Doğuma 5 kala!

ben ilk bebegimde cok hevesliydim,dort gozle bekledim resmen,herseyiyle cok ozeldi ama lohusalikta aklimi kacircam zannettim mesela..
simdiki hamileligimde daha sakinim,temkinliyim,yine heyecanliyim ama beni ne bekliyor az cok biliyorum onun rahatligi var..
ilk lohusaligimda hayat hep b.k gibi gececek oglum hic buyumeyecek sanirdim,gazi da bitiyor,disi de cikiyor,hersey zamani gelince Allahin izniyle duzene giriyor.
oyuzden rahat olun,hersey zamani gelince yerine oturuyor..annelik duygusu da geliyor,oyle gokten zembille inerek degil tecrubelendikce bebek anneye gulucukler attikca geliyor..
ilk kucaginiza aldiginizda bebeginize asik olmazsaniz sakin sizde sorun oldugunu dusunmeyin,ben o kadar harap olmustum ki dogumda,kucagima vermek istediklerinde karnim ac benim dedim :dondurma:
Cnm benim sağolasın valla bunları duymaya ihtiyacım vardı,aklımda tutucam hepsinii

ben ilk bebegimde cok hevesliydim,dort gozle bekledim resmen,herseyiyle cok ozeldi ama lohusalikta aklimi kacircam zannettim mesela..
simdiki hamileligimde daha sakinim,temkinliyim,yine heyecanliyim ama beni ne bekliyor az cok biliyorum onun rahatligi var..
ilk lohusaligimda hayat hep b.k gibi gececek oglum hic buyumeyecek sanirdim,gazi da bitiyor,disi de cikiyor,hersey zamani gelince Allahin izniyle duzene giriyor.
oyuzden rahat olun,hersey zamani gelince yerine oturuyor..annelik duygusu da geliyor,oyle gokten zembille inerek degil tecrubelendikce bebek anneye gulucukler attikca geliyor..
ilk kucaginiza aldiginizda bebeginize asik olmazsaniz sakin sizde sorun oldugunu dusunmeyin,ben o kadar harap olmustum ki dogumda,kucagima vermek istediklerinde karnim ac benim dedim :dondurma:
Ay cok guzel anlatmissin.ben de aynen hayat bitti hersey bitti ben mahvoldum sanmistim.2.sinde de ayni hissedince neyse gececek merak etme demistim kendime.benim de ilk dogumda videom var sezaryen olup muthis bir agriyla uyanmistim ,bana bebegini verelim mi bak burda diyorlar,ben de hayiiir vermeyin siz de cikin odadan agridan oluyorum diye bagiriyorum. :) 2. Sinde agrim olmadi da hic degilse daha normal davrandim :)

bence cildirmak icin acele etmeyin..
gercekten aglayacak ve bazen yeri gelicek susmayacak..
emerken acitacak..hatta hassassaniz kanatacak..
bol bol yatin,uyumasaniz bile uzanin yatin,film izleyin,muzik dinleyin.
yani tadını çıkarın diyosunuz di mi sonradan karnımda durduğu zamanları özleyecekmişim öyle diyorlar doğru diyorlar sanırım :))

Dimi bende de henüz tam oluşmadı o duygular,ama mesela bebeğimden yarım saat tekme gelmeyince aklım çıkıyo bişey mi oldu diye hemen tedirgin olup tekmeleyene kadar bekliyorum ama bu başka bişey.nyse geçecek :)
Herkes dhaa yeni olduğu için öyle. Biraz karnin büyüsün. Sen onun tekmelerini gör hisset sonra o duyguların tavan yapar diyorlar. Ama bakıyorum sizin doğuma az kalmış. Yine de o duygularınız debresmemis. Herhalde ben de böyle olucam :((( of surekli ağlıyorum zaten yaaaaaa

Ay cok guzel anlatmissin.ben de aynen hayat bitti hersey bitti ben mahvoldum sanmistim.2.sinde de ayni hissedince neyse gececek merak etme demistim kendime.benim de ilk dogumda videom var sezaryen olup muthis bir agriyla uyanmistim ,bana bebegini verelim mi bak burda diyorlar,ben de hayiiir vermeyin siz de cikin odadan agridan oluyorum diye bagiriyorum. :) 2. Sinde agrim olmadi da hic degilse daha normal davrandim :)

:halay:
simdi insan gulumseyerek animsiyor iste dimi.
oglum dogdu,herkes aaa ne guzel bi bebek diyor..
esimde dogumda yanimdaydi,sag tarafimda..
ogluma baktim baktim bu bebek -atiyorum- mustafa`ya benziyor dedim..
esim bakiyor bana..
herkes bakiyor ama :KK70:doktoru ebesi hemsiresi..
esim kipkirmizi oldu,mustafa kim dedi..
dedim amcan :KK70: bu cocuk senin amcana benziyor ne alaka dedim..

