dogumdan sonra kayinvalidemin bizde kalmasini istemiyorum!!

Ben diyemem demeyi anlamıyorum

yahu nasıl diyemezsiniz?

tabi ki gelmesinler demeyeceksiniz uygun bir dille diyeceksiniz

istekleriniz ve siz bu kadar mı önemsizsiniz? üstelik hamileliğin son safhasında?

ben kocalarına isteklerini söyleyemeyen kadınları anlamıyorum.

Ben de böyle saçmalık duymadım, siz yatak odanızda eşinizle
yatın tabi ki, öncesinde de saçmaymış, doğumdan sonra da buna izin vermeyin.
Yer yoksa kusura bakmasın ya yerde yatacak ya da kalmayacak siz de.
Kesinlikle tepkinizi koyun size bu şekilde bir taleple gelirlerse.
Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inş.

ben o insanlara nasıl yemek yapacağım demişsin.. senin yapacağın da belli yapamayacağında.. korkma bi doğum yap nasıl el bebek gül bebek olursun. öyle değildir o işler. göreceksinn ..... kayınvalideyle yatma olayıda bana gerçekçi gelmedi ne yalan söyleyeyim. sizde yere döşek serin...

hamileliğimin son günlerinde şurdan kalk öte git deseler yattığım yerden kalkmam

şunu şurdan şuraya koy deseler elimi sürmem

korkmayın siz değerlisiniz.

bunun yuzunden kavga edecek kocanın alnını karışlarım.

kalmasında zaten ne işi var stresli günler zaten birde sanırım problemli kayınvalide iyice stres verir ben doğum yaptım kayınvalidem kalmak için çok çabaladı neyseki annem izin vermedi

kalın yer yataklarından alın fiyatıda uygun...koltuğun olduğu odaya koyarsınız,orada yatar.. bana da saçma geldi sizin yatağınızda yatması Allah yardımcınız olsun...
üzülmeyin bebeğinize kavuşmanıza az kalmış..kvnizin nerede yattığından daha çok bebeğinizin sütünüze ihtiyacı olacak..kvnize 1ay sıkılırsınız ama sütünüzün olmayışına bir ömür o yüzden hiçççç dert etmeyin,üzülmeyin amaaaannnnn olduğu kadar deyin... Allahım sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin...

Lütfen "yatacak" olan adam bebek bakmaya gelmesin yahu. lohusa ve bebeğe bakan kişi yatmaz, paso bebek gazı çıkartır, anneye yardım eder, bebek pışpışlar. koltukta bile yatamayacak kadar narin insanlar bebek bakımına yardım edemez zaten sevgili arkadaşım. en fazla 2 saat sonra koşar adımlarla kaçacaktır evinizden. kaldı ki yok kahvaltı, yok öğle yemeği ohooo. tam pansiyon tatil köyü değil ki orası.. yemeği de k.valideniz yapmalı, kahvaltıyı da.. hele hele siz sezeryanlısınız, lavaboya bile gitmek ilk birkaç gün yeterince zor olacak sizin için. offf kusura bakmayın ama çok sinirlendim neden bilmem

eve her gün ebe gelmesi işini nasıl ayarladınız?

canim ben almanyada yasiyorum burda 6-8 hafta ebe gelebilyior sigorta karsiliyor hergün gelip kilo, boy, emzirme ye felan bakiyor, annenin durumuna bakiyor, dogum yaralarina bakiyor, bebisi yikamaya yardim ediyor ve ögretiyor, hergün yarim- bir saat geliyor. hafta sonu haric ama acil bir durumda hazir gelebiliyor

canım Allah sabır versın ve de kolaylık..
ben dogumdan 1 ay once kendı annemı cagırdım...esımın aılesı dogum olduktan 2 gun sonra geldıler.1 hafta kaldılar karıkoca..herkesın ılıskılerı farklı ama ben kendımı yakın hıssetmıyorum onlara karsı.cok resmıyım yanı onlara karsı...
benım fıkrım ayıp olur dıye bırsyelere susarsan onlar kendılerının bu hakka sahıp olduguna ınanırlar...
tecrube:)) o yuzden sınırlarını belırlemelısın...
bu konuyu da esınle konus eşin desın annesıne ben karımla yatmak ıstıyorum dıye...cunku dogumdan sonra coooooook hassaslasıyor ınsan tahammulunu baska seylere ayırıyorsunn basklarına tahammulun kalmıyor yanı...
ama sunu da soylemeden gecemem kızım dogduktan sonra esıme bır sure ayrı yatmayı ben onerdım cunku kızım hiiiiiiç uyumuyordu esım de uyumadan ıse gıdıyordu kıyamıyordum ona..

