- 20 Eylül 2015
- 2.234
- 1.622
- 63
O kesiyi hissetmeyeceksin bile dogum aninda. Ayrica anuse kadar asla kesmezler, hatta o kesinin anuse ilerlemesi tibbi bir hatadir.Arkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Ikınma sırasında kazaya gidilmesin diye lavman yapılır..
Mutlaka yapılıyordur,yoksa ortalık feci olur
Sen bebeğine odaklan boşver millet konuşur durur...10tanede doğursan korkunç doğum hikayeleri bitmez...Bende düşünyorum bağırsaklar niye dışarı çıksın daha önce hiç duymadım.... İnşallah öyle olur sağolun
peki çocugunuzu dusunmuyor musunuz orayı kesmeseler omuzu cıkamayacak ve o bölgede çok fazla kan damarı oldugu için hemen iyileşmeye başlayacak ayrıca bagırta bagırta yapmayacaklar farketmeyeceksiniz bileArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Arkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Aslinda yaygin kullanilan medio lateral dedikleri asagi yanlara dogru olan kesidir. Cunku dikey kesince yirtilma ihtimali yuksek. Ama dikey kesimin bir faydasi yok sadece kesmesi dikmesi doktor acisindan daha kolayBir de bu kesi olayında iki tip kesi varmış. Biri enine biri boyuna. Boyuna kesi biraz riskliymiş çünkü işte bu anüse kadar yırtılmalar o bakımdan oluyormuş. O yüzden genel tercih enine kesiymiş ama misal benim doktorum boyuna kesiyor çünkü bunun da pozitif bir tarafı vardı ama neydi unuttum. İşinin ehli bir insan tarafından kesilmesi gerekiyor boyuna ise. Baya düşük oldu cümlelerim kusura bakmayın. Konuya az hakim olunca böyle oluyor sanırım.
çekilin tecrübeli normal doğuran anne geldi
tatlım eskiden benim annem zamanında neşterle kesik atarlar ve evet anüse kadar keserlermiş. bi de şekilsiz dikerlermiş. benim annemin öyle mesela 2 çocuk olmasına rağmen vajina iç dudakları şekilsiz duruomuş hatta bi doktoru sana estetik yapalım dedi de annem ayol kocam mı var bu yaştan sonra varsın böyle kalsın dedi..
gelelim bana..
ben epidural normal doğum yaptım. doktorum doğum esnasında bebeğin kafası biraz büyük görünüyor kesebilirim dedi ben de nasıl kolaysa öyle yapın dedim. fakat güzel ıkınmışım ebe de üstten biraz bastırınca çıkıverdi oğluşum. içten yırtık olmuş sadece 4 dikişim vardı hiç kesilmedim. kesilse idim de önceden bilgim vardı internetten bakmıştım epizyotomi dedikleri neşter ile değil makasvari bir alet ile düzgünce ve gerektiği kadar kesiyorlar. zaten son dönem doktorları çatın çok dar ise çok kesi olacaksa sezaryene yönlendirmeyi tercih ediyorlar. emin ol vajina kesiği sezaryen kesiğinden daha kolay iyileşiyor ve doktorun iyi ise iyi dikiş atarsa bendeki gibi hiç doğurmamış gibi toparlıyorsun. sezaryen olan tüm tanıdıklarım soğukta, ağır kaldırmada kesi yerlerinin hep sızladığını söylüyorlar çocuklar büyüse bile..
bunları düşün ve kendini kesiye değil bebeğinin sağlıkla doğmasına odakla.. zaten o doğum öyle muazzam bir şey ki doğumdan sonra bebeğini kucağına veriyorlar ya o sırada bırak dikilmeyi dünyayı parçalasalar umrunda olmuyor görmüyorsun duymuyorsun. tek odağın bebeğin oluyor. öyle muazzam bir şey..
peki lavman yaptılar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?