• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan önce hazırlık derdi

Naz571

xöğretmen
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
2.574
1.745
333
İkinci çocuğum ve doğumum kışa denk geliyor derin dondurucu için ne gibi hazırlıklar yapmalıım en azından iki üç ay rahat etmek istiyorum bu konuda çok da acemiyim et tavuk kıymadan başka bir şey buzluğa hiç koymadım mune abla lütfen konumu kaldırma canım deneyimli ev hanımları yardımcı olur musunuz :KK36:

Domates doğrayıp buzdolabı poşetlerine her yemeğe yetecek kadar bölebilirsin.bamya temizleyip aynı şekilde yapabilirsiniz .yeşil fasulye temizleyebilirsin.biber doğrayıp yemeklik yemeklik ayirabilirsiniz.

Ben lohusayken keşke buzlukta mantım, böreğim, poğaçam, köftem olsaydı dedim.
Yani pratik yemeklik ve kahvaltılıklar.
Onun dışında;
Yaprak sarması.
Haşlanmış 7-8 poşet nohut/ fasülye.
Yazdan taze fasülye/köz patlıcan/biber.
İçli köfte (süt yapar)
Kompostoluklar (vişne şeftali kayısı).

Dolma sarma börek rondodan çekilmiş biber ve domates ayıklanmış bezelye ayiklanmis ve sotelenmis taze fasulye haşlanmış nohut kuru fasulye

bence bolca komposto yapmak icin erik visne vs. atin. daha sonra bamya,barbunya,yesil fasulye olabilir. barbunya gaz yapiyormu onu bilmiyorum. emzirirken sorun olmasın. ben pizza yapıp koyuyorum buzluga. hazirca cikarir pisirirsiniz. caniniz bu tarz bisey isterse disardan almak zorunda kalmazsiniz. bezelye olabilir temizlenip. kek mukemmel olur. yaptığınız zaman ilikken atinca cikardiginizdada yumusacik oluyor. benim canim oyle seyleri cok cekiyordu. sigara biregi olabilir hemen kizartmalik. hayirli ugurlu gelsin insallah minnos

•haşlanmış nohut (çorbalara katarsın-yemeğini yaparsın)

•yeşil fasülye. Hiçbir şey yapmana gerek Yok yıka kır poşete at üstüne domates dilimleri ekle iki poşete koy dondur.

•biz sulu köfte deriz. Patatesli yemeği yapılır. Bolca ondan yapsan koysan 10 dk da yemek olur.

•mantı

•eşinin 10 dk'da pişirip önünüze koyması için köfte

•et suyu (çorbalar için kolaylık)

•börek (kahvaltı için kolaylık)

•karnı yarık için patlıcan (buzluktam çıkar erit içini doldur at fırına)

•sarma
•bamya
•köz patlıcan

Nefis yemek tariflerinde böyle bir kategori vardı galiba oradan tarifleriyle bulabilirsin.

Vişne(komposto için)
Bamya( temizleyip direk atıyorum pişirmeden)
Kırmızı biber(yemeklere güzel oluyor)
Börülce ( fasulyeye benzer ince bi sebze onuda pişirmeden atıyorum yemeğin Etini, kıymasını işte soğanını salçasını kavurduktan sonra direk buzlu atıp üstüne kaynar su veriyorum çok iyi pratik oluyor)
Süt mısır( DEHŞET ANNE SÜTÜ ARTIRIYOR çiğden 2 ye 3 e bölüp atıyorum sonra haşlayıp yiyorum tadı hiç bozulmuyor )
Taze fasulye( benim hoşuma gitmedi sanırım şoklamadan attım o yüzden )
Önceden pişirilmiş nohut- kuru fasulye bu ikisi candır hayat kurtarır yanına bi pilav al sana bi menü :D
Çorbalar için haşlanmış bardaklara bölüştürülmüş didiklenmiş et koyabilirsin.. aynı zamanda et suyu çorba yapmak için ideal..
Bezelye çiğden koyuyorum ilk çıkarıp bi taşım kaynatıp kıymalı etli patates havuç yemeği yapıyorum karışık..
Barbunya da çiğden atıyorum bezelye gibi..
Bunlardan bi kaç poşet hazırlayıp düzenli koyarsan Doğumdan sonra ilk zaman hayat kurtarır bunlar hem senin de sütün için çok iyi olur..
Rabbim hayırlı güzel doğum nasip etsin canım..

Köz patlican,köz biber

Yesil fasulyeyi yagda rengi donene kadar kavurun biraz domatesle cevirin biraz tuz ,soguyunca yemeklik posetlere koyun

Domatesi rendeleyin aluminyum kaselerde dondurun ,donduktan sonra buzdolabi posetlerine koyun.

Biberi yemeklik dograyip posetlere koyun.
Fasulye haslamayin dagiliyor ..
Nohut haslanip koyulabilir.
Bugday da ayni sekilde..
Tavuk haslayip didikleyin posetlere pay edin .
Et kavurun .
Kofte yogurup porsiyonluk ayirin once dondurup sonra posetleyin .
Patlicanlari karniyarik gibi kizartin 4lu 6 li posetleyin .
Dolma koymayin cok kotu oluyor .
Sarmada oyle sevmem yemem sulu sulu tadi oluyor .
Borek yapip pisirip dilimleyip koyabilirsiniz .
Patlicanlari halka halka kizartin posetleyin.Kisin bi kiymali harc yapip musakka yapabilirsiniz.
Kup kup patlican biber kabak kizartin posetleyin kisin ustune sarimsakli yogurt dokebilirsiniz .
1 kilo biberi menemenli dograyin kavurun ustune 5 kilo kup kup dogranmis domatesi ekleyin 30 dk kaynasin sicak sicak kavanozlara koyun kapagi sıkıca kapatip ters cevirin ..
Benden bu kadar

İkinci çocuğum ve doğumum kışa denk geliyor derin dondurucu için ne gibi hazırlıklar yapmalıım en azından iki üç ay rahat etmek istiyorum bu konuda çok da acemiyim et tavuk kıymadan başka bir şey buzluğa hiç koymadım mune abla lütfen konumu kaldırma canım deneyimli ev hanımları yardımcı olur musunuz :KK36:
Domates doğrayın poşetleyin taze fasulyeyi temizleyip sıcak suya batırıp kuruyunca poşetleyin bezelye temizleyebilirdiniz kuru patlıcan biber dolaba koyabilirsiniz taze biber doğrayıp dondurucuya atabilirsiniz

Back
X