hala espirisini yapariz.
ardinda da karnim ac benim sonra alayim kucagima diyip tuy dikmistim anneligin kutsalligina:KK53:
insan sonra cok seviyor o ayri tabi:anne::KK200:

yani tadını çıkarın diyosunuz di mi sonradan karnımda durduğu zamanları özleyecekmişim öyle diyorlar doğru diyorlar sanırım :))

ben bos karnima bakar bide besikte aglayan ogluma bakar gozyaslarina bogulurdum :halay:
evet sessizligin tadini cikarin :dondurma:

Herkes dhaa yeni olduğu için öyle. Biraz karnin büyüsün. Sen onun tekmelerini gör hisset sonra o duyguların tavan yapar diyorlar. Ama bakıyorum sizin doğuma az kalmış. Yine de o duygularınız debresmemis. Herhalde ben de böyle olucam :KK43:(( of surekli ağlıyorum zaten yaaaaaa
Canım ağlama nolur kıyamam.ilk zamanlar bende kötüydüm ,sonra aralarda iyi oldum , son zamanlarda tekrar duygu karmaşalarındayım.annem falanda normal diyo , sanırım doğum stresi falanda tetikledi az.nyse tecrübeli anneler geçecek diosa geçer :)

Kızlar herkese hayırlı akşamlar;

Dert değil aslında ama sanırım normal olduğumu duymaya ihtiyacım var oyüzden açtım konuyu.

Doğumuma nasip olursa 5 hafta kadar var.

Heyecanlı içi kıpır kıpır olmam lazımken ,bende böyle bir afallama ,durgunluk,keyif alamama gibi bir ruh hali oluştu.
Mesela kv ve annem bugün bebeğin çamaşırlarını ütülediler,sürekli sorular sordular ,hangi takımı doğum çantasına koyalım falan gibi....
Hepsine zorla cevap verdim ,yani benim mutlulukla yapmam gereken şeylere elim gitmedi.onları bebeğin kıyafetlerini severken gördüğümde falan mutlu olmadım.

Ama bu bebeğimle ilgili bir durum asla değil tabikide ,onun bir an önce vakti saati gelip sağlıkla doğmasını dört gözle bekliyorum.ona her anne gibi daha doğmadan bile canımı verebilirim.

Ama bu ruh hali içinde olmak beni çok üzüyor.Geçici bişeydir değil mi?Eşimde farkında neden mutsuzsun agresifsin anlayamıyorum diyor.
Nolur normal olduğumu söyleyin ,beynim idrak edemiyor benim çünkü....

Okuyan herkese teşekkür ederim.
ayni ben , ben bide ne normak ne de sezeryan dogurmak istemiodum elim ayagim titruodu Doktr ilac yazdi onun icin hatta, korka korka sezeryana girdim Megeer hic birsey yokmus, hormonlarim lohusaligida zor gecirtti bana Allahtan kayinvalidem annem anlyisli ciktilar, beni alttan aldilar.. Acaip kotu idim herkese kopek gbi saldriodum annm diodu bu yine saldrcak gahahah :) halbukı cok ılıman bırıyım ama kök söktrdum ..rahat olmadgım ıcın 3.ayda sutum kactı.5ay zot emzrdım,, uykusuzluk hersey bana batıodu.. Ama zaman ole kı gectı gıttı kızım3yasına grcek nerddyse.. Ondanrahat ol bana kımse dememıstı. Buyuyorlar bıdde40ı cıktımı cok rahatlıosın, Hayrlısı ıle kucagına almayı nasıp etsın . Hep cocugunu dusun buyudugunu snaa yardımlar ettıgını , bunlar gecıoo cokkkkkk normalsın bend sendennn daha daha kotuydum yani

ayni ben , ben bide ne normak ne de sezeryan dogurmak istemiodum elim ayagim titruodu Doktr ilac yazdi onun icin hatta, korka korka sezeryana girdim Megeer hic birsey yokmus, hormonlarim lohusaligida zor gecirtti bana Allahtan kayinvalidem annem anlyisli ciktilar, beni alttan aldilar.. Acaip kotu idim herkese kopek gbi saldriodum annm diodu bu yine saldrcak gahahah :) halbukı cok ılıman bırıyım ama kök söktrdum ..rahat olmadgım ıcın 3.ayda sutum kactı.5ay zot emzrdım,, uykusuzluk hersey bana batıodu.. Ama zaman ole kı gectı gıttı kızım3yasına grcek nerddyse.. Ondanrahat ol bana kımse dememıstı. Buyuyorlar bıdde40ı cıktımı cok rahatlıosın, Hayrlısı ıle kucagına almayı nasıp etsın . Hep cocugunu dusun buyudugunu snaa yardımlar ettıgını , bunlar gecıoo cokkkkkk normalsın bend sendennn daha daha kotuydum yani
Aha valla aynı anlattığın gibiyim.köpek gibi azarlıyorum herkesi bende.sağolsunlar anlayışlı bizimkilerde.geçecek biliyorum ama işte insan saplandığı yerden ancak zamanı gelince çıkabiliyor sanırım.aslında iki üç ameliyat geçirdim doğum korkusu arada gelio geçiyo ben daha çok ya doğumda bana bişey olurda bebeğim bensiz kalırsa falan gibi düşüncelere kapılıyorum.ay karmaşığım işte ama sanırım sizin gibi bende iki üç yıl sora burda başkalarına yorum yapıcam :) sağolun Allah razı olsun

