Doğumdan çok Korkuyorum!....

evet doktorumdan çok memnunum tabiri pek normal olmasa da tapıyorum resmen,ağzından çıkan emir benim için hayırlısı ile 8 inde sezeryan olcam korku var ama eşimde doğumda yanımda olacağı için daha rahatım sağol canım...

canım ben de zonguldaktan birini arıyordum.......hiç kimse yoktu.çok karrasızım nerde doğum yapaacağım konusunda.........sen nereyi düşünüyorsun?

bende 2. hamileliğim çok korkuyom tekrar normal doğuma cesaretim yok valla suni sancıyla doğurdum çok zor oldu sunni olduğu için bide dikiş çok oldu alltan onun için allttan dikiş atılana kadar sezeryan olmak daha mantıklı geliyo bana

allttan dıkıs atmayan dr yomu ya eskıden dıkısmı vardı anlamıyorum
hadı zor anında atılır tek tuk ama her normal dogumada dıkısmı atılırkı
sora yazık kadınlar acısını cekıyor
hastasını dusunmeyen drlara gıcık oluyorum yaa
neyse en ıyısı suda dogum arkadaslar babannem evde 8 tane dogurmus ebeylen sadece belım agrıdı okadar dıyordu
ben tıbbı mudahalelerı ve tıbba bukadar teslımıyetı sevmıyorum yınede allah hayırlısını versın
evde suda dogum ıyı bence ınsallah onda dıkıs atılmıyordur cunku dıkısten nefrettt edıyoruum

merhaba bende normal doğum yaptım ankara hacettepe hastanesinde ve şimdi 6 aylık bir oğlum var. bendede dikiş vardı. bildiğim kadarıyla dikişin nedeni vajinanın şeklini bozmadan doğum yaptırmak. eğer kesik atılmasa yanlarda yırtılmalar oluyormuş bunu engellemek için yapılıyor diye biliyorum. ama okadarda acı veren bir olay değil zaten sürekli ağrı kesici alıyorsunuz acınız hiç kalmıyor çabuk iyileşiyor.

ya tatam acısı geçiyo kalmıyo doğum acısını unutmasak tekrar doğururmuyuz ama benim sancım hiç olmadı yürüyerek gittim doğuma suyum geldi sadece suni sancıylada zor oldu masaya yattım sancı gitti ebe kızımın saçını kesti bak ıkın boğulacak diye oda olmadıı karnıma başka ebe atladı tabi öbürüde yırttı malesef sonra dikiş 15 gün yattım wc ye gidemedim onun için diyorum resmen çile çektim heee tabi bu dediğim doğuda bi ilçede küçük bi hastanede oluyoo orda insan hayatı daha ucuz sanırım malesef
şimdi cesaretim kalmadı karşı komşum sezeryan oldu 3. gün ayaktaydı vallahiii kendime çile çektirmemin anlamı yok sanırım

ama her seye ragmen normal dogum daha saglıklı ve olması gereken budur dıyorlar
ama jınokologlar bıle sezeyan yoluyla kendılerıde doguruyorlar bende anlamadım
ama sezeryan bana daha korkutucu gelıyor sonucta karında kocaman bı yara olacak
ama vajınadakı dıkısde ılk gunler hıssettırsede sonrasında 1-2 haftaya kadar ıyıce gecer heralde

bende allah kısmet ederse 20 gün sonra sezeryan doğum yapıcam..benim dr um aslında normalden yana..geçen hafta sezeryan istediğimi söyledim ,neden dedi..bende bi güzel anlattım ,bebek için risklerinden korkuyorum vs vs ...gibi..dr bana haklısın bebek ve anne için en risksizi sezeryan ,benim eşimde sezeryan oldu hatta genelde bütün sağlıkçılar sezeryan olur dedi...kabul ettirdim yani sezeryanı,spinal sezeryan olucam..illa normal olsun diye bi çok insan günlerce sancı çekip bide üstüne zor doğum yapıyolar,bebeğide riske atıyolar bence..geçen ay kuzenim normal doğum yaptı(gerçi neresi normal anlamadım ama)çok zor bir doğumu oldu ve bebeği vakumla aldılar ve birsürü dikişi var ...bunun neresi normal doğum şimdi??

iyi de neden bu kadar korkutuyosunuz sezaryeni çok kolay sanıyosunuz galiba zaten kafalarımız karışık korkutucu tecrübelerinizi yazmasanız daha güzel olur bizim için sonuçta herkesin farklı olabiliyor............

arkadaşım başlık ' doğumdan çok korkuyorum'..biz burda korkularımızı ve neden bu kadar korktuğumuzu paylaşıyoruz..sonuçta kimse bilmiyor neler olacağını ,bilmediğimiz içinde mecbur başkalarının yaşadığı tecrübelerden bahsediyoruz..:teselli:

Bazen normal doğum stresine dayanamayacağımı düşünüyorum.Eşimde genel anesteziyle sezeryan ol diyor ama aklımda spinal ve epiduralde var.Kararsızım şimdilik...

