Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Alisveirsinizi kendiniz yapın. Bizim buralarda da adet böyledir ama görümcem sağolsun kimseye bi şey aldırmadı. Böyle bi beklentimiz de yoktu. Evlenmissoniz anne baba oluyorsunuz artık bu işin kız tarafı erkek tarafı olmaz. Belki ailenizin durumu yok bu ne gorgusuzluktur.

Valla ıkı taraftan da tek bir cop bile beklentim yok ZTen ilk oglum dan dolayı hersey duruyor yepyeni huzurum yerinde olsun rahat Bı dogum ve lohusalık gecıreyım Baska ıstegım yok ha birde bebegımın emmesı sureklı aklımda onun dısında gelip ozellikle kv. Bana kostek olmasın cunku ilk oglum da gelen misafirlere emzırmıyor dıye konusuyordu arkamdan halbuki ugrasıyodum Baska da bi ıstegım yok bebegımı saglıkla alırım insallah kucagima ve butun anne adayları

Neden demiyorsunuz biz kendi zevkimize göre alacağız bebek odasını,bizde öyle bir adet yok diye?
Yani evlenmişsiniz,çocuğunuz olacak artık,aileler birşey yapmak zorunda değil ki.
Benim beklentim olmadı kimseden,ne istiyorsam ne lazımsa bütçem dahilinde aldım. Aileler de bileklik,küpe vs hatıra kalacak bir kaç birşey taktılar kızıma. Onuda almasalardı bozulmazdım yani bence şart değil ,kendi yağlarında kavrulan insanlar en nihayetinde.
Sizde boşverin kimseye minnet etmeyin ,bütçeniz dahilinde ne alabiliyorsanız onu alın. O pahalı,bu gereksiz vs diyenlere de cevabını verin geçin.

Neyin adeti ya evlenmişsiniz bitmiş gitmiş bir zahmet doğumu da şu adettir bu adettir iğrençliğine sürüklemesinler.

Herşeyi biz yapıcaz kimseden bir beklentimiz yok deyin. Odayıda arabayıda kendiniz alın.

Ne aileni nede kayınvalidenleri karıştırma eşinle git beğen al. Eğer iyice dillendirirsen oğlunuda ona gerek yok ,buna gerek yok ,araba pahalı , bebek odası pahalı diye eşini dolduracak bu sefer de siz huzursuz olacaksınız.

Ailemin alacağına siz mı karar veriyorsunuz demek zor mu. Nasıl susuyorsunuz. Sabrınıza hayranım. Anneanneye babaanneyi birşey düşmez. Iclerinden gelirse şunu ben almak istiyorum siz beğenin ben parasını vereyim der veya şu kdr bütçe ayirdim siz burdan alın der gibi gibi gibi. Bebeğin herşeyi anne babaya aittir. Gerisi hediyedir. Ama lütfen uygun dille cevabınızı verin bu tür konuşmasına izin vermeyin.

Başlığı okuyunca b.k yemek düşer diyesim geldi allah affetsin :olamaz:

Yalnız düğünü erkek tarafı yapar falan gibi adetler var ama kız çocuğunun odasını kız tarafı yaparı ilk kez duyuyorum, bir yerinden uydurma olmasın? Sonuç olarak yapmak istemiyorsa istemiyordur :spor:
Ay çok güldüm ilk cümlenize

Bu kaynanami ne haltsa( kusura bakma) o dedi diye aileme inadina alacağı varsada aldirmazdim emin ol. Konuşsun dursun. Altından odada alsa ailen çünkü gene bi kusur bulacaktır

Ya konunuzu okuyunca eski günler geldi aklıma benim de kv olacak kişisi bizde adet bebeğin odasını kız tarafı yapar dedi bizde de öyle adet yok dedim nasıl olmaz her yerde öyle dedi sanki doğduğu şehirden dışarı çıkmış gibi... Annem içinden geldiği gibi herşeyi yaptı kv kişisi bir çöp bile almadı oğlum 9 aylık oldu bile neymiş annemin alması gerekiyormuş eşim oğlumuza aldığımız şeyleri gösterirken bunları kaynananın alması gerekiyordu dedi. İğreniyorum bende hepsinden insanlar bu kadar ... Olmamalı ya. Koskoca insanların uğraştıkları şeylere bakın

Torun yahu! Kim, içinden ne geliyorsa onu yapar. Böyle manevi şeylerin bile maddiyata dökülüp, hesap kitap işine girilmesi acayip itici

kız tarafı mı kalmış artık!
çocuğun annesi babası ne gerekiyorsa bütçesine göre yapar..
diğerlerinin de gönlünden ne koparsa hediye getirirler..
zorunluluk olarak yapılmaz bence

Ben kimseyi zora sokmuyorum. İlk taşı atan kv oldu. Beşik yapılcakmış, bebek giydirilcekmiş, oda kurulcakmış. Annem bunları yapmak zorundaymış. Eee ya onlar?? Ozaman onlar da o bebek arabasını almak zorundalar.. Ben işler sidik yarışına dönüşeceğini anladığımda ki bu 3-4 gün önce oluyor, kimse birşey almasın dedim. Onu da benim eim kabul etmiyor. Sırf doğuma 5 bin tl vericem, tek torunları alsınlar diyor.. Durum böyleyken ben de oda ederince onlara aldırıcam inadına.. Bu insanlar bundan anlıyorlar çünkü. Düğünümde bana kayınvalidem hediye olarak getirdiği çay makinesi ile tost makinesine "bunlar da kız annesini alması erekn şeylerdi, ama neyse ben aldım artık" diyen insan. Sürekli bir beklenti içinde annemlerden

Esinize 'eee senin annenler ne yapacakmis?' dediginizde cevabi ne oluyor? Kayinvalidenize de kibarca ve en buyuk gulumsemenizle 'Kiz tarafi, erkek tarafi mi kaldi anne biz artik oglunla bir aileyiz' deseniz.... Siz naif oldugunuz icin boyle yazdim, ben cirkefim o lafi esime de kaynanama da yedirirdim :)

Bebeği duvarla ilişkiye girerek mi yapmışsınız? :) Bebek odası kız tatafına aittir diye bir şeyi de ilk defa duydum. Kimseden bir şey kabul etmeyin. Boşuna huzurunuz kaçmasın.

