Doğuma 4 yaşındaki kızımı götürmek zorundayım

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Selam herkese. Memleketimden 10 saat uzaklıktayım kendi akrabalarımdan doğumuma gelebilecek kimsem yok. Annem kızkardeşimin doğumuna gidecek. Eşimin ailesi vicdanen çok zayıflar zor zamanımızda hiç yanımızda olmadılar, olaylar neticesinde araya soğukluk ve iletişimsizlik girdi kızımla hiç diyalogları yok kızım yabancılıyor konuşmuyor onlarla. Keşke böyle olmasaydı.zaten arayıp durumumuzu torununu soran insanlar değiller. Kapı komşum bakacaktı kızıma şehir dışına çıkması gerekti. Diğer komşumnda eşi geldi köylerine gittiler.iş arkadaşlarımn hep çocukları sorumlulukları var gelemezler. Eski bakıcımız alternatifti onunda gelini hastaneye yattı. Görümcemin büyük kızıyla iletişimi iyi kızımn ama o da sürekli panik atak geçiriyor kalamaz. Bu kadar herkesi ayrıntılı yazdım ki durumumu anlayın diye.

Özel hastanede doğum yapacağım odalar tek kişilik tvli filan kızım eşimle vakit geçiremez mi ki ben tek başıma sancı odasnda kabalir miyim normal doğm deneyeceğiz. Çok etkilenir mi beni sancı çekerkn filan görse. Yanımda biri olması gerekiyor mu mutlaka?
İnanın doğumdan çok kızımı kafaya takıyorum nasıl olur diye. Yanında bu yaş grubu çocuğunu doğuma götürmek zorunda kalan var mı??

Ben doğum yaptigimda da 4 yaşındaydı kızım ama sezeryan oldum. Sanci çekerken görmesi nasıl etkiler bilemedim

Korkma babasıyla vakit gecirir oyalanır, benim oğlum kürtajımın her aşamasında hastanede yanımdaydı malesef, koridorda babasıyla bekliyordu. Yapcak bişey yok. Sonuçta doğumhaneye girmicek, çıkıncada dışarıda falan oyalar babası.

4 yaşında çocuk herşeyin farkındadır. Sizi sancı çekerken görmesi iyi olmayabilir durumu kardeşine yükleyebilir.

Ben sezeyan yaptım ama normal Doğum olan birinin başında bekledim. Epidural normal Doğum oldu. Öyle ah vah çektiği bir sancısı olmadı doğrusu. Özelde yapılcakmış zaten bunu deneyebilirsiniz. İkinci Doğum daha kolay olur derler, çok sancı çekmezsiniz belki. Çok sancı çekecek olursanız eşiniz çocuğunuzu dışarda oyalasın.

Diğer odalarda sancı çeken kadınlar da varsa sesini duymamalı. Arkadaşımın sancısı olmadı ama epidural almak istemeyen kadınların sesini duyuyorduk. Onun sancısı çok değildi ama herhalde bir iki saate böyle olacak diye ödü koptu. Siz kendinizi kontrol edebilirsiniz ama bunu kontrol edemezsiniz. En önemli faktör bu bence. Engel olamayacağınız şeyleri duyabilir ve görebilir.

Selam herkese. Memleketimden 10 saat uzaklıktayım kendi akrabalarımdan doğumuma gelebilecek kimsem yok. Annem kızkardeşimin doğumuna gidecek. Eşimin ailesi vicdanen çok zayıflar zor zamanımızda hiç yanımızda olmadılar, olaylar neticesinde araya soğukluk ve iletişimsizlik girdi kızımla hiç diyalogları yok kızım yabancılıyor konuşmuyor onlarla. Keşke böyle olmasaydı.zaten arayıp durumumuzu torununu soran insanlar değiller. Kapı komşum bakacaktı kızıma şehir dışına çıkması gerekti. Diğer komşumnda eşi geldi köylerine gittiler.iş arkadaşlarımn hep çocukları sorumlulukları var gelemezler. Eski bakıcımız alternatifti onunda gelini hastaneye yattı. Görümcemin büyük kızıyla iletişimi iyi kızımn ama o da sürekli panik atak geçiriyor kalamaz. Bu kadar herkesi ayrıntılı yazdım ki durumumu anlayın diye.

