkarmak deyıp sen bagıracajsın ben hamıleyım yeter dıye sen bagıracaksın bence esın saglam bı dersı hakedıyor eksılerını artıkarını hesapla sen bosanmak ıstemıyorsun sor kendıne bu adamın hayatıma artısı ne onsuz ne yapabılırım

Blöf tutacak zamanı çoktan geçmiş. Bunlar hiçbir işe yaramaz. Hem koli salonda ne arayacak ki? Hiç de inandırıcı olmaz. Ailenizin yanına gidin kafanızı dinleyin. Gerekirse doğumu da annemizin yanında yapın. Duruma bakarsiniz. Ailesi anlayışlı insanlar olsa zaten onlar yüzünden kavga ediyor olmazdınız.

çabanız yanlış tutumunuzda öyle.
bir hoşgeldin demedin meselesi oldugunu söylüyorsunuz ama dogumda evinize geleceklerin sorunlarınızı anlaması için koliyi kullanıyorsunuz.
galiba eşinizin ailesi sorunlarınızın ortasında oldugunu bilmiyor galiba.
anneniz hakem olsun eşinizle sizin aranızda
oturun konuşun.
blöf yaparak evlilik kurtulmaz.
koli ile hiçç bir adam korkmaz.

Sizin kayinvalideniz kayinpederiniz ayy gelinim bizim yüzümüzden esyalarini toplamis oglum yapmayin bizim yüzümuzden kavga etmeyin demez daha da büyür is siz suclu olursunuz. Bosanmayi dusünuyorsaniz ne kolisi alin cocugunuzu cikin gidin ama blof yapiyorsaniz boyle bir oyunu denemeyin inanin hersey daha da kötu olur.

Sizi umursamayan adamı "kolileri görsünler de oğullarının kulağını çeksinler" vs gibi şeylerle evde tutamazsınız.

Oyuna filan gerek var mı?
Boianma lafı bu kadar kolay söylenir olmuşsa artık işin suyu çıkmıştır. Ciddiye alınmıyorsunuz bilginiz olsun.

Bencede kesinlikle blöf yapmayin. Bosanmayacakasaniz kesin kararli degilseniz esinizede ben bosaniyorum demeyin. Adam artik biliyo gidemediginizi. Bunun sizde farkindasiniz. Eger kararliysanizda arkaniza bakmadan gidin. Blof olmadigini gidebildiginizi gorsun. Eline bi mahkeme yazisi gelsin bak o zaman nasil tutusuyo

Şu cümlede insana bir teselli kaynağı mıdır nedir ? -eşim ciddiyetin farkında değil, farkında olsa tamam demez, böyle davranmaz-
Koskoca adam boşanma talep eden eşine tamam diyebiliyorsa gözden çıkarmış işte bir şeyleri.
Yine koskoca adam bunun farkında değilse ne yapsan boş!

Eşinize sadece ders vermek istiyorsanız ve yüzgöz olmak istemiyorsanız, anneniz kulağını çeksin. Anaç bir şekilde, çocuğuna nasihat eder gibi konuşsun.
Eğer eşimi gözden çıkardım, yüzgöz olsam farketmez derseniz verip veriştirin, en azından rahatlarsınız.
Hiç bir şekilde olmaz, kesin boşanıcam diyorsanız toplanıp çıkın evden. Fakat söylemem lazım, doğumu ayrıyken yaparsanız eşiniz bebekle bağ kuramaz. O yüzden kesin kararlı değilseniz gitmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…