Aha valla aynı anlattığın gibiyim.köpek gibi azarlıyorum herkesi bende.sağolsunlar anlayışlı bizimkilerde.geçecek biliyorum ama işte insan saplandığı yerden ancak zamanı gelince çıkabiliyor sanırım.aslında iki üç ameliyat geçirdim doğum korkusu arada gelio geçiyo ben daha çok ya doğumda bana bişey olurda bebeğim bensiz kalırsa falan gibi düşüncelere kapılıyorum.ay karmaşığım işte ama sanırım sizin gibi bende iki üç yıl sora burda başkalarına yorum yapıcam :) sağolun Allah razı olsun
Valla oyle aynen sende yaparsın.. Bnde gecelerı kalkıodum nefes alıomu dıye bakıodum annem delı oludu.. Bıde senın gıbı bana bırsey olursa kızıma adımı vermeyın asla dıodum hahah hepsı delı seyler, buyutemeseydım doguramasaydım ben yapaamzdım .. Amaa ole buyuyo kı , taş mı kı buyumesın.. Hersey ewladımdam sonra daha guzel olcak anlam kazancakk.. Rabbım olmayan herkese nasıp etsın amınnnn.. Ewladınızda analı babalı buyusun Hayrlı ewlat olsun ınsallah

Daha 5 hafta var olmamasi norml bnm gunlerim geldi sezeryan olacagim icin 38 haftada dogum oluck carsamba gunu ve bn gayet normlim esim bnden cok daha heyecanli

Ben çalışmama rağmen ve yardımcım olmasına rağmen sırf onu hissetmek için kıyafetlerini yıkadım, ütüledim dolabına yerleştirdim.

Çünkü bu ara ruhsuzum, garip bir haldeyim. Ama bana bunu yapmak iyi geldi

Valla oyle aynen sende yaparsın.. Bnde gecelerı kalkıodum nefes alıomu dıye bakıodum annem delı oludu.. Bıde senın gıbı bana bırsey olursa kızıma adımı vermeyın asla dıodum hahah hepsı delı seyler, buyutemeseydım doguramasaydım ben yapaamzdım .. Amaa ole buyuyo kı , taş mı kı buyumesın.. Hersey ewladımdam sonra daha guzel olcak anlam kazancakk.. Rabbım olmayan herkese nasıp etsın amınnnn.. Ewladınızda analı babalı buyusun Hayrlı ewlat olsun ınsallah
Allah razı olsun canım :dua: Amin

Ben çalışmama rağmen ve yardımcım olmasına rağmen sırf onu hissetmek için kıyafetlerini yıkadım, ütüledim dolabına yerleştirdim.

Çünkü bu ara ruhsuzum, garip bir haldeyim. Ama bana bunu yapmak iyi geldi
Bende odasına gidip eşyalarını seviyorum kokluyorum.ozaman düzeliyorum ama sonra yine mallaşıyorum.ama burda yazınca iyi geldi.yalnız değilmişim

Canim ben dogumhaneye girene kadar heyecanli degildim. Hatta bebek yatagi getirdiler odaya, benm oglum mu yatacak buraya diyodum idrak edemiyodum.. Dogunca asik oluyosunn hic merak etme. Coookk normalsin. Bana heyecanli misin diye sorduklarinda neyin heyecani ki diyodum. :anne:

Kızlar sancı ile hastaneye geldim ,serum veriyorlar sancıyı durdurmak için.33 haftalık olduk dedi doktor korkma dedi ama korkuyorum ,dualarınızı eksik etmeyin olur mu....

Gayet normal Can'ım oturup kalkmak ,nefes almak zor hormonlar yoğun vücudunda kan ve demir hacmi % 50 ağırlaştı bu bile daraltıyor doğsun rahatlarsın inşallah Can'ım benim ,hayırlısıyla sağsalim gelsin bebiş,onun melek kokusu sana herşeyi unutturur takma kafaya

Back
X