doğumda kesilme korkusu...

galiba çok haklısınız. Doğum hikayeleri okumadan önce bu kadar korkum yoktu.. Psikolojim bozuldu okudukça. En iyisi hiç bi daha öyle şeyler okumamak

sezaryen acısı tamamen kaç günde geçti peki

valla acıkcası 1 haftada gayet normal acısız bır sekılde hayata devam edıyorsun..tabiki ilk zamanlar dıkkatlı oluyorsun yavas hareket edıyorsun vs..ama şunu söyliyim bebegım 17 günlükken altın gününe gitmiştim mecbur,gayet bıldıgın çal oyna modundaydım:)
gerçekten hiç takılma,bende sezeryanda lokal istedim sonuna kadar bayılmak istemedim ama malesef genel anestezı ıle oldum.uyandım odaya alındım bebegımı gördüm
hersey okadar sistematik ve ani oluyoki ne doğum kalıyo aklında ne kesi:)asıl mesele yanıbaşında uyuyo oluyo:)

Ben hep bi şekil çıkacak içimde kalacak değil ya gibi düşünüp gerisini allahin takdirine bıraktım.. normal olur bi aksilik çıkarsa ameliyat olurum dedim.. zira öyle oldu ameliyat demek kesik demek ama o kısmı doktor düşünsün ben kesmeyecegim ya:))) sonrasında iyileşme kendime dikkat etme kısmı da benim işim.. Kendinizi üzmeyın.. her hamileliğin riskleri var ama her lokma yutusumuzun her adım atisimizin da var.. doğal bi süreç bu yaşanacak ve geçecek..

10 cm açılan vajina değil zaten, rahimağzı.
bebeklerin kafa kemikleri doğum esnasında üstüste geçer, rahat çıkar.
öyle yaratılmış.
ayrıca epizyotomi her zaman olmak zorunda değil, zor doğum olursa, kendiliğinden her yer yırtılacağına bilinçli kesi atılması çok daha iyidir.
vajina esnek bir organ zaten.
ayrıca perine masajı diye araştırır mısın?
epizyotomi yapılma oranını azaltıyor.

desene tuvalet olayı sıkıntı... Lavman olayını hiç bilmiyorum...

buarada beni gören herkes dogum hıkayesını anlatıyodu detayına kadar:)olumludan çok olumsuz..
hiçbirini ciddiye almadım sonucta benım dogum hıkayem hepsınden farklı olacaktı..çünkü benden bitane daha yok:)
nerde yapacaksınız dogumu ıst.damı?

bağırsaklar doluysa doğum esnasında kaçırma olabiliyor, evet.

Ikınma sırasında kazaya gidilmesin diye lavman yapılır..
Mutlaka yapılıyordur,yoksa ortalık feci olur

sağol bunu araştırcam hemen

bol yirtikli ve kesikli bir dogum gecirdim ama zerre korkmadim sukur. cok rahat kendimi toparladim ve kizima kendim baktim.
ama su yazdikalrinizi okuyunca ben bile korktum.
baska isinizmi yok Allah askina bunlari okuyuip kendinizi korkutmaktan baska.
bebege odaklanin, saglicakla dogsun diye dua edin.
dogum son derece normal bir olay zaten onu buyutup komplike hale getiren bizleriz.

doktorunuzla konuşun. asla kesi istemiyorum diye. benim doktorum doğum esnasında sordu mesela. kesi atayım mı diye?
ben çok zorlanmıştım at dedim. ve inan hiç hissetmedim bile.
bence çok fazla doğum hikayeleri okuma. akışına bırak. belki hiçbir şekilde dikişin olmayacak. ve doğum videoları izleme. o an hiç de korkunç şeyler olmuyor.

Canım o anın heyecanı ile hersey olup bitecek.acı sancı dayanılmıcak gibi olsa sence insanlar 3-4-5tane doğururmuydu...benimde ilk doğumum,zaman zaman beniide korkular basıyor ama o an geldiğinde herşeyi akışına bırakıp korkmaksa korkmak ,acı cekmekse cekmek..sonuçta geçecek..ben karnımdan dış gebelik ameliyatı oldum.ondada kesildi biçildi ama hiç korktugm gibi olmadı.şimdiki ilaçlar iğneler okadar etkiliki herşeye bi çözüm var..

hemşirelerin işine baglı bi durum. kesmeseler bile dogum anında yırtılacak ve dikim olacak.
ayyy ürktüm

Sezaryanda dışarı hiçbir organınız çıkmaz rahat olun.
Normaz doğumda da gerekmezse kesi uygulanmaz.
Lütfen şimdiden kendinizi ve bebeğinizi boş yere korkutmayın.

Yaa şu insanlar doğum yaklaşan kadın a korku filmi senaryoları offf bana da neler anlatiolardi sezeryan doğum yaptim karnını kesmiolar kii bağırsakların çıksın karnin alt bölümünü kesiolar..yalan yanlış şeyler anlatıp seni korkutmuslar..Normal dogumda da az bişey kesik atiolar ve zaten o ikinmayla onu hisstmiosun bile..sen bunlara takılma icini rahat tut. Rabbim hayırlısıyla kucagina almayı nasip inşaallah saglicakla

ama bazen anüse kadar kesilen oluyormuş bu kadınlar kulübünde okudum...
doğru zor doğumlarda anüse kadar kesliyor ama sen o kesiyi bırak acısını duymayı rahatlıyorsun bile iyikide kesi attılar diyorsun çünkü bebek kolaylıkla çıkıyor bu kesi sayesinde.doğumun kolayı yok malesef haa epidural sezeryan birazdaha kolay.

Bende düşünyorum bağırsaklar niye dışarı çıksın daha önce hiç duymadım.... İnşallah öyle olur sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…