galiba çok haklısınız. Doğum hikayeleri okumadan önce bu kadar korkum yoktu.. Psikolojim bozuldu okudukça. En iyisi hiç bi daha öyle şeyler okumamakKorkmayın ay o kesi falan hissedilmiyo uyuşturuyorlar önce kesmeden. Normal doğum yaptım bende on ay önce. Sonrasında da tuvaletini yaparken falan acımıyo. Ayrıca çok hızlı iyileşiyor. Sen farkında bile olmadan. Sana tavsiyem kimsenin doğum hikayesini dinleme ve bununla ilgili videoları da izleme zaten her dopum kendine hastır. Korkulacak bi şey yok doğumun en kolay kısmı belkide kesi kısmı hatta
sezaryen acısı tamamen kaç günde geçti peki
10 cm açılma olunca doğuma alıyorlarmış zaten ama 10 cm den bebek nasıl çıksın kiİlla kesik atıyorlarmış. Ben araştırdım başka ülkelerde zorda kalmayınca atmıyorlarmış doktor vajinaya elini sokup vajinayı esneterek bebeği çıkarıyormuş ama bizim ülkede hemen kesik atıyorlarmış
desene tuvalet olayı sıkıntı... Lavman olayını hiç bilmiyorum...Bunu ben de merak ediyorum. Minik bir biyopsi yapmışlardı o bölgeye dikiş bile yoktu ama 2 gün tuvalette ne çektiğimi ben bilirim. Emla kremle duruyordum.
Ben bir de eskiden normal doğumdan önce lavman yaparlarmış, şimdi yapmıyorlarmış, bununla ilgili durumlar oluyor mu acaba. Ikınmaktan.
bağırsaklar doluysa doğum esnasında kaçırma olabiliyor, evet.Bunu ben de merak ediyorum. Minik bir biyopsi yapmışlardı o bölgeye dikiş bile yoktu ama 2 gün tuvalette ne çektiğimi ben bilirim. Emla kremle duruyordum.
Ben bir de eskiden normal doğumdan önce lavman yaparlarmış, şimdi yapmıyorlarmış, bununla ilgili durumlar oluyor mu acaba. Ikınmaktan.
Bunu ben de merak ediyorum. Minik bir biyopsi yapmışlardı o bölgeye dikiş bile yoktu ama 2 gün tuvalette ne çektiğimi ben bilirim. Emla kremle duruyordum.
sağol bunu araştırcam hemen10 cm açılan vajina değil zaten, rahimağzı.
bebeklerin kafa kemikleri doğum esnasında üstüste geçer, rahat çıkar.
öyle yaratılmış.
ayrıca epizyotomi her zaman olmak zorunda değil, zor doğum olursa, kendiliğinden her yer yırtılacağına bilinçli kesi atılması çok daha iyidir.
vajina esnek bir organ zaten.
ayrıca perine masajı diye araştırır mısın?
epizyotomi yapılma oranını azaltıyor.
agza ne gerek var, karnından cıksınBir saat önce doğumdan korkup korkmadığımı soran birine "ya sokaktaki kedi köpek bile doğuruyor neyinden korkucam beee" demiştim.
Artık korkuyorum. Çocuğu ağzımdan çıkarmanın yollarını bulucam.
Yaa şu insanlar doğum yaklaşan kadın a korku filmi senaryoları offf bana da neler anlatiolardi sezeryan doğum yaptim karnını kesmiolar kii bağırsakların çıksın karnin alt bölümünü kesiolar..yalan yanlış şeyler anlatıp seni korkutmuslar..Normal dogumda da az bişey kesik atiolar ve zaten o ikinmayla onu hisstmiosun bile..sen bunlara takılma icini rahat tut. Rabbim hayırlısıyla kucagina almayı nasip inşaallah saglicaklaArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
doğru zor doğumlarda anüse kadar kesliyor ama sen o kesiyi bırak acısını duymayı rahatlıyorsun bile iyikide kesi attılar diyorsun çünkü bebek kolaylıkla çıkıyor bu kesi sayesinde.doğumun kolayı yok malesef haa epidural sezeryan birazdaha kolay.ama bazen anüse kadar kesilen oluyormuş bu kadınlar kulübünde okudum...
Bende düşünyorum bağırsaklar niye dışarı çıksın daha önce hiç duymadım.... İnşallah öyle olur sağolunYaa şu insanlar doğum yaklaşan kadın a korku filmi senaryoları offf bana da neler anlatiolardi sezeryan doğum yaptim karnını kesmiolar kii bağırsakların çıksın karnin alt bölümünü kesiolar..yalan yanlış şeyler anlatıp seni korkutmuslar..Normal dogumda da az bişey kesik atiolar ve zaten o ikinmayla onu hisstmiosun bile..sen bunlara takılma icini rahat tut. Rabbim hayırlısıyla kucagina almayı nasip inşaallah saglicakla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?