Doğumdan çok korkuyorum :(

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Arkadaşlar hamileyim ama doğum korkusu şimdiden kapladı benliğimi. Ben normalde ilişkide bile ağrı yaşayan birisiyken nasıl yapcam doğumu çok düşünüyorum. Dr kontrollerinde alttan muayenede bile ürker, rahatsız olurum. Napcam ben ? nasıl ağrısız kolay doğum yaparım acaba? spor demeyin çok üşeniyorum . nolur doğum yapmış birileri bişey desin ((

normal doğum mu yapcaksın canım, kaç aylık bebeğin

Son düzenleme:
canım rabbım bır an once sağlıklı bır şekılde bebeğını kucağına versın..ben ıkı kere doğum ettım bırıncısı ölü doğumdu cok zor oldu bebek canlı olmadığı için bırde sunı sancısı verdıler cok zordu..ıkıncısıde cok rahattı hem canlıydı bebeğım nasıl aşağıya ınıyordu.ben ağrısız doğum ettım ikincisinde o yuzden cok rahat gectı bebeğımın cıktığını bıle anlamadım.10 cm açıklık olmuş bebeğın kafası gozukuyor dıyordu ama ben guluyordum..başta cektım hastaneye gıderken ama osıra içindede cok acı cekmedım.eyer ımkanın varsa ağrısız yaptır.o kadar rahat oluyorkı.

epidural normal dogum yapabılırsın.
dogum korkulacak bısey degıl. doldurma kendını bu kadar
cektıgın sancılar kasılmalar hep bebegının ıyılıgı ıcın.
akcigerlerınden suyun boşalması ıcın.

ben tansıyon yukselmesı yuzunden apar topar sezaryene alındım. 1 tanecık bıle dogum sancısı cekmeden noldugunu anlamadan doğum yapmıs oldum... dogum denırse tabı ona. herseyı hısset, sonuna kadar herseyı yaşa. bence korkma. zaten artık normal dogumlar bıle kolay 10-15dk sürüyor. epizyotomı hem anneyı hem bebegı rahatlatıyor.

ama agrı sancı ıstemıyorum dıyorsan epidural onerımı tekrarlıyorum

alttan muayenede bile korkuyosan normal yapman bence zor sezeryan yapman gerekebilir ben normal yapmıştım tecrübeme dayanarak senin durumunda olanlara doktorlar sezaryeni tavsiye ediyor sezaryenide birine tavsiye edeceğim hiç aklıma gelmezdi canını sıkma ama senin korkuların erken başlamış ben doğuma yakın kötü rüyalar görürdüm rüyalarımın senaryosuda hep aynıydı gece yarısı sancılanıp yanımda kimseyi bulamayıp sokağa çıkıp hiç araç geçmeyen bir yolda feci durumda sancılarla oturup ağlamak hergün farklı boyutlarda bu rüyayı görürdüm ama doğum anımda hiç öyle kötü hisler olmuyo allah doğum yapan anneye yardım eder melekler yanı başında dua eder sana unutma hiç sıkma canını o kadar kötü bişey olsa bi kere doğuran bi daha teşebbüs etmez benim oğlum 20 aylık ben yine hamileyim hemde isteyerek

normal daha sağlıklı ama epudural konusunda bilgim yok artısı eksisi nedir bilmiyorum sezaryenden daha iyidir kesin de canım sen ilişki ve muayene durumunda problem yaşıyorsan epudural nasıl olacaksın sonuçta normal doğum o da

bende bilmiyorum. off hayrlısı olsun. aslında kendimi kasıyorum muayene esnasında sıkıntım orda. Kasılmadan duramıyorum. İlişkidede çok problem yok sadece kasmadan duramıyorum kendimi. Dr rahat dur dediğinde duramıyorum

Bend de normal doğumdan çok korktuğum içn sezeryanı tercih ettim.
Hiçte pişman olmadım.
Çatı muayenesinden de çok tırsmıştım ama korkunun ecele faydası yok malum.
Çaı muayenem kolay geçti.Doktorum çok anlayışlıydı.
Korktuğumdan fazla zorlamadı.
Herşey normaldi.Normal doğum yapabilirdim.
Doktorum normal istedi çok son ana kadar sordu hep.
Ama ben asla yanaşmadım ve sezeryan oldum.
Herşeyin hayırlısı...

