Doğumdan çok Korkuyorum!....

Arkadaşlar şuan kendimden utanıyorum çünkü bu topiğe ben normal doğum yapacağımı ve hiç korkulacak birşey olmadığını yazmıştım ama doğum yaklaştı ve sezeryana dönecek gibiyim çok korkuyorum bendeeeeee

hanimlar ilk dogum yapacak olanlarinizin korkmasi çok normal bilmediginiz, yasamadiginiz bir sey.
ben de ilk dogumunda acaba nasil bir sey çok canim acirmi diye doguma kadar korktum durdum. ama o dogum oyle bir gelisiyo ki bir anda olup bitiyor. 2. de korkum hiç olmadi. 3. zaten korku dneen bir sey olmuyor(benim için) benim korkum normal dogumdan degil de bir terslik olursa szeryana olurum diye, korkum hem bebegim için hemde kendim için. burda bir ardakasim son anda sezeryana alinti o anda aci olmuyor ama sonrasinda çok çektim diyor. iç kanamasi olmus, dikisleri iltihap olmus, bebegini kendi basina bakamamis birde once cocuklari vardi. yane her sey olabilir sezeryanda ben oyle dusuyorum. normalde ise 2 yada 3 saatda ayaktasin dikislerin hemen iyi oluyor iyi bir bakimda. ters bir durum da yapacak elbet bir sey yok...
Simdi heyecanla bekliyorum o ani...:))

Ben yeri gelse kendini canlı canlı kesebilecek kapasitede biri olmama rağmen benide şimdiden normal doğumun korkusu bastı neden dedim ben acıya dayanıklıyım cesurum sonra farkettimki beni basan korku tahammülsüz ebeler özel hayata saygısı olmayan hastane personeli.........,

Kedi bile doğum yaparken izlerseniz utanır ıkınamaz bizim hastanelerimizde elini kolunu sallayarak doğumhaneye girilip doğum izlenebiliyor.

arkadaşlar normal doğum yapacakları korkutmayalım bende sezeryan çok istedim ama şimdi olursam hamiş normal düşünüyorum çünkü komşumuz doğum yaptı aynı gün görmüşler çamaşır asıyomuş hemen ayaktasın ama sezeryanda bebeği kucağına alamıyosun bile son kardeşim sezeryan oldu ondan biliyorum kafam karışık ama herkes normal diyor herşey yolundaysa bebek dönmediyse sağıklıysa çok kilolu değilse normal yapın vazgeçmeyin..

ben sezeryandan korkuyom
bırınde 6 kat dıkıs ve bır suru anestezı var
dıgerınde bıkac dıkıs ve tek kat (ama hassas yerde oldugundan acıtır o ayrı) ve anestesı daha az

arkadaşlar normal doğumdan korkmayın evet canımız yanıyo ama kısa bir süre ona katlanınca sonrası inanın o kadar rahatki değer.ben doğumdan sonra ayaktaydım hiç yatmadım.2.yi de normal yapcam.o kadar korkulacak bişey olsa 2.de normal doğumu düşünmezdim

bende dooğumdan çok koorkanlardanım..özeliklede normal olanından amannın...
hiç çoçugum yokk...ama en saglılklısıda buuymuşş..sezaryanda aggrılı hemen toparlanmayabiliyosun,,offff zor iş...

bende doğumdan çok korkuyorum hele ki sezaryandan daha çok,25 haftalık oldum ve günlerim gittikçe azalıyor napıcam hiç bilmiyorum her gün biraz daha korkuyorum ve kafamda bir sürü sorular oluşuyor acaba çok zorlanacak mıyım acaba çok kesecekler mi diye amaaan allahım düşündükçe ağlayasım geliyor..mafoldumbenmafoldumben

kızlar ben suda dogurmak ıstıyorum
ama ıstanbulda yok bende ebe eslıgınde evde kuvete su doldurup dogurmayı dusunuyorum ınat ettım

arkadaslar lütfen dogumkurslarindan faydalanin belli hastanelerde yada özel olarak dogumkurslari verilmektedir yani kisacasi nefes alip verme ikinma dogumu kolaylastirma ve ayricada becken yani bacak arasi kaslarini acacak hareketler yapilir onun disinda vücudunuz hamlasmasin diye harekeler yapilir bel ve kasik agrilari icin hertürlü yöntem ögretilir inanin her gebe kadini gitmesi gerekir eger elinizde imkan yoksa lütfen bir gebelige hazirlik kitabi alin orda gösterilen belirli hareketleri yapin enazindan günde yarim saat yürüyüs yapin ama oksijenin bol oldu yerlerde yapilan bu hareketler ve sporlar bacak arasi kemiginin cok acilmasi sagliyacaktir ve busayede de dogum biraz daha kisa sürecektir!!!!:içelim:

kızlar ben suda dogurmak ıstıyorum
ama ıstanbulda yok bende ebe eslıgınde evde kuvete su doldurup dogurmayı dusunuyorum ınat ettım

Ya canim eminmisin?
Suyun belli bir derece de sicak olmasi lazim. sonra enfensiyon kapma gibi bir tehlike var. sonra ilk dogumun ise bu daha tehlikeli 2. 3. dogumlarda yaptiriliyor suda dogumlar.
yinede Allah yardimcin olsun.

kkızar ben de 29. haftadayım....acayip korkuyorum doğumdan...özellikle doğum yapacağım yerdeki doktorların ebelerin davranışlarından çok korkuyorumm.etrafımda çok olumsuz şey duyuyorum...doğumla ilgili.çok korkuyorum bu yüzden...akışına bırakmak lazım biliyorum ama yapamıyorum..sürekli düşünüyorum başım ağrıyor artık.....evde yalnız kalmak hiç istemiyorum...

