- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
Vajinanın altından makata uzanan yumuşak doku parçası var ya. Oraya.bu kesiği tam olarak nereye atıyorlar acaba
sağolun inşallah...Böyle yazınca kendimi çok kötü hissettim ben de. Bayılazamm.
Su gibi geçsin inşallah doğumunuz.
10 cm açılma olunca doğuma alıyorlarmış zaten ama 10 cm den bebek nasıl çıksın kie açılma falan yetmiyor mu ben sezaryen yaptım bilmiyorum pek
Burada KK da okuyorum bunları hep bende sizin gibi çok az bi kesik oluyro diye düşünüyordum ama okudukça psikolojim bozulduAcilen bir kadın doğum uzmanı ile görüş için rahatlasın. Çok abartıyorsun normal doğumda anuse kadar kesiyorlar mis yok sezeryanda bağırsakları dışarı cikariyorlarmis filan..kim uyduruyor bunları size yahu??
Ben iki tane normal doğum yaptım. Kesik te var ama çok minik ve kesilirken anlamadım bile..dikişler bir haftada iyileşti zaten.psikolojimiz bozulmuş sizin.lütfen doğru kişilerden doğru bilgiler edinin.
sağol amin inşallahEvli degilim ama kendimi bildim bileli bu saydiklarin yuzunden doğumdan cok korkuyoruminşallah kolay doğum yaparsın allah yardimcin olsun.
ama bazen anüse kadar kesilen oluyormuş bu kadınlar kulübünde okudum...Kız millet nasıl çatır çatır doğuruyor.
Az güçlü ol konu sahibi.
Yaparsın kız.. Annesin sen
Normal doğumda kesik atılıyor evet.
Bunun adı da epizyotomi.
Kontrollü bir şekilde doktor tarafından atılan bir kesik bu.
Aksi takdirde bebek kasları kendisi yırtıyor. Bu durumda canının çok daha fazla yanma ihtimali var hayatım
sezaryen acısı tamamen kaç günde geçti pekitıpta hersey mübah:)önemli olan bebişin saglıkla hayata gelebilmesi..
bence şuan dogum seklını düşünmek için erken..sen zamanı geldıgınde eger normal doguma girersen sadece teknık kısma odaklanmaya calıs nefes al ver ıkın vs..kesiymiş kanmış bilmem ne boşver zaten bebeği görünce hiçbirini düşünemeyeceksın..
sezeryan olursanda zaten kesi oalcak evet acısı da olacak ama emın ol cok cabuk gececek..ben sezeryanla oldum gayette kıloluydum ama 3.gün gayet dolanıyodum evde,bebekle ılgılenmeye baslamıstm..
yani demem o ki,doğum anından çok bebek hazırlıklarına ve bebek dogduktan sonrakı kısmı hayal et..hastane kısmını şimdiden yaşama beyninde:)
10 cm açılma olunca doğuma alıyorlarmış zaten ama 10 cm den bebek nasıl çıksın kiİlla kesik atıyorlarmış. Ben araştırdım başka ülkelerde zorda kalmayınca atmıyorlarmış doktor vajinaya elini sokup vajinayı esneterek bebeği çıkarıyormuş ama bizim ülkede hemen kesik atıyorlarmış
Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç
benden sana tavsiye okuma. Okudukca senaryo yazarsin. Yok yere sıkıntı. .. rahat ol...ama bazen anüse kadar kesilen oluyormuş bu kadınlar kulübünde okudum...
Yazdıklarınız biraz rahatlattı teşekkür ederimöncelikle Allah sağlıkla kavuştursun yavrunuza.
ayyynı şeyleri yaşadım inanın. kesik, kesik diye anlatıp insanı dellendiriyorlar ya ben de dellendim tabi vaktiyle. normal doğum yaptım inanın kesiği hissetmedim bile. öyle büyük bir ağrıdan rahatlamış olarak çıkıyorsunuz ki gerçekten bir cimcik gibi acıyor. öyle anüse kadar kafaya kadar filan dediklerine bakmayın siz. benim de baya sağlam uzunlukta bir kesiğim var. ilk zamanlar ihtiyaç giderirken biraz acıdı ama inanın hatırlamıyorum bile.
Sezaryen olursa da tüm sezaryen doğum yapan arkadaşlarımdan doğumun gayet perdeli olduğunu gördüm. genel anestezi almak yerine lokal anestezi ile daha güzel geçer bence doğumunuz.
hayırlı olsun şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?