- 17 Mart 2016
- 2.371
- 3.779
- 63
- 35
- Konu Sahibi misssunshine86
-
Alisveirsinizi kendiniz yapın. Bizim buralarda da adet böyledir ama görümcem sağolsun kimseye bi şey aldırmadı. Böyle bi beklentimiz de yoktu. Evlenmissoniz anne baba oluyorsunuz artık bu işin kız tarafı erkek tarafı olmaz. Belki ailenizin durumu yok bu ne gorgusuzluktur.Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Ay çok güldüm ilk cümlenizeBaşlığı okuyunca b.k yemek düşer diyesim geldi allah affetsin
Yalnız düğünü erkek tarafı yapar falan gibi adetler var ama kız çocuğunun odasını kız tarafı yaparı ilk kez duyuyorum, bir yerinden uydurma olmasın? Sonuç olarak yapmak istemiyorsa istemiyordur
Ben kimseyi zora sokmuyorum. İlk taşı atan kv oldu. Beşik yapılcakmış, bebek giydirilcekmiş, oda kurulcakmış. Annem bunları yapmak zorundaymış. Eee ya onlar?? Ozaman onlar da o bebek arabasını almak zorundalar.. Ben işler sidik yarışına dönüşeceğini anladığımda ki bu 3-4 gün önce oluyor, kimse birşey almasın dedim. Onu da benim eim kabul etmiyor. Sırf doğuma 5 bin tl vericem, tek torunları alsınlar diyor.. Durum böyleyken ben de oda ederince onlara aldırıcam inadına.. Bu insanlar bundan anlıyorlar çünkü. Düğünümde bana kayınvalidem hediye olarak getirdiği çay makinesi ile tost makinesine "bunlar da kız annesini alması erekn şeylerdi, ama neyse ben aldım artık" diyen insan. Sürekli bir beklenti içinde annemlerden
eşinizin sözü kanun mu? Ailemin durumu ortada, ailem beni büyüttü okuttu bugünlere getirdi bi de toruna mı masraf yapıcaklar yok halkeriyle? Madem kendine güvenmiyodun yapmasaydık çocuk nokta diyceksiniz.Çok teşekkürler haklısınız.. İçimi dökmek iyi geldi.. Birazcık kendi dediğimi dinletebilmem lazım benim.. Eşim hala benim isteklerimi önemsemiyor. Ben ikimiz yapalım dediğim halde, hayır aileler de yapacak nokta diyebiliyor.
Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?