aynı benim endişelerimi yazmışsın arkadaşım bende doğumdan korkuyorum ondan daha çok gideceğim hastanedeki insanlar nasıl birileri olacak acaba hemşireler ebeler nasıl benim dr um dışardan gelecek anlaşmalı olduğu bir hastane varmış mecbur orada yapıcam çok endişeliyim bu konuda o anda zaten canım burnumda olacak acaba bana ilgi göstereceklermi bana yardımcı olacaklar mı inşallah suratsız insanlar değillerdir hep bunları düşünüp duruyorum,26 haftalık oldum bende çok korkuyorum çoookkk..

arkadaşlar.......bu siteye yeni katılmış iki aylık bir anneyim......ilk iş olarak deneyimlerimi paylaşıp zamanında benim gibi yardım isteyen anne adaylarına yardım etmek için resmen sabırsızlandım ve şuanda bebeğim uyurken bilgisayarın başına geçtim...rabbim yar ve yardımcımız olsun.......özellikle sizlerin.....ben dokuz aylıkken tayinimiz çıktı....o halde ev taşıdım ve taşındığımız yerdeki eşyaları ben yerleştirdim.....sayılı günlerim vardı ama yardımcımız yoktu....annem dört sene önce vefat etti....kayınvalidemin ise annesi felçli o da bi yavru ve tabiki annesini düşündü....eşim ve ben bilmediğimiz bir yerde kalakaldık.....ne özel hastane...ne de tanıdık doktor.....sadece dua.......dokuz ayım ağrısız ve sorunsuz geçti....ancak özel doktorumun sayılı günler kala yanlış ve zamansız çatı muayenesi sonucu 2 ekim günü şiddetli bel ağrısı ve kanama şikayetiyle hastaneye gittik........ne valiz ne bişey.eşim görevde....hemen beni doğumhaneye aldılar.........sancı odası vs...hayatımda ilk defa gördüm...ayrıca ben psikolojimi yatakta doğuma hazırladım o sandalyeyi görünce çıldırdım.....ve beni dışarı çıkarmadılar.kimseyi yanıma sokmadılar....öğlen 3 itibariyle nstte sancı grafiğim normaldi...taki karşı odada bebeğini pantolonuna düşüren ve feryat eden bir bayanı görene kadar....akşam beşten sonra tek hasta bendim ve sancılarım yarım saatte bir soanra yirmi dakkda bir....bu arada 6:30da doktor geldi açıklığım sadece 2 santim....hemşireler ebeler hanımın çiftiliğini izlemekte ve o kadar bağıran kadına alışmışlarki ölsem ses bile vermiyorlar nst grafiği onlar için bir kağıttan ibaret........nerede ingiltere amerika....sabaha kadar doğum yapan köpekler gibi bağırdım feryat ettim çünkü açıklığım azdı aancak belim kopuyodu...zaten kendimden umudu kestim...dışarıda sesimi duyan herkes....sonra arkadaşın umreden getirdiği hz.meryemin hz.isayı doğururken tutunduğu rahim şekline benzeyen o bitkiyi suyun içine koydurdum....o açıldıkça rahimde açılır dedi ablalar....aslında 41 yasin gerekliymiş ama nerde o an öyle bi şans....sonra sabah nöbet grubu değişti ve yeni ebe burcu sen hala burdamısın dedi...altım hiç temizlenmemiş...terden gözlerim alerji kapmış.....sen bekle yavrum seni yarım saate doğurtucam dedi...ve ne yazıkki bana buscopan yapılmamıştı...derken doktor baktı açıklık 8 cantim...ancak o kadar yorulmuşumki ıkınamıyorum..kadınlar göbeğime bastı nafile ve vakum kullanıldı.....bu kadar sıkıntıdan ve gurbetten...ve yetim kalmaktan...ve çaresizlikten sonra tarık yusufum geldi....bunlar benim yaşanmışlıklarımdı biliyorum...daha kötüleri vardı....çünkü allah herkesi kıskanır....o gayurdur...ona sığınılmasını ister...ve ben bunu yaşadım...eş dost...anne baba...nafile....sadece o.....ve dua....kaderi değiştiren tek şey dua....o bitki ise allahın izni deyip kullandığım bir şey.....şuan rabbime şükrediyorum...oğlum kucağımdaoldukça ınun kokusunu duydukça.......onlar aklıma bile gelmiyor.....en zor doğum hz.meryemin doğumuymuş arkadaşlar...demekki sonrakiler kolay olacak...siz yüreğinizi ferah tutun ve dua edin rabbim tek sığınağım sensin deyin kendinizi sonsuzluğun içinde bulacaksınız....ve bizim vazifemiz:en makbul dua hiç umulmadık birinin senin için yaptığı duaymış...bense hiçbirinizi tanımıyorum ama dua ediyorum...rabbim yar ve yardımcınız olsun....:)dua ile....

burcu çorbacı slm canım bende zonguldaktayım hangi hastanede doğum yaptın sen öyle yazdıkların beni çok etkiledi zor durumlar gerçekten.bende 38.haftaya girdim hayırlısı ile üniversite hastanesinde yapcam doğumumu...

canım hayırlısı....inşallah doğumun kolay olur.....rabbim yardımcın olsun...doktorun iyi olduktan sonra ve seninle ilgileniyosa sorun yok.......korkma....dua et....bebişin hepsini unutturacak göreceksin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…