Kesinlikle cok zarar veriyor. Artik ufacik sinirlendigimde kalbim carpiyor ellerim titriyor. Cok baska bi ben oldum.1.5 yıldır gecmeyen ofke herkesten çok size zarar verir. Bırcok hastalığın kaynağının sınır stres olduğunu hatırlatmak isterim.
Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Kesinlikle oyle ama gelecege dair umutsuzum malesef. Silkelenmem gerek..eşin ve çocuğunla iyi isen kalan durumları unut ve hayatına bak derim. önemli olan eski kırgınlıklar mı gelecek mutluluklar mı?
Ben de ilk doğumunda öyle oldum. Hatta çocukluğumda yaşadığım travmalar rüyalarıma giriyordu. Ufak bir şey de kan beynime sıçrıyordu. Özellikle eşime karşı. Lohusaligimi zehir etti. Baktın olmuyor kızım 11 aylıkken psikiyatriye gittim, ağır depresyonda olduğumu söyledi ilaç tedavisine başladım. Biraz düzeldim.Gunaydin
Dogumdan sonra herseye herkese ofkesi olusan var mi?
Yapilan haksizliklar gelmeyen yardimlar yenilen haklar.. Oyle bi ofkem varki herkese karsi aileme eşime. Depresyon belirtisi olabilir belki bilmiyorum bebegimle ilgili bir problemim yok ilk zamanlar kolikti cok zordu ve ben yalnizdim esim gece calisiyordu ozamanlar. Suan 1 bucuk yasinda oglum hersey duzene girdi esimde gunduz çalışıyor ama ben hala herkese karsi ofke duyuyorum. Cok sinirli bir insan oldum onerileriniz var mi bununla ilgili?
Peki ilaclarin yan etkisi oldu mu uyku kilo gibi seyler?Ben de ilk doğumunda öyle oldum. Hatta çocukluğumda yaşadığım travmalar rüyalarıma giriyordu. Ufak bir şey de kan beynime sıçrıyordu. Özellikle eşime karşı. Lohusaligimi zehir etti. Baktın olmuyor kızım 11 aylıkken psikiyatriye gittim, ağır depresyonda olduğumu söyledi ilaç tedavisine başladım. Biraz düzeldim.
Esime karsi söylüyorum o an herseyi hatta biraz fazla söylüyorum ama en büyük kirginligim anneme ve onunla konustugumda hemen duygu sömürüsü moduna geciyor konusasim kalmiyor.Size karşı bir şey yapıldığında o an tepki vermeyip, içinize atarsanız bir süre sonra başka türlü ortaya çıkar.
Ben biri bana yanlış mı yaptı anında tepkimi veririm babamin oğlu da olsa farketmez. Hatta çevremdeki insanlar huyumu bilirler ve beni idare ederler.
Birini affetmek istemiyor muyum? Affetmem.
Biriyle konuşurken keyif almıyor muyum? Konuşmam
Herşeyden önce kendim gelirim.. bende kimsenin gönlü hatrı yoktur.
O yüzden içim genelde hep rahat.. ben içime atacağıma karşımdakinin içine atarım.. o düşünsün.
Esimin ailesiyle cok nadir gorusuyoruz soyleyecegimi soyluyorum ama konu kendi annem olunca daha cok kendimi açıyorum duygularimi anlatiyorum ama anlamiyor. En cok kirginligim ona zaten. Kendi kendime isin icinden cikamiyorum destek sart oldu..canım yazdıkların çoğunlukla beni anlatmış doğum sonrası beklediğim ilgi yardım destek her de deniyosa işte gelmedi . insanlar bi tuhaflaştı gözümde (eşimin ailesi )kayın validem eve gelmek için davet bekler oldu görümcem alıngan, ödünç verdiğim eşyalarım kapının önüne çöp gibi bırakıldı komsulara dedikodum yapıldı kötü gelin oldum anlayacağın vs vs ...en sonunda kestirip attım ya boşanıcam ya görmeyecektim bazılarını ben ikinciyi seçtim..eşim allah razı olsun hep teselli modundaydı ama yetmiyo onada çatıyosun sonunda psikoloji normal değil malum..benimde çocuğum bir buçuk yaşında hala görüşmüyorum o aileyle ve yaşadıklarımı düşündükçe sinirden patlıyorum yardım filan almadım sadece zamanla görüşmeyince takmamayı öğrendim diyelim işe başlayınca kafam dağıldı biraz sana tavsiyem evde oturup düşünme artık çıkmak zor değil havalar iyiye gidiyo çıkabildiğin kadar çık eşinle de çatışma laf sokma en azından mutlu aile ortamı yaratınca diğerleri nin etkisi azalır.
Herkesin alacagı ilacı farklıdır. Bence ilaç tedavisinin yanında terapiye de ihtiyacınız var, butun bu yasananlara karsı farkındalık geliştirmemiz için. Terapi de yapabilen bir psikiyatr bulun.Peki ilaclarin yan etkisi oldu mu uyku kilo gibi seyler?
Insan verdiği degerin karsiligini goremeyince zor oluyor.depresyon değil bence, bende de oldu oğlum 2 yaşına yaklaşınca kabullenmiştim bazı şeyleri şimdi yeni bebeğim var o kadar şiddetli olmasada kızdığım insanlar oluyo yine
bi şey beklememek hayal kırıklığı yaşatan insanlara bundan sonra daha mesafeli olmaktan başka yapacak bi şey yok kabullenmek en mantıklısıInsan verdiği degerin karsiligini goremeyince zor oluyor.
