- Konu Sahibi gonca_gulce
-
Bir erkek, evindeyken pijamalarını giyip yayılamazsa rahat edemezki.
hem ailen gelmiş hem işe alışma süreci varBir aydan az bir zaman kaldı allahın izniyle doğumuma.annemle babam başka bir ilden yanımıza geldiler bu sebeple.arabamiz yok, küçük bır ilcedeyiz, acil bisey olursa diye erken geldiler biraz.
Aylardır issiz olan eşim de işe başladı bu hafta çok şükür.buraya benim atamam sebebiyle taşındık o zamandan beri iş bulamamıştı.simdi girdiği iş de epey yorucu.ikinci haftası daha alışma aşamasında.
Sorun şu ki çok yorgun geliyor eve,hep yüzü asık,ne benimle ne annemlerle iki kelime konuşmadan odaya çekilip uyuyor ya da uzanıyor. Zaten bizimle biraz otursa da onların davranışlarına bahaneler bulup söyleniyor epeyce..basbasayken tabii..
Benim durumumun ortada olduğunu,ailemin bizim için burada olduğunu,beni arada birakmamasini birkaç defa söyledim ama değişen bisey yok.
İki hafta öncesine kadar çok ilgili,evin her isini yapan,pesimde dolasan,bana bebeğe bisey olacak diye korkan adam bir anda boyle olunca ben de ne düşüneceğimi şaşırdım haliyle..
İşle ilgili geçici bir durum mu bu sizce?ya da ailemin burada olmasından kaynaklanan bir durum mu? Ben nasil davranmaliyim bu süreçte?
Eğri oturalım doğru konuşalım
Aylardır işsiz olmasının verdiği bir mahcubiyet olmalıydı halbuki...
Her ne olursa olsun erkekliğin bi getirisi olmalıydıiyi de kızın peşinden gitmiş küçük ilçeye. neden mahcup olsun ki?
ben de öğretmenlik yaparken eşimi alıp gitmiştim tabi eşim özelde çalıştığı gittiğimiz ilçede iş bulamadı.
ben konu sahibiyle empati kurdum çünkü aynısını yaşadım.
babamlar da benle kalıyolardı.
eşim kendini odaya kapatıyordu
neyse ki konu sahibinin eşi çalışmaya başlamış.
(ben eğer çocuk sahibi olmak isteseydim o dönem bi çocuk yapmalı ben çalışmalıydım eşim de hazır evdeyken çocuğu babası büyütürdü ne güzel
çünkü benim de eşimin de gelebilecek bir ailesi yok.
eşimin işsizliğini değerlendiremedim ya.)
Her ne olursa olsun erkekliğin bi getirisi olmalıydı
Hem sorun bence yatıp uyuması değil, bir aradaykende kulp bulması kızı arada bırakması
32. haftada doğum iznine ayrılmadın mı? yada 36. haftadasın anladığım kadarıyla, doğum iznine ayrıldığında sen annenlerin yanına gitseydin. annene babana da çok zor olur. karşılarındaki damadın surat asması, onlar senin için bir şey demezler ama bebek olduktan sonra sıkıntılar baş gösterir. bence bebeğinin kırkı çıkasıya kadar annelerde kalman daha mantıklı... ayrıca eşiniz işe yeni girmiş, ona destek olmanız lazım.. bebek nasibiyle gelir:))Bir aydan az bir zaman kaldı allahın izniyle doğumuma.annemle babam başka bir ilden yanımıza geldiler bu sebeple.arabamiz yok, küçük bır ilcedeyiz, acil bisey olursa diye erken geldiler biraz.
Aylardır issiz olan eşim de işe başladı bu hafta çok şükür.buraya benim atamam sebebiyle taşındık o zamandan beri iş bulamamıştı.simdi girdiği iş de epey yorucu.ikinci haftası daha alışma aşamasında.
Sorun şu ki çok yorgun geliyor eve,hep yüzü asık,ne benimle ne annemlerle iki kelime konuşmadan odaya çekilip uyuyor ya da uzanıyor. Zaten bizimle biraz otursa da onların davranışlarına bahaneler bulup söyleniyor epeyce..basbasayken tabii..
Benim durumumun ortada olduğunu,ailemin bizim için burada olduğunu,beni arada birakmamasini birkaç defa söyledim ama değişen bisey yok.
İki hafta öncesine kadar çok ilgili,evin her isini yapan,pesimde dolasan,bana bebeğe bisey olacak diye korkan adam bir anda boyle olunca ben de ne düşüneceğimi şaşırdım haliyle..
İşle ilgili geçici bir durum mu bu sizce?ya da ailemin burada olmasından kaynaklanan bir durum mu? Ben nasil davranmaliyim bu süreçte?
37de ayrilacagim canım dedim ya maddi olarak zorlanmamak adına.ailemin yanina gitmeyi de bi konuştuk eşim bebekten ayrı kalmak da istemedi.haklisiniz annem değil ama babam zaman zaman sıkıntı yapıyor eşimin yüzü asik diye.biz daha bi senelik evliyiz anca alisiyorlar bi yandan birbirlerine.bi de birlikte yasamak durumunda kaldılar simdi..32. haftada doğum iznine ayrılmadın mı? yada 36. haftadasın anladığım kadarıyla, doğum iznine ayrıldığında sen annenlerin yanına gitseydin. annene babana da çok zor olur. karşılarındaki damadın surat asması, onlar senin için bir şey demezler ama bebek olduktan sonra sıkıntılar baş gösterir. bence bebeğinin kırkı çıkasıya kadar annelerde kalman daha mantıklı... ayrıca eşiniz işe yeni girmiş, ona destek olmanız lazım.. bebek nasibiyle gelir:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?