doguma giderken ne götürmeliyim? pjamamı, gecelikmi?

gamzedimple

pes etmee !
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
91
21
28
özellikle deneyimli arkadaslar fikirlerini sunarsa sevinirim. ilk dogumum olacak yanimda kimsem yok bende telaşlıyim. herseyim tam ve guzel olsun istiyorum. doguma giderken pjamami yoksa gecelikmi almaliyim? fikirlerinizi bekliyorum.

Ben emzirmeye uygun pijama takımları almıştım.çok da rahat ettim.sezeryanla doğum yapmış olmama rağmen...zaten gecelik giymeye pek alışkın değilim.

Ben hem pijama hem gecelik aldım. Sezeryan ile doğum yaptım. Normal doğum için daha mı farklı olur bilmiyorum.

Pijama rahat oldu. Normalde geceliğe pek alışık değildim zaten. Bir de dikişlerin muayenesinde pijama daha rahat oldu. Sadece dikiş yerine kadar açtım o kadar, gecelik olsa tamamen yukarı sıyırmak gerekirdi. Ağrı kesici iğne yapılırken de aynı şekilde sadece kalçayı azıcık açtım pijama olduğu için.

Ama normal doğumda alttan muayene oluyorsa gecelik daha rahat olabilir.

özellikle deneyimli arkadaslar fikirlerini sunarsa sevinirim. ilk dogumum olacak yanimda kimsem yok bende telaşlıyim. herseyim tam ve guzel olsun istiyorum. doguma giderken pjamami yoksa gecelikmi almaliyim? fikirlerinizi bekliyorum.
Canim ben bir tane gecelik iki tane pijama takimi koydum .. normal dogum yaptim dogumdan cikinca gecelik giydim sabah olupta ayaga kalkinca pijama takimini giydim ic camasirini bol koy canim benim ne olacagi belli olmaz :)

Istersen dogum cantasi listemide yazabilirim cannim

teşekkürler kızlar :) bende bir tane gecelik 2 tane pjama takımı aldım artık ne yapayım. ama anladığım kadarıyla en fazla rahat olan pjama takımı. belki bir tane daha alabilirim. baya çorap çamaşırda almam lazım galiba :KK64:

Bence gecelik , sonda takiyorlar ya alt pijamayi giymek zor oluyor

ben gecelik giydim uzun olsun bir de önü rahat açılsın heleki sezeryanda çok rahat oluyor gecelik normal doğumu bilemiyorum.

ilk doğumum olacak.. inşallah normal doğum olurda sonda falan takmazlaro_O galiba bende biraz korkuda var.. korksamda normal doğum olsun istiyorum:eek:
Canim benimde ilk dogumumdu su an nerdeyse 2 aylik bir bebegim var .. sonda falan takmiyorlar benim yattigim hastahanede kac tane dogum yapmis kadin vardi hic birinde gormedim korkmaaaaa allahin izniyle cok cabuk yaparsin dogumunu dua et bol bol canim bnm :)

ıkısınıde götur.bende göturdum gecelık gıydım gecelık rahat oluyo tabıkı emzırme gecelıklerı.fakat ben yazın dopum yaptım kışın doğum yaparsan gecelıkle üşürsün sutune gecer sonra....sondadanda korkma sen daha uyusukken takıyorlar cıkarırken bıraz acıyo ama çok degıl
hayırlı doğumlar dılerım

Ay canim benim terligim beyazdi ve ponponlu falandi :)) nasil istiyosan oyle git normal terlikteki amac banyo falan edersen yere basma dye :)

Ben 7.5 ay önce yaptım doğumumu normal doğum oldu. Gece doğum yaptığım için rahattım dinlenebildim. Doğum sonrası dikişlere ve kanama kontrolleri yapıldığı için gecelik rahat olabilir. Ama kış mevsimindeyiz ve lohusalıkta üşütebilme olasılığı yüksek dikkat etmek gerekir onun için pijama daha iyi geliyo bana. Ben kullan-at çamaşır almıştım pamuklu ince çok rahattı yeni çıkmış. Normal doğumda zaten hastaneden hemen taburcu olursunuz inş evde de normal çamaşır kullandım bide hastaneden hasta bezi almıştım kestim büyükçe onları kullandım ilk bikaç gün sonra normal pede geçmiştim

bende kisin dogum yaptim,kalin coraplar alin yaniniza,uzun(nerdeyse diz hizasinda) hirka almistim cok rahat ettim onunla.dogumdan hemen sonra gecelik giymistim,kanamam azalinca pijamaya gectim.ped olarak da yaslilar icin olan kilot seklinde bezler var.onlardan giydim 2 gun,sonrasinda normal pede gectim.o hasta kilotlari/bezleri cok rahat normal dogum sonrasinda.

Back
X