doğumda kesilme korkusu...

Sezeryan doğum yaptım daha bir ay olmadı cnm korkma hiç evet önünde perde oluyor görmüyosun hiçbir şey hissetmiyorsun zaten 5 dakika içinde bebeğin geliyor ona bakmaktan unutuyosun herşeyi:)Uyuşukluğun geçince seni yürütüyorlar ilk ayağa kalkarken çok canın yanıyor demişlerdi bana ama hiç öyle olmadı hiç acımadı kalktım yürüdüm ve hiç yatmadım şuanda da hiçbirşeyim yok gayet iyiyim

Neden böyle dediniz ki neden gaz çıkarmaktan felan korkmalıyız
7ay hiç bitmeyen gazlı kolik bebe anasiyim ,9 buçuk aydır gündüzde gecede israrla uyumayan bebem var canım .artık uykusuzluktan devrelerim yanmış durumda:))totom yatağa değmeden sabah oluyor:))ama heleki sabah onun gulusunu göreyim ,uykusuzluk mu oda ne? Diye başlıyorum göbüşüne saldırmaya ...annelik delilik diye boşuna dememisler

O igneden bende korkardim canim ama iyi bir yerde emin ellerde olursa doğumun hic korkma sen elinden geleni yap gerisi allah a emanet zaten su an ne desek sen rahatlayamazsin o anı yasaman gerek gercekten insanin tek düşündüğü bebegi oluyor rabbim yardimcin olsun senin evladini da sana bagislasin inşallah..

Ya benim bildigim acilma olmazsa kesik atiliyor yoksa ben mi yanlis biliyorum.ayy normal dogum istiyen biri olarak icimi korku sardi simdi kesilme falan korktumm ya

ayni korku bende de var genc kizligimdan beri.ben kan bile gormeye dayanamam.azicik elim kesilse icim kotu olur bakamam.kani bile zor aldiriyorum.serum yersem dogumda naparim onu bile dusunuyorum kara kara.
ama guclu olmaya calisiyorum.bebegim saglikli dogsunda onu elime alinca herseyi unuturmusum gibi geliyor.Allah kolaylik verir insallah..cok dusunme yeterki bebegin saglikli dogsun.

Canım ben hepsini belden iğneyle oldum.hele sonuncunda kan pıhtılaşma çok azdı ,zor bir ameliyatti ,rabbime sukur atlattım.

Belden iğneyle lokal olunca ,doğum sonrasında bol bol serum ,bol bol sıvı ve bol bol kahve tuketmelisin.yoksa uc gün süren çok feci baş agrin oluyor.

Ameliyatta tamamen uyutulmadim çünkü karnından çıkar çıkmaz bebegini ,koynuna yüzüne yatırıp ,öpüp koklamana izin veriyorlar .işte sana o duyguyu anlatamam .hemsireler yüzüme yanağını dayadığı anda susuyor ,aldıklarında avaz avaz bağırıyordu .inan bu herşeye değer ..

Ayrıca üçüncü kez aynı yer kesilip dikildi ve ona rağmen ameliyattan dört saat sonra ayağa kalktim ve kızına ben baktım .kalkış o kalkış hala daha hiç oturmak nasip olmadı:)) benim yardımcım yoktu .eşim hastanede kaldı .eve döndüğümde bakmam gereken uc çocuk ve dağınık ev vardı .hastaneden döndüm giriştim mutfağı topladım ,yemek yaptım .ha bide uc posta çamaşır yıkayıp astım:))

Korkma canım sen güçlü ol .su hayatta kadın kadar güçlü ,dayanıklı kimse yok .

Annelik konusunda cennetlik cehennemlik çekişmesi yapmayın rica ediyorum, konu annelik vb olunca neden herkes şunlar daha iyi anne, bunlar kötü anne yarışına giriyor, anne annedir, her çocuk için kendi annesi özeldir.
İster sezeryan olsun ister normal doğum, doğurduğunuzu öldürüp çöpe atmadıktan sonra herkes iyi annedir.

