doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

Son durum şu; Kp gelmek istemiyormuş. Kv gelme hevesinde, nasıl gelebilirim diye düşünüyor. Görümcemle birlikte gelme ihtimalleri yüksek ama görümcemin durumu(dolayısıyla eniştenin durumu) da net değil henüz. Benim ailem geliyor Allah nasip ederse. Babam doğumdan 2 gün sonra dönerim diyor. Şimdilik sadece annemin kalacağı net o da kaç gün olur belli değil. Hayırlısı olsun.

Kimseyi kırmadım zaten. Ama insanların bir şeyleri bahane ederek keyif yapmak için geleceğini düşünmek rahatsız ediyor. Üstelik sıkıntılı zamandayken.
Masraf et diyorsunuz da borç ödemekten inanın ki ay sonunu getirmekte zorlanıyoruz. Ama Allah büyüktür elbet bir yol bulunur o zaman. Hayırlısı olsun.
bence açıkça söylemelisin canım,ben salaş dolaşıcam emziricem habire, evde enişteyi istemiyorum yatıya ben rahat edemem ilk aylar falan,çekilir gibi değil çünkü..

buradaki yorumları bu kadar önemsemeyin... boşa bu kocayı diye çemkiren de var .... herkes birşey der siz kendi durumunuza göre yorum yapacaksınız... bunu siz yapmışsınız yani kapıyı açan sizssiniz sonuçta....

bunu yapın diye değil kafanızda kendinize göre seçeceğiniz düşünce olması açısından diyorum, yerim yok diye 2 yer yatağı yapın kadınlar birarada erkekelr bir arada kusuruma bakayaın diyebilrisiniz lohusa halinizle de kendinizi yormayın lütfen...

yorumları okumadan yazıyorum. tam bir düşüncesizlik. hadi abla neyse de eniştenin lohusanın evinde ne işi var. takviminizde doğum 28 ocak görünüyor. kesinlikle saçma..

herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.

Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden :KK57::KK57:

ya bu bebek olayları çok güzel canım yaa.bırak gelsinler bir kere olacak k,mseyi kırma.eşin ne güzel çözüm bulmuş işte sık dişini hayatta hangi istediğimiz dörtdörtlük oluyor.senin sınavda bu olsun.gerçeklere gelince zor olacak yatacak yeri bulsan bile sezeryan doğum zor acı sancı nefes istemiyorsun evde oda oda gezmek istiyorsun canının derdinden ama gezemeyeceksin haliyle.sınav işte dedimya zor olacak senin için.ama olsun be canım kırma kimsenin hatrını ver sınavını geç.sonra emin ol ooh iyiki kimseyi kırmamışım kalbin rahatlığı ve huzuru unutturıur sana çekeceğin sıkıntıyı.inana eşinde unutmaz kakınç yapar başına en kötüsüde eşler hiç bir zaman anlmaz anneyi ne çektiğini doğumdan sonra.o yüzden boşa kürek çekme

Son durum şu; Kp gelmek istemiyormuş. Kv gelme hevesinde, nasıl gelebilirim diye düşünüyor. Görümcemle birlikte gelme ihtimalleri yüksek ama görümcemin durumu(dolayısıyla eniştenin durumu) da net değil henüz. Benim ailem geliyor Allah nasip ederse. Babam doğumdan 2 gün sonra dönerim diyor. Şimdilik sadece annemin kalacağı net o da kaç gün olur belli değil. Hayırlısı olsun.

