- 15 Mayıs 2014
- 1.323
- 1.438
- 248
- Konu Sahibi AlmanyaTreni
-
Cok dogru canım sirf bu yuzden girmesini istemem esiminBenim doktorum esin istersen girebilir , ama tavsiye etmiyorum dedi.
Cunku erkekler o halde gorunce daha sonra soguyorlarmis ..
Bende pek.istekli degilim girmesine zaten.
oğlumun doğumunda ne sancıda ne doğum anında eşimi yanımda istemedim. o anı yaşasın istemedim doğrusu kendimi onun yerine koyunca onu sebebi ne olursa olsun o kadar acı çekerken görmeyi kesinlikle istemem..
ancak tekrar hamileyim ve epidural lafı ne zaman açılsa epidural istemediğini epidural yaptıracağıma sezeryan olmamı söylüyor..ben de içten içe acaba onu hiç bu ortama sokmamakla hata mı ettim diyorum.. çünkü şimdi nasıl olduğunu görmediği için çok basit bişeyden bahsediyorum sanıyor.. gerçi ben de çok bağırıp çağırmış değilim ama mutlaka acım yüzümden okunuyordur değil mi
aslında ilk doğumumdaki fikrim değişmedi ama yine de doğum anında yanında olmasa da sancılı dakikalarda yanınızda olup neler çektiğinizi görmesi gerektiğine karar verdim..
Öyle yapsın dışarda dua etsin. zorlamayın bence..Ya gercekten cok kararsizim ama esim gercekten cok korkuyor sanki o dogum yapcak benim yerime bi tecrubemde yok ilk bebegim esim diyorki disarda bekleeim seni dua ederim sana ama nolur girmiyim
Ya annen yada benim annem girsin diyor onuda ben istemiyorum acikcasi utanirim cunku
Benim eşim doğumda yanımdaydi. Türkiyede nasıl oluyor hiç bilmiyorum ama.. doğumda sağ elimden eşim tuttu. Sol elimden bir ebe tuttu benimle konuşup destek oldu. Asıl doğum yaptıran Ebelerin durdugu yer zaten belli malumunuz.
Eşinizin yeri de sizin sağ tarafiniz elinizi tutup destek olması için. Görmek le dde dogum anını görmüyor. O kısma bakmıyor üst tarafta duruyor çünkü. Bebek çıkınca kordonu kesmek isteyip istemediğini sordular. Eşin tercihine bağlı o da. Doguma girerse sadece çektiğiniz acıyı yakınen görüp hissediyor. Tabi ki her es girmek bulunmak istemeyebilir.
Cnm o anda ne utanma ne bisey kaliyor inan bence esin bu kadar isteksiz ise girmesin bencede alimallah bide adamcagizi dusunme
Ayrica bunlarida bosuna duaunme an ne getirir bilinmez belki oan yaninda olayim der kendi karar versin israr etme
Saglikla dogum yaparsin insallah
normal dogum yapsam eger o acı o sancı içinde eşimin yanında oldugunu düşünürsem suan onu parçalayabilirim diye korkuyorum ve o bagırma aglama vs vs içinde de beni görmesini istemem.ama epidural dogum yapmış olsam yanımda olmasını bebegmzi aynı anda birlikte görmek isterm.
Şuana kadar eşini parcalayanı duymadım kulaktan dolma işlere kulak asmayın derim yaşayın kendiniz görün tecrübe edin
Merhabalar arkadaslar
ben 31 haftalik hamileyim.
esim dogumda yanima girmek istemiyor kan tutuyor esimi cok korkuyorum ltf ben disarda bekliyim diyor doktorumda esiniz istemiyorsa zorlamayin ztn bi doktor ve iki ebe basinda olcak diyor bu konuda siz ne dusunuyorsunuz?
belki ben bencillik yapıyorum ama o haftaları görürsem inşallah eşimin olmasını istiyorum hatta bi gece hastanede kalırkende sdece eşimi istiyorum kmsenin yanında rahat edebiliceğimi düşünmüyorum
annem gelemez malesef anneannem yatalak onu bırakamaz.eşimin ailesinden biri olucak mecbur bende o yüzden istemiyorum aslında hem anlaşamıyorum hem çok saygısızca davranıyolar hemde onların yanında göğsümü açmak emzirmek gaz yapmak fln oldukça rahatsız edicek beni.şimdiden düşünmeye başladımTatlım tabi ki insan sadece eşi yanında olsun ister ama doğum şeklin henüz belli değil. Normal de sezaryen de kendine göre zor. İkisinden de sonra senin ve bebeğinin bakıma ihtiyacınız olacak. Seni anlıyorum yanında sadece eşin olsun istiyorsun ama minicik bebeği daha ellemeye kıyamayan babası altını nasıl değiştirecek? Gazını vb. çıkarması, sana bakması, wc.ye götürmesi vb gerek. Kanaması oluyor insanın, ne bileyim bizler anne olarak altını ve üstünü değiştirirken çok zorlanıyoruz babası daha fazla zorlanır bence. Hemşire çağırırız diyebilirsin ama sürekli çağıramazsın ki... Doğumdan sonra 2 saatte bir emzirmen gerek, doğumdan sonra bırak bebeğe meme vermeyi, başını bile tutmak gerçekten çok zor. Kendini de düşün, senin de yatıp dinlenmen gerek, sadece eşin yanında olursa sen de hiç dinlenemezsin. Eşinle birlikte daha deneyimli bir aile büyüğünden yardım al, ikisi de kalsın yanında. Sağlıklı bir dogum dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?