Evlenmiş çocuk yapıyorsunuz hala aynı muhabbet.. kız tarafı erkek tarafı...

Bence kimse bir şeye mecbur değil herkes gücü yettiğince gönlünden koptuğunca alır. Bana göre iki taraf da altın takmalı durumuna göre büyük küçük. Diğerleri olur olmaz o kişilere kalır.

Yalnızzz... Annemlerin ne alacağı kayınvalideme kalmasın bi zahmet. Adetse bile bunu söylemek size düşmez demeliydiniz kesinlikle kayınvalidenize. Bi zahmet yönetmeye kalmasın annenlerin ne alacağını da. Alacakları varsa da siz böyle deyince aldırmam demek lazım. Niye cevabını veremediniz ki.

Çok teşekkürler haklısınız.. İçimi dökmek iyi geldi.. Birazcık kendi dediğimi dinletebilmem lazım benim.. Eşim hala benim isteklerimi önemsemiyor. Ben ikimiz yapalım dediğim halde, hayır aileler de yapacak nokta diyebiliyor.
eşinizin sözü kanun mu? Ailemin durumu ortada, ailem beni büyüttü okuttu bugünlere getirdi bi de toruna mı masraf yapıcaklar yok halkeriyle? Madem kendine güvenmiyodun yapmasaydık çocuk nokta diyceksiniz.

Şu kaz kafalıların ağzına bakıp üzmeyin ailenizi hesabını veremezsiniz. Onlar üzülmesin ama sizin aileniz üzülsün oolllduuu.. Ne kadar pasifsiniz ya bi de akademik personelim diyosunuz. Az lafınızı geçirmeye bakın sesinizi çıkarın. Bu koca kafalılar için anne babanızı üzmeye değer mi Allah aşkına???

Size yazmıştım ama yine yazayım. Kaynanam çok yüzsüz arsız bi kadın. Kınada eşimin avcuna altın bile istedi. Ki o zaman bile bozdum onu.. İlk oğlumda da sizinkinden beter isteklerde bulundu. Gerekeni ona söyledim ama susmayı bilmedi. Eşim bigün sende bi şey var ne bu halin dedi. Yok dedikçe üstüme geldi, kesin annem bi şey demiş sana onla mı konuşayım anlatıyo musun dedi. Bende anlattım durumu. Laf anlamıyo bak çok pis bozucam. Çocuk isterken annemlerden icazet mi aldın da odasını takısını bana takılcak bileziğine kadar konuşuyo annen dedim. Benim babam tüm eşyalara yarı yarıya ortak oldu sizi zora sokmamak için klimamıza kadar aldı çeyizim de fazla fazlaydı. Sizden fazla masraf ettik o annene söyle kendi kızına napmış da bana konuşuyo delirtmesin beni dedim. Eşim de sen onu boşver çok şükür durumumuz var her şeyini biz yapıcaz. Allah razı olsun borçsuz evlendirdiler bizi benim hiç beklentim yok kimseden dedi.

Ki annemler beşiğini yatak takımını bi sürü eşyasını aldılar. İstemiyorum dedim. Hayır alıcaz dediler. Gittim en ucuz beşiği beğendim 200 liraya.. Oğlum şu an 5.5 yaşında kardeşini de o beşik büyütcek nasip olursa. Velhasılı yapma arkadaşım vicdanın sızlar bi ömür kaldıramazsın. Eşini susturcak olan sensin azcık dik dur ya zor bi şey değil.

kız tarafı yaparmış hiç durumu olmayan napsın.ben utanmada bebeğime nasıl yatak ısterım tek maaşla üç çocuk okutan aileden.saçma geleneklerden biri.kımseye bişey sormayın gırın dukkana ne ıstıyosanız alın.hediye alırsa alır.

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?

insan olana herşey düşer

Gelenek diyen kaynanalar sira kendilerine geldimmi hiiiccc bir seye karismazlar. 3. Cocuguma hamileyim iki tarafında durumu iyi ama hic birsey talep etmedim kimseden. Birilerine guvenerek mi cocuk karari veriyoruz allah askina bu nasil bir mantiktir. Kv.niz akli sira oglusuna para harcatmayacak sanki ele hariciyor. Ne kucuk hesaplar hay Allahim bu devirde yaa. Kimseden bir igne bile beklemeyin, istemeyin. Zaten almak isteyen sizin soylemenizi beklemez. Ne kadar itici dusunsenize bebegime sunu bunu al demek.

Bebek sizin annesi babası sizsiniz neden kız tarafı erkek tarafı alıyor anlamıyorum?
İnsanlar isterse alacağını söyler. Başkasına düşmez ki bunu söylemek. Çok ayıp..

Çenesi durmuyorsa siz de yine konuştuğu bir gün "ee siz ne almayı düşündünüz? Ona göre bütçe planı yaparız biz de. Malum bebeğe bir çok şey gerekiyor" deyin de sussun..

Ayrıca saçmalamış. Tam tersi bebeğe bir çok şey gerekir.
Bir puset bile bir çok çeşit ve modelde. 300tl var 15000tl de.. Biz mesela her şeyi uygun aldık ama bir şekilde aldık yani..

Back
X