Özel hastanede doğum yapacağım odalar tek kişilik tvli filan kızım eşimle vakit geçiremez mi ki ben tek başıma sancı odasnda kabalir miyim normal doğm deneyeceğiz. Çok etkilenir mi beni sancı çekerkn filan görse. Yanımda biri olması gerekiyor mu mutlaka?
İnanın doğumdan çok kızımı kafaya takıyorum nasıl olur diye. Yanında bu yaş grubu çocuğunu doğuma götürmek zorunda kalan var mı??
Valla cocugunuz etkilenir bu bir ikincisi ben dgum yaptum gece oldu braz yatıp dnlenecegim artık gbermisim yrgunluktan yan odamda cocuguyla nrmal dgum yaoan bir kaıdn vardı cocugu cıglık cıglıga hastaneyi ayaga kaldırdı uykumnda icine ettiler sabaha kdr agladı kaıdnın cocugu babasıda susturamadı annesine cok dskunmus sabah soyledik o neydi oyle diye ama ben cok rahatsız oldum baska insanlarıda dusunerek hareket edin bence

Yeni dogan icinde diger cocuk icinde giris uygun degil ki .Enfeksiyon riski vs vs.....
Siz tek basiniza idare edeceksiniz .Esiniz de diger cocukla ilgilenecek .
Ihtiyaclarinizi doldurun odaya .

baba ile niye vakit geçiremiyor?
kızınızı düşünüyorsanız, siz yalnız olacaksınız doğumda, baba kızı ile.
gece ise evde uyuyacak, oynayacak. masal anlatacak.
gündüz ise alsın gezmeye götürsün.
yada anneniz kız kardeşinize gidiyorsa babanız varsa o gelsin, torunu ile o vakit geçirsin.

Hastanede hemşirelere emanet edebilirsin çocuğunu, doğumdan sonra getirirler yanına canım, kolay dığumların olsun inşallah.
Seni sancı çekerken acı çekerken görürse kardeşini sevmeyebilir

Bence de siz tek yapın doğumunuzu eşiniz çocukla ilgilensin sizi o halde görmesin doğumdan sonra görsün sizi de bebeği de.ben ikinci dogumumu sezeryan yaptım annem,kv,halam ,eşim yanımdaydı ve kızım 2.5 yaşındaydı.sancı falan görmedi sadece yattığımı ve beni yürütmeye çalıştıkları zamanları gördü ki o yanımda diye acımı bile belli etmedim ona rağmen hala anlatır anne sen hasta oldun diye.aksamlari eşim ve kv ile eve döndü o bile çok üzmüştü onu.sizinki büyük ve normal doğuma şahitlik etmesin çok etkilenir.zaten sizinle ebe ve hemşireler ilgilenir zor tek başınıza olmanız ama çocuğunuzun psikolojisi daha önemli.hayirli ve sağlıkla kucağınıza alın inş bebeğinizi.

En yakın komşumun annesi şehir dışından gelmişti komşumun 4 yaşında kızı var ayrıca annesininde 5 yaşında bir kızı vardı. Bunlar uzun yoldan gelince 5 yaşındaki minik teyze ishal olmuş ayrıca mide bulantısı kusma . Anne çocuklarla evde kaldı komşum Doğum yaptı . Sonra kızı ağlamış babamı istiyorum diye . Öyle olunca adam geldi kızını da hastahaneye götürdü ailecek o gece hastahanede kaldılar . Ama Doğum olmuştu öyle sancı filan görmemiş kız. Yoksa beni arayacaklarmış ben hastahaneye baba eve gelecekti . Sizin normal Doğum olacaksa kız etkilenebilir görmesin

4 yaşında çocuktan bahsediyoruz tabi ki sancı çekerken görse etkilenir. Ben bu yaşımda kadın doğumdan gelen sesleri duyunca korkuyordum doğum fobisi oluşmuştu bacaklarım kasılıyordu hamileliği düşününce. Hele ki annesini öyle görürse kardeşine karşı da tavır alabilir gelişimi de olumsuz etkilenir. O gelemez bu gelemez demişsiniz de gelmeleri şart değil siz çocuğu bir arkadaşınıza bırakın. Biri elbet idare eder

Back
X