doğuma eşlerinde girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Doğuma şahit olan ve eşinden cinsel anlamda soğuyan adam sığ ve cahildir bana göre. Bunca bebeğin nasıl doğduğunu düşünüyordu acaba? Hokus pokusla mı? =) Doğum bir mucize, bir doğa kanunu... Bunu böyle göremeyecek, o mucizeye şahit olmak yerine karısını o anda bile estetik olarak değerlendirip, soğuyacak adam baba olmasın bir zahmet. :63: Farklı sebeplerle girmek istemeyecek insana saygı duyarım tabi. Ancak cinsel anlamda soğumamak adına girilmemesi, bencilce, cahilce yahu.

Eşime gelince, doğuma girecek. Gir ya da girme demedim, kararı ona bıraktım. Ancak girmeyeceğini de hiç düşünmemiştim. İkimizin canı doğacak, belki de en çok desteğe ihtiyacım olan anlardan biri. Yanımda olması da doğal değil mi?

evet bu açıdan düşünmek lazım
ne demek eşini öyle görüp tiksinmek..
sen ona ondan bir parçayı canından koparıp veriyorsun o an
öyle bir anda da cinselliği nasıl düşünebilmiş hayret

bir arkadaşımın eşi girmişti
onların o çok güzel doğum hikayesini dinleyince bende heves edip acaba girsen mi ki demeye başlamıştım
eşiniz zaten başınızda duruyormuş görmüyor yani
göbek bağını felan ona kestiriyorlar bazı özel hastanelerde,doğum fotoğrafçısı düşünüyorsanız bu da güzel bir anı olablir :)

ben eşimi girdirecek miyim?
hayır :)
birincisi o an onun orda olduğunu bildiğim için etkilenip bebeğimi strese sokabilirim,gerek yok.
ikincisi o zaten sorduğumda şimdi öyle seni görürsem bayılıp herşeyi mahvedebilirim demişti :)
evet fotografcıyı da ayarladım...
bende gobek bagını babasının kesmesını ıstıyorum..
ben esım yanımda ıken daha rahat olurum dıye dusunuyorum, ondan guc alırım, esım de sogukkanlı oldugundan tum ıslemı gorse bıle gıkı cıkmaz hem analıgın kıymetını anlamasının en guzel yolu bence o ana tanık olmak ...

evet bu açıdan düşünmek lazım
ne demek eşini öyle görüp tiksinmek..
sen ona ondan bir parçayı canından koparıp veriyorsun o an
öyle bir anda da cinselliği nasıl düşünebilmiş hayret
Kadının görevi her koşulda güzel, alımlı, estetik görünmek ya, cinsel objeyiz çünkü. :KK8:
Sizin eşiniz doğuma girmeyecek sanırım ama sebepleriniz çok geçerli şeyler. Kimi insan yalnızken daha iyi konsantre olur, güçlü olur.
Kolay doğumlar diliyorum şimdiden. İnşallah hepimiz sağlıcakla kavuşuruz miniklerimize.

Kadının görevi her koşulda güzel, alımlı, estetik görünmek ya, cinsel objeyiz çünkü. :KK8:
Sizin eşiniz doğuma girmeyecek sanırım ama sebepleriniz çok geçerli şeyler. Kimi insan yalnızken daha iyi konsantre olur, güçlü olur.
Kolay doğumlar diliyorum şimdiden. İnşallah hepimiz sağlıcakla kavuşuruz miniklerimize.

Çok teşekkür ederim,inşallah sağlıcakla alırız kucağımıza :)

Benim eşim girip izleyemezdi sanırım çünkü gerçekten çok hassas bir insan benim saçımın teline bile dokunmaya kıyamazkrn beni acılar içerisinde görmesine dayanamam açıkçası bu arada bu olayın cinsellikle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama insan sevdiği insan kesilip biçilirken izlemesi biraz cesaret işi :)

Benim eşim girip izleyemezdi sanırım çünkü gerçekten çok hassas bir insan benim saçımın teline bile dokunmaya kıyamazkrn beni acılar içerisinde görmesine dayanamam açıkçası bu arada bu olayın cinsellikle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama insan sevdiği insan kesilip biçilirken izlemesi biraz cesaret işi :)

Aynen benimki de çok duygusal o konularda..
evlenirken kan verirken bile bakamamıştı :)

Bayılırım seni öyle görsem diyor adam daha ne desin :)

Ama dediğiniz gibi orda cinselliği düşünüp tiksinen adam çiğ adamdır sığ adamdır net..
Canınla cebelleşip bir can daha çıkarıyorsun yahuuu,ne cinselliği daha.