Yok. Aksine ilaçlar bende enerji yaptı ve kilo verdim. Bende depresyon zamanı aşırı yeme isteği olur, kilo alırım. Yeme isteğim gitti kilo verdim. Ama tepkisizleştim. Biri hakaret etse gülmeye başlıyordum umursamıyordum. Kimse hakaret etmedi yani örnek olarak söyledim. :)))))Peki ilaclarin yan etkisi oldu mu uyku kilo gibi seyler?
Mutlaka etkisi var. Benim oglum da dogdugundan beri zor bir cocuk yeni duzelmeye başladı uykulari. Cok tahammulsuzlestiriyor gercektenÇocukla uğraşmak (hele ki zor bir çocuksa), gece doğru düzgün uyuyamamak, yorgunluk öfkeli ve sinirli yapıyor insanı. Bende doğumdan sonra aşırı tahammülsüz ve sinirli oldum, 1,5 yaşına girmek üzere benimkide. Bütün hayat alt-üst olunca normal böyle şeyler. Herkes farklı yaşıyor tabi.
Kilit nokta bu bencede. Oglumla tum gun ikimiz basbasayiz ve dusunecek cok vaktim oluyor surekli biseyler kafama takiliyor soyle oldu boyle oldu.. Lohusayken asiri uykusuzdum sadece ve cok dusunecek vaktim yoktu kolik bebekle birlesince tek derdim uykuydu. Sonra biseyler duzelmeye basladi ben vakit kazandikca takildi kafama yaşananlar. 8 aylikken regl oldum bebegim 15 aylik o süreden beri düzenli oluyor. Sorunun kaynagi sadece benim sanirim.Ilk zamanlar oldu ama 1.5 sene geçmesine rağmen sizdeki durumun değişmemesi pek normal değil gibi.
Tabi ki lohusa kafası bambaşka,ilk çocugumda panik atakta eşlik etti (hamilelik itibariyle başladı hatta)buna ve zor atlattım,yine de 1.5 yıl sürmemiştir,ikinci çocukta depresyona girecek vaktim bile olmadı,lohusa olduğumun farkına kızımın okul toplantısına oğlumla gidince,orda sordular kac aylık diye,20 günlük deyince ben,insanlar ay siz lohusasınız daha dedi de anladım zira vaktim olmadı iki çocukla depresyona girmeye.
Bence kafanızı meşgul edecek meşgaleniz yok şu an,ondan hala takiyorsunuz. Ben bunu ikinci cocukta anladım. Oğlum 8 aylık olacak,kızım ilkokula başladı , hala koştur koştur geçiyor günler ve kendimi dinlemeye,kafama birşeyleri takip üzülmeye vaktim yok ki çalışmıyorum.
Regl olmadıysanız hala onunda etkisi olabilir durumunuzda. Ben reglken veya olacakken sinirli,gergin ve mutsuz oluyorum.
Anlayabiliyorum, zor çocukla uğraşmak gerçekten çok zor. Benimki gece boyu oturur sabah 6-7lerde uyurdu, sinirimden oturur ağlardım. Düzelcekler diyip avutuyoruz kendimizi:)Mutlaka etkisi var. Benim oglum da dogdugundan beri zor bir cocuk yeni duzelmeye başladı uykulari. Cok tahammulsuzlestiriyor gercekten
Bende de cok yeme isteği var ozellikle tatli şeyler. Bende tepkisiz olmak istiyorum çünkü asiri sinirimle kendime ve eşime zarar veriyorum. Bakalim bana da ne sekilde tedavi uygulayacaklar randevu almam lazimYok. Aksine ilaçlar bende enerji yaptı ve kilo verdim. Bende depresyon zamanı aşırı yeme isteği olur, kilo alırım. Yeme isteğim gitti kilo verdim. Ama tepkisizleştim. Biri hakaret etse gülmeye başlıyordum umursamıyordum. Kimse hakaret etmedi yani örnek olarak söyledim. :)))))
1 bucuk yildir sadece son 5 gecedir deliksiz uyuduk , oncesi saat basi 2 saatte bir kalkardi sebepsiz. Gunduzleri asla uyumazdi besiginde, 2 haftadir filan uyumaya basladi. Cok iyi geliyor yasadigimi hissediyorum :)Anlayabiliyorum, zor çocukla uğraşmak gerçekten çok zor. Benimki gece boyu oturur sabah 6-7lerde uyurdu, sinirimden oturur ağlardım. Düzelcekler diyip avutuyoruz kendimizi:)
Deliksiz uyku mu, o ne:) ben gecede en az 10 kere uyandığım için:) bende görürüm inşallah deliksiz uykuyu. 5 gecedir de olsa siz iyisiniz yine benim yerime de uyuyun:)1 bucuk yildir sadece son 5 gecedir deliksiz uyuduk , oncesi saat basi 2 saatte bir kalkardi sebepsiz. Gunduzleri asla uyumazdi besiginde, 2 haftadir filan uyumaya basladi. Cok iyi geliyor yasadigimi hissediyorum :)
Hakkınızda hayırlısı olsun.Bende de cok yeme isteği var ozellikle tatli şeyler. Bende tepkisiz olmak istiyorum çünkü asiri sinirimle kendime ve eşime zarar veriyorum. Bakalim bana da ne sekilde tedavi uygulayacaklar randevu almam lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?