O nasıl iş öyle ya?
Sen nasıl kv ile yatmayı kabul ettin?

Eeee alışmış gelince de yine aynısını isteyecek.

Bence bu defa kesin tavrını koy.

Hem misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Bir zahmet doğuma geliyorsa elbet kendi de el atacak.
Hep sizden bekleyecek değil ya.

Bence eşinize durumu kesin bir tavırla söyleyin.
O müdahale etsin.

Yoksa siz yine kabul edersiniz gibime geliyor.
Lohusalık psikolojisi de eklenecek kötü günler bekler sizi.
En azından şimdiden önlem alın.
Geldiğinde eşiniz demezse siz diyin...

Pardon da yardim etmeyecekse neden geliyor. Durumunuzu daha cok kotulestirmek ve sinirlerinizi bozmak icin mi?

Ben bile burdan sinir oldum.

Ahh ahh bende bastan öyle düsünmüstüm ama simdi bu isler degisti ne yazikki, onlar önceden dedi gelciez diye..simdi de kalkip kusura bakmayin ama annem gelicek diyemem..Demin telefon actilar yarindan sonra yani persembe günü geliceklermis ben ise pazar saniyordum..esime dedim biraz bozustuk..babasi dogumdan ertesi günü gidicek kv kalicak..bende hastaneden cikmicam iste 10 güne kadar kalma hakkim var 10 gün de kalicam agrim sizim var diycem..esime dedim o sisme yataklardan alalim ben annenle yatamam emziremem diye..oda annecisini kirmak istemiyor sütkuzusu..senin annen de gelsin kalsin diyor..allahim yarabbim!! evet ne yazikki evimde hic yer yatagi yok evim o kadar kücükki ne yazikki tasinamadik önce tasinmak istemistik ama sonra hamile kaldim ve ev bulamadik sonuna dogru da dogum da tasinma da zor olur diye biraktik esimin 2 odali 45 metrekare evinde kaliyoruz birkac dösek ve yastik tan haric birsey yok evimde oooooffff ooooofff iste denmiyor ben diyemiyorum ne yapimm..birde benimde kv ile hic aram yoktur dedim ya soguk ve resmiyiz hala sizli bizliyiz yani öyle bir sicak sohbetim olsa..allah icin karisma huyu da yoktur herkes kendi hayatini yasar..ama istemyiorum iste benmi kötüyüm..

Zaten oğlundan yüz bulmasa size bunu teklif dahi edemezlerdi.

Bence suçu eşinde ara.
Sen söylemezsen ben söylerim diye rest çek.

Adama bak ya!
Eşi doğum yapacak, bebekle nasıl yatacak, emzirecek umrunda değil!

sezaryenle doğum yapacaksınız.

değil kayınvalidenizin, eşinizin bile yanınızda yatması doğru olmaz.

gece ayağı,eli gelir dikişlerinize,bir sürü sıkıntı.

çok saçma kayınvalideyle yatma fikri,yer yoksa gelmesinler,geleceklerse yer ayarlansın.

karı kocanın yatağı misafirler için alternatif olmamalı.

Erkekler dusuncesiz biraz iste. Almanya nin evleri kucuk olur Turkiye gibi genis degil. Herkesin kalacagi yer kisitli. En iyisi anneniz gelsin adam gibi yardim etsin. KV den pek fazla yardim gelmeyecek gibi gorunuyor. Normal zamanda olsa boyle birsey demezdim ama hamilelik ve yeni dogum bunlari gerektiriyor. Once kendinizi dusunun sonra baskalarini .

Vallahi bence bunun düşüncesizlikle ilgisi yok.

Bu resmen eşini adam yerine koymamaktır bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…