Açılan yerle kesilen yer farklı yalnız. .. 10 cm açıklıgin olduğu yerle kesilen yer aynı değil. .. O 10 Cm den çıkmazsa kesiliyor demişsiniz ya oyle değil. ..yanlis biliyorsun..
10 cnm acilma olmadan zaten doktor seni dogurtmaya calismaz,10 cnm acilma olacak..
ama bebegin kafasi o 10 cnm aradan cikmazsa,sIkisma olursa,kordona vs dolanirsa ozaman kimi zaman tek kimi zaman cift tarafli kesi atilir ama zaten o kesiyi asla atilirken hissetmezsin cunku tam sanci gelip bebek cikmaya calisinca atiyor genelde doktor,sanciyla karisip gidiyor o sizi..
Evde kendi kendinize mi :OIlk dogumdan sonra isin ciddiyetini daha cok farkettim ve evde dogum yapmayi dusunuyorum sancilarim basladiktan sonra son kontrollerimde hersey normal ve yolundaysa insallah evde dogurmak istiyorum hicbir mudahale olmadan..surekli arastiriyorum baya bilgi sahibide oldum sizede tavsiye ederim
Bazı arkadaşlar doktora sor bilgilendirsin demiş, belki bu özelde mümkündür de devlette çoğu zaman mümkün değil arkadaşlar doktorlara soru sormak ne mümkün??? Size yemin ediyorum odaya 6-8 kişiyi aynı anda muayeneye aldıklarına şahit oldum bayanın biri utandı milletin yanında karnını açamadı diye azarladı sen niye hala hazırlanmadın sen çekil kim hazırsa o yatsın dedi şok oldum. bu adama doğumdan korkuyorum dersen alacağın cevabı tahmin bile edemezsin. Fakirin korkmaya bile hakkı yok valla... Çok yazık kadınlarımıza.
Evde kendi kendinize mi :O
Canım bence bi uzmanla konusmalısın. Fazla abarttıgını düşünüyorum. Kesilip iyileşmeyen var mı herkes belli bir süre sıkıntı cekiyor bebegiyle birlikte hayata devam ediyor. Dua et kendine bol bol.Arkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Kesik atılıp atılmaması konusunda benim de kafam karıştı.Kimi diyor gerekli kimi diyor gereksizEn kotusu dikislerden sonra yirmi gun oturmanin ve buyuk tuvaletini yapmanin yasak olmasi.boyle sacmalik olurmu..eskiler dogumdan sonra kalkar ekmek pisirir tarlaya calismaya giderlermis niye cunku kesik yok dikis yok..dikisler yuzunden bebegimizi emziremiyoruz ya uzanarak emzircez yada baska cozum bulcaz..misal ben yerde dizlerimin ustunde durur koltug yatirdigim bebegimi emzirmeye calisirdim..bu durum dusurenler utansin utansinda daha fazla hem annenin hem bebegin sagligiyla oynamasinlar
Kesik atılıp atılmaması konusunda benim de kafam karıştı.Kimi diyor gerekli kimi diyor gereksiz
Kesik atılıp atılmaması konusunda benim de kafam karıştı.Kimi diyor gerekli kimi diyor gereksiz
Ayrıca doktorunla konuşabilirsin. Zorunlu olmadıkça sezeryan istemiyorum kesilmesini istemiyorum dersin.
Allah Allah adama bak nasıl sıyrılmış isin icinden. Türkiyede direkt kesiyorlarmıs o riski alamıyorlarmıs halbuki beklese bi zaman verse zaten orası acılcak. Su an yurt dısında dogum düsünüyorum burda kesmeden yag sürerek yaptırıyorlar. Gecmis olsun sana ya.Beni yazmissin canim..doktora cok dil doktum ne dese kit akilli niye hastaneye geldin evdedogursaydin dedi..kendimi anlatttim vucudumun hic bir mudahaleyi kaldiramayacagini soyledim dinlemedi..dikmeye gelince soguk terler doktu ve bir saatten uzun surdu baska doktorlari cagirdi mudahale icin..sapasaglam hastaneye giden ben olum riskim olustu ve gunlerce taburcu etmediler..benim israrim uzerine tum sorumlulugun bana ait olduguns dair kagit imzalatip oyle cikardilar
Allah Allah adama bak nasıl sıyrılmış isin icinden. Türkiyede direkt kesiyorlarmıs o riski alamıyorlarmıs halbuki beklese bi zaman verse zaten orası acılcak. Su an yurt dısında dogum düsünüyorum burda kesmeden yag sürerek yaptırıyorlar. Gecmis olsun sana ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?