doğumda kesilme korkusu...

Açılan yerle kesilen yer farklı yalnız. .. 10 cm açıklıgin olduğu yerle kesilen yer aynı değil. .. O 10 Cm den çıkmazsa kesiliyor demişsiniz ya oyle değil. ..
Konu Sahibi korkulacak bir durum yok... hatta bunun için kremli masajlar Vs var arastirsbilirsin derin esnekse dikiş Vs de olmuyor. ... iki doğum yaptım. .. oh be dediğim andır o dikiş ani. ...

Evde kendi kendinize mi :O

Bu konu etkiler insanları arkadaşlar kaç kişi normal doğum dan vazgeçti kimbilir. Allaha sığının. Bazı talihsiz olaylar yaşayanlar olmuştur.herkes aynı olacak diye bi kaide yok. 28. Haftadasın bu stress çocuğu da seni de yorar. Kötülüğü çağrıştırma arkadaşım pozitif düşün ki iyi şeyler olsun.

Yok ya . .
Bikaç küçük dikiş tamam. .
Ne öle korktum. .

+1
Jinekologlar

Laubali
Kaba, terbiyesiz
Profesyonellikten uzak
Kadınların özel hayatlarını sokmaya meraklı

olabiliyor. Ölmediğim sürece gitmem.

Canim merak etme arkadasim 2 normal dogum yapti sancilarin zorlugundan bahsetti ama kesik konusu acilmadi bile sonrasinda ne kadar rahatladigini soyler hep.ben de 2 sezaryen oldum o cok daha kolay korkma canim ya sakin ol.gerci ben de panik bir insanim lokal anestezi bize gore degil.yattigim yerde telaslanirim diye hep genel istedim.niye ayilmayacakmissin ki kotu seyler dusunme,bir ayiliyorsun hepsi bitti gitti.sadece agriyla uyaniyorsun o da bir iki saatte bitip gidiyor

En kotusu dikislerden sonra yirmi gun oturmanin ve buyuk tuvaletini yapmanin yasak olmasi.boyle sacmalik olurmu..eskiler dogumdan sonra kalkar ekmek pisirir tarlaya calismaya giderlermis niye cunku kesik yok dikis yok..dikisler yuzunden bebegimizi emziremiyoruz ya uzanarak emzircez yada baska cozum bulcaz..misal ben yerde dizlerimin ustunde durur koltug yatirdigim bebegimi emzirmeye calisirdim..bu durum dusurenler utansin utansinda daha fazla hem annenin hem bebegin sagligiyla oynamasinlar

Canım bence bi uzmanla konusmalısın. Fazla abarttıgını düşünüyorum. Kesilip iyileşmeyen var mı herkes belli bir süre sıkıntı cekiyor bebegiyle birlikte hayata devam ediyor. Dua et kendine bol bol.

Kesik atılıp atılmaması konusunda benim de kafam karıştı.Kimi diyor gerekli kimi diyor gereksiz

Ayrıca doktorunla konuşabilirsin. Zorunlu olmadıkça sezeryan istemiyorum kesilmesini istemiyorum dersin.

Kesik atılıp atılmaması konusunda benim de kafam karıştı.Kimi diyor gerekli kimi diyor gereksiz

S

Kk da okumustum dunya uzerine yasayan insanlarin %98 evde dogmus gerekli olsaydi bu kadar insan dogarkende dikis atilirdi..ufsk yirtiklr olsa bile zamanla kapaniyormus..cok cocugu olan yakinimin tum cocuklarini babaannem dogurttu en kucucugu sadece hastanede dogurmus oda nasil pismandi en zor dogumum diyordu.

Ayrıca doktorunla konuşabilirsin. Zorunlu olmadıkça sezeryan istemiyorum kesilmesini istemiyorum dersin.

Beni yazmissin canim..doktora cok dil doktum ne dese kit akilli niye hastaneye geldin evdedogursaydin dedi..kendimi anlatttim vucudumun hic bir mudahaleyi kaldiramayacagini soyledim dinlemedi..dikmeye gelince soguk terler doktu ve bir saatten uzun surdu baska doktorlari cagirdi mudahale icin..sapasaglam hastaneye giden ben olum riskim olustu ve gunlerce taburcu etmediler..benim israrim uzerine tum sorumlulugun bana ait olduguns dair kagit imzalatip oyle cikardilar

Allah Allah adama bak nasıl sıyrılmış isin icinden. Türkiyede direkt kesiyorlarmıs o riski alamıyorlarmıs halbuki beklese bi zaman verse zaten orası acılcak. Su an yurt dısında dogum düsünüyorum burda kesmeden yag sürerek yaptırıyorlar. Gecmis olsun sana ya.

Neden 9 aydir içinde buyuyen yasayan varolan bebegine odaklanip onun gelecegi gune odaklamiyorsun ki? :)
Zehir etme kendine bu keyif günlerini. ...

Aynen tadını cıkart bebegini hissetmeye calıs ona müzik dinlet. İnanclıysan kuran dinlet. Onu oksa onunla konus. Ona hatıra yaz. Ben sahsen böyle yapıyorum. Güzelce de besliyorum onu. Yürüyüşüme gidiyorum onun icin.

40'ı yeni çıkmış, doktorunun zoruyla epidural normal doğum yapmış, tecrübeleri yeni biri olarak söylüyorum.
Evet doğum kolay, çektiğiniz sancı ya da acı uçuk seviyede olsa dahi çok kısa süreli ve bebek doğduğu an her şey bitiyor.
İşte sorun burada başlıyor bana göre.
Doğuma yürüyerek girip, yürüyerek çıktım, hastanemde gelen herkesi ayakta karşıladım, ilk günler evde çok iyiydim, her şeye ben koşturdum temizlik bile yaptım (tabi ki üzerine oturulamıyor, yan devriliyorsunuz mecburen), tuvalet sıkıntısı çekmedim.
Bu sebeple hiç yatıp dinlemedim.
Ama ters bir hareketim oldu yere çömelmek gibi ve o günden beri dikişlerim hala acıyor, adeta bıçak gibi batıyor.
1 ay boyunca oturamadım, yatamadım, dışarı çıkamadım sırf bu atılan kesinin dikişleri sebebiyle.
Kesi atıldığının farkında bile olmuyorsunuz diyorlardı, inanmıyordum ama gerçekten öyle.
Bu olayda önemli olan ben iyiyim deyip, etrafta koşturmak yerine kendinize iyi bakmak ve bol bol dinlenmek.
Eğer bunları yapabilirseniz hiç korkulacak yanı yok ama yapamazsanız benim gibi bayağı acı çekersiniz.
Prenses gibi yatağınızda yatıp dinlenemeyecek bir karakterseniz, sezeryanı düşünün derim.

Normal dogum yaptm. Evet kesiyolar biraz ama o anda kesildigini falan hissetmiyosun. Dikis atarken ebeyle muhabbet ederek dikti inan onu bile hissetmedim. 1 haftayada diksler atiyo zaten. Bu kadar korkma. Hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin insallah.

yurt disinda sansin var mutlaka degerlendir.bir cok arkadasinkini okudum rahat dogum yapmislar..hatta hollandada evde dogum yaptiyorlarmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…