doğumda eşimde yanımda olsun.....

serayy

çook şeker
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.468
3
116
İstanbul
Kızlar ben doğum yaparken eşiminde yanımda olmasını istiyorum.
Normal doğum yapmayı planlıyorum, o sancıları ve bebeğin doğduğu anı nasıl yaşadığımı eşiminde görmesini istiyorum. Böyle olursa beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Henüz bu konuyu araştırmadım tr. de yapılıyormu ama mutlaka vardır.
Zaten oldum olası derdim tekrar hamile kalmayı göze alırsam sende doğuma benle gireceksin diye. O hep itiraz ederdi ama valla kusura bakmasın, gircek.
Hastaneler kabul etmezse diye şöyle bir planımda var hatta. doğum zamanı ortalığı yıkıp kocam gelmezse doğurmam diycem...:1rolleyes:
Her sabah saat 07:50 de zone reality tv de doğum hikayeleri var. adamlar hep doğuma giriyor. Ayyy zavallıların yüzünü bir görseniz, kendinizi bırakıp onlara acırsınız. Allahın Amerikalısı bile o hale geliyosa bizimkiler nolur düşünemiyorum bile.Kötü Kazen

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kendinize iyi bakın....

ben böyle birşeyi istemem kesinlikle adamın psikolojisi falan bozulur
zatan devlet hastaneleri kocan değil ananıda almıyor özele gitmen gerekecek
ve erkek kadın doğumcular ewlenmek istemiyormuş sırf kadınları böyle
gördükten sonra

Ben bu şekilde karısının doğumunu seyreden bir adamın bir daha karısıyla cinsel ilişkiye giremediğini duymuştum. Bilmiyorum doğrumu ama giren de çok var artık. Ve artık eşler de karılarıyla doğumhaneye girmek zorunda olacak diye birşey duydum ben???

ben yeni üyelerdenim. ve şu an 39+2 günlük hamileyim. ben de başlangıçta eşimin yanımda olmasını istedim. ama eşim ben asla dayanamam seni öyle görmeye acı çekip sana yardım edememeye de dayanamam deyince vazgeçtim. bana sancı çekerken yanımda olsun ilgi göstersin yeterli kalanı da görmesini istemiyorum ben de artık çünkü hakikatten iyi görüntüler değil maalesef doğum böyle bişey.

ya kızlar bende ilk başlarda öle düşünüodum.eşim olsun dgumda işte benim ne çektiğimi görsün anlasın beni falan diodum ama şimdi düşünüorum da ne gereği var yani biz doğum çekiosak onlar başka bişi çekiolar.yani biz kadınız ve kadının doğasında doğum yapmak,o acıyı çekmek var.bence bırakın herşey eskiden olduğu gib süregelsin.. benm fikrim bu a.s.

ben dayanabileceklerini sanmıyorumhatte kendimin bile dayanacağımı sanmıyor artı benio şekilde görmesini hiç istemiyorum hoşbi manzara değil adamın rüyalarına grer ben görsem benimde rüyama girer

biz içerde bir doğururken onlar da 9 doğuracağı için 10 olmasın bari

bende hep öyle derdim eşime gir diye ama benim eşim düşer bayılır duramaz yanımda...

birde hertaraf kan götürecek erkekler iiğrenir bence dediğiniz gibi cinsel birlikteliği de etkiliyormuş.
ama avrupada mecbur erkekte giriyor....alışıyorlar bence.
beim sezeryan olur mecbur ikiz gebelik...

ben de cok istedim ama mümkün olmadı inşallah ikinci de istiyorum

kesinlikle bende öle düşünüorum.yazık ya kocişlerimize zaten benimki çok etkilenir öle şelerde.kıyamam ben acırım ya :1hug:

canım ya benim ki nasıl var ya o gün udu kanalında kadının biri doğuruyordu
ikiz ve normal doğum :1shok:aha dedim tam benlik ama eşimde yanımda dedim ki ben islicem sen izlemezsen içeri git dedim o da yok ben de izleyim dedi kadın ıkınmaya başladıyerimseniben eşim hemen içeri gitti bitince haber ver diye sonra geldi baktım çok etkilenmiş neyse dedim ve yanımda gelmeme konusunda ne kadar doğru bir karar vermişim aşkım ya:1hug:

arkadaşlar çoğu mesajda kötü bir manzara demişsiniz,
bende sizin gibi kesinlikle yanımda eşimi istemem diyenlerdendim
hatta eşim ben doğuma giricem dediğinde, aslaaa ben senin yanında doğuramam diyordum
ama 1 ay önce doğum yaptım ve eşim mecburi doğuma girmek zorunda kaldı çünkü doğumu
yurt dışında yaptım ve burda genelde eşler doğuma giriyo hatta burda mecbur eşlerin girmesi
birde benim dil problemim vardı bunlara ek olarak zor bir doğum da yaşayınca hiç yanımdan
ayrılmadı.Eşim sürekli doğuma kadar elimi bırakmadı,benim başucumda bekledi.Tabiki eşler
için zor bir durum fakat bence çekilen zahmeti görmeleri lazım,ozaman bazı şeylerin değerini
daha iyi anlıyolar.O anki manzaradan dolayı endişeniz de olmasın bayanlar çünkü eşiniz yanınızda
elinizi tutuyo olacaktır bebeğin gelişini görmek zorunda deyil yaniii,benim eşim bebeğin geldiğini bile
anlamadı taki doktorlar kucağıma koyana kadar zaten üzerinizde bir örtü oluyo eşiniz ne olup bittiğini görmüyo bile,eğer hastaneniz eşinizin girmesine müsade ediyosa mutlaka yanınızda isteyin derim....