Hem doğum gibi bir eylem dişiliği en güzel hissedeceğimiz an..orda tiksinmek akla gelmemeli..

canım o esnada senın malum yerlerını gormuyor ki eşin görse bile her doğumda kesilip dikileceksin diye birşey yok ;)

zaten sezeryana sokmuyorlar , normal doguma gırebılırse gırecek eşim, ondada yanında duruyor sadece .... ve bebek dogduktan sonra benim ıslemlerın surerken odadan çıkarırlar zaten... önemli olan bebişimiz doğarken destek olması o ana tanık olması , bebişimizin gözünü ilk açtığında bu annem bu da babam dıyebılmesı :D

canım o esnada senın malum yerlerını gormuyor ki eşin görse bile her doğumda kesilip dikileceksin diye birşey yok :KK66:

zaten sezeryana sokmuyorlar , normal doguma gırebılırse gırecek eşim, ondada yanında duruyor sadece .... ve bebek dogduktan sonra benim ıslemlerın surerken odadan çıkarırlar zaten... önemli olan bebişimiz doğarken destek olması o ana tanık olması , bebişimizin gözünü ilk açtığında bu annem bu da babam dıyebılmesı :KK70:
Sağlık kuruluşunda çalıştığım için normal doğumada sezeyanada daha önce girme fırsatım oldu iki ameliyatada girip canlı canlı izledim. Evet çok heycanlı bir süreç haklısınız ama herkesin izlemeyi kaldırabileceği bişey değil diye düşünüyorum. Ben bile o kadar ameliyata girip izleyen biri olarak tanıdığım birini o şekilde acı çekerken izleyemem kalbim dayanmaz ;) ayrıca bebek doğar doğöaz anne baba diyebilse keşke :))) normal doğumda o heycanı ben bile yaşadım doğum sürecinde kalbim resmen pıt pıt atış seslerini duyuyordum :) eğer eşiniz ben girebilirim yapabilirim diyorsa sorun yok zaten :) ama illa girsin diye siz ısrarcı olmayın derim :)

Sağlık kuruluşunda çalıştığım için normal doğumada sezeyanada daha önce girme fırsatım oldu iki ameliyatada girip canlı canlı izledim. Evet çok heycanlı bir süreç haklısınız ama herkesin izlemeyi kaldırabileceği bişey değil diye düşünüyorum. Ben bile o kadar ameliyata girip izleyen biri olarak tanıdığım birini o şekilde acı çekerken izleyemem kalbim dayanmaz :KK66: ayrıca bebek doğar doğöaz anne baba diyebilse keşke :))) normal doğumda o heycanı ben bile yaşadım doğum sürecinde kalbim resmen pıt pıt atış seslerini duyuyordum :) eğer eşiniz ben girebilirim yapabilirim diyorsa sorun yok zaten :) ama illa girsin diye siz ısrarcı olmayın derim :)
fıkır ondan cıktı, benımde ıstedıgım bırseydı zaten , o nedenle ısrar gıbı bır durum yok ...
bebek anne bana dıyemesede anne karnında ebeveynlerını tanır hale gelıyor en azından seslerını algılayabılıyor o nedenle ona doktor ve ebelerden sonra ılk dokunan , kokusunu ılk hısseden kısılerde anne ve babası olarak bızler olmalıyız dıye dusunuyorum , benım esım zaten bebek tutmayı vs bılır tecrubelı o kısımdan yanada sorun yok ;)

fıkır ondan cıktı, benımde ıstedıgım bırseydı zaten , o nedenle ısrar gıbı bır durum yok ...
bebek anne bana dıyemesede anne karnında ebeveynlerını tanır hale gelıyor en azından seslerını algılayabılıyor o nedenle ona doktor ve ebelerden sonra ılk dokunan , kokusunu ılk hısseden kısılerde anne ve babası olarak bızler olmalıyız dıye dusunuyorum , benım esım zaten bebek tutmayı vs bılır tecrubelı o kısımdan yanada sorun yok :KK66:
Maaşallah :) :nazar: çok şanslısınız :21:
Benim eşim o kadar cesur değil malesef :KK54:

Ben de eşimin girmesini çok isterim ama dayanabilecegini sanmıyorum. Konuşmadık henüz böyle bir şeyi .
İlk doğumumda dışarda bekledi ve baya gerilmisti.

