Doğuma Sayılı Günler Kala..

gonca_gulce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
221
177
33
Bir aydan az bir zaman kaldı allahın izniyle doğumuma.annemle babam başka bir ilden yanımıza geldiler bu sebeple.arabamiz yok, küçük bır ilcedeyiz, acil bisey olursa diye erken geldiler biraz.
Aylardır issiz olan eşim de işe başladı bu hafta çok şükür.buraya benim atamam sebebiyle taşındık o zamandan beri iş bulamamıştı.simdi girdiği iş de epey yorucu.ikinci haftası daha alışma aşamasında.
Sorun şu ki çok yorgun geliyor eve,hep yüzü asık,ne benimle ne annemlerle iki kelime konuşmadan odaya çekilip uyuyor ya da uzanıyor. Zaten bizimle biraz otursa da onların davranışlarına bahaneler bulup söyleniyor epeyce..basbasayken tabii..
Benim durumumun ortada olduğunu,ailemin bizim için burada olduğunu,beni arada birakmamasini birkaç defa söyledim ama değişen bisey yok.
İki hafta öncesine kadar çok ilgili,evin her isini yapan,pesimde dolasan,bana bebeğe bisey olacak diye korkan adam bir anda boyle olunca ben de ne düşüneceğimi şaşırdım haliyle..
İşle ilgili geçici bir durum mu bu sizce?ya da ailemin burada olmasından kaynaklanan bir durum mu? Ben nasil davranmaliyim bu süreçte?

Evde olmaya alıştığı için şuan yorucu bir işte olmak zor gelmiştir,üzerine birde aileniz olunca iyice huysuzlanmıştır. Anlayışlı olması lazım size karşı.

Yeni iş, yeni ortam, senin ailenin orda olmasi, bebek.. Hersey üst üste gelmis. Bence esinize fazla yüklenmeyin. Normalde ilgili diyorsunuz. Bence gecici bir durum. Bebeginiz dogduktan sonra hersey duzene girecektir. Saglikla kucaginiza alin insallah.

Dogumdan bir ay once anneniz ve babanizin gelmesi biraz erken olmus sanki. Cunku dogumdan sonra bir ay kalsalar toplam iki ay eder. Esiniz eve geldiginde rahat davranmak isteyebilir. Zaten yeni girmis ise. ise alisma stresi birde eve gelince rahat hareket edememe durumu gerilmistir ister istemez.

Gönlünü almaya çalışın. Aileniz buradayken sıkılmış olabilir, yeni iş ortamı geriyor olabilir. Sizinle başbaşa kalmak istiyor olabilir. Bunun sayılı bir gün olduğunu söyleyin. Ki lazım aileniz size, doğumda yalnız kalamazsınız, eşiniz de çalışıyorken çok yardımcı olamaz. Onun da aslında iyi davranması gerekir ailenize ama çok fark etmiyor sanırım şimdilik. Muhtemelen bebekle anlar biraz daha. Normalde iyi bir eşse, geçici bir durum olduğunu ve ikinizin de özverisiyle anlatacağınızı düşünüyorum.

Bence ikisi birden kötü etki yapmis. Hem yeni alismasi gereken bir ritmi var, hem annenler tam bu sürecte ordalar. Ki birsey yapmalarina gerekmiyor. Bazen insan sirf yasama alan ve özel hayatinda bu sekilde kisitlanilmis hiseder. Sonucta bide dogum sonrasi var. Yani annenler orda baya bir zamandir kaliyor ve daha kalacaklar.

Bana sorarsan annenlerin gelmesi cok yalnis olmus. Doguma daha cok var, esinde var daha yaninda. Keske bu son haftalarin keyfini beraber cikarsiydiniz. Sonucta bundan sonra 2 degil, 3 kisi olacaksiniz. Annenlerin dogum haftasi gelmeleri yeterli olurdu.

Cözüm burda ne bilmiyorum. Artik sabir etmekten baska careniz kalmadi sanirim.