canım korkmana gerek yok doğum nekiii doğunca o minicik yavrucağa nası bakacam diye acı macı kalmıyooo ahhh ilk zamanlar ölüm resmen insanın hayatı 180 derece deişiyo resmen uyu uyuya bildiğin kadar doğuranmı anne büyütenn mi diye sorsan b üyüten derim bennnn

canım ben de zonguldaktan birini arıyordum.......hiç kimse yoktu.çok karrasızım nerde doğum yapaacağım konusunda.........sen nereyi düşünüyorsun?

canım ben üniversite hastanesinde ülkü hanım a gidiyorum şiddetle tavsiye ederim çok memnunum ilgili ve hastasını takip eden bir doktor.kısmet olursa slı günü doğum yapacağım ordayım...

görünce bu topiği yazmak istedim sizin gibiydim bende hamileyken çok korkuyordum ama inanın doğumdan sonra bu korkularıma güldüm Allah öyle büyük bir ödül veriyorki herşeye değer ben genel anestezili sezeryan oldum menunum aslında normalden korkuyordum sonra birde pesenta kireçlenmesi çıkınca 39+2 de doktorum riske etmeyelim deyince sezeryan oldum korkmayın doğumdan normalide sezeryanıda farketmez bebeğinize sağlıkla kavuşunda

ya bende çok korkuyorum bugun oturdum bir güzel ağladım yani napıcam diye
ben biraz tatlı canlıyım ve korku seviyem yuksek sanırım ucaga bile korkudan binemeyen biriyim...
daha 5 haftalık hamileyim ama kilit olduğum yer doğum direk....
bende dora hastanesine gidiyorum istanbul fulyada 4 ay önce açılmış yeni bir özel butik hastane
yeni oldugu için hersey yeni ve ilgide güzel
op.dr.hakan peker doktorum nete yazınca bilgileri çıkıyor.
baya cana yakın ve iyi birisine benziyor ama doğum konusunda ne düşünüyorsunuz normal doğum yanlısınız dimi diye ağzını aradım,tabi herşey yolunda ise ve sen ben dayanırım dersen kımıldamam ve sizi bebegi zora sokmam dersen benim için sorun değil dedi.
agrısız doğum için ne diyorsunuz dedim,bence acını zaten çekiyorsun 4 cm olduktan sonra o iğne yapılıyor aslında ağrı vesancını yine yaşıyosun dedi kafam hepten karıştı.
ama bugunde türkiye gazetesi hastanesinde anestezi uzm.nezih berksoyun sitesini gördüm herkes bi memnun anlatmış şasırdım ve bende ondan yardım almaya karar verdim görüşcem 19 aralık cumartesi istediğin hastaneye de geliyormus eger doraya gelirim derse oda olsun doğumda istiyorum...
kafam çok karıştı kızlar yaaa bolca dua ediyorum yapcak bişey yok
allah hepimizi işinin ehline düşürüp bi çırpıda kurtarsın

ksılar sakın korkupta kendnizi stree sokup ben gibi erken doguma itmeyin kendinizi bırakın kendişnizi tadını çıkarın hayatta kaç kerre insan başına gelinebilirki böyle güzel bir olay anne olmak süper bişi stres herşeyi tetikler unutmayın allah öyle güsel yardım ediyoki dogumda anlamıyopnuz hangi ara dogurdugunuzu bileee tadına varın anneliginizin hamileliginizin hayırlı dogumlar hepi,nize bi avazda

bende aynı senin gibiyim arkadaşım gebelik testi pozitif çıkınca ağlamıştım ben nasıl doğurucam diye çok korkuyorum doğumdan,şimdi 27 haftalık oldum ve çok endişeliyim çok telaşlanıyorum günlerim azalıyor napıcam ben diye ama bir yandan da sabırsızlanıyorum kızımı kucağıma almak için günler geçmiyor sanki,bazen çok olumlu şeyler düşünüyorum biraz gayret edersem doğururum diye tabiki epiduralli olursa diğer yandan da sezeryandan da çok korkuyorum,doğum yapacağım hastane nasıl olacak oradaki hemşireler,ebeler nasıl umarım insancıl davranırlar diye de kafamda bir sürü soru var,rabbim hepimizi bir avazda kurtarsın inşallah..