benım sezeryan olucak
bashekım sezeryanda amelıyathaneye esın gırmesını ıstemıyormus artık cunku vıdeosunu cekıp netde paylasanlar olmus :D
normal dogumda gırebılıyormus
hatta doktorum normal dogumda esın gırmesını mucızeye tanık olunmasını deesteklıyor bu konuda bazı tabular aşılmalı ulkemız malesef bazı seylerı kabul edemıyor bu en dogal ve en guzel olay dıyor
sezeryan olacagım ıcın kapıda heyecanla bekleyen bı esım olacak :)

benım sezeryan olucak
bashekım sezeryanda amelıyathaneye esın gırmesını ıstemıyormus artık cunku vıdeosunu cekıp netde paylasanlar olmus :KK70:
normal dogumda gırebılıyormus
hatta doktorum normal dogumda esın gırmesını mucızeye tanık olunmasını deesteklıyor bu konuda bazı tabular aşılmalı ulkemız malesef bazı seylerı kabul edemıyor bu en dogal ve en guzel olay dıyor
sezeryan olacagım ıcın kapıda heyecanla bekleyen bı esım olacak :)
benım hastanede sezeryan bır cesıt amelıyat oldugundan bırıncı derece yakın ve ese ızın vermıyor, sadece saglık çalışanı ise müsamaa gösteriliyormuş...
ama normal doğumda doktorun ınsıyatıfıne kalmıs eşin doguma gırıp gırmemesı, o nedenle doktorumla konuşacagım bır dahakı kontrolumde, o da izin verirse ve son anda sezeryan olmak zorunda kalmazsam eşimde benimle birlikte girecek doğuma ..

benım hastanede sezeryan bır cesıt amelıyat oldugundan bırıncı derece yakın ve ese ızın vermıyor, sadece saglık çalışanı ise müsamaa gösteriliyormuş...
ama normal doğumda doktorun ınsıyatıfıne kalmıs eşin doguma gırıp gırmemesı, o nedenle doktorumla konuşacagım bır dahakı kontrolumde, o da izin verirse ve son anda sezeryan olmak zorunda kalmazsam eşimde benimle birlikte girecek doğuma ..
ınsallah tam ıstedıgın gıbı saglıkla sıhhatle mutlulukla olur...
dayım yengemın normal dogumuna gırmıstı, cıkısta karımı sevıyordum sımdı hayranım nasıl bı mucıze nasıl bı güç artık esıme karsı daha hassas davranıcam dedı :)
eşimde cok ıstıyordu o anda yanımda olmak o acıyıda mutluluguda bırlıkte yasamalıyız dıyordu
eşin bunu ıstıyorsa neden olmasın :) ondan destek güç alırsın o anda gobek kordonunuda eşin kessın hatta cok şeker olur :nazar:

ınsallah tam ıstedıgın gıbı saglıkla sıhhatle mutlulukla olur...
dayım yengemın normal dogumuna gırmıstı, cıkısta karımı sevıyordum sımdı hayranım nasıl bı mucıze nasıl bı güç artık esıme karsı daha hassas davranıcam dedı :)
eşimde cok ıstıyordu o anda yanımda olmak o acıyıda mutluluguda bırlıkte yasamalıyız dıyordu
eşin bunu ıstıyorsa neden olmasın :) ondan destek güç alırsın o anda gobek kordonunuda eşin kessın hatta cok şeker olur :nazar:
inşallah planladıgım gıbı olur hersey ;)

Selam arkadaşlar

Ben az önce üye oldum. 18 haftalık hamileyim almanyada yaşıyorum.

Konuya gelince... bende eşimin doğumda yanımda olmasını isterim. İlk doğumumda yanımdaydı , sancı süresince elimi tuttu destek oldu. Güzel sözler söyleyip benim yanımda olduğunu gösterdi. Buda o durumdaki bi anne adayı için çok önemli. Bu doğumumda da yanımda olacak inşallah. Eşimin benden soğuyabileceğini açıkcası düşünmüyorum çünkü bu mucize de onunda payı var ve bu hissi bana hiç vermedi.

Aksine ben bebeğin ilk anlarını anne ve babasıyla birlikte yaşamasını gerektiğini düşünüyorum.

Zaten burda çok doğal bir durum olduğu için bu, babanın girmesi yasak değil. Sezeryana bile girebiliyor. Hatta anne adayının isteğine göre anneanne arkadaş veya kardeş bile girebilir. Yani anne adayı onayladıktan sonra kim olduğu hiç önemli değil.

Rabbim bebişlerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

Back
X