- 4 Mart 2012
- 15.939
- 37.058
- 798
- Konu Sahibi sadece soruyorum
-
Gasoa uğradığında emin misiniz? Kendi satmış olabilir mi?Size şöyle söyleyeyim belki yanlış anlattım veya anlaşıldı. Maddi durumumuz tüp bebeğe bağlı böyle olmadı tedavi süreci sonrası hamileliğin son aylarında sanıyorum 7 aylıktım eşim arabasında şehirlerarası giderken gasp’a uğradı. İş yerinin eşyasını çaldırdı bir de ona yüklü ceza ödedi. Doğum masrafları bebeğimizin masrafları derken Sonrasında biz bu hallere geldik.
Yok ciddi gasp’a uğradı polis tutanak kayıt herşey var. Hatta hırsızı bile tanıyor polisler ama vermem demiş nasıl bir memleket adalet bende anlamadım orası zaten ayrı konuGasoa uğradığında emin misiniz? Kendi satmış olabilir mi?
Ah aaaaaah…. Boşverin takılmayın sevgilerTakıldığım tek yer eve ekmek alacak para yokken çocuk yetıstırme isteği neden ?
Doğum masrafları dediğiniz ne oluyor ?Ah aaaaaah…. Boşverin takılmayın sevgiler
Çok geçmiş olsun üç kuruşluk şey için aileler dağılıyor. Dilerim toparlarsınız. Maddiyat gerçekten evlilikte çok önemli.Yok ciddi gasp’a uğradı polis tutanak kayıt herşey var. Hatta hırsızı bile tanıyor polisler ama vermem demiş nasıl bir memleket adalet bende anlamadım orası zaten ayrı konu
Gerçekçi ve konuyla alakalı yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Beni de düşündüren her ailede böyle dönüm noktaları oluyor evet ama işte tekrarlar mı gibi korkularım var. Terapi kesinlikle şart ama ben eve girdikten sonra terapi felan almazsa yine eve mi döneceğim ne bileyim çok zor. Bir de aileler uzak hep eşimin ailesi de aşırı cahil zaten babası gazinolardan beri gelmeyen tiplerden niye yaptın lan der geçer adam gibi uyaranı yol göstereni yok malesefÇok geçmiş olsun üç kuruşluk şey için aileler dağılıyor. Dilerim toparlarsınız. Maddiyat gerçekten evlilikte çok önemli.
Büyük ihtimal eşiniz maddiyattan dolayı çok bocaladı. Belki aileler size destek olur. Eşinizle boşanmanızı istemem düzelebilecwğini düşünüyorum.
Hepimizin dönüm noktaları oluyor. Eşinizle barışma durumunuz olduğunda mutlaka bir aile terapistinden destek alma şartı koyun. Davranışlarını kesinlikle düzeltmeli.
Bu zor dönemi sizde yaşıyorsunuz gidip kapı kırıp alkole kendinizi vermiyorsunuz.
Ama Bebeğiniz için oturun konuşun.. Büyükleriniz de konuşsun.
Allah razı olsun kardeşim, rabbim kimseye yaşatmasın böyle bir şey oturduğun yerden empati yapmadan ahkam kesmek çok basit. Ben de boşanmaya %90 daha yakınım ama işte acaba düzelir mi diye şöyle bir baktım. Çok gıpta edilen bir ilişkimiz vardı örnek gösterirdi herkes bizi işler bu hale nasıl geldi be ara geldi….neyse… boşanma gibi sıkıntılar bitince terapi kesinlikle düşünüyorum bebeğime faydalı anne olmam için önce benim beden ve ruh sağlığına sahip olmam gerekir biliyorum. Umuyorum ki süreci en kolay en güzel şekilde atlatırım. Kendime ve benim gibi kadınlara duamdır…Güzel ablacım,çok geçmiş olsun ve Allah sabır versin.