Kimseyi kırmadım zaten. Ama insanların bir şeyleri bahane ederek keyif yapmak için geleceğini düşünmek rahatsız ediyor. Üstelik sıkıntılı zamandayken.
Masraf et diyorsunuz da borç ödemekten inanın ki ay sonunu getirmekte zorlanıyoruz. Ama Allah büyüktür elbet bir yol bulunur o zaman. Hayırlısı olsun.

ya bu kadar egolu olmayın lütfen senin doğumu bahane edip gelsin gezssin ne var bunda her şeye bir bahane lazım zaten.inanın kalbinizi karartmayın gün geliyor Rabbim bir kesiyor geleninizi tek beni saysalar gelselerde gezsseler bile dersiniz.tecrübeyle sabit.yaş ilerleyince sayıılmak istitormuş insan

ya bu kadar egolu olmayın lütfen senin doğumu bahane edip gelsin gezssin ne var bunda her şeye bir bahane lazım zaten.inanın kalbinizi karartmayın gün geliyor Rabbim bir kesiyor geleninizi tek beni saysalar gelselerde gezsseler bile dersiniz.tecrübeyle sabit.yaş ilerleyince sayıılmak istitormuş insan
yanlış anlamayın ama benim yorumumun neresinde ego hissettiniz?
her şeye bir bahane tabi ki lazım fakat bahanelerin de yeri ve zamanı vardır diye düşünüyorum. Ben doğum yapmış olacağım; ister istemez evde olup bebeğime bakmam gerekecek. Peki ben o sıkıntıları yaşarken başka birisinin gezmesi bir de bunu gözümüze soka soka yapması uygun mu? zamanlama açısından soruyorum, yoksa kimsenin gezip eğlenmesine diyecek bir şeyim yok. Belki ben biraz toparlandıktan sonra gelseler en azından daha uygun bir ortam olur.

Peki ben o sıkıntıları yaşarken başka birisinin gezmesi bir de bunu gözümüze soka soka yapması uygun mu?
işte bu sözün ele veriyor seni.niye gezmesin sen doğum yapıyosun o değil ona engel bir durum yok kocasını alır gezer yarın onun çocuğu olur sen gidersin gitmişkende şehri gezersiniz.benim kardeşim başka uzak bir ilde doğum yaptı ilk kez gittik evine eliyle uğurladı beni kapıdan gezin ablam burda şu var şurda bu var diyede tarif etti.tabikide bebekle ve onunlada ilgilendim ama 1 hafta akşama kadarda evde tıkılıp kalmadık.

seni gıcık etmek değil amacım sadece dışardan gören göz olarak tekrar sölüyorum senin için zor olacak buna şüphem yok ama emin ol kırılan kalbi toplamak daha zor.bırak sık dişini eşini kırma görümcenide annesinide kırma gittiklerin iyiki diceksin.haa birde bende gençken böleydim sen gibi düşünürdüm 30 yaşlarımın sonunda farkettim cahilce düşünceler bunlar inan

Yok artık el kadar bebeğin o kalabalık ta ne işi var. Offf çok sinir bozucu. Valla canım ben lohusa yım erkek yanına cıkamam çekinirim çocukta 40 lı de madem gorumcen için yatak alınıyor kendine De küçük bir tv al yatak odandan çıkma kim ne isterse yapsın içerde. Bu ne ya zorla insanı cadı yapıyorlar.

herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.

Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden :KK57::KK57:
Bu arada annen onlarla aynı zmanda gelmesin. İşi gücü bırak yapsınlar bide o halinle hizmet etmeye kalkma. Valla nazar çek kendini 40 gün. Biz yapmadık da ne oldu. Bu kız bizi yormadı hiç nazı niyazı olmadı diyen mi oldu. Bilsem böyle olacak 40 gün ah ih diyip yatardım

herkese selam,

Gelelim şimdiki konuma:

Bu cümleyi okuyunca çok kaba bir şaşırma ifadesi çıktı ağzımdan şuanda buraya yazmayım. Eşine şunu öner, ailesi bacısı eniştesi gelsin hatta halası dayısı nenesi dedeside gelsin, sen bavulunu topla annenlere doğum yapmaya git. Yok artık ya, lohusa kadını bunaltmanın ne alemi var. açık açık istemediğini söyle, bebekle ilgilenceksin kendinle ilgilenceksin gecelikle dolaşcaksın, rahat edemem de.