Bence işe alışma aşamasında olduğu içindir..ailenizle arası hep böyle midir?Eğer böyleyse aman bırakın kendi haline anneniz babaniz gelmis sizin icin onlarla ve bebeginizle hos vakit gecirin..esinizinde tripleri bir yerden sonra biter zaten alisir..alismali..alismak zorunda yani..biz nasil eslerimiz icin onlarin ailesine guler yuz gosteriyorsak onlarda aynini yapmali en azindan sizin hatriniz icin yaniliyormuyum..

Annemlerin gelişini daha geç tarihe planlamistik aslında.eşim işe başlayınca kendisi istedi gelmelerini.evde yalnız olmazsin gözüm arkada kalmaz demişti..

Bu damatlar kendi anneleri babalari aylarca kalsalar mutluluktan olurler. Kv kp gelince ne zaman gidecekler diye kapiya bakarlar. Adalete bak.

Bence geçici bir durum. Babalar da en az bizim kadar heyecanlilar belki de senin eşin heyecanını farklı şekilde gösteriyor olabilir. Yeni bir ise alışma stresi ile bebegin heyecanını birbirine karismis olabilir.
Esin kayınPeder ve kayın Valide yanında rahat edemiyor da olabilir, uzun zamandır evli degilseniz ve ailenizin şehir dışında olduğunu söylüyorsunuz belki onlarla yeterince vakit geçirmediği için çekiniyor olabilir.
Bu dönemde ailenizin yanında olmasınin size rahat hissettirdiğini söyleyin, sonucta o bütün gün işte ve siz ailenizle birlikte evde siniz. Yalnız kalmamış oluyorsunuz. Aileniz yanınızda olmasaydı, aklı sizde kalacaktı . Böyle pozitif şeyler söylerseniz, belki o da durumun bu tarafını görecektir.

Ben üstüne gitmeyin derim. Hem yeni iş yeni ortam hem oldukça yorucu bi iş olduğunu kendiniz söylemişsiniz hem de erkekler yatılı kv kp pek zora gelemediklerinden daralıyor da olabilir.İdare etmeye calısın gecici bi sürec olduğunu düşünüyorum ben.

Annemlerin gelişini daha geç tarihe planlamistik aslında.eşim işe başlayınca kendisi istedi gelmelerini.evde yalnız olmazsin gözüm arkada kalmaz demişti..

Bu kadar isten yorulacagini yada evde rahatsiz olacagini hesap edemedi demekki. Peki annenlere biraz citlatamazmisin bir iki hafta tekrar evlerine dönmelerini? Yoksa dogumdan önce cok yipranirsin korkarim.

Üstüne gitmeyin bence stres yorgunluk bide evde rahat değilse bundan kaynaklıdır tamam kendi çağırmış olabilir ama belkide bu kadar rahatsız olacağını oda bilemedi tabi bu durumdan kaynaklı ise sıkıntı

Aileniz erken gelmis. Esiniz rahat edememekte hakli bence zaten yoruluyormus ustune gitmeyin.

işte çok yorulduğu içindir rahatsız olsa erken gelmelerini kendisi istemezdi sanırım

Bence aylarca calismamis olmanin ardindan birden boyle yorucu bi ise bslamak zor geldi.
" biraz once eve gidip dinlensem" de diyemiyor haliyle cunku anneniz babaniz evde.
Diken ustunde esiniz.
Helde " annem gille hic konusmadin bugun, git konus" diye azarlar gibi itirazlarda bulunmanizda cabasi.

Çalışmakla lütufta bulunmuş zağar bazı insanların tabiyatında var eşlerin ailesiyle kendi evlerinde nefes almakta güçlük çekerler ne yaparsanız yapın anca tutumunuz aileniz için hiç değişmezse eşinizde Zaman'la misafir adabını kavrar ve inş anlar sizide ailenizle iki arada bir derede bırakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…