doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

yasam_destek

içimde büyüyen bir AŞK var :)
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
280
284
53
herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.

Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden :KK57::KK57:

Konunu hatırladım, ben orda da söylemiştim. Normalde aileler düşünmeli bunu, hatta anneler! Sen başka şehirdesin, annen olmalıydı yanında ilk etapta... Hatta plan yapılmış, son dakka değiştirilmesi hiç hoş değildi neyse kararın değişmiş.

Ama bak, gene bitmedi ve bitmez de... Eşinin ailesi çok düşüncesizmiş kusura bakma... çocuğu görmek istemeleri normal, kimse bu haklarından alıkoymuyor onları ama evi de çadır kente dönüştürüp kimseyi zorlamalarına hakları yok. Kalacak yer ayarlayıp gelmelilerdi ya da ne bileyim zamana yayılıp öyle gelinir.. İnsanlar neden böyle işleri yokuşa sürer, akrabalar ?

anne ve babaların gelmesı makul, ılk etapta sızede yardım ederler. ama gerı kalanlar gelecekse bıle zıyaretını yapıp kendı evıne donmelı ya da sızın bulundugunuz sehırde kalacaksa kendısıne bır mısafırhane yada otel ayarlamalı. zaten ev kucuk dıyorsunuz kv kp, kendı aılenız ettı mı sıze 7 kısı bır eve cok bıle bence....
onlarda bebegı gorup en fazla bır gece kalıp donsunler, ama kalacak yerlerını kendılerı ayarlasınlar, hem eve gelene hızmet etmek-yemek yapmak-yatak hazırlamak vs gerek sız zaten logusa olacaksınız..
bebek uslu bır bebek mı olur yoksa aglayan gazlı bır bebek mı meshul..
bence sızın degıl, onların bunları dusunmesı lazım ama sanırım bıraz dusuncesızler..

bence de yakında eşin bütün sülalesini toplar eve bence daha sonra gelsin yaz tatilinde veya bi hafta sonu falan insan o dönemde sürekli tuvalete gidiyor Bebek ağlıyor hele bide uykusuz ve gazlı bebekse gecen gündüzün olmuyor zaten rahat edemezsin o kadar kalabalıkta ayrıca umarım annen ve kv iyi anlaşıyodur

Ayy ben de hatırladım bu konuyu. Eşinin ailesi komple gelecek galiba :KK70::KK70::KK70:

Aynen, dayımın gelini de gelcekmiş. Halasının damadının yengesi de gelmek istemiş, aa onu duyup teyzesinin kızının ablası da gelir... Düğün yapın hazır herkes toplanmışkene bari :D

Görümcenle çok mu samimisiniz veya kardeşi ile çok mu bağlı da gelicem diyor. Pes yani. İnsan biraz anlayışlı olur.
Neyse boşver canım. Onbeş tatile kadar toparlamış olursun biraz.
Sana tek tavsiyem ilk etapta ev işlerine karışma onlar yapsın takılsınlar. Zaten çocuk yoracak. Yoksa alıştırırsan evde hizmetçi gibi dolanır durursun :KK39:

İşin içinden nasil çikacaksin bilmiyorum ama doğumdan sonra çok başin ağriyacak.
Herkesle konuş gelsinler iki ailede 1 hafta kalsin dönsün ne gerek var 40 gün kalmaya.
Evde minicik bebek 6 yetişkin sana çok fazla gelecek. Bebeği kucaklamak sevmek isteyecekler sinir olacaksin. Kendi ailene bile.
Tecrübe ile sabittir umarim dikkate alirsin.
Ocakta doğum yapacaksan şubat tatiline kadar gönder herkesi sonra görümceni ağirlarsin bir kaç gün.

Erkek tarafına ılımlı olmaya gelmiyor gerçekten. Bu insanlar hiç mi doğum yapmadılar ne kadar yorgun olabileceğini bilmiyorlar mı ama nasılsa gelin ona her şeyi yapabiliriz modundalar. Kendi kızının başına gelse kv müsaade eder miydi hiç sanmıyorum hiç. :KK12:

Bencede Akasya Akasya haklı. 80 gün eder diğer türlü toplamda. Ne gerek var. En iyisi bile tecrübelerini paylaşmak için cır cır konuşur. Gerek yok bence.

