Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Anneye kızına destek olmak kayınvalideye de olur olmadık her şeye karışmamak düşer gerisi teferruat. İsteyen torununa istediğini hediye alır. Gelmişiz 2018e neyin kız tarafı oğlan tarafıymış. Doğumdan sonra en ihtiyacınız olan şey moral ve psikolojik destek. Sağlıkla gelsin dünyaya gerisini alırsınız ihtiyaç oldukça, üzmeyin canınızı ve duymamaya çalışın söylenenleri

Aynı konuşmayı ilk evlendiğimizde hamile bile değilken kayınvalidem bana söyledi bende ona bizde de gelinlere ilk torunda burma bilezik takılır dedim :)) sonra da eşime annemlerin alması gerekiyormuş beşiği annen söylüyor deyip ortalığı da karıştırmışlığım var.netice de zaten eşimle park yatak alıp olayı kapattık bana da burma değil ama incelerden bir bilezik düştü.Annemde gönlünce şeyler aldı.Kayınvalidem de her bebek alışverişine çıkıp istediğim hiçbirşeyi almama müsade etmedi bu lüzumsüz bu gereksiz ay buna o kadar para mı verilir çoğu şey içimde kaldı.10 yıl sonra tekrar hamileyim kendisi de bu dünya da değil bakalım bu defa gönlümce alacağım ama hala bazı şeyler aklımda ne yazık ki .Allah yardımcınız olsun

Gelenek diyen kaynanalar sira kendilerine geldimmi hiiiccc bir seye karismazlar. 3. Cocuguma hamileyim iki tarafında durumu iyi ama hic birsey talep etmedim kimseden. Birilerine guvenerek mi cocuk karari veriyoruz allah askina bu nasil bir mantiktir. Kv.niz akli sira oglusuna para harcatmayacak sanki ele hariciyor. Ne kucuk hesaplar hay Allahim bu devirde yaa. Kimseden bir igne bile beklemeyin, istemeyin. Zaten almak isteyen sizin soylemenizi beklemez. Ne kadar itici dusunsenize bebegime sunu bunu al demek.

İnsanları hayatınıza bu kadar dahil etmeyin.
evlilik sizin, bebek sizin.
sizin taraf bizim taraf meselesini son derece iğrenç buluyorum.
ailenizle ilgili şeyleri böyle paylaşırsanız onlarda karışma hakkını görürler kendilerinde.
her iki taraftan da hiç bir destek yardım almayın. başınız ağrımaz.
gönüllerinden koparda yardımcı olurlarsa ne ala.

Evlenirken bu muhabbet vardi, artik torunda da mi var
Canım ne yazık ki yapıyorlar.Bayram ziyareti söz konusu olsa önce bize gelinecek sen bizim soyadimizdasin diyen kişiler bebeğin alışverişini kız taraf yapar diyor galiba oğullarının paraciklari bitecek diye korkuyorlar

ya valla simdi cocugumuza nasil hevesle elimizden geleni yapiyorsak, ilerde de torunumuza yapmaya hevesleniriz zaten. Yani herkes gucu oraninda yapabilir gonlunden kopani. Ama kiz tarafi besik alir erkek tarafi şunu alir falan komik ne meraklilar yarişmaya

iki çocuğum ve oldukça gelenek düşkünü iki ailem var.
ama çok şükür bu tarz gereksiz muhabbetlere hiç girilmedi.
imkanımız var çok şükür, çoğunluğu kendimiz aldık. arzu eden de kendi kafasına göre takı, kıyafet vs aldı.
düğünler başımıza bela bari bebeklerimize karışmasınlar.

Bebeğe alınacak eşyalarında mı kiz-erkek tarafı adeti varmış

Annem de kayınvalidem de bilezik taktı ayrıca oğluma altın taktılar onun dışında odası arabası vs biz aldık

çok saçma artık ailelerin bu yok kız tarafı erkek tarafı muhabbeti. isteyen içinden geldiği için istediğini alır kime ne. herkesin durumu süper olmak zorunda mı eğer durumu yetiyorsa anneanne lafını bile ettirmeden alamaz sanki onların talimatı gerekli. ama birazda keşke siz bizde sunu sunu babaanne alır yada babaanne oluyorsun sende bir set takıver deseydiniz ama ah bu sorun olmasın diye susan haller

Valla bize kimse bisey almadi donuna kadar kendimiz aldık ...kayinvalidemde annenin alması gerekir diye bi cümle kursa bilmiyorum ne derdim annemin çocuklarıma ettiği emeğin karşılığı olamazki ne oda ne beşik varlığı en.büyük hediye bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…