doğumda kesilme korkusu...

öncelikle Allah sağlıkla kavuştursun yavrunuza.
ayyynı şeyleri yaşadım inanın. kesik, kesik diye anlatıp insanı dellendiriyorlar ya ben de dellendim tabi vaktiyle. normal doğum yaptım inanın kesiği hissetmedim bile. öyle büyük bir ağrıdan rahatlamış olarak çıkıyorsunuz ki gerçekten bir cimcik gibi acıyor. öyle anüse kadar kafaya kadar filan dediklerine bakmayın siz. benim de baya sağlam uzunlukta bir kesiğim var. ilk zamanlar ihtiyaç giderirken biraz acıdı ama inanın hatırlamıyorum bile.
Sezaryen olursa da tüm sezaryen doğum yapan arkadaşlarımdan doğumun gayet perdeli olduğunu gördüm. genel anestezi almak yerine lokal anestezi ile daha güzel geçer bence doğumunuz.
hayırlı olsun şimdiden.

Normal doğumda küçük bir kesi atılıyor doğru ama anüse kadar değil.Hissetmiyormuşsn
Sezeryanda bağırsak olayı komik olmuş..Bebeğin çıkabileceği kadar bir kesi atıp bebeği çekip çıkarıyor bağırsakla falan alakası yok

e açılma falan yetmiyor mu ben sezaryen yaptım bilmiyorum pek
10 cm açılma olunca doğuma alıyorlarmış zaten ama 10 cm den bebek nasıl çıksın ki İlla kesik atıyorlarmış. Ben araştırdım başka ülkelerde zorda kalmayınca atmıyorlarmış doktor vajinaya elini sokup vajinayı esneterek bebeği çıkarıyormuş ama bizim ülkede hemen kesik atıyorlarmış

Burada KK da okuyorum bunları hep bende sizin gibi çok az bi kesik oluyro diye düşünüyordum ama okudukça psikolojim bozuldu

ama bazen anüse kadar kesilen oluyormuş bu kadınlar kulübünde okudum...

epizyotomı den bahsedıyorsunuz sanırım? boyle anlatıp kafanızda canlandırırsanız elbet korkarsınız. o bebek bır sekılde cıkacak o kadar kotu bır sey olsaydı yuzyıllardır kımse dogurmazdı dıye dusunuyorum. bu kotu senaryolar neden?

sezaryen acısı tamamen kaç günde geçti peki

Korkmayın ay o kesi falan hissedilmiyo uyuşturuyorlar önce kesmeden. Normal doğum yaptım bende on ay önce. Sonrasında da tuvaletini yaparken falan acımıyo. Ayrıca çok hızlı iyileşiyor. Sen farkında bile olmadan. Sana tavsiyem kimsenin doğum hikayesini dinleme ve bununla ilgili videoları da izleme zaten her dopum kendine hastır. Korkulacak bi şey yok doğumun en kolay kısmı belkide kesi kısmı hatta

Kız ben dogurduysam herkes doğurur iğne vurulmak tan bile kaçan ben çatır çatır doğurdum valla Allahima şükürler olsun öyle korkulacak kötü bişiy olsaydı vermezdi Allah bu duyguyu korkma

O 10 cm dediğin yer kaslarla dolu
Çok korkutmuşlar seni.

aman yahu endişe etme doğumu gozunde buyutme bıçok ınsan doğruyor o kadar feci bişi olsa kımse doğurmaz... korkmakla deıl guzel düşünmekle yen sağlıkla kucagına al bebeğini inşallah...

Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç

Bunu ben de merak ediyorum. Minik bir biyopsi yapmışlardı o bölgeye dikiş bile yoktu ama 2 gün tuvalette ne çektiğimi ben bilirim. Emla kremle duruyordum.
Ben bir de eskiden normal doğumdan önce lavman yaparlarmış, şimdi yapmıyorlarmış, bununla ilgili durumlar oluyor mu acaba. Ikınmaktan.

Normalde de sezeryanda da hiç bi işlemi görmüyosun. Burnunun dibinde kocaman yeşil perde oluyo. Memelerini bile görmüyosun. Genel anestezi yapmazsın spinal yaparsın sende. Doğumdan korkma hiç. Doğum sonrası bebek bakmak daha zor bence.

Yazdıklarınız biraz rahatlattı teşekkür ederim

Güveneceğin bir doktor bul, milletin korku hikayeleri kıvamına getirdiği doğum maceralarını dinleme ve okuma ilk olarak. Ya o kadar zor bişey değildir illaki canımız acıyacak ama binlerce yıldır kadınlar yaşıyor bunu bir de eskiden kaç çocuk doğuruyordular evlerde. Sakin ol gerilince bebişin de geriliyor. Doğum sonrasını düşün bebeği nasıl yıkarım nasıl emziririm nerde uyuturum gibi gibi. Bahsettiğin kesik okadar korkunç bişey olsa doğumhaneden yürüyerek çıkamaz yani demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…