Doğuma Son 5 gün

Gmtck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2022
135
22
48
28
Kızlar son günler 37. Haftada sezeryana alınacağım tansiyon probleminden.tansiyon akşamları 15/10 çıkıyor ilaçla düşüyor doktor 1 hafta daha bekleyelim dedi. Bana teselli verin tansiyonum yine gün içinde yükseliyor ilk doğumum spinal mi genel mi olsam bilmiyorum

Doktorunuz en iyisini yapacaktır siz rahat olun salıkla kucağınıza alın inşallah

Ya sağlıkla alın kucağınıza . Sadece bebeğinize odaklanın bence . Doktorlar bilir bekleyelim dedi ise demekki kilo fln iyi

Bebiş ve sana Allah sağlıkla hayırla bu süreci atlatmayı,ve kolay bir doğum yapmayı nasip etsin, gönlüne iç ferahlığı versin.
Sanırım her anne korkuyor hem hemen kavuşmak hem kafası karışık hem bebeğin endişesi hem vücut zorlanıyor :) Ben de 32. Haftadayım elden geldiği kadar sakin kalmaya çalış, zor ama az kalmış Doktorunuz şüphe etse müdahele ederdi, bebeğin ve senin için en iyi olanı seçmiştir planlanlamıştır diye düşünüyorum.

Kuzum sağlıklıca al inşallah kucağına. Ben de 45 gün önce sezaryenle ilk doğumumu yaptım. Kimsenin kötü hikayelerinin etkisinde kalma. Beni de çok korkutmuşlardı. Belden anestezi için neler neler dediler hep. Hiç öyle anlatıldığı gibi değilmiş. Kalçadan vurulduğun iğne daha çok acıyor emin ol. Peşine de uyusuyorsun zaten. Sonrasında da ağrı kesiciler vuruluyor, hafif ağrıyla atlatıyorsun. Ben doğuma inan ki titreye titreye ağlaya ağlaya girdim. Ama doğumda kızımı gösterdiklerinde, inan çok basit diye o kadar rahatlamış ve gevşemiştim ki çocuğumu bile neredeyse görememiştim. Çok rahatlamış ve çok uykum gelmişti. O kadar bir rahatlama yani… 9.45 de kızım dünyaya geldi. Ben ertesi gün sabah 9 da giyinip makyaj falan yapıp fotoğraf çekimi yaptırmıştım. Peşine de eve geçmiştim zaten… sana tek tavsiyem doğumdan sonra bol bol yürü. Hastaneye giderken yanına anne süt kaşığı al. Emzir gene ama sarılık ihtimaline karşın mama gerekirse onunla ver. Kendine rezene çayı muhakkak al. Gaza ve tuvalete çabuk çıkartıyor. Aynı zamanda süt yapıyor. Gazlı bebeğin doğrudan ağzına da veriliyor. Rahatlatıyor bilgin olsun. Eve ne olur ne olmaz hatmi çiçeği çayı al. O da ağrı kesici bir çay. O da güvenli kullanılıyor. Gene kekik çayı ve anason da evde kullanmaya alabilirsin. Bunlar da gene hem gaza iyi geliyor hem süt arttırıyor. Gitmeden önce gene kuru kayısı al güzelinden. Üstüne su ekle. Biraz kaynat. Peşine blenderla çek onu. Posasıyla birlikte tüket yani. Sadece suyunu değil. Blenderla çekince hiçbir şey olmaz. Doğum çantanda olsun kesinlikle. Aynı zamanda neskafe. Hastanede hazırladığın kayısı, rezene, neskafe kesinlikle yanında olsun. O kadar rahat geçiyor ki… bir de bence aventin gögüs kalkanıyla, lansinoh gögüs ucu kremi al. Hatta gögus ucu kremini doğumdan önce kullan… hiiç abartılacak bir şey yok. Zorluklarını anlatanları takma sen. Ben bunları kulandım özellikle kayısı, rezene ve doğum sonrası bol yürümenin çok faydasını gördüm. İnşallah senin doğumun benimkinden de kolay geçer. Sağlıcakla kavuş inşallah bebeğine. Aynı bedende son günleriniz. Bol bol fotoğrafla

Amin canım inşallah darısı başına

Çok güzel anlatmışsın canım teşekkür ederim inşallah

Rica ederim kuzum. Sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin ben de yeni geçtim aynı yoldan halinden anlarım
İnanılmaz heyecanlıyım sadece. 3 gün kaldı tansiyonum yükselmesin diye uğraşıyorum herşey sanki ters gidecekmiş gibi geliyor korkun var bunlar normal sanırım

Kızımı doğum yapacağım zaman yan odamda yatan hastada tansiyon problemi olduğu için genel anestezi uygun değil uyutamayiz sizi demislerdi. Belden uyuşturmali yaptılar .
Ama şuan işleyiş nasıl bilmiyorum her hastanede
Ben iki cocugumu belden uyuşturmali sezeryan oldum o anları görmek çok muhtis birşey ama en doğru yönlendirmeyi doktor size yapacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…