yok yok mümkünü yok alamam ben.kıymet bilmek isteyen dgumu görmeden de bilir.. ama valla ya cok kotu oldum sankı.bu arada dün bi tane resim gördüm ben o kadar kötüydü kü.doğum sırasında çekilmiş bir resim bebeğin kafası çıkmıs çok kan vardı.beni de kan tutar resimde bile olsa kötü oldum :bbo:

Burada yorum yapanlar genelde ilk bebişlerini kucaklarına alacaklar sanırım. Bende ilkinde öyle düşünüyordum ama şimdi kesinlikle yanımda olmasını istiyorum. Zaten en zor zamanlarımı (düşük tehlikem vardı) yalnız geçirdim. 2. bebeğim. ilk doğumla ilgili bişey olunca kolay doğum yaptığımı söylüyor, birde bana sorsa keşke. Ağlayıp sızlanmadım çünkü hiç. Ayrıca adamın görüp göreceği ilk ve muhtemelen son doğum olacak, iğrenmez o kadarcıktan. Birde zaten istesede karşımda durup canlı canlı bebişin çıkışını seyredemez, yanımda durcak, elimi tutcak. benim görebildiğim kadar görecek en fazla.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi düşündüğünüz kadar iğrenç bir durum olmuyor.
Siz iyi düşünün yinede. dediğim programıda imkanı olan seyretsin, tavsiye ederim
zone reality
sabah 07.50
öğlen 13 civarında b

kızlar bende eşimin doguma girmesini istiyorum aslında sanki o yanımda olursa daha rahat olacakmışım gibi hissediyorum gecenlerde ona söylamek istedim sende gir diye tabi dr izin verecek olursa yani o benden hevesli çıktı ya inanamadım genelde erkeklerin pek hoşuna gitmez diye düşünüyordum ama benim ki başladı bende girmek istiyorum dr la konuşurum ben bebegi beraber yaptık beraberde dogururuz diye konuşmaya ay cok hoşuma gitti ya valla izin verirse dünden razı girecek gercekten cok meraklı benim kocam:1hug:

açıkcası bende hamile kalmadan önce isterdim elimi tutsun felan diye ama şimdi o dışarda 9 doğursada bizi beklesin daha güçlü karşılasın isterim.. türkiyede yapılan doğumları izlemiştim bende eşli kadınlar normal doğum yada epiduralle yapıyorlardı ve baba annenin elini tutuyordu ve annenin bacaklaryukarda ve örtülü old. için babalar hiç bişey görmüyorlardı sadece bebeğin çıkışını görüyorlardı..
zaten bu arada suda doğumda çok moda oldu çok rahat ve kolay doğum oluyormuş ama ne bileyim bana tuhaf geldi..
zaten benim ikiz olduğu için ve daha öncede bel fıtığı ameliyatı olduğum için normal yapamam sezaryen olacak büyük bir ihtimalle.. o yüzden ben hiç bir şeyin farkında olmayacağım için ilk zamanlar babamız güçlü olsun karşılasın bizi...:))

Bende alicam esimi doguma..
yanimda illaki o olmali,yoksa hayatta doguramam heralde:)
hem dogumda erkegin ön tarafa gecmesine izin verilmiyor
yanimda kalip elimi tutsun istiyorum ben..

ya bende çok istiyorum eşimin doğumda yanımda olmasını yaşadığım zorlukları görsün belki bi nebzede olsa bişeylerin kıymetini anlayabilir tabi görmekle yaşamak arasında çok fark var yaşamadan anlayamaz ama yinede görsün hem o yanımdayken daha cesaretli olurum

arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum ama hiçbir devlet hastanesi ve üniversite hastanesi yakınlarını doğumhaneye almıyor özelleri bilmiyorum ama onlarında aldığını hiç duymadım benim ikinci bebeğim eşimi ister miyim HAYIIIIIIIR o sancıları çekerken gözünüzün son görmek istediği kişi eşiniz olacak inanın bana....

Ben sadece eşimin değil, tanıdığım kimsenin içeride yanımda olmasını istemem. Doktor kontrollerine bile yalnız gitmek istiyorum. Neden böyle bilmiyorum ama yalnızken kendimi daha güçlü hissediyorum. Tabii ilk doğumum olduğu için davulun sesi uzaktan hoş geliyor da olabilir :)

Back
X