Premature Bebekler Dogumda aglamayan bebek :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
geçen hafta bu konu hakkında o zamanlar flörtüm olan şahıs ile konuşmuştuk bundan 22 sene önce doğmuş kendisi doğumda ağlamadığını söylemiş annesi. şuan domuz gibi.

Bu kadar erken doğumda her bebek ağlamaz, ağlayamaz veya. Çünkü nörolojik olarak prematüreler. Bebeklerin engel durumu için kafa ultrasonu sonuçlarına bakın, mutlaka çekmişlerdir. Ultrason sonucu çok kötü olan bebeklerde ek testler de yapılıyor, beyin emarı, eeg gibi. Uzun süren resüsitasyon durumlarında da beyin hasarı olabiliyor. Doktorunuzun bunları sizle konuşması gerekiyordu, konuşmadıysa sorun bunları.

27 haftalık bebeğin doğumda ağlayıp ağlamaması uzun dönem sorunlar için bir kıstas değil. Kaldı ki vaktinde doğanların bile hepsi ciyak ciyak ağlamıyor.

Rabbim evlatlarını sana bağışlasın canım bende ikiz tekiyim kardeşim 1700 gram ben 1600 gram doğmuşuz küvezde kalmışız uzun zaman Annem anlatır bazen çok zormuş Rabbim yar ve yardımcın olsun. ve şuan ikimizde Anneyiz Allah ım evlatlarımızı korusun

Iki günde bir kafa ultrasonlari çekiliyor cnm.bir sıkıntı çıkmadı hic çok sukur.

Amin cnm Allah razı olsun..darisi kızlarımın başına.:)

Çok erken doğmuşlar,ciğerleri tam gelişmediği için erken doğan bebekler ağlayamaz diye okuduğumu hatırlıyorum. Sonuçta ağlayıp,çığlık atmak için nefes almaları gerekiyor. Kafa ultrasonları çekiliyormuş,gerekli oksijen desteğinide alıyorlarmış. Bir problem görse doktor bilgi verirdi diye düşünüyorum.
Maşallah onlara,inşallah önce normal odaya,oradanda hep birlikte sağlıkla evinize geçersiniz. Güle güle büyütün yavrularınızı

35 haftalık doğmuş bir kızım
Üstelik oksijensiz kaldığım için öldüğümu düşünen ebe annemin karnina bastırıp çıkartmış en son beni.
Hiç aglamamism
Hiç bir sağlık sorunum yok.
Allah dilediği zaman herşey yolunda gider

Amin rabbim duysun sizi..

Gün gelip bebişleriniz senkronize bi şekilde evinizde ağladığında bu günleri anıp şükredeceksiniz ağladıklarına:) inşallahh...

Hergun gidip goruyorum,sut goturuyorum,gayet eller ayaklar oynuyor,agliyorlar ama o ilk anda aglamayislarini sıkıntı yaptim kendime,insallah dediginiz gibi birsey yoktur.
Merak etme canim hic bir sey olmaz benim bebeklerimde pramature dogdu 34 haftada dogum yaptim 1600 kilo ve 1800 benimkilerde aglamamistir. Cunku erken doguyorlar cigerleri gelismis olmuyor oyuzden ayriyeten eve gelince aglama seslerininbol bol duycaksin:))Allahim saglikla eve gelmelerini nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…