bırı demıskı normal dogumda bısuru dıkıs var demıs pekı sezeyanda dıskıs yokmu en alasıyla 6 kat dıkıs var yanı 10 dıkıs varsa sen bunu 6 yla carp eder sana 60 dıkıs valla bence acısı daha coktur sanırım bu -1
ayrıca sezeryanlarda anestesı bebegede gecıyor yanı bebek anestezının etkısıyle saatlerce uyuyor yazık degılmı bence bı zorunluluk yoksa sezeryanar dogum cocugu canlı kılma ıhtımalını artırıyor fakar saglık acısındanda normal dogan bebekler daha saglıklı oluyorlar bence buda 2
hem normal doguran kadınların daha dınc ve genc gosterdıklerı ıspatlanmıs
bırde sunu belırtmek ısterım karnınızı ıkıye kesstıklerı zaman oradakı karın kaslarınında kestıklerı ıcın o kasların kendını toparlaması cok zor oluyor ve sarkmalar meydana gelıyor
bırde yıne bısey daha eklıyocem son olarak bır balonu dusunun bebek o balonun ıcınde buyuyor ve dar olan kısmından günü gelince cıkıyor fakar sezeryan olunca o kanalın harıcınde balona bı kesı daha atıyorlar yanı aslında rahımınız kesılmıs ve dıkılmıs oluyor
kabul etmem gerekırse normal dogum zor agrılı olabılır ama olması gereken bu
fakat dr lar cok dıkıs atıyorlar gıbıme gelıyor ya
ısın ıc yuzunu bılmem ama hadı bebek kolay cıksızn bıye kucuk bı kesı yaparsın 1 bılemedın 2-3 dıkısle kapatırsın
ben kadın dogumcuya sordum 8 ıle 16 dıkıs arasında dıkıs atılır dedı ıcımde çüş dedım okadar kesılmeskı yaaa yuh yanıı

merhaba herkese..

arkadaslar ben normal dogum yaptım bundan 40 gün önce.Almanyada dogurdum bebeğimi..

benim sancılarım yoktu iki hafta gecikmeli dogmasına ragmen doktorlar bana normal dogumu tavsiye ettiler ve kötü bısey olmadıgı sürece sezaryana hayır dediler..gelelim korkuya..benimki gecikti diye habşre hastaneye kontrolle gıdıyordum...orda bagır cağrısları duyuyordum korkudan aglıyordum...

suni sancılarla sancım basladı ve ben hastaneyi birbirine kattım...( tüm ebeler ,hemsireler ,doktorlar,temizlik personeline kadar herkes beni tanıdı)normal doguma girdim...korkudan tir tir titriyordum..dişlerime kadar şak şak ses cıkarıyor.. bana ne olacak diye..bilmiyorsun yasamamıssın..ben epidural yaptım..belden aşağı ama onu yapana kadarda çekeceğini çekiyorsun...

benım bebegin kalbi yavasladı...ve o anda dedıler sezaryan..düsünsenize herseyı cekıyorsunuz sonra dıyorlar amelyatla dogumu sonlandıracagız..içerden sıvı aldılar..neyseki bebeğim iyi sadece yorgunluktan yavaslamıstı kalbi...epidural yapıldıktan sonra sadece basınc hıssedıyorsunuz..oda bısey degıl acı yok..

dikişe gelince nasılsa ikisindede dikiş var rası olacagına oraası olsun dıyen arkadaslar..

En güzel duyguda icinizden vışşştt diye kayınca...o duyguyu yasamak gerek...anlatılmıyor...

tamam acı hıssetmezsınız sezaryanla ama sonrası var....her dogumda dikiş var..dikilmese olmazki..o dikişler bir haftada iyi oluyor sezaryan bir ay...bebeğini emzirmekte zorlanırsın oturup kalkmakta zorlanırsın..artı kadınların korkulu rüyası kilolarından kurtulamazsın...

normal dogumda icindeki pislik birden cıkıyor...sezaryan öyle değil...

göbek ve kilo oldugu gıbı durur..

ben mesela su anda hıc kılom kalmadı..göbek desen sıfır noktasında....

her acıdan normal dogum amelyattan iyidir..ha acı cekıyormusunuz evet..cekılıyor...ve ancak dıyorum aradan 4 -5 sene gecer oyle ıkıncı cocugu düsünürüm..o kadarkı korkmusum..ama biz bebegımle ölümden döndük zordu bızımkı..her dogum bır degıldır..

Son düzenleme:
Allah herkeze kolay hiçbisey anlamadan bi anda bebegine kavusmayı nasip etsin ..
Anne olmak gercekten cok zormus
bi arkadas yazmıs hatta ilerledikce korkun azalıyo diye
aslında ben baslarda cok korkuyodum ama şimdi azaldı diyebilirim
ama hala sezeryan epidural normal dogum
yada normal dogum arasındayım epidurali iyi bi anestezist yapmalı die biliorum ben
sonucu kotu olabilir diye dusunuyo insan aslında
sezeryanda uyuyupta kalktıktan sonraki dikiş acın
bide sezeryan olan arkadaslarıma bişey sormak istiyorum
SONDA TAKILMALI MI ?
benim dogum yapan bi arkadasım sakın sonda taktırma ben taktırdım omur boyu cekecem şimdi
enfeksiyon kaptıgını solemişti
bide annem mesela sezeryanla kardesimi dogurdugunda sondaya gerek yok diyip takmamıslar
butun anlatılanlara butun korkularımıza ragmen en iyisi normal dogum
gozuken o ama işte su korkularımız yok mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…