Memleketine dönmekle iyi etmişsin.Eşinin sözleri,yeminleri bence de samimi değil.İlk kez bu kadar büyük bir olay yaşanamış olabilir ama ilk kez alkol almıyormuş,bundan sonra da alır.Bir kere yapan bir daha yapar."Kesin düzelmez."diyemeyiz,onu Allah bilir ama özellikle küçük bir bebeğin varken onun düzelmesini beklemek gibi bir risk almamalı ve evliliği sonlandırmalısın.Merak etme,aynı evde bebeğin ağzına emzik vermeyen adam boşanınca bebek bakmaz.Bu kadar küçük,süt emen çocuğu da hiçbir mahkeme annesinden ayırmaz.Bebeğin çok küçük olduğu için şu an zaten ona bebekle tek başına görüş hakkı verilmez,senin veya başka bir akrabanın yanında görüşmesi gerekir.Sen bu süreçte geçmişi bir kenara bırakıp kendin ve çocuğun için ayağa kalkmalısın.Ağır şeyler yaşamışsın,psikolojik destek almanı tavsiye ediyorum.Her şey gönlünce olur inşallah
Güzel sözlerin ve temennilerin için çok teşekkür ederim ablacım,Rabbim yar ve yardımcın olsun.Allah razı olsun kardeşim, rabbim kimseye yaşatmasın böyle bir şey oturduğun yerden empati yapmadan ahkam kesmek çok basit. Ben de boşanmaya %90 daha yakınım ama işte acaba düzelir mi diye şöyle bir baktım. Çok gıpta edilen bir ilişkimiz vardı örnek gösterirdi herkes bizi işler bu hale nasıl geldi be ara geldi….neyse… boşanma gibi sıkıntılar bitince terapi kesinlikle düşünüyorum bebeğime faydalı anne olmam için önce benim beden ve ruh sağlığına sahip olmam gerekir biliyorum. Umuyorum ki süreci en kolay en güzel şekilde atlatırım. Kendime ve benim gibi kadınlara duamdır…
(Güzel akılcı didiklemeden konuyla ilgili yardımcı yorumunuz için teşekkür ederim. Rabbim gönlünüzden geçeni hayırla size göstersin en kısa zamanda ulaştırsın inşallah) amin
Allah sağlıkla büyütsün içinize de ferahlık versın ama böyle 0 noktadayken tüp bebek yapmanın mantığı yokmuş cunku suan sevıncınızı bile yasayamaz hale gelmişsiniz alkol malsef bırakamaz tedavi görsede hayat bpyu ustunde kalır alkolıklık bıde alkolık mı bagımlımı bakmak lazım yoksa dertten mi içiyor eger oyleyse kurtulabilir ama diğer türlüyse bebeğede sizede zarar uzaklaşmak en iyisi düzelmezmerhaba hanımlar ilk önce lütfen bir yuva yıkılıyor hassasiyeti ile ama gerçekçi cevaplarsanız sevinirim. 2,5 ay önce doğum yaptım doğumdan beri eşimle normalde çok iyi olan ilişkimizde bozulmalar oldu daha birbirimize sert ve sinirliyiz. Kavga etmiyoruz ama hep bir gergindik. Bu bebek tüp bebek denemeleriyle oldu dolayısıyla da maddi anlamda bitik durumdayız. Bakın maddi sarsıldık değil baya bitik pazara çıkamaz haldeyiz. Kartlar krediler patlak bazıları icrada, biz eşimin işi dolayısıyla gurbette yalnızız dost komşu çevremiz bile yok. Artık son 1 aydır eşim daha sinirli gelmeye başladı eve ve gereksiz kavgalar çıkarıyordu 2 laf sokup susuyor küsüyorduk. Ya balkonda sigarada yada arkadaşlarıyla buluşmaya çıkmaya başladı. Bir gün geldiğinde eve alkol içmiş kokusunu duydum ama kavga etmedim o da kaçtı yattı. Sonra bikaç gün sonra eve tamamen sarhoş geldi evde saçma sapan konuştu ve sehpa kapı ne varsa kırdı. Ben ilk defa karşılaştım böyle bir durumla aklım çıktı. Komşular polisi aramış onu götürdüler ben bebeğimi aldığım gibi memlekete geldim. Boşanmaya kararlıyım özür diliyor ama samimi gelmiyor çünkü ortak bebeğimiz var kopamayız biz diyor. Bi ara velayet bende kalsın sen gör istediğin zaman dedi. Ama boşanmaya yanaşmıyor ben de korkuyorum ya bebeğimi kaçırırsa diye çünkü illa ki görecek onu. Bu tarz bir şey başına gelen var mı çok korkunç haldeyim sütüme de yandıyor sanırım bebeğim hep uykudan ağlayarak uyanıyor. Bir de alkol tedavisi alsa işe yarar mı var mı başına gelen
O zaman sizin aileniz elini taşın altına sokacak. Yapacak başka bir şey yok.Gerçekçi ve konuyla alakalı yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Beni de düşündüren her ailede böyle dönüm noktaları oluyor evet ama işte tekrarlar mı gibi korkularım var. Terapi kesinlikle şart ama ben eve girdikten sonra terapi felan almazsa yine eve mi döneceğim ne bileyim çok zor. Bir de aileler uzak hep eşimin ailesi de aşırı cahil zaten babası gazinolardan beri gelmeyen tiplerden niye yaptın lan der geçer adam gibi uyaranı yol göstereni yok malesef
Borçlarımızın bitmesine tam 3ay kalmıştı ben de güvensem 3 ay ailemde kalıp başlarız diye düşündüm ama güvenemiyorumTerapi nasıl alacaksınız terapiler çok pahalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?