- 30 Ocak 2013
- 29.444
- 43.943
- 798
geçen hafta bu konu hakkında o zamanlar flörtüm olan şahıs ile konuşmuştuk bundan 22 sene önce doğmuş kendisi doğumda ağlamadığını söylemiş annesi. şuan domuz gibi.Merhaba..
Daha once actigim konulari bilen vardir belki..
kisa ozet geceyim..9yildan sonra tup bebek yontemi ile ikizlerime hamile kaldim.Ancak 27.haftamda ani kanama ve sanci ile erken dunyaya geldiler.Su an tam 29 gundur kuvezdeler..Bir sıkıntımız yok simdilik,besleniyorlar ve oksijen aliyorlar,su an 1400kilodalar,1600 kilo olunca normal odaya cikaracaklar bizi..neyse bnm dogumdan sonra kafama takilan bebeklerimin dogumda hic aglamamasisezeryanle dogurdum,sesleri bana gelmedi,dr da esime aglamadilar demis..Dr umuz su an gorunurde bi sıkıntıları yok diyor ama kafami cok kurcaliyor bu durum,sizler dogumda hic aglamayip ilerde herhangi bir engeli olmayan bebekler duydunuz mu ?
(Ozel egitim ogretmenligi yaptim,bu yuzden de vesveselerim 4kati fazla)
Allah iyiliginizi versin gece gece güldürdünüz benigeçen hafta bu konu hakkında o zamanlar flörtüm olan şahıs ile konuşmuştuk bundan 22 sene önce doğmuş kendisi doğumda ağlamadığını söylemiş annesi. şuan domuz gibi.
güldürmek için yazdım zaten ama cidden öyle şuan domuz gibi. ki bende prematüre bir bebekmişim 7 aylık 1200 doğmuşum.Allah iyiliginizi versin gece gece güldürdünüz beni
Iki günde bir kafa ultrasonlari çekiliyor cnm.bir sıkıntı çıkmadı hic çok sukur.Bu kadar erken doğumda her bebek ağlamaz, ağlayamaz veya. Çünkü nörolojik olarak prematüreler. Bebeklerin engel durumu için kafa ultrasonu sonuçlarına bakın, mutlaka çekmişlerdir. Ultrason sonucu çok kötü olan bebeklerde ek testler de yapılıyor, beyin emarı, eeg gibi. Uzun süren resüsitasyon durumlarında da beyin hasarı olabiliyor. Doktorunuzun bunları sizle konuşması gerekiyordu, konuşmadıysa sorun bunları.
27 haftalık bebeğin doğumda ağlayıp ağlamaması uzun dönem sorunlar için bir kıstas değil. Kaldı ki vaktinde doğanların bile hepsi ciyak ciyak ağlamıyor.
Amin cnm Allah razı olsun..darisi kızlarımın başına.:)Rabbim evlatlarını sana bağışlasın canım bende ikiz tekiyim kardeşim 1700 gram ben 1600 gram doğmuşuz küvezde kalmışız uzun zaman Annem anlatır bazen çok zormuş Rabbim yar ve yardımcın olsun. ve şuan ikimizde Anneyiz Allah ım evlatlarımızı korusun
:) hazal ile zeyneb.Öğretmen xanım :) bebelerin adı ne :) azcık konu değişsin :)
Amin rabbim duysun sizi..Çok erken doğmuşlar,ciğerleri tam gelişmediği için erken doğan bebekler ağlayamaz diye okuduğumu hatırlıyorum. Sonuçta ağlayıp,çığlık atmak için nefes almaları gerekiyor. Kafa ultrasonları çekiliyormuş,gerekli oksijen desteğinide alıyorlarmış. Bir problem görse doktor bilgi verirdi diye düşünüyorum.
Maşallah onlara,inşallah önce normal odaya,oradanda hep birlikte sağlıkla evinize geçersiniz. Güle güle büyütün yavrularınızı
Nerelisiniz örtmenim..:) hazal ile zeyneb.
bn ankara esim diyarbakir.:) kurtcede hazal ceylan yavrusu demek..esim hazali istedi bn de zeynebi.:)Nerelisiniz örtmenim..
Rabbim kzlarını sana bağşlasn inş
inşallah
insallah:) ne guzel duaGün gelip bebişleriniz senkronize bi şekilde evinizde ağladığında bu günleri anıp şükredeceksiniz ağladıklarına:) inşallahh...
Bende ağlamamışım,büyüyünce yeterince ağlayacağımı hissetmişim herhaldeÖmürlü olsunlar
Merak etme canim hic bir sey olmaz benim bebeklerimde pramature dogdu 34 haftada dogum yaptim 1600 kilo ve 1800 benimkilerde aglamamistir.Hergun gidip goruyorum,sut goturuyorum,gayet eller ayaklar oynuyor,agliyorlar ama o ilk anda aglamayislarini sıkıntı yaptim kendime,insallah dediginiz gibi birsey yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?