işte bu sözün ele veriyor seni.niye gezmesin sen doğum yapıyosun o değil ona engel bir durum yok kocasını alır gezer yarın onun çocuğu olur sen gidersin gitmişkende şehri gezersiniz.benim kardeşim başka uzak bir ilde doğum yaptı ilk kez gittik evine eliyle uğurladı beni kapıdan gezin ablam burda şu var şurda bu var diyede tarif etti.tabikide bebekle ve onunlada ilgilendim ama 1 hafta akşama kadarda evde tıkılıp kalmadık.

seni gıcık etmek değil amacım sadece dışardan gören göz olarak tekrar sölüyorum senin için zor olacak buna şüphem yok ama emin ol kırılan kalbi toplamak daha zor.bırak sık dişini eşini kırma görümcenide annesinide kırma gittiklerin iyiki diceksin.haa birde bende gençken böleydim sen gibi düşünürdüm 30 yaşlarımın sonunda farkettim cahilce düşünceler bunlar inan
Haklı olabilirsiniz; ama ben o sözümde yine de bir ego göremedim. :KK66:
Ben de yıllar önce ablamın doğumuna gitmiştim annemle birlikte. Hem de ilk defa o şehre gitmiştim; ama gezmeye diye gitmemiştim. Ablama yardımcı olmak maksadıyla gitmiştim. 10 gün kalmıştık diye hatırlıyorum ama ben bu süre içerisinde yalnızca 1 kez o da ablamın zoruyla çıkmıştım dışarıya. Çünkü benim amacım gelmişken gezeyim demek değildi, ablama yardımcı olmaktı. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır. (Ben bunu düşünürken 22 yaşındaydım şu an 30dayım, ve hala aynı düşünüyorum :) )
Bu arada, aradaki yorumlarımı okumamışsınız sanırım, ben kimseye gelmesin demedim. Gelmek isteyene kapım hep açık; ama gelecekleri bile hala net değil. Başta gelmeyiz deyip sonradan geliyoruz deyip şimdi belli bir şey yok, gelemeyebiliriz demeleri de beni rahatsız ediyor. Oyuncak değiliz ki biz de... Kesin bir şey söylenmiş olsa biz de ona göre hazırlık yaparız değil mi?

Bu arada annen onlarla aynı zmanda gelmesin. İşi gücü bırak yapsınlar bide o halinle hizmet etmeye kalkma. Valla nazar çek kendini 40 gün. Biz yapmadık da ne oldu. Bu kız bizi yormadı hiç nazı niyazı olmadı diyen mi oldu. Bilsem böyle olacak 40 gün ah ih diyip yatardım
İnanın ben de aynı zamanda gelmelerinden yana değildim. Hatta hamile olduğumu ilk söylediğimde doğumda kv min gelmesini istedim ilk torunları sonuçta haklarıdır diye düşündüm; ama kv kendisi dedi annenin gelmesi daha uygun olur diye. Biz de ona göre anneme söyledik, annem hazırlıklarını tamamladı sayılır. Bu konuyu açtığım sıralarda da kv ve kp gelme hevesine tutulmuşlar gelmek istiyorlarmış dedi eşim. Önce olmaz dedim, sonra baktım yanlış düşünüyorum peki gelsinler dedim. Şimdi bu durumda anneme kv kp geliyor siz gelmeyin demem, diyemem de. Sonuçta önce anneme geleceksiniz dedim. Kaldı ki kp gelmek istemiyormuş şimdi de. Bakarsın kv de benimle gelecek kimse yok deyip gelmez. (Daha net değil durumları yani ) Bu arada benim o halimle benden hizmet bekleyen olursa kapının yerini göstermek hiç de zor olmaz. Kendimi mi düşüneyim, bebeğimle mi ilgileneyim yoksa hizmet mi edeyim???? :stop:

Bu cümleyi okuyunca çok kaba bir şaşırma ifadesi çıktı ağzımdan şuanda buraya yazmayım. Eşine şunu öner, ailesi bacısı eniştesi gelsin hatta halası dayısı nenesi dedeside gelsin, sen bavulunu topla annenlere doğum yapmaya git. Yok artık ya, lohusa kadını bunaltmanın ne alemi var. açık açık istemediğini söyle, bebekle ilgilenceksin kendinle ilgilenceksin gecelikle dolaşcaksın, rahat edemem de.
Ben de bu dediğinizi düşündüm ancak ailemle eşimin ailesi aynı şehirdeler. Ve eşim eğer oraya gideceksem doğumu kendi ailesinin yanında yapmamı istedi. Ben annemi göremeyeceksem neden gideyim oraya, dedim ve vazgeçtim.
Hayırlısı olsun da eşimin tarafında geliş mevzusu hala net değil. Ben de artık düşünmüyorum, benim annem babam kesin olarak gelecekler o bana yeter. Gerisini de eşim düşünsün ne yapayım bu saatten sonra :KK59:

Ben de bu dediğinizi düşündüm ancak ailemle eşimin ailesi aynı şehirdeler. Ve eşim eğer oraya gideceksem doğumu kendi ailesinin yanında yapmamı istedi. Ben annemi göremeyeceksem neden gideyim oraya, dedim ve vazgeçtim.
Hayırlısı olsun da eşimin tarafında geliş mevzusu hala net değil. Ben de artık düşünmüyorum, benim annem babam kesin olarak gelecekler o bana yeter. Gerisini de eşim düşünsün ne yapayım bu saatten sonra :KK59:

Ama amacınız annenizde doğum yapmak değil ki, yani pek kimsenin olmadığı bir evde rahat edebileceğiniz bir ortamda doğumdan sonraki günlerinizi geçirmek. Düşünmeyin bence de, eşinin ailesiyse o düşünsün taşınsın. Hayırlı doğumlar şimdiden :)

Görümcenle çok mu samimisiniz veya kardeşi ile çok mu bağlı da gelicem diyor. Pes yani. İnsan biraz anlayışlı olur.
Neyse boşver canım. Onbeş tatile kadar toparlamış olursun biraz.
Sana tek tavsiyem ilk etapta ev işlerine karışma onlar yapsın takılsınlar. Zaten çocuk yoracak. Yoksa alıştırırsan evde hizmetçi gibi dolanır durursun :KK39:
maalesef size sonuna kadar katılıyorum. evlendim kayınvalidelere gittiğimde, kızları yanına gitmezken ben ayıp olmasın diye yardıma giderdim. memleket değiştirdim, hamile kaldım, devletin bana verdiği hamilelik izninde dinleneceğime misafirliğe gelen eşimin tarafına habire hizmetteyim, ablası gelir en az 1 aylığına, o gider, ölü dayısının hanımı gelir, o gider kaynanam gelir tüm ailesi ile 15- 20 gün onlara hizmet et, kadın mutfağın kapısının önünden geçer, onlara birşeyler yetiştirme derdinde olduğumu görür, bırak yardım edim mi demeyi kolay gelsin bile demezdi. (kayınvalidem o dönem çalışıyordu, benim doğumumu beklemek yerine oğulcağızına gelmiş :KK34:) şükür ki onlar ordayken doğurmadım, giderken küçük görümceyi bonus bıraktılar (24 yaşında) 5 gün sonra doğurdum. annem hacda, kaynana işte, büyük görümce ortalıkta yok, küçük görümce sağolsun 8 gün yeme- içme işlerine baktı, bayramda kaynana geldi torununu sevdi süzülüp gitti :) kızlarıda alarak , doğum öncesi yapacağım temizlikte kaldı sağolsunlarrrr. artık bende gittiğimde süzülürüm çağırmazsa yanından geçerken bile slm vermem. 2 tane kocaman kızı var, onları çalıştırsın. evime geldiklerinde hala süzülürler, Eşimin kullandığı ifade '' sen alıştırdın'' ... der. :mad::mad: onlara bişeyde diyemiyor.

şaka mı yapıyor eşiniz,
hani o bir ameliyat olsa, siz bakamayacak olsanız sizin ailenize gelmeyi kabul eder miymiş, hey allahım.

Görümceniz öğretmense yarıyılda gelsin yeğenini görsün
Ondan sonrada kv ve kp gelsin

Back
X