doğumda kesilme korkusu...

yurt disinda sansin var mutlaka degerlendir.bir cok arkadasinkini okudum rahat dogum yapmislar..hatta hollandada evde dogum yaptiyorlarmis
Aslında türkiyeye göre geri bir yerdeyim. Ama dogum konusunda iyiler açılma olduktan sonra yag sürüp bebegi anında cıkarıyorlar. O acıdan iyi. Burda dogum yapan türkler cok memnun dikis derdi yok cok cabuk toparlanıyorsun diyorlar. Türkmenistanda yasıyorum bu arada

Km

Cok iyi canim dogumun tum acilari minigi kucagina aldiginda bitiyor zaten..kesik dikis yoksa birgunde toparlanirsin bebeginle istedigin gibi ilgilenip bu ozel gunlerin tadini cicikarirsin..dogumuna az, kalmis turkmenistanda dogum yapanlarla ilgili konu acabilirsin bir cok arkadas sana fikir vercektir.

Ya başlığı okuyunca tam doguracakken daha fazla ikinamayip kesilip,bebek geri içeri kacacakmis gibi yorumladım:)) Gebe veya Anne olmayan biri için biraz uçuk da olsa normal karsilinabilinr galiba:)) inşallah hayırlısı ile doğumunuz gerçekesir ve buraya mutluluğunuzu paylasirsiniz. Bunları dusunun, Baldan tatlı evladinizi poncik kıyafetlerini oyuncaklarıni , hatta onunla neler yapacaginizi:)

Ya cnm hic korkma.Allah sana o an oyle bir guc veriyoki korkmsk falsn yok.Allaha sigin dua et rahat ol Allah yardim ediyor sen artik bir anne adayisin guclu ol.bence sen 9 minik melek eve gelince uykysuz gecelerden kork ve uyuuuuuuuuuu bol bol uyuuuuu

Minik minik kıyafetlere bakıp hayal kuruyorum bende aslında olması gereken o demi bırak dogumu dogum anında düsün. Basta söylediginizle ilgili gecen gün konu vardı o aklıma geldi

Uyuma konusunda haklısın ben su an hamileyim az kaldı sürekli yatıyorum bebegi olan bana özeniyor ne güzel uyuyon diye asıl mesele cocuk dogunca başlıyor :)

Sagol canım insallah güzel gecer dogumum. Deneyimlerimi paylaşırım.

Konu sahibini korktmak istemedgm icin detayli anlatamicam ama nolursa olsn cok guzel bisey oglum buyusun biraz 3 4 yasina gelsn allah nasip ederse bi tane daha istiyorum

Böyle ayrıntılara yoğunlaşarak bütünü kaçırıyorsun bence. "Ben bir insan dünyaya getireceğim" mutluluğundan ziyade "canım acıyacak mı?" korkuları sarmış. Acır tabi, acıyacakta. Acımalı da mantık olarak. İnsan çıkacak kız içinden
Ama sonsuza kadar değil ya. O anlık bir şey. Ne kötü doğum yapanlar oluyor ama aradan yıllar geçiyor ve bir bakıyoruz yine hamile. Dua et. Allahım kolaylaştır zorlaştırma diye. Sonuçta bu doğal bir olay ve çok fazla elimizde olan bir şey değil. Sen yapman gerekenleri yap ve boool bool dua et. Milletin laflarına da kulaklarını tıka.

Ay demeyin böyle şeyler korkuyorum valla doğurmaktan

Ya bes ay sonra dogumum olacak korkum yoktu ama ben de gerildim. Ki bir sezeryan dogum yapmis olmama ragmen. Normal sezeryanlilardan daha cok cekmis olmama ragmen.
Öfff yapmayin. Cesaretli olun. Evet kesecekler, dikilecegiz. Sankli olanlarin hic kesik olmadan atlattigi durumlar var. Belki de onlardan olacaksin.
Ben de tedirgin oldum yaa. Okumayayim okumayayim dedim bir de..
Ben sezeryan sonrasi cok sorun da yasadim bir hafta hastanede tuttular beni.
Yine de ceseretli olun. Basimiza ne gelirse gelsin bunun önüne gecemeyiz ama inandigimiz birseye siginip o zamanlari huzurlu gecirebiliriz.
Ben bilincim acik girdim ameliyata. Bebegim 4 kiloydu, sadece bebegi degil de oradan bir parca bagirsak ne bileyim rahimdir, dalaktir böbrektir birkac sey daha cikarmislardir diyordum dogumda, esim de yanimda fazla birsey cikarmasinlar uleyn diye celallendim hatta.
Duami okudum kendimi biraktim arkadasim budur isin dogrusu.
Korkunun simdiye kadar neye faydasi olmus at kafandan.
Bes ay sonra doguma girecegim, yasayacagim seyleri bilmek kolay da yapmiyor bu durumu. Fakat korkma, korku hastaliklarin en büyügüdür.
O masaya yatacaksin. Anne olacaksin. Anne olmak sadece anne olmak degil. Iste bu yüzden annelik zordur. Bu basimiza gelenler yüzünden.
Ben rütbemi alirim vakur bir komutan gibi cekilirim bir kenara.
O zaman zaten bebegin icin nasil bir savasin icinde oldugunu anlayacaksin. Gözün kara sarilacaksin yavruna, bedeli büyük cünkü.
Ben ki o kadar sey cekmisim konusurken ameliyata girmisim, beeen igneden korkan beeen. Kizimi üzeni var ya ne yaparim biliyor musun.
Ahanda bak enerji dogru yöne akti.
Ah neler cektim modundan evladim kiymetli onu üzeni yolarim moduna girdim. Bu da beni daha gözü kara yapiyor.
Oh be yazarak kendi korkumu yendim.
O bebek benim kucagima gelene kadar savasacagim. Kendimi verecegim ellerine. Isi onlar biliyorlar sezeryansa zaten. Birak onlar düsünsün. Icindeki gücü cikar.
Cesaretli ol. Prenses modundan savasin önnünde yaldir yaldir düsmana kosan kral olmaktir bu.
Enerjini dogru kullan. Hayirli dogumlar. Sana da, bana da, hepimize.