Yeni doğum yapmış lohusa bir kadının başında bu kadar adama ne gerek var. İnsan kendi babasının yanında bile rahat olamıyor. Kp e bile hadi neyse diyelim de görümcenizin kocasının yanında nasıl rahat olacaksınız. Belki bebek emmek istemeyecek süt sağmak zorunda kalacaksın ya da benim kızım gibi meme seven bebeğin olacak 2-3 saat aralıksız memede duracak. Eşinin ailesi Çok düşüncesizler açıkçası.
Zaten 40+40 gün yanında kalınması da gereksiz. Sezeryan bile olsa 1 hafta da ayaklanıyorsunuz. Şimdiden konuşun herkesle 1 hafta dan sonra bebeğinize kendiniz bakmak istediğinizi söyleyin.

Okurken daraldım.senden önce eşinin düşünmesi lazım bu ne.ilk doğumun olacak galiba.inan o halinle eşin haricinde bir de kendi annen haricinde herkes gözüne batacak.o güzel ama bir o kadar da zor anları bir de bu problemle karşılama.söyle gelmesinler

"Kırılma ama sadece anne-baban gelsinler. Onların da zaten hakkı..Lohusa olucam iyi ağırlayamam ablanlar da gelirse sonra da üzülürüm" dersen bence anlar...

Eşim söylediğinde şaşırdım önce. E yerimiz yok dedim; hallederiz birkaç gün kalıp giderler zaten dedi. Nasıl hallediyoruz dedim. Zaten bi yarıyıl tatili varmış gelsinmiş vs falan yaptı. Bir şey demedim. Gelmeleri henüz net değilmiş ama ihtimal oldukça yüksek...

Konunu hatırladım, ben orda da söylemiştim. Normalde aileler düşünmeli bunu, hatta anneler! Sen başka şehirdesin, annen olmalıydı yanında ilk etapta... Hatta plan yapılmış, son dakka değiştirilmesi hiç hoş değildi neyse kararın değişmiş.

Ama bak, gene bitmedi ve bitmez de... Eşinin ailesi çok düşüncesizmiş kusura bakma... çocuğu görmek istemeleri normal, kimse bu haklarından alıkoymuyor onları ama evi de çadır kente dönüştürüp kimseyi zorlamalarına hakları yok. Kalacak yer ayarlayıp gelmelilerdi ya da ne bileyim zamana yayılıp öyle gelinir.. İnsanlar neden böyle işleri yokuşa sürer, akrabalar ?
Ben herkesin aynı düşüncede olduğunu görünce kendi düşüncemin yanlış olduğuna kanaat getirdim. Herkes aynı şeyi söylüyorsa bir bildikleri vardır dedim ama bu sefer de sonu gelmeyen istekler başladı. Benim ailemden de gelmek isteyenler var ama büyük ihtimalle yazın bayramda babaevinde buluşup hasret gidereceğiz. Çünkü hem benim ailem hem eşimin ailesi geleceği için gelme isteklerini erteleyecekler. Ben de o zamana kadar ufaklığın bol bol fotoğrafını göndereceğim ki uzak kalmasınlar. Ben de ısrarla benim de ablamlar gelmek istiyor desem tepkisi nasıl olur acaba??

Bencede Akasya Akasya haklı. 80 gün eder diğer türlü toplamda. Ne gerek var. En iyisi bile tecrübelerini paylaşmak için cır cır konuşur. Gerek yok bence.
Ben ilk günden beri kendim bakiyorum bebeğime hiç zorluk yaşamadim.
Annem vardi Kayinvalidemler iki gün kaldi ama o bile bana fazla geldi emzirirken falan hiç rahat edemedim. Birde evde o kadar yetişkin olunca bebeğim mikrop kapacak diye çok endişelendim. Daha 40 ım çikmadi 3 haftadir yalnizim ve çok rahatim.

Ben olsam buyursunlar gelsinler derim.. Öğretmen evlerinde veya otellerde yer vardır.. Loğusa kadın olan evde görümcenizi bilmem ama eşi nasıl rahat edecek? Birde banyo wc sorunu olacak belki ebeveyn banyolu değilse eviniz.. Keşke biraz düşünceli olsalarmış.. Hadi doğuma gelinir, o gün bebek görülürde, ama evde belki bir kaçgün kalınması biraz tuhaf.. Kalabalık, bebek, yemek içmek, her kafadan ses.. Allah kolaylık versin. Zaten gezeceklerse kalmazlar belki..

Back
X