Allah razı olsun canım. Rabbim bize o günleri göstersin inşallah
Dediğin gibi anca o an gelecek öyle rahatlicam yoksa boşuna şimdi konuşmak:)
Bebişleri öp yerime koskocaman

hem demin avrupada dogum yapmis biriyle konustum.orda kesik atmiyorlarmis acilma yoksa.jel gibi bisey yapistiriyorlarmis hic acimadan aciliyomus kendisi.bide normal dogumda da epidural uyusturuyorlarmis belden.dogum sancisi filan hicbisey hissetmiyormussun.imkanin varsa avrupaya git.benim gidesim geldi doguma oraya

Duydugun veya okudugun şeylerden cok etkilenmisin
Insan basina gelmeden anlamiyo
Ve paniğe kapılıyor
Korkma cnm
Evet normal dogumda kesik oluyo
Sezaryande ki bn sezaryenle yaptim genelde nasi bayildigini ayildigini bile anlamıyon
Kazasiz dogum yap insallh
Saglicakla al yavrunu kucagina

Normal doğumda epidural Türkiye'de de var, ama jeli hiç duymadım, keşke olsa. İstanbul'da yaşıyorum sırf normal doğumu destekliyor diye kendi semtimdeki doktorlara değil Fulya daki doktora gidicem. Bende ayrı cinsim sezeryandan korkan. Alttan kesik gözümde büyümüyor, zaten gideceğim doktor gerekmezse kesik atmıyormuş. Daha hamile değilim denemedik bile ama doktorumu buldum gittim önden bi Muayne oldum.

Ya benim bildigim acilma olmazsa kesik atiliyor yoksa ben mi yanlis biliyorum.ayy normal dogum istiyen biri olarak icimi korku sardi simdi kesilme falan korktumm ya

yanlis biliyorsun..
10 cnm acilma olmadan zaten doktor seni dogurtmaya calismaz,10 cnm acilma olacak..
ama bebegin kafasi o 10 cnm aradan cikmazsa,sIkisma olursa,kordona vs dolanirsa ozaman kimi zaman tek kimi zaman cift tarafli kesi atilir ama zaten o kesiyi asla atilirken hissetmezsin cunku tam sanci gelip bebek cikmaya calisinca atiyor genelde doktor,sanciyla karisip gidiyor o sizi..

2 çocuk doğurdum..vajinal...kesi de oldu dikişte...ama ne o zamanlar ne de şimdi asla okumadım böyle şeyleri...hayır bilince ne değişecek ki :)
Eskiler doğum için selli yağmur derler...başlıyor ve bitiyor...asla geçmez dediğin saatler su gibi akıp geçiyor...sancıdan korkmuyorum demişsin eee geriye ne kaldı :) kesiyi hissetmiyorsun bile...aksine çocuk çıkar çıkmaz büyük bir rahatlama oluyor...
Son haftalarda bol bol hurma ye,açılma rahat olur...bakarsın kesiye bile gerek kalmaz

Evet ben de bunu anlatmaya çalışmıştım.

Bazı arkadaşlar doktora sor bilgilendirsin demiş, belki bu özelde mümkündür de devlette çoğu zaman mümkün değil arkadaşlar doktorlara soru sormak ne mümkün??? Size yemin ediyorum odaya 6-8 kişiyi aynı anda muayeneye aldıklarına şahit oldum bayanın biri utandı milletin yanında karnını açamadı diye azarladı sen niye hala hazırlanmadın sen çekil kim hazırsa o yatsın dedi şok oldum. bu adama doğumdan korkuyorum dersen alacağın cevabı tahmin bile edemezsin. Fakirin korkmaya bile hakkı yok valla... Çok yazık kadınlarımıza.

Bir şey daha söyleyim 3 normal doğum yapmış birisi söyledi ilk 2 doğumda yana kesik attılar bacak hareketimde acıyordu dedi. Diğerinde makata doğru attılar çok rahat hareket ettim otururken dedi

İki sezeryan doğum yaptım biri genel diğeri belden aşağı anestezi ile hiç korkma hiç acı hissetmezsin yarı anestezi de eşimde yanımdaydı elimi tuttu perde geldiler önüme. Sonrasında ikisindede hiçbir sıkıntı yaşamadım zaten bayağı bir zaman uyuşuk oluyor ameliyat yeri o uyuşukluk geçene kadar dikişler zaten iyileşiyor. Hiç korkmana gerek yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…