Doğuma kim gelsin sorunsalı

yasam_destek

içimde büyüyen bir AŞK var :)
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
280
284
53
Herkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı? :KK64:

Herkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Kızma ama çok bencilsin.
Babalar da görmek isteyecek diyorsun yani kendi babanın gelmesini istiyorsun.
Ama onun hem annesini hem babasını istemiyorsun.
Ya bu açıklaması bana göre bencillik başka bir şey değil.

Anneler gelmesin bak ben sana diyim annen yada kayınvaliden gelsin ki bana sorarsan annen gelsin çünkü benim doğumumda ikiside vardı ortalık fena karıştı birbirlerini çok seven iki dünür şimdi limoni o diyo bnm dediğim olacak öbürü benim ben onlar gidene kadar gözyaşı döktüm lohusa halimle sende aynısını yaşa istemem ha niye annen diyorum tabikide kayınvalidende kalabilir ama hani daha rahat edersin diye öyle söyledim ama kesinlikle biri gelsin:) ikisi asla tavsiye etmem

Herkese selam,
Her iki ailenin de gelmek hakkı doğuma anneler kalır babalarda bir kaç gün sonra gidebilir. Ayrıca eşinizde uzulebilir neden onun ailesi 40 çıktıktan sonra gelsin.

Once sizin aileniz gelmeli ,cunku yeni doğum yapmış olacaksınız ve annenize daha cok ihtiyacınız olacak kayinvalideniz ne kadar iyi birisi olursa olsun annenizin olduğu gibi rahat olamazsınız ,lohusalikla ters birşey bile soyleseniz anneniz alınmaz ama kayinvalideniz alınabilir,daha sonra annenler gidip kayinvalidenler geldiğinde hem kendinizi toparlamış olursunuz hem bebeğe yeni hayatınıza alışırsınız, esinize böyle anlatin birde inşallah anlayış gösterir

Eşiniz orta yolu bulmaya çalışmış. İlle ailem gelecek derseniz işi azıcık yokuşa sürersiniz. Hem size asıl yardımcı olacak olanlar anneler değil mi zaten? Anneler gelsin, babalar da görüp gitsin, arada gelsinler. Böylece hem kimse kırılmaz, hem de size yardımcı olacak daha çok insan olur. İlk zamanları atlatınca, zaten bir eşinizin, bir sizin ailesi gelecek şekilde yeni planlama yaparsınız.

Valla torun bu görmek için niye beklesinler. Görsünler dönsünler ne olmuş. İki gün sıkış tepiş yatıversinler birşey olmaz.

ben olsam eğer bana bakacaklarsa hizmet istemeyeceklerse dönüşümlü gelmelerini isterdim.. sadece onlar açısından değerlendirmeyin sizin bakıma ihtiyacınız olacak çocuk ilk 2 ay sizden her ayılışında yerine yatırıp arkanızı döndüğünüzde ağlayacak sürekli onunla yapışık gezeceksiniz

Biz de sizinle aynı durumdaydı. 1 sene önce doğum yaptım. Doğumdan birkaç gün önce annemle kayınvalidem geldi doğumdan 3 gün sonra kayınvalidem gitti annem kaldi. Babamla kayinbabam 2 haftalıkken birkaç günlüğüne gelip döndüler. Annem bir ay kaldı sonra bir sure de kaynanam geldi kaldı. Hiç de problem yasamadik. Babalar uzun sureli gelmesin rahat edemezsiniz. Doğru düzgün oturup kalkamayacaksiniz bile. Erkekler varken daha da zorlanirsiniz.

Ben stressiz bir doğumumu yapayım, sonra kim isterse gelsin. Değer vermeseler gelip görmek istemezler.

Back
X