ben ne evliym, ne hamileyim nede anneyim amaaa eger allahim banada nasip ederse ileride anne olmayi kesinlikle normal dogurmak isterim bebegimi..

adi üstünde normal dogum..normal ve dogal yollardan dogurmak

sezeryanda ameliyat yani riskli ve kimse zarar görmeden bebek aliniyor ameliyat ile....(normalde öyle olmasi gerek bence)

doktorunla yüzyüze konuş durumunu anlat sizce ben hangi doğum şeklini seçmeliyim de yani sonuçta seninle birebir ilgilenecek olan o biz ne desek boş doktorun senin için en uygununu söyler sen sadece korkularından uzaklaş aklına gelince başka şeyle ilgilen kafanı takma doğum bitip kucağına bebeğini veriyorlar ya o ana eş değer hiçbirşey yaşamamıştır hiçbir anne herhalde muhteşem bir an oğlum dedim tam çeşmeleri açıp ağlıyodum hemşire kucağımdan aldı hiç acı çekilmemiş sayıyorsun o zaman çünkü deyiyor çektiklerine

normal doğumun sancısı benim genç kızlığımda her ay çektiğim regl sancısının aynısıydı birde suni sancı verilmişti bana hani normal sancıdan %80 daha şiddetli olan dayanılmayacak kadar kötü değildi

hadi yaa o kadar acı mı çekiyordun regl döneminde? Rahatlattın beni. Ben daha kötü bişey hayal ediyodum. Bakalım epiduralı araştırıyorum iyi şeyler yazıyor. Bende epidurallı olurum sanırım. dahada rahatladım şimdi.

genç kızken fenaydı evlenince baya azaldı doğum yapınca sıfırlandı doğum sancım tutunca benim için bi nevi nostalji oldu benim için ben bu sancıyı bi yerden hatırlıyorum durumu oldu

eğer öyleyse benimde normal her ay regl oldugumda yürüyemıceyecek kadar agrım oluyordu umarım öyledir korkuyorum galıba biraz düşündükçe bende. ama kendı kendıme herkes doguruyor ben mı doguramıcam dıyorum :) umarım öyledir normal dogum yaparım bende

Canım ben hamile değilim ama bende senin gibi muayenede kendimi kasıyorum ve doğumda korkutuyor beni.Allah nasip ederse hamilelik istiyorum ama dogum korkusu var yani. Bu durumda yapacak pek bişey yok canım korku varsa normal dogum zor. Alıcan narkozu yatıcan bizim gibileri sezeryan paklar canım

Bende çok korkuyordum hatta son haftalarda stresten evi falan terkedip alıp başımı gidesim vardı :)) doğumdan kacacaktim ama doğum hiçte korktuğum gibi zor değildi hatta hayatımın en güzel muhteşem aniydi :) sancılar sırasında önceden calistigim nefes egzersizlerini uyguladim bol bolda dua ettim. 9 saat sancı çektim ama sanki zaman hızla ilerliyordu. Başta doktora sezaryen diye yalvardim ama normal dogurabilecegimi söyledi doktor. Sezaryen iyiki olmamış çünkü sonrası zor oluyor hastanede tanık oldum. En sağlıklısı normal doğum.

Alttan muayeneye gelince doğum yapacaginiz zaman sürekli acilma varmı diye kontrol ediliyor. İlk başta kendimi kastım ve canım yanmıştı ağlamaklı oldum hatta halimi gören ablam kendini sakin sikma rahat bırak demişti hakkaten rahat olunca acı olmuyor :) doğum yaklasirken zaten hissetmiyorsunuz ne yaptıklarını

hem normal doğum hemde sezeryanla doğum yapmış biri olarak eksınlıkle normal doğum yap eğerki fiziksel olarak bi sorunun yoksaa her hamılekadının korkusu olur doğumla alakalı .ama sezaryan cıddı bi iş ömür boyu koruması gerekıyoo insanın kendısını üşümicekterlemicek bana bunlar baştan şımarıklık gıbı gelırdı ama biraz üşüsemm yerimden kalkmıyorumm karnıma sırtıma sancılar gırıyoo oyuzden norlmal doğum ımkanın varsa sezeryan düşünme bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…