yok ben kesilen yerin tarifini yapmadim,soran arkadas 10 cnm acilma olmayinca kesi atiliyor saniyormus bende 10 cnm olsa da bebek cikamazsa atiliyor o kesi dedim.
bana iki kesi atildi iki tarafli ve bebegim cikti..
dikis atilirken doktorla koyu muhabbete dalmistim ben,dogru duzgun hissetmedim bile

Kızlar doğum için sadece açılma beklenmez .anormal bir durum yoksa açılma ile birlikte sancilarin 3dakikaya dusmesi beklenir.nst ye bağlı bir şekilde sancilarinin 3dakikaya düzenli bir şekilde dusmesi beklenir ,bu arada zaman zaman açıklık kontrolü yapılır .sancı 3dk.da bir gelmeye basladimi hooopp dogumhaneye ,açılma bazen son anda olur ,oyuzden açılma azsa bile doğurtmaya başlarlar .

Ben 5cm.aciklikla başladım doğuma .bebeğin kafası dayanır ve senin ikinmanla acilma olmazsa ,bebek tehlikeye duser diye küçük çizik atarlar.inan onu atar atmaz bebisin ,yanına geliverir.hic ama hiç hissetmiyorsun ve hayatındaki en çok rahatladigim andır.

Sonra dikiş atarlarken bebegim koynumdda mememi emmeye çalışıyordu .bak benim doğumum sancimla bir dört saat ama sadece dikisim iki saat sürdü .ona rağmen hiç ama hiç korkulacak birsey yok ,sen bu süreci anlamıyorsun bile başlıyor ve bitiyor ,dert edilecek bir şey degil

oyle mi..
benim sancim olmasina ragmen beklediler 10 cnm acilmayi..
suni sanciyla dogum yaptim ustelik.

galiba çok haklısınız. Doğum hikayeleri okumadan önce bu kadar korkum yoktu.. Psikolojim bozuldu okudukça. En iyisi hiç bi daha öyle şeyler okumamak
Ben 5 ay once dogum yaptim suyum gelmisti sancilardan kivrandim ama acilma olmadii icin sezeryana alindim ve senden daha beter panik halindeydim kesikten igneden cok korkan biriydim sanciya deilde kesilmeye kafayi takmistim korkudan oluodum normal dogum sancisini cektim anladimki o anda seni kesseler bile umrun olmuo sezeryan olursanda spinal tavsiye ederim hic agri duymuosun ve arada uyuyosun ama o mucizenin kokusunu cekinmi canini ona feda edebilirsin gozunu kirpmadan bu arada sezeryanin ilk gunu cok zor ama ertesi gun toparlaniosun ben 5. Gun disarda falan dolasabilmistim hayirli dogumlar insallah

2 tane normal dogumum var 2.yi yaklasik 1 ay once dogum yaptim. Ikisindede kesi atildi hic birini hatirlamiyorum bile. Bana insanlarin abartisi geliyor tamam rahatsiz bi durum ama oyle canindan can gitmiyor. Bebegi kucagina aldiktan sonra aklina dikis filan gelmiyor pek. Ilk cocugumda 30 saatti dogumum bunda 3 saat surdu. Sen sancilara nefes ve guzel ikinmaya odaklan o kesiyi dikilmeyi anlamiyorsun bile. Insanlarin kotu hikayelerinide dinleme. Dogum cok guzel bir olay o bebegi aldigin an ne sanci ne agri kaliyor insanda

Canım belki komik ama ben ilk doğumuma giderken en fazla ölürüm diye gittim.yani su akıp yolunu buluyo çok takma kafana.allah yolunu açıyo.iki sefer normal doğum yaptım.çok sıkıntı çekmedim dikişten filan.öyle senin korktuğun kadar zor değil.hem o kadar zor olsa kimse 2.çocuğu yapmaz.

bu kadar merak edecegınıze acın you tubeden normal dogum vıdeolarını ızleyın.
ben canım sıkıldıkca ızlerım arada, cok guzel oluyor :)
haha delı mıyım neyım... korkutucu gelmedı bana hıc dogum olayı da kesık olayı da...
ne bılıyım belkı benım kısılıgımden dolayı herkes oyle degıldır emınım kı ama sosyal bır tabu var toplumuzda bu kesın.

Canim ben 7 cm le dogum yaptim.erken dogumdu yeteri kadar acilmam olmadi.cocuk dogum haznesine coktan inmisti beklenecek vakit yoktu daha ki zaten nerdeyse 1 gun sanci cekmistim.bana da kesik atildi o nedenle.makasin sesini bile duydum.ama cidden hicbisey hissetmiyosun.dogumdan sonra da hicbisey hissetmedim ne aci ne bisey.cok fazla evham yapmissin hic gerek yok.sezeryan yapan arkadaslarimi gorunce inanki ben de sezeryan dogum yapmak zorunda kalirim diye korkuyorum.ki yurtdisinda yasiyorum burda hayati tehlike olmadigi surece sezeryan yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…